Snel Zwanger Worden? 7 Tips Voor De Man!

tips-voor-de-man

Wanneer men het heeft over snel zwanger worden, ligt de focus vaak op de vrouw. Wat mag zij wel of niet eten, wat moet ze wel en niet doen, wanneer is ze het meest vruchtbaar, enzovoorts. En dat is voor een deel ook gerechtvaardigd, want in de vrouw moet de baby gaan opgroeien. Maar de zwangerschap wordt natuurlijk voor de andere helft bepaald door de man.

En ook hij heeft invloed op de kans om zwanger te worden. Weliswaar wat minder dan de vrouw, maar hij kan toch het verschil maken. Daarom geven wij hier 5 tips voor de man wanneer jullie snel een baby willen. Zo dragen jullie allebei bij aan de zwangerschap!

Snel Zwanger Worden Tip #1: Stop met alcohol en nicotine

Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor de vrouw: roken en drinken komen de spermakwaliteit niet ten goede. Het is nog niet heel duidelijk wat precies de effecten hiervan zijn, maar duidelijk is dat ze de kwaliteit van je sperma sowieso niet bevorderen. Je kunt dus maar beter stoppen met roken en met mate alcohol drinken.

Bovendien, wanneer jij rookt is jouw vrouwelijke partner waarschijnlijk vaak aan het meeroken. Meeroken is dan wel niet zo schadelijk als zelf roken, maar het heeft nog steeds desastreuze gevolgen voor de meeroker. Het is dus ook voor jouw partner beter als jij niet rookt, om meeroken te voorkomen. Zoals gezegd, roken is een heel slecht idee als je je spermacellen gezond wilt houden. Om dit te bereiken, kun je het beste geheel stoppen met roken.

Alcohol hoef je niet helemaal in de ban te doen, maar neem het met mate. Dit geldt ook voor de vrouw. Als ze zwanger is, raden we de vrouw sterk aan om helemaal geen alcohol te drinken. Alcohol is namelijk ontzettend schadelijk voor de foetus. Eén glas per dag moet echter nog makkelijk kunnen als man; maar uiteraard liever niet!

Snel Zwanger Worden Tip #2: Vermijd warmte in je kruis

Er is een reden dat spermacellen in de teelballen worden gemaakt, die buiten het lichaam hangen: daar is de temperatuur namelijk net iets lager dan in de rest van je lichaam. Bij een te hoge temperatuur kunnen spermacellen niet goed groeien. Dat gaat weer ten koste van je vruchtbaarheid.

Daarom is het beter om de sauna even links te laten liggen. Dit geld overigens ook voor dat verleidelijk bubbelbad. Let ook op met een laptop: veel mannen gebruiken deze op hun schoot, waardoor ook de temperatuur in de teelballen op kan lopen. Zet je laptop daarom liever op een bureau.

Snel Zwanger Worden Tip #3: Ga lekker sporten

Lekker sporten is van groot belang voor een gezond lichaam, en een gezond lichaam kan gezonde spermacellen voortbrengen. Ga dus lekker sporten, maar overdrijf dit niet: Té veel sporten heeft weer een averechts effect. Ook moet je bepaalde sporten even achterwege laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen: Tijdens het fietsen komen de teelballen regelmatig in de verdrukking en door de wrijving worden ze warmer dan normaal. Dit komt de kwaliteit en de kwantiteit van het sperma beslist niet ten goede. Ga liever lekker hardlopen of naar de sportschool.

Snel Zwanger Worden Tip #4: Niet alléén voor vrouwen: Foliumzuur

Veel vrouwen wordt aangeraden om voor en kort tijdens de zwangerschap foliumzuur te slikken. Dit zou de vruchtbaarheid en de gezondheid van de baby verhogen. Een makkelijke tip dus, want foliumzuur slikken kost weinig moeite. Maar nu is ontdekt dat foliumzuur ook bij mannen een positieve invloed heeft.

Uit onderzoek bleek namelijk dat bij mannen die weinig foliumzuur in hun dieet hadden, vaker abnormale chromosomen in de spermacellen voorkwamen. Foliumzuur slikken kan dus helpen om gezonde spermacellen met normale chromosomen te produceren. Je hoeft overigens niet eens pillen te slikken; veel bonen, groene groenten en citrusvruchten bevatten van nature al foliumzuur.

Snel Zwanger Worden Tip #5: Zorg voor een gezond lichaam

Een gezond lijf geeft gezonde vruchten. Dat is niet anders bij mensen; hoe gezonder iemand is, hoe beter de kwaliteit van zijn spermacellen en hoe hoger zijn vruchtbaarheid. Het belangrijkst is een gevarieerd en gezond voedingspatroon, met voldoende beweging (zie tip #3). Je kunt dus beter op je eten letten dan op hoe vaak je in de sportschool te vinden bent. Zorg dat je genoeg groenten, fruit en water binnen krijgt.

Vitamine C en zink hebben de meeste invloed op de spermaproductie. Dat betekent dat je als man veel verse groenten en fruit moet eten. Ook in vis en vlees zit veel zink. Eventueel kun je jouw eetpatroon aanvullen met vitaminepillen, maar dit is in principe niet noodzakelijk. Tevens zijn noten, peulvruchten, taugé en wortels goed voor je sperma.

Overgewicht en obesitas zijn allebei funest voor je gezondheid, en kan bijvoorbeeld zorgen voor Diabetes Type 2. Maar overgewicht zorgt ook voor slechter sperma. Niet alleen in kwaliteit maar ook in kwantiteit. Daarnaast zal het klaarkomen minder krachtig zijn, waardoor het sperma direct al een achterstand heeft om de eicel zo snel mogelijk te bereiken. Wat minder bekend is, is het feit dat ondergewicht dezelfde problemen kan geven. Een lichaam met ondergewicht is géén gezond lichaam en zal dus ook onherroepelijk een effect hebben op de vruchtbaarheid van de man.

Snel Zwanger Worden Tip #6: Wees zuinig met je zaad

Er zijn genoeg stellen die denken dat je, wanneer je zwanger wilt worden, vooral maar zo veel mogelijk met elkaar naar bed moet gaan. Klinkt logisch: hoe vaker je seks hebt, hoe groter de kans dat de vrouw zwanger wordt. Maar zo zit het helaas niet in elkaar; sterker nog, de kans neemt af naarmate je (veel) vaker seks hebt.

Dit heeft te maken met de kwaliteit van het sperma van de man. De zaadcellen worden in de teelballen aangemaakt. Het duurt even voordat de zaadcellen op hun beste niveau zijn. Als je daarom elke dag seks hebt, vermindert de kwaliteit van de zaadcellen. Er sterven er dan meer af op weg naar de eicel, waardoor de kans op bevruchting juist afneemt.

Daarom raden wij je aan om een beetje zuinig aan te doen met je zaad. Dit geldt voor zowel seks als masturbatie. Ongeveer eens per twee tot drie dagen seks is ideaal. De zaadkwaliteit blijft dan behouden, en de kans is ook nog groot genoeg dat je in de vruchtbare periode van de vrouw seks hebt.

Zoals al eerder gezegd is het belangrijk om regelmatig te vrijen, maar overdrijf dit beslist niet! Je zou denken dat twee keer per dag de kans fors zou vergroten, maar dat is niet waar. Door de vele zaadlozingen wordt de ejaculatie minder krachtig, en zowel kwantitatief als kwalitatief is je sperma dan van slechte kwaliteit. 3 a 4 x per week vrijen is prima, want de spermacellen blijven sowieso 48 uur in het vrouwenlichaam levend, dus meer vrijen heeft in dat opzicht geen enkele zin. Integendeel zelfs!

Voor wat betreft het soort seks: Standjes waarbij jij als man bovenop ligt, bevorderen de weg van de spermacellen naar de baarmoeder. Je ligt immers al bovenop, dus je hebt de zwaartekracht die duidelijk een handje helpt. Het omgekeerde geldt als je partner bovenop ligt of zit: de zwaartekracht werkt jouw spermacellen dan juist tegen en dit bemoeilijkt hun weg naar de eicel. Daarnaast is het belangrijk om je na het klaarkomen niet direct terug te trekken. Laat de penis zo lang mogelijk in de vagina, zodat het sperma niet de verkeerde kant uit kan vloeien.

Het beste tijdstip om seks te hebben, wil de vrouw zwanger worden, is na het wakker worden. In de ochtend bevat je sperma de meeste zaadcellen en heb je dus de meeste kans op bevruchting. Hoewel niet alle stellen van ochtendseks houden, is dat toch een goed idee als jullie een baby willen!

Snel Zwanger Worden Tip #7: Vermijd strakke onderkleding

Voor je spermacellen is het belangrijk dat je zaadballen genoeg ruimte hebben en koel blijven. Als je strakke onderbroeken draagt, zitten je ballen erg dicht tegen het lichaam aan, waardoor ze iets opwarmen. Normaal gesproken hebben de zaadballen een iets lagere temperatuur dan de normale lichaamstemperatuur, waardoor het sperma van goede kwaliteit blijft.

Daarom kun je beter ruime katoenen onderbroeken dragen. Dat is misschien even wennen, of het zit niet zo lekker als je normale onderbroeken, maar uiteindelijk bevorder je wel de kwaliteit van je sperma. Overigens moet je ook niet te lang achter elkaar blijven zitten. Dan warmen je zaadballen ook te veel op.

Hetzelfde geldt voor extreme hitte. Hiermee bedoelen we niet zozeer in de hete zon liggen, maar wel een saunabezoek of in hete ligbaden liggen. Dat is natuurlijk heerlijk ontspannend, maar niet goed voor de kwaliteit van je sperma. Je wilt je zaadballen zo veel mogelijk ruimte geven.

Zwanger-worden-tips

Eén van de belangrijkste tips voor de man én de vrouw…

Als laatst moeten jullie allebei vooral blijven genieten tijdens de seks en niets forceren. Stresshormonen hebben zowel bij de man als bij de vrouw een negatieve invloed. Daarnaast zorgt stress er voor dat de vrouw moeilijker kan klaarkomen, en het is een feit dat het klaarkomen beter is voor de kans op bevruchting. Door de contracties worden krijgen de spermacellen een extra zetje in de goede richting. Het is dus wel van belang dat eerst de man klaarkomt, en dan de vrouw. Of tegelijkertijd natuurlijk….

Geniet dus van het vrijen en vermijd iedere vorm van stress!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *