Gezond Zwanger Worden – Leef Gezond & Wordt Snel Zwanger

Snel zwanger worden is erg belangrijk voor je. Je kunt niet wachten om je eigen kindje in je armen te sluiten en hem of haar op te voeden. Maar je wilt ook goed voor jezelf zorgen, en je niet wenden tot allerlei gekke pillen of andere middeltjes om sneller zwanger te worden. Je doet dit natuurlijk het liefst op een natuurlijke manier.

14 tips om op een snelle en gezonde manier zwanger te worden

In onze blog vind je alleen maar natuurlijke tips om zwanger te worden. En in dit artikel is het niet anders; we verklappen je hier 14 onmisbare tips als je snel en gezond zwanger wilt worden. Er komen geen medicijnen of andere onnatuurlijke middelen aan te pas. Kortom: Hoe je op een gezonde manier zo snel mogelijk zwanger kunt worden!

Gezond Zwanger Worden tip #1: Slik Multivitaminen

Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Aangezien je niet alles uit je voeding kunt halen, kun je het tekort aanvullen met vitaminesupplementen. Er zijn speciale multivitaminen verkrijgbaar voor vrouwen die zwanger willen worden. Als je voldoende vitamines binnenkrijgt, is het lichaam in een goede conditie en kan het een zwangerschap goed aan.

Gezond Zwanger Worden tip #2: Eet gezond en gevarieerd

Zorg voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon en eet volgens de bekende Schijf van Vijf. Je krijgt dan voldoende voedingsstoffen binnen, zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines. Deze stoffen heeft je lichaam nodig en gebruikt je kindje om te groeien.

Het is belangrijk dat je veel varieert met groente en fruit. Kies elke dag weer andere soorten. Wissel ook af met vis, vlees en vleesvervangers. Zo krijg je voldoende ijzer binnen en verklein je het risico op ijzergebrek of bloedarmoede. Eet bijvoorbeeld vlees of vleesvervangers met toegevoegd ijzer en volkorenbrood.

Zorg er dagelijks voor dat er een gezonde maaltijd op tafel staat die bestaat uit voldoende groentes of fruit. Dit zijn producten die rijk zijn aan vitamine C. Als je dagelijks voldoende groente en fruit naar binnenkrijgt, dan neemt je lichaam ijzer veel gemakkelijker op.

Eet minstens twee per week vis, waarvan een keer per week vette vis. Vis bevat vetzuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht van je ongeboren kindje.  Bepaalde vissen mag je niet eten, omdat ze weer een gevaar opleveren voor je baby. Vissen die je wel mag eten zijn vette vissen als haring, paling, makreel, bokking, sardines, forel en zalm.

Gezond Zwanger Worden tip #3: Zorg voor een gezond gewicht

Streef ervoor dat je een gezond gewicht bereikt of behoudt. Het wordt lastiger om zwanger te raken als je een over- of ondergewicht hebt. Je cyclus is dan niet optimaal, waardoor je dus minder vruchtbaar bent.

Gezond Zwanger Worden tip #4: Beweeg minimaal een half uur per dag

Beweging is altijd goed voor je lichaam, maar als je zwanger wilt worden helemaal. Je lichaam is dan in een goede conditie en kan een zwangerschap goed aan. Beweeg minstens een half uurtje per dag, maar beoefen niet té intensieve sporten uit, zoals wielrennen, hardlopen of aerobics. Tijdens deze sporten maakt je lichaam een hoge hoeveelheid van het stresshormoon aan. Hierdoor kan jouw menstruatiecyclus weer uit balans raken en blijft een eisprong uit. Je bent dan niet vruchtbaar en kunt dus onmogelijk zwanger worden.

Gezond Zwanger Worden tip #5: Foliumzuur

Begin nu al met het slikken van 400 microgram foliumzuur. Blijf dit de eerste tien weken van je zwangerschap ook slikken. Foliumzuur verlaagt het risico op een hazenlip, open gehemelte of open ruggetje.

Gezond Zwanger Worden tip #6: Vitamine D

Start ook al met het slikken van vitamine D. Slik 10 microgram en doe dit ook tijdens je zwangerschap. Vitamine D zorgt ervoor dat je kindje goed groeit.

Gezond Zwanger Worden tip #7: Vermijd alcohol en cafeïne

Over cafeïne en alcohol drinken wanneer je zwanger wilt worden, zijn de meningen nogal verdeeld. Soms hoor je dat je dit beter helemaal niet kunt doen, terwijl andere mensen zeggen dat een kleine hoeveelheid geen kwaad kan. Ons advies is: kijk ermee uit en zorg ervoor dat je er niet te veel van binnen krijgt.

Dit is zeker het geval met alcohol. We weten allemaal dat alcohol schadelijke invloeden heeft op het lichaam. We raden je aan om voor de zekerheid geen alcohol te drinken als je zwanger wilt worden. Met cafeïne (dus koffie en thee) hoef je minder streng te zijn voor jezelf; een kopje koffie bij het ontbijt kan geen kwaad, maar overdrijf dit niet.

Gezond Zwanger Worden tip #8: Stop met roken

Tegenwoordig een algemeen advies wat gelukkig door de meeste vrouwen toegepast wordt: Stoppen met roken op het moment dat je zwanger wilt worden, en al helemaal als je al zwanger bent.

Roken verminderd in ieder geval de vruchtbaarheid. Stop hier dus mee of vermijdt meeroken. Het is bewezen dat rokers minder vruchtbaar zijn dan niet-rokers. Verder loop je als roker ook meer risico op een buitenbaarmoederlijk zwangerschap of een miskraam.

Gezond Zwanger Worden tip #9: Vermijd bepaalde etenswaren

Vermijdt sommige producten als je zwanger wilt worden. Een aantal producten zijn namelijk niet goed voor de ontwikkeling van je kindje. Dit zijn onder meer:

 • Rauw vlees
 • Rauwe vleeswaren
 • Lever
 • Gerookte kant- en klare vis uit de koeling
 • Sushi met rauwe vis
 • Rauwe schaal- en schelpdieren
 • Roofvissen
 • Wilde paling
 • Rauwe eieren of producten gemaakt met rauwe eieren
 • Rauwe melk
 • Zachte kazen, zoals brie en geitenkaas

Een paar soorten etenswaren behoeven een klein beetje meer uitleg:

Voor wat betreft rauw vlees en rauwe vleeswaren: Rauw vlees kan het bacterie toxoplasmose bevatten. Als je dit eet dan kun je ziek worden. Iets dat je natuurlijk wilt voorkomen als je zwanger wilt worden, omdat je vruchtbaarheid dan wordt verminderd.

Zachte kazen hebben rijping van rauwe melk ondergaan. Deze kazen zijn ongepasteuriseerd en hierdoor is de kans op een besmetting met het listeria bacterie groter. Zo’n infectie kan gevaarlijk zijn tijdens de zwangerschap. Eet ook geen zachte kazen als je zwanger wilt worden. Het kan namelijk zo zijn dat je al zwanger bent zonder dat je het weet. Als je dan een zachte kaas als brie of geitenkaas eet dan loop je meer risico op een miskraam of listeria-infectie.

Lever en ander orgaanvlees bevat veel vitamine A. Deze stof kan weer veel schade aanrichten bij je ongeboren kindje. Eet dan ook geen orgaanvlees als je zwanger wilt worden.

Gezond Zwanger Worden tip #10: Zorg voor een goede nachtrust

Zorg ervoor dat je tussen de zes en acht uur slaapt. Dit is genoeg. Slaap een paar uur achter elkaar en vermijdt onderbrekingen. Je komt beter in slaap in een niet al te warme slaapkamer met frisse lucht. Zet dan ook een raampje of deur open als je gaat slapen.  Door een goede nachtrust voel je je fitter en heb je veel meer energie. Je zit goed in je vel, voelt je lekkerder en hebt minder of geen spanningen. Hierdoor worden de kansen op een zwangerschap vergroot.

Gezond Zwanger Worden tip #11: Drink voldoende water

De status van je lichaam heeft een grote invloed op je vruchtbaarheid; een invloed die veel mensen onderschatten. Wanneer je een gezond lichaam hebt en op normaal gewicht zit, ben je vruchtbaarder en is de kans dat er complicaties optreden tijdens de zwangerschap gering. Dat is uiteraard ook beter voor je baby.

Bij een gezond lichaam kan water niet ontbreken. Water is onmisbaar voor ons lichaam. Zeker als je zwanger wilt worden, moet je lichaam gehydrateerd blijven. Drink daarom elke dag circa 2 liter water. Als je vaak vergeet genoeg te drinken zou je aan anderen vragen om je hierbij te helpen.

Gezond Zwanger Worden tip #12: Eet voldoende koolhydraten

In een normaal, gezond eetpatroon zitten ongeveer 55% complexe koolhydraten. Dat lijkt veel, maar koolhydraten zitten in heel veel producten die je dagelijks eet. Onder andere in bonen, rijst, volkorenbrood en- pasta en veel soorten fruit zitten koolhydraten. Kortom, je hoeft niet zo veel moeite te doen om genoeg koolhydraten binnen te krijgen.

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor je lichaam. Je voelt je daarom ook energieker als je genoeg koolhydraten eet. Let er wel op dat niet een té groot deel van je energievoorziening uit koolhydraten komt; dat kan betekenen dat je te weinig eiwitten of vetten binnen krijgt.

Gezond Zwanger Worden tip #13: Vermijd ‘light’ producten

Dit klinkt misschien als een rare tip; light producten zijn toch beter voor je dan normale producten met veel suikers? Dat lijkt misschien zo op het eerste gezicht. In werkelijkheid zitten er in light producten geen suikers, maar aspartaam. Aspartaam is een bepaalde zoetstof die als suikervervanger wordt gebruikt.

Helaas is uit onderzoek gebleken dat aspartaam een negatieve invloed heeft op de vruchtbaarheid. Je kunt dus beter geen producten kopen met suikervervangers als aspartaam. Dat betekent niet dat je nu zonder schuldgevoel ‘gewone’ suikerproducten kunt eten; ook hier moet je rustig mee aan doen.

Gezond Zwanger Worden tip #14: Libido-verhogend voedsel mag!

Bepaald voedsel staat erom bekend dat het je libido, ofwel je zin in seks, verhoogt. Dat is zeker geen probleem als je zwanger wilt worden! Waarschijnlijk heb je de extra zin in seks niet per se nodig, maar de producten zijn ook niet schadelijk voor je.

Onder andere oesters, asperges, amandelen, vijgen en avocado’s zijn libido verhogend. Je kunt deze producten zonder schuldgevoel eten; misschien helpt het jullie zelfs in bed wanneer je zwanger probeert te worden!

Snel-en-Gezond-Zwanger-Worden

Tot slot…

Tsja, dat was wel heel erg veel. Maar besef heel goed dat al deze punten stuk voor stuk bijdragen aan een betere gezondheid voor jezelf, zodat je lichaam meer ‘open staat’ voor een zwangerschap. Het is een bekend feit dat een gezond lijf ook gezonde kinderen voort kan brengen.

En als het allemaal een beetje té veel aanpassing vergt van jouw kant, probeer dan de tips één voor één toe te passen. Pak bijvoorbeeld eerst het koffiegebruik aan, en daarna pas het roken. Dit zijn vaak toch de twee meest complexe actiepunten om te veranderen.

Ik wens je ontzettend veel succes!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

1 Reactie op "Gezond Zwanger Worden - Leef Gezond & Wordt Snel Zwanger"

 1. Simona says:

  Waar kan ik de recepten vinden?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *