Zwanger Willen Worden: 7 Tips voor Vrouwen & 8 voor Mannen

Zou je graag zwanger willen worden? Dan wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk raak is. Toch zal je er rekening mee moeten houden dat het misschien niet direct lukt. Het kan namelijk een aantal maanden duren voordat je zwanger bent.

Als jullie hebben besloten om voor een kindje te gaan dan is het in ieder geval belangrijk dat jullie allebei in een goede conditie zijn. Als je lichamelijk gezond bent dan ben je veel vruchtbaarder en neemt de kans op een zwangerschap toe.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips waarmee je sneller zwanger kunt worden.

7 tips voor vrouwen

Het is logisch dat je als vrouw gezond moet eten en drinken als je zwanger wilt worden. Met een gezonde levensstijl vergroot je de kans op een zwangerschap. Daarnaast kunnen deze onderstaande tips je helpen om de kansen op een zwangerschap te vergroten:

 1. Streef naar een gezond gewicht
 2. Houd bij wanneer je vruchtbaar bent
 3. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt
 4. Stop met slechte gewoontes
 5. Beweeg dertig minuten per dag
 6. Vermijdt stress
 7. Vermijdt rauw eten en vitamine A

Streef naar een gezond gewicht

Zowel overgewicht als ondergewicht kunnen een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Als je te zwaar of te mager bent, dan wordt je ovulatiecyclus verstoord. Het kan zijn dat je zelfs helemaal geen eisprong meer hebt en dus niet menstrueert. Het wordt dan onmogelijk om zwanger te raken. Zorg er dus voor dat je op een gezond gewicht blijft.

Houd bij wanneer je vruchtbaar bent

Houd je menstruatiecyclus goed bij en noteer iedere maand wanneer je ongesteld bent geworden. Door dit te doen, weet je wanneer je ovulatie is en je dus op zijn vruchtbaarste bent. Verder is het ook een tip om goed op je vaginale afscheiding te letten. Als je meer vocht verliest dan op andere dagen en je afscheiding is slijmeriger en helderder dan ben je vruchtbaar.

Zorg ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt

Het is natuurlijk altijd belangrijk om gezond te eten, zodat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, maar als je zwanger wilt worden dan is dit nog belangrijker. Hiermee breng je je lichaam in een topconditie en bereid je het voor op een zwangerschap. Als je dan zwanger raakt, beschikt je lichaam al over veel gezonden voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Slik eventueel extra vitamines en mineralen via supplementen.

Stop met slechte gewoontes

Stop met slechte gewoontes als het drinken van alcohol, roken en drugs gebruiken. Alcohol, roken en drugs tasten de vruchtbaarheid aan. Dit is zowel het geval bij vrouwen als bij mannen.

Beweeg dertig minuten per dag

Bewegen is altijd goed voor het lichaam. Als je dagelijks dertig minuten beweegt dan houd je je lichaam in een goede conditie en blijf je dus lekker fit. Beoefen geen intensieve sporten als hardlopen, atletiek of wielrennen. Deze sporten kunnen weer een slechte invloed hebben op je cyclus. Je menstruatie kan dan uitblijven of je wordt onregelmatig ongesteld. Hierdoor wordt je eisprong ook weer uitgesteld en dan ben je niet vruchtbaar.

Vermijdt stress

Door stress raakt je menstruatiecyclus van slag en hierdoor blijft je eisprong uit. Iets dat je natuurlijk niet wilt als je zwanger wilt worden. Probeer stress dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Plan wat meer tijd voor jezelf in en ontspan je wat vaker.

Vermijdt rauw eten en vitamine A

Rauw eten kan bacteriën bevatten die schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Vitamine A kan ook weer schadelijk zijn voor de baby. Vermijdt deze producten dus ook als je zwanger wilt worden. Het kan immers zo zijn dat je al net een paar dagen zwanger bent, zonder dat je het weet.

Bekijk ook onze 15 ultieme zwanger worden tips en meer over gezond zwanger worden.

Acht tips voor mannen

Ook mannen kunnen een aantal dingen doen om de kansen op een zwangerschap te vergroten. Naast het erop nahouden van een gezonde levensstijl kun je als man jouw deel in de zwangerschap vergroten met de volgende tips:

 1. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht
 2. Slik foliumzuur
 3. Onthoud je een paar dagen van seks
 4. Draag geen te strak ondergoed
 5. Stop met slechte gewoontes
 6. Geniet van de seks
 7. Geef elkaar de tijd om zwanger te raken
 8. Vrij ’s ochtends

Zorg voor een gezond lichaamsgewicht

Overgewicht kan leiden tot een slechte zaadkwaliteit en een verminderde vruchtbaarheid. Zorg er dus voor dat je een gezond lichaamsgewicht blijft behouden of streef hier naar.

Slik foliumzuur

Foliumzuur is niet alleen goed voor vrouwen, maar ook mannen hebben er baat bij. Wanneer je dit als man slikt, kan dit een goede invloed hebben op de zwangerschap.

Onthoud je een paar dagen van seks

Vrij niet iedere dag, maar om de 2 à 3 dagen. Bij een volgende ejaculatie komen er dan meer spermacellen vrij. Hierdoor neemt de kans op een zwangerschap natuurlijk toe.

Draag geen te strak ondergoed

Als je strak zittend ondergoed draagt, neemt de temperatuur van het sperma toe. De balzakken waar het sperma wordt aangemaakt, zitten dan dichter tegen het lichaam aan, waardoor de temperatuur van het sperma stijgt. Dit is weer van invloed op de kwaliteit van het sperma. Deze zal dan gaan afnemen waardoor de kans op een zwangerschap wordt verminderd.

Stop met slechte gewoontes

Het drinken van alcohol, het gebruiken van drugs of het roken van sigaretten is van invloed op je vruchtbaarheid. Het tast de zaadkwaliteit aan wat het zwanger worden dus kan bemoeilijken. Als jullie graag een kindje willen, is het dan ook een advies om te stoppen met deze slechte gewoontes.

Geniet van de seks

Eigenlijk geldt dit niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Als jullie een kindje willen dan is het echt niet nodig om iedere dag verplicht seks te hebben. Ga er op een ontspannen manier mee om en geniet gewoon van elkaar. Probeer seks dus niet alleen te zien als een manier om zwanger te raken. Blijf er van genieten. Hierdoor komen jullie ook weer veel dichter tot elkaar. Iets dat weer goed is voor de relatie en waardoor jullie minder snel last hebben van zwangerschapsstress.

Vrij ’s ochtends

Als je net wakker bent dan bevat het sperma meer zaadcellen. Als jullie dan vrijen is de kans op een zwangerschap dan ook groter. Probeer dus ’s een wat vaker om ’s ochtends te vrijen.

Geef elkaar de tijd om zwanger te raken

Bij de meeste stellen duurt het altijd wel een aantal maanden voordat hun kinderwens in vervulling gaat. Leg er dus geen druk op en geef elkaar de tijd.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

1 Reactie op "Zwanger Willen Worden: 7 Tips voor Vrouwen & 8 voor Mannen"

 1. Malou says:

  Handige tips :)

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *