Hoe Word Je Zwanger? Leer Wanneer & Hoe Te Vrijen

hoe-wordt-je-zwanger

Hoe word je snel zwanger? Een vraag die heel vrouwen stellen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk zwanger worden nadat je het grote besluit hebt genomen, maar in de praktijk werkt het helaas niet altijd zo. Bij de één is het direct raak, en bij de ander duurt het wat langer.

Om het in ieder geval zo snel mogelijk plaats te laten vinden, in de allerbeste omstandigheden, moet je weten wanneer je het beste kunt vrijen, en op welke manier je het beste kunt vrijen.

Aan het einde van dit artikel geef ik je nog een achttal hele nuttige tips. Doe er je voordeel mee!

Je maandelijkse menstruatiecyclus

Om zwanger te raken moet je in je vruchtbare periode met je partner vrijen. Als je weet hoe je menstruatiecyclus in elkaar zit, weet je ook wanneer je vruchtbaar bent. Een normale menstruatiecyclus bestaat uit vier fases:

De folliculaire fase

De folliculaire fase start op de eerste dag van je menstruatie. Er breekt dan weer een nieuwe cyclus aan. Deze cyclus begint met de groei en de rijping van een nieuwe eicel. De folliculaire fase vindt plaats in de follikel. Dit is een blaasje waar de rijpende eicel zich bevindt.

De ovulatie

Ongeveer twee weken voordat je nieuwe menstruatie start vindt de eisprong, oftewel de ovulatie, plaats. Het follikel barst dan open en de eicel komt vrij. Tijdens deze fase ben je vruchtbaar. Als je rond of tijdens de periode van je ovulatie met je partner vrijt, is de kans het grootst dat je zwanger raakt.

De luteale fase

Na de ovulatie veranderen de resten van de follikel zich. Ze gaan zich dan omvormen tot een geel lichaam. Dit gebeurt weer onder invloed van het luteïniserend hormoon. Het gele lichaam maakt dan het hormoon progesteron aan. Dit hormoon stimuleert het baarmoederslijmvlies om zich klaar te maken voor de innesteling van de bevruchte eicel. Een bevruchte eicel bereikt de baarmoeder na ongeveer vijf dagen.

De menstruatiefase

Als een zaadcel de eicel niet heeft bevrucht dan raakt het gele lichaam uitgeput. Het baarmoederslijmvlies wordt dan niet meer gestimuleerd en sterft af. Het wordt dan door je lichaam afgestoten en je menstruatie begint. Hiermee begint je nieuwe menstruatiecyclus.

Bij de meeste vrouwen duurt de menstruatiecyclus tussen de 21 en 35 dagen. Ongeveer veertien dagen voordat je nieuwe cyclus start, vindt de eisprong plaats en ben je vruchtbaar.

Het is dus belangrijk om te vrijen rond of tijdens de ovulatiefase. De kans op een zwangerschap is het grootste als je drie dagen voor de ovulatie vrijt. De zaadcellen zijn dan op tijd om de eicel te bevruchten. Ze kunnen dan in de baarmoederhals op de eicel wachten.

Heb je een regelmatige menstruatiecyclus? Dan kun je gemakkelijk je ovulatie berekenen, met andere woorden: wanneer je je vruchtbare periode hebt. Dit is veertien dagen voordat je menstruatie begint.

Vruchtbare-Dagen-Berekenen

Herken de ovulatie bij een onregelmatige cyclus

Als je cyclus wat onregelmatiger is dan is het wat lastiger om te bepalen wanneer je vruchtbaar bent. Je kunt een naderende ovulatie dan proberen te herkennen aan een aantal lichamelijke symptomen:

Verhoogd libido

De meeste vrouwen hebben rond hun vruchtbare periode een verhoogd libido. Ze krijgen dan meer zin om te vrijen. Dit komt door de stijging van de hormoonlevels.

Draderig vaginaal slijm

Aan het vaginale slijm kun je goed zien of je in je vruchtbare periode zit. Rond de periode van je ovulatie verandert je vaginale slijm. Het is wat draderig en het lijkt op vloeibaar eiwit.

Ovulatiepijn

Het kan zijn dat je de ovulatie voelt. Dit voelt aan als een scherpe pijn in je onderbuik. Ongeveer ter hoogte van je eierstokken. Ovulatiepijn kan een aantal uren tot een hele dag duren.

Een andere manier om je vruchtbare periode te berekenen is door gebruik te maken van een ovulatietest. Hiermee kan je je ovulatie heel nauwkeurig berekenen. Je weet dan precies wanneer de kans op een zwangerschap het grootst is.

Hoe moet je lekker vrijen om snel zwanger te worden?

Op het moment dat jullie besluiten om proberen zwanger te worden, heb je logischerwijs de neiging om zo vaak en zo veel mogelijk te vrijen. Hoe logisch dit ook mag zijn, het is beslist niet nodig. En ook al hebben jullie zin om heel erg vaak te vrijen, ik raad het toch af. In de volgende drie punten wordt duidelijk waarom:

Drie keer per week vrijen

De kansen op een zwangerschap kun je verhogen door drie keer per week te vrijen. De kans om zwanger te worden is het grootste als je vlak voor of op de dag van je eisprong met je partner vrijt. De zaadcellen kunnen dan gemakkelijker naar binnen dringen en de eicel kan bevrucht worden.

Twee tot drie keer per week vrijen is voldoende. Zo benut je de vruchtbare dagen optimaal. Je kans op een zwangerschap wordt dan een stuk groter. Verder voorkom je hiermee dat jullie niet op de automatische piloot gaan vrijen, zodat de passie in jullie seksleven blijft bestaan.

Vrij met beleid

Als je al een aantal maanden zwanger probeert te raken, is het een tip om met beleid te vrijen. Je cyclus begint altijd op de eerste dag van je menstruatie. Tijdens de eerste week van je cyclus vrij je waarschijnlijk niet of heel weinig. De kans om dan zwanger te worden is dus vrij klein. Aangezien jullie dan een paar dagen niet vrijen, blijft het sperma krachtig.

In de tweede week van je cyclus is het zinvol dat je om de dag vrijt. Doe dit ongeveer tien dagen en stop er pas mee als zeker weet dat je eisprong is geweest. Als jullie om de dag vrijen dan heeft je partner altijd vers sperma. Dit is handig als de eisprong vroeger of wat later uitvalt. Ook loop je zo niet het risico om een maand mis te lopen, omdat je te laat bent begonnen met vrijen.

Je vergroot de kansen op een zwangerschap nog veel meer door vlak voor je eisprong elke dag te vrijen. Je bent dan het vruchtbaarst. Als je voor je eisprong vrijt heb je nog meer kans om zwanger te raken.

Om je vruchtbare dagen te bepalen, kun je het beste je ovulatie berekenen. Deze vindt ongeveer veertien dagen na het begin van je cyclus plaats. Je kunt je ovulatie zelf berekenen, maar je kunt er ook voor kiezen om een ovulatietest te doen.

Vrij in een vruchtbaar standje

Na jullie vrijpartij moet het sperma zo lang mogelijk binnen in je vagina blijven. Er is dan een grotere kans dat meer zaadcellen richting je baarmoeder zwemmen. Het helpt om dan in een vruchtbaar standje te vrijen. Gunstige standjes zijn de missionarishouding, op zijn hondjes en lepeltje lepeltje. Het sperma komt dan gelijk in je vagina terecht en er is dus een grotere kans dat de zaadcellen richting de baarmoeder zwemmen.

Bonus: 8 hele nuttige tips!

Als je weet rond welke periode je vruchtbaar bent, kun je stappen ondernemen om zwanger te raken. Zo kun je je lichaam alvast gaan voorbereiden op een zwangerschap. Dit doe je onder meer door er een gezonde levensstijl op na te houden. Je lichaam is dan goed voorbereidt op een zwangerschap.

Zwanger worden tip 1: Vermijd meeroken of stop met roken

Het is bewezen dat vrouwen en mannen die regelmatig roken en meeroken minder vruchtbaar zijn. Roken en meeroken kan veel lichamelijke schade aanrichten. Naast het feit dat je hierdoor minder vruchtbaar bent, loop je ook meer risico op een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Zwanger worden tip 2: Drink minder of geen koffie

Koffie bevat cafeïne en dit stofje brengt je cyclus uit balans. Wanneer je meer dan vier kopjes koffie per dag drinkt, wordt de kans op een zwangerschap kleiner. Het is beter om koffie voor thee te vervangen.

Zwanger worden tip 3: Gebruik geen drugs

Het gebruik van hard- of softdrugs leidt tot een verminderde vruchtbaarheid. Verder is de kans op een miskraam of een afwijking bij je ongeboren kindje ook groter.

Zwanger worden tip 4: Voorkom stress

Stress is slecht voor je cyclus. Deze raakt hierdoor uit balans. Bij veel stress kan je ovulatie zelfs uitblijven, waardoor je niet zwanger kunt raken. Probeer stress dus te voorkomen en ontspan regelmatig.

Zwanger worden tip 5: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Beweeg elke dag minstens een half uur. Zo houd je je lichaam in een goede conditie. Beoefen rustige sporten, zoals fietsen, wandelen, pilates of yoga. Het is een afrader om intensieve sporten te beoefenen, omdat je dan het stresshormoon cortisol aanmaakt. Dit is een hormoon dat je vruchtbaarheid verstoort.

Zwanger worden tip 6: Zorg voor een gezond gewicht

Zorg voor een gezond gewicht. Als je te veel of te weinig weegt dan wordt het veel moeilijker om zwanger te worden. Je cyclus is dan niet in balans waardoor het lastiger wordt om zwanger te raken.

Zwanger worden tip 7: Start met het slikken van foliumzuur

Begin al met het slikken van foliumzuur voordat je zwanger bent. Foliumzuur is een belangrijke voedingsstof voor je kindje. Als je dit slikt dan verklein je de kans op een geboorteafwijking, zoals een open gehemelte, hazenlip of open ruggetje.

Zwanger worden tip 8: Houd je aan de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen

Zorg dat je dagelijks voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en houd je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Eet dagelijks dus twee ons groenten en twee stuks fruit en drink minsten een liter vocht per dag. Zo krijgt je lichaam genoeg voedingsstoffen binnen en houd je je stofwisseling goed op peil. Je cyclus blijft dan in balans en je lichaam is goed voorbereid op een toekomstige zwangerschap.

En dan nog dit…

Op het moment dat jullie besloten hebben om een poging te wagen, is dit een heerlijk gevoel. Met volle overgave ga je er mee aan de slag, en vrij je natuurlijk regelmatig, misschien wel wat te veel. Maar het is natuurlijk niet altijd in de eerste keer raak. Waak er voor dat je ontmoedigt raak omdat het in de eerste of in de tweede maand niet direct lukt. Niet alleen raak je ontmoedigd, maar er is ook een gevaar dat je op automatische piloot gaat vrijen, en dan alleen op de momenten dat de ovulatietest het aangeeft. De passie en het genieten is dan heel snel verdwenen. En dan heb ik het nog niet eens over de stress die dit met zich meebrengt.

Blijf altijd ontspannen en geniet van elkaar, geniet van elkaars aandacht en geniet van het vrijen op zich. Het is de enige manier om op een snelle en gezonde manier zwanger te worden zonder onnodige stress.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *