Sneller Zwanger met Fertilup? Onderzoek + 2 Alternatieven

Zwanger worden is voor de één een fluitje van een cent, terwijl anderen er soms jaren over doen. Ben jij iemand bij wie het niet meteen wil lukken, dan weet je hoe ontzettend frustrerend is als je kinderwens maar niet uit blijft komen, al helemaal wanneer het mensen in je omgeving wél gewoon lukt. Dat je bereid bent om alle hulp aan te grijpen, snap ik dan ook maar al te goed.

Het middel Fertilup belooft dat het je helpt om sneller zwanger te worden, en je kinderwens in vervulling te laten gaan. Ik snap echter ook wel als je niet elk hulpmiddel zomaar vertrouwt, en misschien een beetje sceptisch bent. Daarom ga ik in dit artikel op onderzoek uit, om erachter te komen of Fertilup echt zo goed werkt als de fabrikant beweert.

Wat is Fertilup precies?

Voordat ik een heel verhaal ga houden over de werking van Fertilup, is het voor het begrip van de lezer natuurlijk wel zo handig om te weten waar ik het eigenlijk over heb. Daarom begin ik met een korte definitie van Fertilup. Wat is dit eigenlijk voor middel, en waarom zou dit mij helpen om sneller zwanger te raken?

Fertilup is een voedingssupplement. Dat wil dus zeggen dat het een pilletje is, maar geen medisch of synthetisch pilletje waarvoor je een doktersrecept nodig hebt. Het bevat vrij verkrijgbare, natuurlijke ingrediënten die jou zouden moeten helpen om zwanger te worden. Omdat het om een supplement gaat, hoef je in de meeste gevallen ook geen (ernstige) bijwerkingen te verwachten.

Maar welke stoffen bevat Fertilup dan? Dit supplement bevat de volgende werkzame ingrediënten:

 • Vitaminen en mineralen (een beetje onduidelijk welke)
 • Foliumzuur
 • Jodium
 • Zink
 • Vitamine B6

Fertilup is een Duits product, en wordt volledig legaal verkocht, waaronder ook in veel Nederlandse apotheken (al kun je het ook in een webshop bestellen). Dat betekent dat het aan een hele hoop strenge gezondheidseisen van de EU moet voldoen voordat het op de markt kan komen.

Op de site staat ook dat er geen bijwerkingen aan het middel zitten, en dat mag alleen worden beweerd als dat ook echt uit onderzoek is gebleken. Hoewel dit natuurlijk nog weinig zegt over de effectiviteit van het middel, kun je er in elk geval alvast van uitgaan dat het veilig te gebruiken is.

“Het kan dat Fertilup je niet zal helpen om zwanger te raken, maar ziek zul je er in elk geval niet van worden!”

Wat doet Fertilup precies (volgens de fabrikant)?

Voordat je kan kijken of Fertilup zijn beloften nakomt, moet je natuurlijk eerst weten wat die beloften eigenlijk zijn. Kortom: waar zou Fertilup goed voor zijn volgens de fabrikant? Volgens VivaMedis en Goerlich Pharma, de bedrijven achter dit supplement, zou Fertilup de volgende effecten moeten hebben:

 • Het zorgt voor een goede hormoonbalans
 • Het reguleert de menstruatiecyclus van de vrouw
 • Het bereidt het lichaam voor op een zwangerschap
 • Het verbetert de algehele gezondheid en welzijn

Dit alles zou er samen toe moeten leiden dat je sneller zwanger wordt (en als het bovenstaande klopt, dan klopt het inderdaad dat je hierdoor sneller zwanger wordt). Er is een aantal groepen vrouwen aan wie dit supplement specifiek wordt aanbevolen door de makers, namelijk:

 • Vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus
 • Vrouwen met PCOS
 • Vrouwen met een onevenwichtige hormoonbalans
 • Vrouwen met endometriose
 • Vrouwen van boven de 35 die nog zwanger willen worden (en nog niet in de overgang zijn geraakt)
 • Vrouwen die al een lange tijd proberen om zwanger te worden, maar zonder succes

Hoewel die laatste categorie eigenlijk alle voorgaande categorieën bevat, geeft dit lijstje wel aan dat een hele hoop vrouwen, die het om uiteenlopende redenen niet lukt om zwanger te worden, geholpen zouden zijn met dit middel. Dat is natuurlijk nogal een claim, maar daarom gaan we die ook verderop in dit artikel onderzoeken.

“Beloftes maken is makkelijk, beloftes waarmaken is een stuk moeilijker.”

Zijn gebruikers positief over Fertilup?

Als je wil weten of een bepaald middel effectief is, dan is er een erg makkelijke manier om daar achter te komen. Je gaat simpelweg op zoek naar de ervaringen van klanten, want als iets echt totale kwakzalverij is, dan zullen er meer dan genoeg ontevreden gebruikers zijn die hier op het internet over klagen. Als je in het internettijdperk nog wordt opgelicht, dan had dat meestal voorkomen kunnen worden met een snelle Google-zoekopdracht.

“Als jij was opgelicht door een verkoper, dan zou jij daar toch ook anderen voor willen behoeden?”

Ik ben vast voor je op zoek gegaan naar klantenervaringen op het internet, en ik ben blij om je mede te delen dat deze erg positief zijn. Bijna alle vrouwen geven aan binnen enkele maanden zwanger te zijn geraakt nadat ze Fertilup zijn gaan proberen. Dat klinkt misschien niet erg indrukwekkend, maar veel van deze vrouwen lukte het daarvoor jarenlang niet om zwanger te worden.

Natuurlijk zijn er ook wel verhalen van vrouwen die nog steeds niet zwanger wisten te worden, want laten we eerlijk zijn, een voedingssupplement gaat niet alle onvruchtbaarheidsproblemen ter wereld kunnen verhelpen. Het is echter al enorm indrukwekkend dat dit soort berichten een kleine minderheid zijn, en de meeste ervaringen laaiend positief zijn.

Misschien denk je nu: oké, case closed, kennelijk werkt Fertilup echt heel goed. Met de ervaringen van gebruikers ben je er echter nog niet. Er is altijd de kans dat gebruikers verbanden trekken die er eigenlijk niet zijn (want daar zijn mensen goed in), en er zijn ook wel vrouwen die samen met Fertilup ook nog andere middelen of behandelmethoden zijn gaan gebruiken. Daarom zullen we ook nog een wetenschappelijk onderzoekje verrichten.

Is de werking van Fertilup wetenschappelijk onderbouwd?

Zoals gezegd gaan we ook nog even kijken naar de wetenschappelijke onderbouwing van Fertilup, omdat gebruikerservaringen niet altijd betrouwbaar zijn. Omdat we weten wat de werkzame stoffen van Fertilup zijn, kunnen we precies opzoeken of de werking van die stoffen goed onderbouwd is, en daaruit een conclusie trekken over de effectiviteit van het supplement zelf.

Laten we beginnen met foliumzuur. Wat vooral heel goed bewezen is, is dat dit middel tijdens de zwangerschap erg belangrijk is voor het gezond volbrengen daarvan, en dat het de kans op complicaties en afwijkingen van het kindje verkleint. Er is echter ook steeds meer onderzoek waaruit blijkt dat het ook de kans om zwanger te worden vergroot (bron).

Ditzelfde geldt voor vitamine B6. Ook hiervan is bewezen dat het niet alleen de kans vergroot om zwanger te worden, maar vervolgens is de kans ook groter dat deze gezond wordt volbracht (bron). Datzelfde bewijs is ook te vinden voor jodium (bron). Alleen van zink kan ik niet zeggen dat ik overtuigend bewijs heb gevonden dat het de kans op zwangerschap verhoogt, maar het bevordert wel de gezondheid tijdens de zwangerschap, net als de andere werkzame ingrediënten.

“Fertilup helpt je niet alleen met zwanger raken, maar ook met een gezond kindje op de wereld zetten, en zelf zo gezond mogelijk je zwangerschap doorkomen.”

Al met al kan dus zeker gezegd worden dat de werking van Fertilup goed wetenschappelijk onderbouwd is. Uit deugdelijk wetenschappelijk onderzoek blijkt niet alleen dat Fertilup de kans op zwangerschap verhoogt, maar ook dat het de kans op een gezonde zwangerschap verhoogt. De positieve reviews van klanten lijken dus meer dan gerechtvaardigd te zijn.

Is Fertilup het geld waard?

Tot nu toe ben ik in dit artikel vrij positief over Fertilup geweest. Ik heb je verteld dat de veiligheid van dit middel gewaarborgd is, dat er een goede wetenschappelijke onderbouwing achter zit, en dat gebruikers erg positief zijn over dit middel. Misschien denk je daarom dat Fertilup alleen maar voordelen heeft, maar dat is helaas niet het geval.

Het belangrijkste nadeel van Fertilup is namelijk dat het een erg duur middel is. Voor een maand ben je al €30,95 kwijt, en als je de ervaringen van klanten mag geloven, is de kans groot dat je minstens drie maanden aan pillen nodig zult hebben. Dan zou je €83,57 kwijt zijn, en dan heb je niet eens de garantie dat het al gelukt is. Sommige vrouwen hadden namelijk 4 of meer maanden nodig.

Dit doet de vraag rijzen of het eigenlijk wel het geld waard is. In beginsel denk je misschien dat dat evident wel zo is, omdat jij dolgraag zwanger wil worden, en daar waarschijnlijk best een hoop geld voor over hebt. Dat snap ik heel goed, maar de vraag is meer of het gezien de alternatieven ook echt nodig is om zoveel geld uit te geven. Die vraag kan ik alleen maar ontkennend beantwoorden.

De ingrediënten van Fertilup zijn namelijk allesbehalve bijzonder, en er zijn een hele hoop goedkopere supplementen die min of meer hetzelfde bevatten voor een veel lagere prijs. Hoewel ik dus zeker wel geloof dat Fertilup een deugdelijk product is, is het ook een onnodig duur product, en denk ik dat je beter af bent door gewoon de zwangerschapspillen van de drogist te kopen.

“Als je doodgaat van de honger, dan wil je best duizend euro voor een brood betalen, maar niet als je het ook gewoon voor twee euro kan krijgen.”

Wat zou ik in plaats van Fertilup aanbevelen? 2 alternatieven

Zoals ik zojuist al zei, is Fertilup weliswaar effectief, maar naar mijn oordeel niet het geld waard. Misschien dat je je daarom afvraagt wat ik dan wél zou aanbevelen als je snel zwanger wil worden. Om je hopelijk wat verder te helpen, zal ik daarom de rest van dit artikel besteden aan de volgende alternatieven voor Fertilup:

 1. Kruidvat Multi Zwanger
 2. Davitamon Compleet Zwanger

Alternatief 1: Kruidvat Multi Zwanger

Kruidvat Multi Zwanger is, net als Fertilup, een voedingssupplement voor vrouwen met een kinderwens én zwangere vrouwen. Eén belangrijk bestanddeel, foliumzuur, zul je wel herkennen uit Fertilup. Ik heb zojuist al besproken dat de werking van foliumzuur wetenschappelijk bewezen is, dus het is fijn dat ook dit supplement foliumzuur bevat.

Daarnaast bevat het ook een aantal andere ingrediënten die helpen als je zwanger wil worden en je zwangerschap gezond wil doorkomen. Het gaat onder andere om vitamine D en omega 3-vetzuren. Deze stoffen zijn beide van groot belang voor een gezonde ontwikkeling van een kindje, en kunnen ook de kans op zwangerschap vergroten.

Een belangrijk verschil met Fertilup is de prijs van dit product, zoals je misschien al wel zou verwachten. Kruidvat Multi Zwanger kost slechts €8,29 per potje van 60 capsules. Dat is minder dan een derde dan de prijs voor dezelfde hoeveelheid Fertilup-pillen. Je bespaart dus een hele hoop geld als je voor dit supplement kiest!

“Een hogere prijs betekent niet automatisch een hogere kwaliteit, en duidt vaak alleen op een hoger marketingbudget.”

Alternatief 2: Davitamon Compleet Zwanger

Ook Davitamon Compleet Zwanger is een voedingssupplement dat bijdraagt aan een gezonde zwangerschap en de kans vergroot om zwanger te worden. Het hoofdbestanddeel is ook hier weer het bekende en vertrouwde foliumzuur, en net als Kruidvat Multi Zwanger bevat deze pil vitamine D (vitamine D3 om precies te zijn). Qua werking komen deze pillen dus nogal overeen.

Er is zelfs een variant van Davitamon Compleet Zwanger waar Omega 3 aan toegevoegd is, waardoor de werkzame bestanddelen van die variant dus vrijwel één op één overeenkomen met die van Kruidvat Multi Zwanger. Dat is op zichzelf niet iets negatiefs, aangezien we net hebben vastgesteld dat Kruidvat Multi Zwanger een goed werkzaam product is, en Davitamon Compleet Zwanger dus ook.

Een nadeel van dit middel is dat het een stukje duurder is dan de Kruidvatvariant. De versie zonder omega 3 kost €14,89 per 60 tabletten, en de versie die verrijkt is met omega 3 kost €18,99 voor hetzelfde aantal. Vergeleken met Fertilup is dit nog steeds betrekkelijk goedkoop, maar aangezien er een goedkopere variant bestaat die min of meer hetzelfde werkt, zou ik die natuurlijk eerder aanbevelen.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *