10 Tips om Snel Zwanger te Worden na Abortus

Als je ooit te maken hebt gehad met een abortus en nu graag weer zwanger wilt worden dan ben je misschien bang dat dit invloed heeft op latere zwangerschappen.

Je bent bang en voelt je misschien verdrietig, maar je verlangt ook enorm naar een nieuw leventjes in je buik. Je wilt dus heel graag weer zwanger worden.

Alleen lukt het je nog om zwanger te worden na een abortus?

Geen invloed

Een abortus heeft absoluut geen invloed op een latere zwangerschap. Het brengt geen schade toe aan je baarmoeder of je eierstokken en het beïnvloedt je vruchtbaarheid dus niet. De kans dat je zwanger raakt is even groot als wanneer je geen abortus had ondergaan.

Verder loop je evenveel risico op een complicatie bij je zwangerschap als voor de abortus. Daarnaast heb je ook niet meer kans op een miskraam. Lees hier alles over zwanger worden na een miskraam.

Er kunnen wel andere redenen zijn waarom vrouwen na een abortus niet zwanger kunnen worden. Hierbij kun je onder meer denken aan:

 • Toenemende leeftijd, waardoor je minder vruchtbaar bent
 • Minder zin in seks vanwege emotionele problemen
 • Sluimerende chlamydia-infectie die je na de behandeling hebt opgelopen.

Het komt maar zelden voor dat vrouwen onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar raken door een zwangerschap. Onvruchtbaarheid kan worden veroorzaakt door een infectie. Om dit te voorkomen krijg je na de ingreep een antibioticakuur. Daarnaast voeren de meeste klinieken een nacontrole uit. Deze vindt drie weken na de abortus plaats.

Twee weken niet vrijen

Na een abortus word je meestal binnen vier tot zes weken weer ongesteld. De eerste weken kan je menstruatiecyclus nog wat afwijken van je normale cyclus. Als je de pil slikt dan word je na de eerste strip weer ongesteld. Als je een abortus hebt ondergaan dan wordt er aangeraden om de eerste twee weken na de abortus niet te vrijen.

Psychisch voorbereiden

Als je ooit een abortus hebt ondergaan en weer besluit om zwanger te worden dan is het belangrijk dat je hier psychisch ook aan toe bent. Je moet er dus klaar voor zijn om opnieuw zwanger te worden. Een abortus is altijd een emotionele ingreep, ook als je er volledig achter stond. Het blijft een moeilijke beslissing en de meeste vrouwen worstelen toch met tegenstrijdige gevoelens.

Het is dus heel belangrijk dat je je gevoelens van verdriet, boosheid en misschien spijt een plekje hebt gegeven. Als je hiermee om kan gaan, voel je je sterker en ben je psychisch ook toe aan een nieuwe zwangerschap. Je kunt je er dan helemaal op richten en bent niet meer bezig met je vorige zwangerschap en je abortus.

Als je het nog steeds moeilijk vindt om de abortus een plekje te geven dan is het wellicht een optie om hier met lotgenoten over te praten. Online vind je tal van lotgenotenverenigingen.

Lichamelijke voorbereiding

Als je in het verleden een abortus hebt ondergaan en nu graag weer zwanger wilt worden dan is het belangrijk dat je lichamelijk in een goede conditie bent. Leef dus extra gezond en onthoud je van slechte gewoontes, zoals alcohol drinken, drugs gebruiken en roken.

Leef extra gezond

Houd je aan de schijf van vijf en eet vooral veel groente, fruit, vette vis, noten, zaden en niet te veel vlees. Drink ook minder koffie of andere cafeïnehoudende drankjes. Cafeïne beïnvloedt namelijk je vruchtbaarheid.

Door extra gezond te leven, breng je je lichaam in een topconditie. Je bent dan snel klaar voor een zwangerschap en je kunt deze ook goed aan. Als je gezond eet en regelmatig beweegt, voel je je ook veel fitter. Het wordt dan veel makkelijk om weer zwanger te raken. Bovendien stel je de gezondheid van je ongeboren kind dan ook veilig. Je kunt je vruchtbaarheid eventueel wat verhogen door supplementen, zoals foliumzuur en zink te slikken.

Foliumzuur

Begin met het slikken van extra foliumzuur. Deze voedingsstof zorgt voor een goede groei van je ongeboren kindje. Meestal beginnen vrouwen pas met het slikken van foliumzuur als ze weer zwanger zijn, maar je kunt er ook eerder mee beginnen. Zo bereidt je je lichaam alvast goed voor op een nieuwe zwangerschap. Verder verklein je het risico op een aangeboren afwijking bij je ongeboren kindje.

Zink

Door extra zink te slikken vul je het tekort aan of voorkom je een zinktekort. Een zinktekort heeft invloed op je vruchtbaarheid.

Beweeg iedere dag

Zorg dagelijks voor voldoende beweging. Door elke dag een half uurtje te gaan wandelen, breng je je lichaam in een goede conditie. Ga niet intensief sporten, maar hou het de komende tijd bij wandelen of baantjes trekken in het zwembad. Tijdens een intensieve sport maak je het stresshormoon aan dat je menstruatiecyclus weer uit balans brengt. Hierdoor ben je weer minder vruchtbaar. Iets dat je natuurlijk wilt voorkomen.

Ga dus wandelen, volg een yogales of ga zwemmen. Met deze sporten kom je tot ontspanning. Iets dat ook weer goed is voor je vruchtbaarheid.

Leer je cyclus kennen

Je kunt alleen zwanger raken als je vrijt op je vruchtbare dagen. Het is dan ook belangrijk dat je weet wanneer dit is. Als je een regelmatige cyclus hebt dan ben je ongeveer twee weken voor de verwachte ongesteldheidsdag vruchtbaar.

Raak niet in paniek

Als je graag zwanger wilt worden na een abortus dan lukt dit misschien niet direct. Net als bij andere vrouwen zal het een aantal maanden duren voordat het raak is. Dat je even moet wachten, heeft niets met je abortus te maken. Na een abortus heb je evenveel kans op een zwangerschap als vrouwen die nog geen abortus hebben ondergaan.

Raak dus niet in paniek als het deze maand weer niet raak is. Blijf ontspannen en vertrouw op je lichaam. Als je gestresst raakt dan slaan je hormonen direct op hol. Hierdoor raakt je cyclus flink verstoord. Het kan zelfs dat je eisprong dan uitblijft en je helemaal niet meer ongesteld wordt.

Geef je lichaam dus de tijd om zwanger te raken en blijf er ontspannen onder. Door zo’n houding aan te nemen, voel je je veel energieker en blijft je cyclus in balans. De kans op een zwangerschap wordt dan veel groter.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

4 Reacties op "10 Tips om Snel Zwanger te Worden na Abortus"

 1. Anoniem says:

  Goede dag.. ik heb 3 abortussen gehad in 1 jaar tijd. Bij de eerste 2 wist ik zeker dat ik het niet wilde maar bij de laatste.voel.ik me verschrikkelijk en heb ik Spijt.. ik heb inmiddels een spiraal omdat.niets bij mij werkte.. maar.nu ben ik zo bang dat ik onvruchtbaar ben.. ik.hoop dat iemand mij kan adviseren.

  • Naomi says:

   Leef gezond en slik foliumzuur
   Het lukt zwanger te worden dus
   Uit eindelijk blijft het echt wel zitten

 2. zinah says:

  Ik heb een abortus gadaan
  Ik will graag zwanger worden maar waaneer best hoeveel maanden kan ik wachten

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *