Over Boris Bergman

Hoi, dit is drs. Boris Bergman.

Ik ben getrouwd, vader van 2 kinderen, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van 2 boeken.

Mijn missie met snelzwangerworden.nl

Uit eigen ervaring weten ik en mijn vrouw hoe moeilijk het is om te zwanger te worden. Voor ons waren kinderen lange tijd die ene onvervulde levenswens. We hebben echt van alles geprobeerd maar desondanks wilde het zwanger worden maar niet lukken.

Eindelijk raakte mijn vrouw, na wat hulp, zwanger. Maar helaas volgde daarop al snel een miskraam. En daarna nog eens. Het verdriet was onmetelijk groot. De teleurstellingen stapelde zich langzaam maar zeker steeds verder op en we begonnen het vertrouwen in onze artsen te verliezen.

Ondertussen begon de biologische klok van mijn vrouw ook te tikken en besefte ik dat er snel iets moest gebeuren voordat het te laat was. Dat was het moment dat ik besloot parttime te gaan werken. In plaats van 5 dagen per week ging ik 3 dagen per week werken. Al mijn vrije tijd en weekenden gebruikte in om mijn tanden in dit onderwerp te zetten.

Wat konden we doen om onze kansen op een bevruchting en gezonde zwangerschap te vergroten? Ik heb honderden wetenschappelijke publicaties, die er te vinden was op het gebied van zwanger worden, gelezen. Ik leerde al snel dat er een link is tussen de leefstijl, voeding en de kans op bevruchting. Wij dachten altijd dat we gezond leefde maar zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat er (gezonde) voedingsmiddelen zijn die je beter maar kunt vermijden als je zwanger wilt raken. Dit terwijl andere voedingsmiddelen de kans juist weer doen toenemen. En ook wat de man eet en doet heeft grote invloed op de bevruchtingskansen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Al de kennis die ik op deed paste ik en mijn vrouw toe in ons dagelijkse leven. En binnen de kortste keren was mijn vrouw zwanger. En 9 maanden later waren we de trotse ouders van ons eerste kind. Alles wat ik geleerd had, over zwanger worden, werkte dus echt. We hadden het levende bewijs!

We hadden de smaak van het ouderschap te pakken en 2 jaar later brachten we ons 2e kind ter wereld. We zijn nu trotse ouders van 2 gezonde kinderen. En die eerste zwangerschap was dan ook zeker geen toevalstreffer.

Mijn missie met snelzwangerworden.nl is om al die kennis die ik heb opgedaan niet verloren te laten gaan. Andere mensen hebben ook het recht om te ervaren hoe mooi het ouderschap is. Een groot deel van de kennis die ik heb opgedaan deel ik dan ook op deze website. Kijk daarom rustig rond op deze site, ik weet zeker dat je veel informatie zult vinden die de kans op een snelle bevruchting zal vergroten.

Wil je meer weten over mij? Bekijk dan onderstaande video:

Mijn boeken

Voor wie zijn kansen op een snelle zwangerschap wil vergroten heb ik al mijn kennis samengebundeld in 2 boeken: Vlug Bevrucht en Lekker Zwanger Worden. Met mijn boeken heb ik inmiddels 1.391 stelletjes geholpen bij hun kinderwens. Iets waar ik uiteraard erg trost op ben en wat me veel voldoening geeft. Het motiveert me om te blijven leren over dit onderwerp en mijn kennis, via deze site en mijn boeken, met iedereen te blijven delen.