3 Uitgebreide Tips om Sneller Zwanger te Worden

Je bent klaar om een gezin te gaan stichten met je partner. En daarvoor is een zwangerschap nodig. Soms is het in één keertje raak, maar soms blijf je eindeloos proberen zonder succes. Gelukkig zijn er manieren om de kans op zwangerschap te vergroten.

Een zwangerschap is afhankelijk van een heleboel factoren. Zowel de vrijpartij, als het moment daarna, en hoe gezond je bent. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt proberen om sneller zwanger te worden. Hieronder hebben we er een paar opgesomd.

Eet gezond

De kans om zwanger te worden neemt toe als je een gezond gewicht hebt. Als je zwanger bent is het echter ook belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ga dus niet op dieet wanneer je al zwanger bent, maar eet ook niet al te veel vette dingen, of dingen met veel suikers.

In de eerste weken van de zwangerschap groeien de organen van je baby al. Jij weet dan nog niet dat je zwanger bent, maar het is wel heel belangrijk dat je in die periode gezond eet. Wanneer je besluit om zwanger te worden, is het dus meteen van belang je voeding aan te passen.

Gevarieerd eten

Gevarieerd eten wil ook goed helpen. Wissel af tussen vlees en vis. De vetzuren in vis zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van je kindje. Zorg ook dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. IJzer zit bijvoorbeeld in volkorenbrood en vlees. Zo verklein je de kans op bloedarmoede en verhoog je de kans op zwangerschap en een gezond kindje.

Foliumzuur

Het is ook een idee om foliumzuur te slikken als je zwanger wilt worden. In het begin van je zwangerschap heeft je baby dit namelijk nodig. Begin dus met het slikken hiervan als je zwanger wilt worden. Daarnaast kun je ook vitamine D slikken, dit kan ook helpen met de zwangerschap stimuleren en goed te laten verlopen.

Het gebruik van drugs, alcohol en het roken van sigaretten

Drugs

Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat je geen drugs moet gebruiken als je zwanger probeert te worden. Dit is slecht voor jouw lichaam en verkleint zo de kans dat je zwanger wordt, en op het moment dat je zwanger bent kan het schadelijk zijn voor het kindje, of zelfs leiden tot een miskraam. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Alcohol

Ook natuurlijk alcoholgebruik vermindert de kans om zwanger te worden. Daarnaast vergroot het de kans op een miskraam of doodgeboorte. Het is dus verstandig om zo min mogelijk alcohol te drinken als je zwanger wilt worden, en al helemaal als je zwanger bent. Eén keer een glas is wellicht niet schadelijk, maar houd het daarbij.

Wanneer je rookt heb je ook minder kans om zwanger te worden. Daarnaast is roken tijdens de zwangerschap erg schadelijk voor je ongeboren kind. Probeer dus, eventueel met hulp, op tijd te stoppen met roken.

Wat de man kan doen

Bij heel wat stellen die het niet lukt om binnen een jaar zwanger te worden, ligt de oorzaak bij de vruchtbaarheid van de man. Meestal is de man wel vruchtbaar, maar is de kwaliteit van het sperma niet optimaal. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Drugs, alcohol en roken

Voor de man geldt hetzelfde als voor de vrouw: drugsgebruik, alcoholgebruik of roken is niet aan te raden wanneer je een kind probeert te verwekken. Het drinken van meer dan twee glazen alcohol per dag vermindert de kwaliteit van het sperma. Het zou ook de kans op een gezond kind negatief kunnen beïnvloeden. Roken en drugs hebben dus hetzelfde effect.

Aantal ejaculaties

Bij meerdere zaadlozingen snel na elkaar neemt telkens de hoeveelheid zaadcellen af. Wanneer er tussen twee zaadlozingen minimaal zesendertig uur zit, zijn er de meeste zaadcellen. Te weinig ejaculeren is ook niet goed; er zitten dan meer dode zaadcellen in het sperma. Drie tot vijf keer per week ejaculeren is het beste voor de kwaliteit van het sperma.

Sport en overgewicht

Sporten is uiteraard gezond. Maar door overmatig sporten of het gebruik van steroïden kan de zaadbal minder testosteron gaan aanmaken. Het gevolg hiervan is dat de zaadbal klein en week wordt en veel minder zaad zal produceren. Dit effect verdwijnt als je stopt met het gebruik hiervan.

Maar aan de andere kant kan ook overgewicht  van invloed zijn op de testosteron productie. Wanneer het lichaamsgewicht gezond is zal ook de testosteron- en zaadproductie een op een normaal niveau zitten.

Temperatuur

De ideale temperatuur voor de balzak is rond de vijfendertig graden Celsius. Door het dragen van strak ondergoed, het langdurig nemen van een heet bad, bezoeken van sauna of langdurig zittend werk kan de temperatuur van de balzak stijgen. Hierdoor neemt de hoeveelheid zaadcellen en de kwaliteit van het sperma af. Dit is dus niet aan te raden als je een zwangerschap probeert op te wekken.

Gebruik van medicijnen of werken met gevaarlijke stoffen

Het gebruik van medicijnen, stress en een tekort aan vitamine C kan voor een verminderde vruchtbaarheid zorgen. Gevarieerd eten of eventueel slikken van multivitaminen kan helpen. Daarnaast heeft een ontsteking een tijdelijke negatieve invloed op de mannelijke vruchtbaarheid.

Het werken met gevaarlijke stoffen, zoals bestrijdingsmiddelen, chemische of radioactieve stoffen of ioniserende straling kan van invloed zijn op de vruchtbaarheid. Helaas is hier vaak niet veel aan te doen, maar desnoods kan er overlegd worden met de werkgever of de bedrijfsarts.

Ten slotte

Wat we dus hieruit leren, is dat het vooral belangrijk is dat zowel de man als de vrouw allebei zo gezond mogelijk leven. Dit kan sowieso geen kwaad natuurlijk, dus het enige wat je verder nog kan doen is gewoon proberen geduld te hebben. Als de tijd daar is dan gebeurt het uiteindelijk echt wel.

Als je nou echt twijfelt kan je altijd nog naar de huisarts gaan om je ervan te verzekeren dat je allebei vruchtbaar bent. Maar meestal komt het vanzelf wel goed.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *