Snel Zwanger Worden door Je Voeding Te Veranderen

Mensen die zwanger proberen te worden maken vaak gebruik van dingen als ovulatietests of bepaalde medicijnen. Maar wist je dat je ook door je voeding te veranderen vruchtbaarder kunt worden en dus sneller zwanger kunt raken? Dat geldt voor zowel de man als de vrouw! Gezonde en gevarieerde voeding is heel belangrijk voor de vruchtbaarheid.

Misschien probeer jij wel op allerlei manieren zwanger te worden, maar ligt het eigenlijk gewoon aan je eetpatroon. In dit artikel lees je hoe jouw eetgedrag invloed heeft op je vruchtbaarheid. Bovendien geven we je tips om je voedingspatroon te veranderen, zodat je sneller zwanger kunt worden.

Hoe heeft voeding invloed op je vruchtbaarheid?

Er zit geen ‘magische’ kracht achter de werking van voedsel op je vruchtbaarheid. Veel hiervan heeft te maken met gezond en gevarieerd eten. Je hoeft dus niet voorraden van bepaalde producten in te slaan om vruchtbaarder te worden; alleen al door wat gezonder en gevarieerder te eten verhoog je al jouw kans om zwanger te worden!

Gezond eten heeft een positieve invloed op de kwaliteit van de ei- en spermacellen. Hoe gezonder deze cellen, hoe groter de kans dat de bevruchte eicel het lang genoeg overleeft om in te kunnen nestelen en uiteindelijk tot foetus uit te groeien. Het zou je verbazen hoe simpel het is om gezonder te eten en vruchtbaarder te worden.

Je moet bovendien niet alleen bepaalde dingen eten, maar ook juist stoffen vermijden. Een voorbeeld hiervan is de stof aspartaam. Dit is een suikervervanger die in bijna alle lightproducten zit. Aspartaam remt de eisprong, waardoor jouw kans om zwanger te worden afneemt. Je kunt dus eigenlijk beter geen lightproducten eten en drinken.

Tips om je eetpatroon aan te passen

Nu je een beetje weet hoe voeding invloed heeft op jouw vruchtbaarheid, is het tijd om iets te veranderen. Hierbij is het erg belangrijk dat je jouw eetpatroon geleidelijk aanpast, en dus niet van de ene op de andere dag radicaal op dieet gaat. Daar kan je lichaam niet goed tegen, en word je zeker niet vruchtbaarder van!

Ik som wat tips voor je op:

  • Vers voedsel: vers voedsel is vaak gezonder en voedzamer dan ander eten. Dit is beter voor je lichaam en je vruchtbaarheid.
  • Groente en fruit: natuurlijk zou je elke dag 2 ons groente en 2 stuks fruit moeten eten, maar dit geldt al helemaal wanneer je zwanger probeert te worden. De vitamines zijn ontzettend belangrijk.
  • Variatie: ook variatie in je eetpatroon is belangrijk. Als je elke dag hetzelfde eet, mis je bepaalde voedingsstoffen die in andere producten zitten. Ook zorgt het ervoor dat je je eten lekker blijft vinden.
  • Veel water drinken: houd je lichaam gehydrateerd en gezond. Water is onmisbaar in een gezond eetpatroon.
  • Veel natuurlijke koolhydraten: koolhydraten zijn onmisbaar voor je lichaam. Koolhydraten zitten onder andere in pasta, witte rijst en brood. Vul ze aan met voedingsrijke vezels.

Wat moet je vooral niet eten als je zwanger wilt worden?

Naast dat je bepaald eten en drinken meer moet nemen, zijn er ook producten die je beter kunt laten staan om je vruchtbaarheid te verhogen. Natuurlijk hoef je ze niet geheel te missen, maar je moet ze in ieder geval met mate eten of drinken. Het is voor je eigen bestwil!

Het eerste spreekt voor zich, maar wordt door veel mensen over het hoofd gezien: alcohol. Een lekker wijntje op z’n tijd kan prima, maar je moet niet elke dag aan de fles hangen. Tussen de ovulatie en je volgende menstruatie is het verstandig om geen alcohol te drinken. Mocht je in die tijd zwanger zijn geraakt, heeft de embryo meer kans om te overleven. Tijdens je zwangerschap kun je alcohol het beste helemaal laten staan.

Sommige producten hebben meer kans om de Listeria-bacterie te bevatten. Van deze bacterie kun je ziek worden, en die kans neemt explosief toe als je zwanger bent. De bacterie kan erg gevaarlijk zijn voor je ongeboren kind, zelfs voordat je doorhebt dat je zwanger bent. Let daarom erg op met kant-en-klaarmaaltijden, rauwe sushi, gerookte vis en ongepasteuriseerde melk(producten).

Voedingsadviezen voor de man

Het eetpatroon van de man kan ook invloed hebben op de kwaliteit van zijn sperma. Koppels willen nog wel eens vergeten dat de zwangerschap voor de helft afhankelijk is van de man! Een betere kwaliteit van de spermacellen zorgt ervoor dat meer spermacellen bij de eicel kunnen komen en overleven, wat de kans op zwangerschap hoger maakt.

Voor hem is het vooral belangrijk dat hij genoeg zink en vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C zit uiteraard in veel groente en fruit, dus ook de man moet gezond eten. Sinaasappels, tomaten, kiwi’s en groene bladgroenten bevatten extra veel vitamine C die de kwaliteit van het sperma kunnen verbeteren.

Zink komt juist in hele andere producten voor. Je kunt hierbij denken aan bepaalde noten, verschillende vissoorten, eieren en granen. Dit betekent dat ook de man zijn eetpatroon moet variëren en zowel voldoende groente en fruit als vis, granen en koolhydraten binnen moet zien te krijgen.

Verander geleidelijk je eetpatroon en word sneller zwanger!

Door onze tips toe te passen, snijdt het mes eigenlijk aan twee kanten. Aan de ene kant krijg je zelf een gezonder en sterker lichaam, waar je altijd profijt van hebt. En aan de andere kant verhoog je jouw vruchtbaarheid om sneller zwanger te worden! Let wel op dat je niet binnen één dag je gehele eetpatroon verandert, maar dit geleidelijk doet. Meer tips lezen? Bekijk dan onze 15 ultieme zwanger worden tips.

Je lichaam kan dan wennen aan je nieuwe eetgewoonten en er beter op reageren. Zo kun je uiteindelijk sneller zwanger worden. En dat is uiteraard precies waar je naar op zoek bent! Wat ook belangrijk is, is dat je jouw nieuwe eetgewoontes moet doorzetten als je zwanger bent. Dit willen veel mensen nog wel nalaten.

Als je tijdens je zwangerschap nog steeds gezond blijft eten, verklein je de kans op een miskraam aanzienlijk en zorg je ervoor dat je kindje goed kan groeien. Jouw kindje is erg kwetsbaar als hij of zij nog in de baarmoeder zit, dus zorg ervoor dat jouw baby gezond blijft door goed te blijven eten!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *