Ik Wil Zwanger Worden: Wat Je Wel en Vooral Ook NIET Moet Doen
“Ik wil zwanger worden”, zijn dat de woorden waar je op hebt gezocht? Dan is het goed dat je nu hier terecht bent gekomen. In dit artikel kom je meer te weten over hoe je sneller zwanger kunt worden. Ook lees je meer over wat je wel en niet moet doen om zwanger te raken.
Inhoud van dit artikel:
Ondanks het feit dat het soms net lijkt alsof de meeste vrouwen heel makkelijk en snel zwanger worden, is zwanger raken meestal niet iets dat zo vanzelf gaat. Als je jonger bent van 30 jaar dan is de kans dat je zwanger raakt elke maand ongeveer 20 procent. Als je tegen de 40 aanloopt dan is die kans nog maar 5 procent.
Proberen jullie het al zes maanden, maar is het tot nu toe nog niet raak? Dan is er nog geen reden voor paniek. Bij de meeste vrouwen duurt het zes maanden tot een jaar voordat ze zwanger zijn. Wel is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen om de kans op een zwangerschap groter te maken.
Allereerst: Leer je menstruatiecyclus kennen
Alleen stoppen met de pil is niet genoeg om snel zwanger te raken. Als je een kinderwens hebt dan is het zinvol dat je inzicht krijgt in je eigen menstruatiecyclus. Je kunt alleen zwanger raken als je een eisprong hebt gehad. Als je een regelmatige menstruatie hebt dan heb je deze rond de veertiende of vijftiende dag van je cyclus. Dit is ongeveer twee weken voordat je weer menstrueert.
Vanaf vijf dagen voor je eisprong tot een dag erna ben je het meest vruchtbaar. De kans om dan zwanger te raken is dan het grootst. Je hebt weinig kans om zwanger te worden als je seks hebt op je niet vruchtbare dagen. Het is dus zinvol om je cyclus bij te houden. Aan de hand daarvan kun je berekenen wanneer je eisprong plaatsvindt. Je weet dan wanneer je in je meest vruchtbare periode bent.
Wat je NIET moet doen
Om snel zwanger te raken, is het verstandig om je eigen leefstijl eens goed te analyseren. Er zijn namelijk een aantal dingen die je beter niet kunt doen als je graag zwanger wilt worden. Dit zijn activiteiten die eigenlijk al slecht zijn voor je lichaam, maar als je zwanger wilt worden is het helemaal belangrijk om deze activiteiten te laten.
Alcohol drinken
Drink liever geen alcohol als je graag zwanger wilt worden. Het drinken van alcohol kan leiden tot een verminderde vruchtbaarheid. Verder neemt de kans op een miskraam toe. Ook mannen die drinken zijn verminderd vruchtbaar.
Koffie en andere cafeïne-houdende dranken
Vervang je dagelijkse kopje koffie voor thee. Koffie heeft invloed op de vruchtbaarheid van de vrouw. Als je meer dan vier kopjes koffie per dag drinkt dan duurt het veel langer voordat je zwanger wordt. Verder verhoogt koffie het risico op een miskraam. Thee en cola zijn veel minder schadelijk, want deze dranken bevatten minder cafeïne.
Roken
Roken en meeroken zijn schadelijk. Als je rookt heb je meer kans op verminderde vruchtbaarheid of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De meeste vrouwen die roken zijn minder vruchtbaar dan niet-rokende vrouwen. Daarnaast wordt het voor hen ook moeilijker om zwanger te raken middels een ziekenhuisbehandeling als IVF. Ook mannen die roken zijn verminderd vruchtbaar. Verder kan roken tijdens de zwangerschap leiden tot een miskraam.
Overmatig sporten
Beoefen je een wedstrijdsport en train je veel? Verminder dit dan of ga een andere, rustigere, sport beoefenen. Overmatig sporten heeft invloed op je vruchtbaarheid. Je kunt last krijgen van menstruatieproblemen doordat je te weinig oestrogeen en progesteron aanmaakt. Je eisprong blijft dan uit en het is dan onmogelijk om zwanger te worden.
Medicijnen gebruiken
De meeste medicijnen hebben bijwerkingen. Medicijnen die zonder recept te koop zijn hebben dit ook. Lees dus altijd eerst de bijsluiter voordat je een paracetamolletje slikt.
Heb je een ziekte en moet je medicijnen gebruiken? Overleg dan eerst met je arts of deze medicijnen je vruchtbaarheid beïnvloeden en of je ermee kunt stoppen. De arts kan dan bepalen of je andere medicijnen kunt gebruiken of een andere dosis moet nemen.
Stress
Stress heeft invloed op je vruchtbaarheid en je ongeboren kindje. Het kan leiden tot een miskraam en het verhoogt de kans op een te lichte baby. Werkstress, heftige gebeurtenissen en alledaagse stress kunnen in de eerste twaalf weken van je zwangerschap invloed hebben op je baby. Bij alledaagse stress kun je denken aan het huishouden, boodschappen doen en andere zorgen. Zorg er dus voor dat je alles goed plant zodat je hier weinig stress over hebt. Verder is het belangrijk dat je steun krijgt van je partner of je omgeving. Dit helpt tegen de stress.
Drugs gebruiken
Het gebruiken van drugs is natuurlijk altijd slecht voor je lichaam. Het heeft invloed op je eicellen en de bevruchte eicellen. Als je drugs gebruikt dan kan dit leiden tot een miskraam of een afwijking bij je kindje. Daarnaast zorgt drugsgebruik ook voor een verminderde vruchtbaarheid bij de man.
Ongezond eten
Je eetpatroon heeft een verbazingwekkend grote invloed op jouw vruchtbaarheid. De meeste mensen denken hier niet zo erg bij na, pas als ze daadwerkelijk zwanger zijn. Maar ook voor de zwangerschap is het belangrijk goed te eten. Ongezond en vooral niet gevarieerd eten verkleinen jouw kans op zwangerschap enorm.
Eten en drinken dat je vooral niet moet nemen wanneer je zwanger wilt worden zijn onder andere:
- Veel vet vlees
- Alcohol
- Rauw vlees of rauwe vis
- Producten met ongepasteuriseerde melk
- Zachte kazen
- Kant-en-klaarmaaltijden
- Te veel cafeïne
- Weinig water
- Weinig vis
Let ook op de variatie binnen jouw eetpatroon. Als je elke dag aan de aardappelen met groenten en vlees zit, is dat niet goed voor je lichaam. Je moet gevarieerd eten om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen en jouw vruchtbaarheid te verhogen. Let er als laatst op dat je genoeg drinkt; vloeistof is erg belangrijk.
Je cyclus niet in de gaten houden
Er zijn vrouwen die niet tot nauwelijks bezig zijn met hun menstruatiecyclus. Ze zien het wel weer als ze ongesteld moeten worden en het maakt ze eigenlijk niet zo veel uit. Dat is precies wat je moet doen als je vooral niet zwanger wilt worden. Door jouw cyclus in de gaten te houden, weet je namelijk op welk moment je het best seks kunt hebben.
Je cyclus begint bij de eerste dag van je menstruatie. Deze duurt enkele dagen tot een week. Dan is er een periode waarin er op het eerste gezicht niet zo veel gebeurt. Ongeveer twee weken na het begin van je menstruatie vindt de eisprong plaats. Deze dag en de dag ervoor zijn jouw meest vruchtbare periode.
Als je op één van deze twee dagen seks hebt, is de kans het grootst dat je zwanger wordt. Dat betekent niet dat je een 100% slagingskans hebt, maar ook niet dat je buiten deze periode niet zwanger kunt worden. Het is wel je beste optie. Het is dus verstandig om je cyclus in de gaten te houden en je meest vruchtbare periode te weten te komen.
Verkeerd bezig zijn tijdens de seks
De seks is ook erg belangrijk voor je kans om zwanger te worden. Daar begint het namelijk allemaal: op het moment dat de maan zijn zaad in de vagina lost, kun je zwanger worden. Maar ook hier zijn er verschillende dingen die je (misschien onbewust) kunt doen om een zwangerschap te dwarsbomen. Lees hier welke dingen dat zijn.
Een eerste punt is de regelmaat waarmee je met elkaar naar bed gaat. Sommige mensen denken: hoe vaker we seks hebben, hoe groter de kans op zwangerschap. Daar zou een kern van waarheid in kunnen zitten, ware het niet dat de zaadkwaliteit van de man dan sterk afneemt. Elke dag seks komt de kwaliteit van zijn sperma niet ten goede.
Je kunt beter één keer in de twee à drie dagen met elkaar naar bed gaan. Je bedekt dan nog steeds een groot deel van de maand, en waarschijnlijk ook jouw vruchtbare periode. Bovendien blijft de zaadkwaliteit dan optimaal, waardoor de zaadcellen een grotere overlevingskans in de baarmoeder hebben.
Ook de standjes die je gebruikt hebben invloed op je zwangerschap. Er zijn standjes die de bevruchting bevorderen of juist tegenwerken. Een voorbeeld van dit laatste is een standje waarbij jij (de vrouw) bovenop zit. Als je partner dan klaarkomt, stroomt een groot deel van zijn sperma al uit de vagina door de zwaartekracht. Hij kan dus beter bovenop liggen.
Ander ongezond gedrag
Naast ongezond eten en drinken zijn er nog andere gedragingen die je zwangerschap kunnen belemmeren. Het eerste waar we hierbij aan denken is roken. Roken is niet alleen erg schadelijk tijdens, maar ook al voor je zwangerschap. Roken is zo slecht voor je lichaam, dat het niet alleen je gezondheid maar ook je vruchtbaarheid aantast.
Daarnaast worden mensen steeds luier en gaan minder bewegen. Dat is niet bevorderlijk voor de kans om zwanger te worden. Als je een gezond lijf hebt en dus regelmatig beweegt, houd je je lichaam gezond. Een gezond lichaam heeft een meer regelmatige menstruatiecyclus en minder kans om een bevruchte eicel af te stoten.
Daarom moet je dus veel blijven bewegen en gezond leven wanneer je zwanger wilt worden. Dat is ook nog eens goed voor je latere baby: hij of zij groeit op in een gezond moederlichaam. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje niet goed groeit, want dat kan allerlei problemen met zich meenemen. Leef dus gezond en word sneller zwanger!
Wat moet je dan WEL doen?
Als je graag zwanger wilt worden, is het dus belangrijk dat je er een gezonde levensstijl op nahoudt. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen je kunt doen om de kansen op een zwangerschap te vergroten:
Om de dag seks hebben
Als jullie drie keer per week of om de dag seks hebben dan verhoogd dat de spermakwaliteit. Als een man te vaak klaarkomt, bevat het sperma minder zaad. Te weinig seks hebben is ook weer niet goed voor de zaadkwaliteit. Net als een tekort aan vitamine A en C, zink, lange autoritten en sauna’s.
Vrijen in een vruchtbaar standje
Vrij in een vruchtbaar standje. Dit is een standje waarbij het sperma zo weinig mogelijk terugloopt, zoals de missionarishouding, lepeltje-lepeltje en seks op zijn hondjes.
Zelf een orgasme krijgen
Wanneer je zelf ook een orgasme krijgt dan ben je veel vochtiger. De zaadcellen kunnen dan veel makkelijker naar binnen zwemmen. Verder trekt je baarmoeder zich dan samen. De zaadjes worden dan al de goede kant op ‘gezogen’.
Groene bladrijke groenten eten
Groene bladrijke groenten zoals spinazie, postelein en waterkers zijn rijk aan vitamines. Iets dat je lichaam nu extra nodig heeft. Begin ook alvast met het slikken van foliumzuur, oftewel vitamine B11. Foliumzuur is al aanwezig in groenten en volkorenproducten, maar het kan geen kwaad om er nog tabletten bij te slikken. Met foliumzuur kan een aangeboren afwijking worden voorkomen.
Laatste advies…
Naast deze lijst met tips over wat je WEL en wat je beslist NIET moet doen om snel zwanger te worden, vind je op de rest van de site nog veel meer zwangerschapstips. Kijk dus vooral rond en kom achter alle geheimen van het snel zwanger worden.
Ik wens jou en je partner veel succes en alvast veel geluk met jullie toekomstige kindje!
Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd
Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.
Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.
Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:
Doe deze test en ontdek het direct!