Zwangerschapstest Online Doen? Test Jezelf met 7 Vragen

Een zwangere vrouw is vaak te herkennen aan haar dikke, ronde buik. Deze vrouwen zijn natuurlijk wel al langere tijd zwanger – als je pas een paar weken zwanger bent, heb je natuurlijk nog niet zo’n grote buik. Toch wil je graag op tijd weten of je zwanger bent. Een kindje, maar ook de zwangerschap zelf, heeft namelijk een grote impact op je leven.

Er zijn tegenwoordig veel testen te koop om te checken of je zwanger bent. Sterker nog, je kunt zelfs online een zwangerschapstest kopen of bekijken of je zwanger bent. In dit artikel vind je 7 vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden om een indicatie te geven van een zwangerschap. Natuurlijk zijn zulke vragen niet volledig uitsluitend, dus lees ook de verdere informatie over zwangerschapstesten.

online1

Waarom een zwangerschapstest online doen?

Je vraagt je misschien af wat een online zwangerschapstest precies inhoudt, en waarom je deze zou moeten uitvoeren. Een online zwangerschapstest bestaat vaak uit een vragenlijst. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over zwangerschapssymptomen. Je lichaam ondergaat namelijk allerlei veranderingen als je zwanger bent, en sommige van die veranderingen kun je herkennen.

Wanneer je op voldoende vragen uit de online zwangerschapstest ‘ja’ hebt geantwoord, is de kans groot dat je ook echt zwanger bent. Vragen uit zo’n test gaan onder andere over je vaginale afscheiding, bepaalde symptomen zoals misselijkheid, gevoeligheid van je borsten, enzovoorts. Deze symptomen zijn niet uniek voor zwangerschap, maar alles bij elkaar genomen is de kans wél heel groot.

online2

Het voordeel van een online zwangerschapstest is dat hij gratis en vrijblijvend is. Zwangerschapstesten uit de winkel kosten gewoon geld – en ze zijn niet heel goedkoop. Daarnaast kun je altijd en overal een online zwangerschapstest invullen. Of je nu pauze hebt op je werk, in de trein zit of gewoon thuis bent – even wat vragen invullen kan altijd.

Daarnaast hoeft ook niemand te weten dat je een zwangerschapstest aan het invullen bent. Een online zwangerschapstest is geheel anoniem. Waar je in een winkel met een zwangerschapstest naar de kassa moet (om nog maar niet te spreken van het feit dat je bekenden kunt tegenkomen…), kun je online gewoon voor jezelf de test invullen.

Hoewel je niet eens zwanger hoeft te zijn, wil je daar toch niet mee te koop lopen. Mensen gaan je lastige vragen stellen als je een zwangerschapstest koopt; vragen waar je op dat moment niet op zit te wachten. Je bent zelf ook heel onzeker over de situatie en hebt helemaal geen idee wat er aan de hand is. Dan is anoniem een online zwangerschapstest invullen wel zo prettig.

online3

Let wel op dat een online zwangerschapstest absoluut geen garantie kan geven of je wel of niet zwanger bent. Wanneer zo’n test negatief is, kun je prima alsnog zwanger zijn. Of je kunt helemaal geen kind dragen, maar door het resultaat van een online test wel denken dat je zwanger bent. Daarom moet je bij twijfel altijd een normale zwangerschapstest aanschaffen.

7 vragen om te testen of je zwanger bent

Hier bij snelzwangerworden.nl kun je gelijk een online zwangerschapstest doen. Let wel op dat deze test niet uitsluitend is! Het is alleen een indicatie van hoe waarschijnlijk het is dat je zwanger bent. De test werkt zo: ieder antwoord dat je geeft is een aantal punten waard. Tel aan het eind van de test je punten op, en je ziet hoe waarschijnlijk het is dat je zwanger bent.

Vraag 1: Wanneer verwacht(te) je je menstruatie?

 • Ik moet nog ongesteld worden (1 punt)
 • Ik ben nu ongesteld (0 punten)
 • Ik ben een week overtijd (2 punten)
 • Ik ben meer dan een week overtijd (3 punten)

Vraag 2: Heb je last van (één van) de volgende symptomen omtrent je borsten? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Grotere borsten (1 punt)
 • Gespannen borsten (1 punt)
 • Pijnlijke borsten (1 punt)
 • Pijnlijke of gevoelige tepels (1 punt)
 • Donkere tepels (1 punt)
 • Meer bobbeltjes op je tepels (1 punt)

Vraag 3: Heb je last van (één van) de volgende symptomen? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Opgezette buik (1 punt)
 • Harde of zware buik (1 punt)
 • Pijn in de baarmoeder (1 punt)
 • Pijn in de lage onderrug (1 punt)
 • Buikpijn (1 punt)
 • Buikkrampen (2 punten)

Vraag 4: Voel je je anders op één van de onderstaande manieren? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Emotioneler dan normaal (2 punten)
 • Alles ruikt opeens anders/vies (2 punten)
 • Extra honger of trek in andere dingen dan normaal (1 punt)
 • Bruisen van de energie (1 punt)

Vraag 5: Heb je last van (één van) de volgende symptomen? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Misselijkheid (1 punt)
 • Vermoeidheid (1 punt)
 • Hoofdpijn (1 punt)
 • Duizeligheid (1 punt)
 • Hogere lichaamstemperatuur (1 punt)
 • Flauwvallen (1 punt)

Vraag 6: Heb je last van (één van) de volgende symptomen rondom je spijsvertering? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Veel misselijk, vooral in de ochtend (1 punt)
 • Rommelende darmen (1 punt)
 • Je wordt misselijk van bepaalde geuren (1 punt)
 • Vertraagde of moeizame stoelgang (1 punt)
 • Rommelende darmen en/of winderig (1 punt)
 • Veranderde smaak/eetlust (1 punt)

Vraag 7: Heb je last van (één van) de volgende vaginale symptomen? Kruis alles aan wat van toepassing is.

 • Vaker moeten plassen (1 punt)
 • Witte afscheiding uit je vagina (1 punt)
 • Licht roze bloedverlies (2 punten)
 • Je urine ruikt sterker (1 punt)

Uitslag van de online zwangerschapstest

Heb je de test ingevuld en je punten opgeteld? Dan kun je hieronder zien hoe groot de kans is dat je zwanger bent:

 • 0 tot 7 punten: Je bent zeer waarschijnlijk niet zwanger. De symptomen die je hebt aangekruist hebben waarschijnlijk een andere oorzaak.
 • 7 tot 15 punten: De kans dat je zwanger bent is erg klein. Wacht je menstruatie af als je die nog niet hebt gehad. Wanneer je overtijd bent: dat is ook mogelijk zonder dat je zwanger bent.
 • 15 tot 21 punten: De kans bestaat zeker dat je zwanger bent, maar het valt niet met zekerheid te zeggen. Als je nog niet overtijd bent, kun je je menstruatie afwachten. Wil je echt zekerheid, dan kun je alsnog een zwangerschapstest kopen.
 • 21 tot 39 punten: De kans is zeer groot dat je zwanger bent. Wij raden je aan dat je snel een zwangerschapstest aanschaft om te checken of je daadwerkelijk zwanger bent!

zwangerschapsverschijnselen

Een zwangerschapstest kopen, waar doe ik dat?

Tegenwoordig kun je in veel verschillende winkels een zwangerschapstest kopen. Bijvoorbeeld in alle drogisterijen, zoals Kruidvat, Etos en DA. Wist je al dat zelfs supermarkten zwangerschapstesten verkopen? Bij grote ketens als de Albert Heijn is de kans groot dat je er een zwangerschapstest vindt.

Zwangerschapstesten verschillen nogal in prijs, maar ze werken allemaal op ongeveer dezelfde manier. Een zwangerschapstest bekijkt of er een bepaald hormoon (HCG) in je ochtendurine voorkomt. Dit hormoon wordt namelijk alleen afgescheiden door je lichaam wanneer een bevruchte eicel zich in de baarmoeder genesteld heeft.

online4

Je houdt de zwangerschapstest in een potje met urine, of je plast over de strip heen. Het is wel belangrijk dat je dit in de ochtend doet, omdat de test anders onjuist negatief kan zijn. Na ongeveer een kwartier kun je van de zwangerschapstest aflezen of je zwanger bent.

Sommige testen laten dit zien aan de hand van een verkleuring, andere gebruiken een streepjessysteem. Twee streepjes betekenen dan dat je zwanger bent, terwijl één streepje een indicatie is dat je niet zwanger bent. Soms moet je bij zo’n test nog een controletest uitvoeren, om zeker te weten dat de uitslag klopt.

Lees altijd voor het gebruik van een zwangerschapstest de bijsluiter! Verkeerd testen kan namelijk een verkeerde uitslag tot gevolg hebben. Je wilt toch liever niet denken dat je zwanger bent terwijl het niet zo is, of andersom… Iedere test werkt net weer iets anders, dus zorg dat je goed de bijsluiter leest en de test goed uitvoert.

Anoniem online een zwangerschapstest kopen

Vind je het geen fijn idee om in de winkel een zwangerschapstest te kopen? Ben je bijvoorbeeld bang om een bekende tegen het lijf te kopen, of wil je gewoon dat niemand weet dat je wellicht zwanger bent? Dan kun je ook anoniem online een zwangerschapstest kopen! Niemand die dan weet dat jij een zwangerschapstest in huis haalt.

Je kunt tegenwoordig in veel webshops een zwangerschapstest kopen. Denk aan de webshops van de drogisterijen, maar ook grotere winkels zoals bol.com verkopen zwangerschapstesten. Als je online zo’n test koopt, wordt deze onherkenbaar naar je opgestuurd. Niemand kan van de buitenkant zien wat je gekocht hebt.

online5

Je kunt in webshops bovendien zien wat de ervaringen van andere mensen met de specifieke testen zijn. Je verkleint daarmee de kans dat je een inaccurate test koopt, of een test die je op een hele specifieke manier moet uitvoeren om foutieve uitslagen te voorkomen. Online een zwangerschapstest kopen voorkomt dus dat je dezelfde fouten maakt als andere mensen.

Hopelijk heb je zo een goed beeld van online zwangerschapstesten, je zwangerschapssymptomen en het kopen van een zwangerschapstest. Veel succes met het testen!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

5 Reacties op "Zwangerschapstest Online Doen? Test Jezelf met 7 Vragen"

 1. Elianne van Dijk says:

  Ziet er goed uit die vragenlijst! Komt bij mij heel erg overeen met mijn vorige zwangerschappen! Maar ik vraag me af... Kan je deze dan dus ook gewoon aleen doen en zonder die normale zwangerschapstest? Want dan is het toch eigenlijk een beetje dubbellop om ook nog eens een andere test te doen. Is hij dus betrouwbaar genoeg die online test met die vragen of raad u aan om ook de gewone sowieso nog eens een keertj te doen? Bvd, Elianne

  • Boris Bergman says:

   Hoi Elianne,

   de kans dat je al deze vragen positief beantwoordt, en vervolgens niet zwanger bent is heel klein. Voor de zekerheid kun je nog een test doen, maar dit is niet echt nodig.
   Als je ongewenst zwanger denkt te zijn, raad ik wel aan om voor de zekerheid nog een "normale" test te gebruiken, je wil immers niet voor een onaagename verrassing komen te staan.

   Mvg, Boris

 2. bianca says:

  Goedenmorgen,

  Ik en mijn vriend willen heel graag zwanger worden en na berekening zouden we vanaf gisteren moeten kunnen testen met een early test en zou ik aankomende zaterdag ongesteld moeten worden! Deze test was vanmorgen negatief, ik zit exact op 4 dagen voor mijn nod, kan ik er dan vanuit gaan dat ik niet zwanger ben? Of zou er toch nog te weinig hcg in mijn urine gezeten kunnen hebben, dat ik te vroeg getest heb? Want ik heb wel aardig wat symptoompjes! Graag uw advies!

  Met vriendelijke groet,

  Bianca Kowollik

 3. Barbara says:

  Ik ben toch zo blij dat ik nu weet waar al die bloedneuzen ineens vandaan kwamen... Ik heb sinds een tijdje heel vaak een bloedneus en dat had ik echt nooit vroeger, ik dacht al dat ik een of andere eng ziekte zou hebben, maar het komt dus gewoon doordat ik zwanger ben, haha. Denk dat ik nu toch iets rustiger slaap!

 4. anoniem says:

  ik ben zwanger komt eigenlijk door dat ik vaker last van kwaaltjes heb en ik ben elke ochtend misselijk en vermoeid en nog andere zwangerscbap dingetjes bij erbij horen ik had veel last van me bekken en krampen in me vagina daardoor ben ik zwanger geraakt ook door een orgasme hij spoot hoeveelheid voorvocht uit en terwijl ik ook aan de pil was begonnen ik was tijdje ermee gestopt om dat ik verstopping had

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *