Hoe Raak Je Zwanger? 15 Tips Om Snel Zwanger Te Raken

Als je om je heen kijkt dan lijkt het net alsof alle vrouwen makkelijk zwanger raken en alsof jij de enige bent waarbij het niet snel raak is. Dit is natuurlijk helemaal niet zo. Bij de meeste vrouwen duurt het namelijk een paar maanden voordat ze zwanger raken.

Je hebt het niet zelf in de hand wanneer je zwanger raakt. Wel kun je de kansen vergroten door een aantal tips uit dit artikel toe te passen.

Tip 1: Stop direct met anticonceptie

Je raakt natuurlijk niet zwanger als je anticonceptiemiddelen gebruikt. Stop hier dus direct mee. Gooi de pil dus gelijk weg. Als je met de pil bent gestopt dan wil dit nog niet zeggen dat je gelijk zwanger raakt. Bij de meeste vrouwen duurt het vaak een aantal maanden voordat de natuurlijke cyclus weer helemaal op gang is gekomen.

Tip 2: Houd je cyclus goed bij

Door je cyclus goed bij te houden, weet je ook wanneer je vruchtbaar bent. Bij een regelmatige cyclus ben je ongeveer veertien dagen voor je verwachte ongesteldheidsdag vruchtbaar.

Tip 3: Vrij op je vruchtbare dagen

De kans op een zwangerschap is het grootste rond je vruchtbare periode. Dit zijn de dagen vlak voor en de dag van je eisprong. Je bent dan het meest vruchtbaar. Op de andere dagen van je cyclus is het haast onmogelijk om zwanger te raken. Als je op je vruchtbare dagen vrijt, is de kans dus het grootste dat je zwanger raakt.

Tip 4: Vrij niet iedere dag

Vrij regelmatig, maar niet iedere dag. Door iedere 2 of 3 dagen te vrijen blijft de zaadkwaliteit van je partner optimaal. Je vrijt dan ook automatisch een keer tijdens je vruchtbare periode.

Tip 5: Focus je niet te veel op een zwangerschap tijdens het vrijen

Vrij niet alleen om zwanger te worden, maar doe dit vooral omdat het fijn is. Ga niet lopen piekeren tijdens de seks, maar probeer er juist van te genieten. De kans op een orgasme is dan ook groter, wat weer bevorderlijk is voor een zwangerschap. Door de samentrekkingen van de baarmoeder worden de zaadcellen namelijk in de juiste richting geduwd.

Tip 6: Vergeet het voorspel niet

Wijs je partner erop dat hij ook aan het voorspel denkt. Je wordt dan opgewonden, wat de kan op een zwangerschap vergroot. Je bent dan veel vochtiger en een vochtige omgeving is weer goed voor de zaadcellen. Bovendien heeft jouw partner dan zelf ook een betere zaadkwaliteit.

Tip 7: Blijf nog even liggen na de vrijpartij

Sta na de vrijpartij niet gelijk op, maar blijf nog even tien minuten liggen. Plaats een kussen onder je billen en kantel je bekken. Door dit te doen, help je de zaadcellen op weg naar de goede richting.

Tip 8: Laat hem het werk doen

Vrij in standjes waarbij hij vooral aan het werk is. Dit zijn standjes als de missionarishouding, lepeltje-lepeltje en op zijn hondjes. Er wordt gezegd dat dit vruchtbare standjes zijn, omdat de man dan zo diep mogelijk penetreert en het dichtste bij de baarmoeder komt.

De kans op een zwangerschap is kleiner als je vrijt in een standje waarbij je als vrouw bovenop zit of als je staand vrijt. Dit heeft vooral met de zwaartekracht te maken. Op het moment dat hij klaarkomt, stroomt een deel van de zaadcellen de vagina al uit.

Tip 9: Ga niet gelijk douchen of in bad

Vind je het fijn om na de seks even lekker onder de douche te stappen? Doe dit dan nu even niet. Als je je toch wilt wassen na de seks, reinig dan niet je vagina. Pas er mee op dat je je niet te grondig reinigt. Hiermee kun je namelijk veel sperma wegwassen en blijven er minder zaadcellen over.

Tip 10: Doe aan ochtendsex

Spoor je partner ’s ochtends aan voor een lekkere vrijpartij. Zijn sperma bevat dan meer zaadcellen en de kans op een zwangerschap neemt hierdoor toe.

Tip 11: Gebruik geen glijmiddel

Gebruik tijdens het vrijen geen glijmiddel. Dit is erg slecht voor de zaadcellen. Bovendien bevatten veel glijmiddelen zaaddodende pasta, waardoor de kansen op een zwangerschap helemaal miniem worden. Vind je het lastig om zonder glijmiddel te vrijen? Gebruik dan een vruchtbaarheidsvriendelijk glijmiddel. Zo’n glijmiddel doodt de zaadcellen niet.

Tip 12: gebruik een ovulatietest

Als je zwanger wilt worden draait het vooral om de eisprong. Deze mag je absoluut niet missen. Om er zeker van te zijn dat je je ovulatie niet mist, is het een aanrader om gebruik te maken van een ovulatietest. Deze spoort de LH-piek op, welke vlak voor je eisprong optreedt. Eigenlijk is het gebruikmaken van een ovulatietest de beste manier om je vruchtbare periode mee vast te stellen.

Tip 13: Laat hem geen strak ondergoed dragen

Als hij te strak zittend ondergoed draagt dan heeft dit invloed op de zaadkwaliteit. De balzakken waar het sperma wordt aangemaakt komen dan dichter tegen zijn lichaam aan, waardoor de temperatuur van het sperma stijgt. Dit heeft weer een slechte invloed op de zaadkwaliteit.

Tip 14: Zorg voor een goede nachtrust

Als je goed slaapt, voel je je veel energieker. Hiermee vergroot je de kansen op een zwangerschap. Je hebt genoeg aan zes tot acht uur slaap per nacht. Zorg er in ieder geval voor dat je een aantal uren achter elkaar slaapt.

Slaap ook niet in een te warme slaapkamer of een te warm bed. Zet bijvoorbeeld een raampje of een deur open. Er komt dat frisse lucht naar binnen. Iets dat je nachtrust weer bevordert.

Tip 15: Vertrouw erop dat je zwanger raakt

Vertrouw erop dat het echt wel een keer raak is en blijf er relaxed onder. Zorg ervoor dat je er niet gestresst door raakt. Dit moet je namelijk vermijden als je zwanger wilt worden. Door stress raakt je menstruatiecyclus namelijk uit balans, waardoor de kans op een zwangerschap veel kleiner wordt.

Wil je graag nog meer tips over hoe je zwanger kunt worden? Lees dan ook onze 15 Ultieme Zwanger Worden Tips.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

3 Reacties op "Hoe Raak Je Zwanger? 15 Tips Om Snel Zwanger Te Raken"

  1. Isa says:

    Ik ben maar 10

  2. cellima says:

    ik ben 20 en ik wil zw zijn ik wil moeder zijnn en ik ga dan naar tienermoeder thuis

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *