7 Beste Standjes om Zwanger te Worden Onderzocht

Ondanks wat sommige kinderfabeltjes soms vertellen, komen baby’s niet zomaar uit de lucht komen vallen. Op de gezamenlijke missie om een nieuw leven te creëren, vragen veel stellen zich af of er manieren zijn om hun kansen op conceptie te vergroten. En wist je dat de positie waarin je de liefde bedrijft, hier een invloed op kan hebben?

Het zal je wellicht verbazen, maar de juiste hoek, diepte en zelfs de zwaartekracht kunnen de kansen op een succesvolle bevruchting beïnvloeden. Dus, zijn er specifieke standjes om zwanger te worden en jullie kinderwens in vervulling te brengen? Hier hebben we 7 zwanger standjes die het pad van de spermacellen naar de eicel vergemakkelijken op een rijtje gezet!

Het idee achter de beste standjes om zwanger te worden

Het idee dat bepaalde standjes de kans op conceptie kunnen vergroten, kan goed onderbouwd worden. Hierbij komen er verschillende factoren in het spel, waaronder de anatomie van het vrouwelijk voortplantingssysteem en de dynamiek van het sperma.

“Onderzoek toont aan dat je zwanger kunt raken in bijna elke positie, maar volgens diverse studies verhogen bepaalde houdingen de kans op conceptie met wel 25%; elke beweging telt in de dans van het leven.”

De wetenschap achter de beste standjes om zwanger te worden is vrij fascinerend te noemen. Het is bijvoorbeeld gebleken dat de structuur en het gedrag van sperma kunnen variëren aan de hand van omgeving en omstandigheden. Met name de vorm en snelheid van spermacellen spelen een sleutelrol bij het bereiken van de eicel. Hierbij zijn 4 noemenswaardige factoren:

Zwaartekracht

Bij het transport van het sperma komt zwaartekracht in het spel, en door simpelweg aan de slag te gaan voor posities die dit natuurlijke fenomeen in je voordeel laten werken, kun je de kans op een succesvolle conceptie vergroten.

Zie het zo: standjes waarbij het sperma een ‘bergafwaarts’ traject volgt, vergemakkelijken het transport richting de eicel!

Diepte van de penetratie

Een directere en diepere route voor het sperma vertaalt zich naar een hogere kans dat meer spermacellen de eicel weten te bereiken. Dit houdt in dat diepere penetratie ervoor kan zorgen dat sperma dichter bij de baarmoederhals wordt afgezet.

De pH-waarde

Het vaginale milieu kan soms wat zuur zijn, en dat is ongunstig voor sperma. De natuurlijke zuurgraad van de vagina heeft echter een reden: het dient ter bescherming tegen bacteriën, maar kan dus tegelijkertijd een belemmering vormen voor spermacellen.

Het is echter noemenswaardig om te vermelden dat dieper gelegen in de vagina, dichtbij de baarmoederhals, er sprake is van een omgeving met een pH-waarde die vriendelijker is voor de spermacel. Het benadrukt nog eens waarom seksuele posities die een diepere penetratie bevorderen, kunnen helpen bij een betere begeleiding van het sperma naar deze gunstige zone.

De baarmoederhals

Gedurende de ovulatie heeft de baarmoederhals een ander karakter; deze opent zich meer en produceert cervixslijm, wat als het ware de ideale geleider is voor het sperma! De beste zwanger standjes zijn seksuele posities die een directere route naar de baarmoederhals faciliteren, en dus extra voordeel bieden tijdens deze vruchtbare fase.

De baarmoederhals is het onderste deel van de baarmoeder dat uitmondt in de vagina. Waarom dit belangrijk is voor voortplanting? De zaadcellen moeten erdoorheen om de eicel te kunnen bevruchten.

1. Opwarmen vóór de seks: Het belang van voorspel

De beste standjes om zwanger te worden werken zelfs nog beter wanneer ze worden aangevangen met uitgebreid voorspel. Dat zit namelijk zo: als een man meer opgewonden is, kan het aantal spermacellen in het ejaculaat (het vloeibare mengsel waarin sperma zich bevindt tijdens een zaadlozing) worden verhoogd. En, meer spermacellen betekent een hogere kans op zwangerschap!

Denk aan tedere aanrakingen, intens zoenen, fluisterende woorden en samen relaxte, geile tijd doorbrengen. Dit werkt in op de emotionele band tussen partners en optimaliseert fysiologisch gezien het scenario voor bevruchting. De boodschap is dus duidelijk: neem de tijd voor elkaar. Het kan de sleutel zijn tot jullie gezamenlijke droom.

“Bij een snellere ejaculatie heeft het sperma waarschijnlijk niet voldoende tijd gehad om zich te concentreren in het ejaculaat. Als mannen zich ‘opwarmen’, bijvoorbeeld door middel van voorspel, zal dit niet alleen de opwinding stimuleren, maar is de kans ook groter dat ejaculaat zich vult met verhoogde niveaus van sperma.”

2. Missionaris

Dit standje is klassiek maar doeltreffend. De goede oude missionairs is het meest ‘standaard’ standje dat wel degelijk voordelen met zich meebrengt voor degenen die zwanger willen worden. Dit standje verdient dan ook een prominente plek op de lijst, want dankzij de natuurlijke zwaartekracht van dit standje helpt het de spermacellen om dichter bij de baarmoederhals te komen.

Hoe werkt het? – De vrouw ligt op haar rug met haar benen licht gebogen, terwijl de man bovenop ligt.

Waarom is het effectief? – Deze houding maakt directe penetratie mogelijk, zodat de zaadcellen efficiënter hun weg naar de baarmoederhals kunnen afleggen. Wat bovendien kan helpen na de seks, is dat de vrouw 5 tot 10 minuten op haar rug blijft liggen, idealiter met de benen iets omhoog, waardoor de zwaartekracht de reis van het sperma naar de eicel een handje helpt.

“Tip: Door tijdens de missionarispositie een kussen onder je bekken te plaatsen, vergroot je de opwaartse helling van de vagina, wat kan helpen bij de ontvangst van sperma.”

3. Doggy Style

De dorsaal-ventrale positie, in de volksmond ook wel doggy style genoemd, staat hoog op de lijst van de beste standjes om zwanger te worden. Dankzij de diepe penetratie en de hoek van binnenkomst wordt het sperma dichter bij de baarmoederhals afgezet.

Hoe werkt het? – De vrouw ligt of knielt op haar handen en voeten, terwijl de man haar van achteren penetreert.

Waarom is het effectief? – Dit is een van de zwanger standjes waarbij de diepere penetratie en de hoek ervoor zorgen dat het sperma dichter bij de baarmoederhals terechtkomt.

4. Benen omhoog

Veel van de zwanger standjes spelen in op het effect van de zwangerschap. Zo ook dit standje, met de benen van de vrouw omhoog, bijvoorbeeld rustend op de schouders van haar partner.

Op die manier kunnen de spermacellen dichter bij de vrouwelijke eicel komen. Met de bekken naar achteren gekanteld is er niet alleen een vlottere toegang tot de eicellen, maar deze houding zorgt bovendien voor diepe penetratie, én is er een hogere kans om de G-Spot te raken om de opwinding naar een nog hoger niveau te tillen.

5. Spooning

Een absolute favoriet voor koppels die op zoek zijn naar het beste standje om zwanger te worden, die tegelijkertijd ook erg ontspannend is! Deze gezellig en liefdevolle positie is eentje die zij aan zij gaat, als twee lepeltjes in een lade.

Hoe werkt het? – Beide partners liggen zij aan zij, waarbij de man achter de vrouw ligt. De man penetreert de vrouw van achteren. Wil je het nog intiemer maken, buig de benen als vrouw ligt gebogen.

Waarom is het effectief? – Ja, de penetratie in deze positie is vaak minder diep dan bij sommige andere standjes, maar het is met name de hoek van penetratie die gunstig kan zijn voor het transport van sperma naar de baarmoederhals.

6. De Oester Unie

Één van de meer exotische en speelse standjes van de lijst om zwanger te worden, en die door veel koppels over het hoofd worden gezien.

Hoe werkt het? – In deze houding ligt de vrouw ontspannen op haar rug, brengt haar dijen omhoog naar haar buik toe en buigt haar knieën, terwijl ze haar partner verleidelijk naar haar toetrekt. De man knielt tussen haar benen, met zijn aandacht volledig gericht op de actie. Hij houdt haar stevig vast bij de achterkant van haar dijen, zeg maar precies bij de knieholten, terwijl haar billen leunen op zijn dijen.

Het doel hier is om een ritmisch heen-en-weer beweging te behouden en de passie en uithoudingsvermogen erin te houden.

Waarom is het effectief? –  Wanneer de vrouw haar benen knielt is er sprake van een nauwere pasvorm, wat resulteert in een diepere penetratie zodat het winnende spermacel dichter bij de eicel kan komen.

7. De Kruiwagen

Houden jullie graag de pit erin en zin om nog een avontuurlijk, relatief ongebruikelijk standje te proberen? Dan kan de kruiwagen misschien wel de moeite waard zijn. Sterker nog, dit is misschien wel een van de beste standjes om zwanger te worden! Want als je erover nadenkt, biedt deze positie een unieke hoek van penetratie die gunstig kan zijn voor het vervoer van sperma naar de baarmoeder.

Hoe werkt het? –  De vrouw begint op haar handen en voeten, en de man pakt haar enkels of kuiten vast, terwijl hij achter haar staat. Hierdoor ontstaat een schuine hoek waarbij de vrouw haar bovenlichaam ondersteunt, bijvoorbeeld op het bed, en de man meer controle heeft over de beweging en diepte.

Zijn er standjes om te vermijden bij een Kinderwens?

Wanneer je de juiste standjes wilt proberen om zwanger te worden, dan zijn de eerdergenoemden een goed begin. Het is echter net zo belangrijk om te weten welke standjes je het beste kunt vermijden.

Staande Seks: Verticaal vrijen kan misschien een spannende variatie zijn in het liefdesspel, maar de zwaartekracht werk hierbij niet in je voordeel. Sperma kan tijdens staande seks makkelijker uit de vagina lopen, waardoor er minder kans kan zijn om de baarmoeder te bereiken.

Zittende Seks: Net als bij staande seks, kan de zwaartekracht bij zittende seks de beweging van het sperma naar de baarmoeder belemmeren. Met name als je direct na de seks opstaat, kan dit de kans op zwangerschap verminderen.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *