Kinderwens Vervullen? Gebruik Alternatieve Geneeswijzen!

Hebben jullie een kinderwens, maar lukt het niet om op een natuurlijke manier zwanger te worden?

Dan kan je besluiten om te gaan voor een vruchtbaarheidsbehandeling als IVF, IUI of ICSI. Jullie kunnen er echter ook voor kiezen om eerst een alternatieve methode te proberen.

Het kan ook dat je een reguliere vruchtbaarheidsbehandeling combineert met een alternatieve methode. Bij alternatieve behandelmethodes kan je denken aan acupunctuur, osteopathie en homeopathie.

In dit artikel leg ik je uit op welke manier een of meerdere van deze methodes jullie kinderwens kan vervullen.

Acupunctuur en een kinderwens

Acupunctuur kan energieblokkades in je lichaam opheffen.

Bij de Oosterse geneeswijze acupunctuur worden fijne naalden in je lichaam aangebracht op de acupunctuurpunten in je lichaam. Het doel hiervan is, om de eerder genoemde blokkades in je lichaam op te heffen, zodat de energie weer probleemloos door je lichaam kan stromen.

In de acupunctuur wordt er vanuit gegaan dat de onvruchtbaarheid wordt veroorzaakt door een verminderde energiedoorstroming van de lever en de nieren. Als je een lage nier-energie hebt, dan heb je vaak klachten als lage rugpijn, kou en een verminderde vruchtbaarheid. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de nier-energie verhoogd wordt en je gemakkelijker zwanger wordt.

Acupunctuur kan helpen bij zowel mannen als vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid. Een onvervulde kinderwens leidt meestal tot veel verdriet en stress. Hierdoor kunnen er weer blokkades in je lichaam optreden. Deze blokkades zorgen ervoor dat de energie niet meer goed door je lichaam stroomt. Je bent dan uit balans wat weer van invloed is op je vruchtbaarheid.

Met acupunctuur worden de energiestromen in je lichaam weer in balans gebracht. Op die manier wordt je vruchtbaarheid weer vergroot en neemt de kans op een zwangerschap weer toe.

Acupunctuur kan ook worden toegepast als ondersteuning van een kunstmatige vruchtbaarheidsbehandeling.

Als je kiest voor een behandeling bij een acupuncturist dan zal deze eerst een gesprek met jullie voeren. Misschien dat je een aangepast dieet, in combinatie met kruidenpreparaten, krijgt voorgeschreven.

Er is al veel onderzoek gedaan naar de werking van acupunctuur op de vruchtbaarheid. Inmiddels is het wel bewezen dat acupunctuur efficiënt kan zijn. Acupunctuur wordt vaak aangeraden als…

 • …je een IVF behandeling ondergaat. De kans op een zwangerschap wordt vergroot, wanneer je een acupunctuurbehandeling laat uitvoeren op de dag van de terugplaatsing van het embryo.
 • …je last hebt van PCOS, oftewel het PolyCysteus Ovarium Syndroom. Hierbij zijn er meerder cystes in je lichaam aanwezig, ter hoogte van je eierstokken. Je hebt dan een onregelmatige eisprong of helemaal geen eisprong. Acupunctuur kan de eisprong dan mogelijk opwekken.
 • …je bloeddoorstroming naar de baarmoeder erg traag verloopt. Acupunctuur verbetert de bloeddoorstroming dan. Dit is gunstig voor je baarmoederslijmvlies.
 • …je last hebt van een onregelmatige cyclus. Acupunctuur kan de hormoonhuishouding weer in balans brengen, wat weer leidt tot een betere regulatie van je menstruele cyclus.
 • …je last hebt van stress en angsten. Acupunctuur kan de blokkades in je lichaam wegnemen.
 • …je man last heeft van een lagere kwaliteit en kwantiteit van zaadcellen. Een acupunctuurbehandeling bij je partner’ kan de kwaliteit en kwantiteit van de zaadcellen mogelijk verbeteren.

Homeopathie en zwanger willen worden

Het principe van homeopathie is het gelijke met het gelijke bestrijden.

De alternatieve geneeswijze homeopathie is gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann. Hij ontdekte dat je een ziekte kan bestrijden met stoffen die symptomen van dezelfde ziekte geven.

De homeopathie kijkt naar je lichaam en geest, dus ook naar je psychologische toestand, je levensverhaal, je sociale leefomgeving en eventuele erfelijke belasting. De behandeling wordt dus helemaal op jou afgesteld. Er wordt echt naar je geluisterd. Het gaat uiteindelijk om het totaalplaatje waarbij met name de achterliggende problemen opgelost worden: de kern van het probleem wordt aangepakt. Wellicht wordt de zwangerschapswens uiteindelijk vervuld door een ander, achterliggend, probleem op te lossen.

Een homeopaat gaat onder meer op zoek naar je emotionele achtergrond. Als er ergens problemen zijn, dan zal hij deze proberen aan te pakken met homeopathische geneesmiddelen. Je lichaam en geest raken dan weer wat meer in balans. Je cyclus wordt weer regelmatiger en je lichaam zal veel meer open staan voor een eventuele zwangerschap.

Een homeopaat kan bepalen of je dynamische energie goed in balans is. Als er iets fout is in je dynamische energie dan kan hij dat met een homeopathisch geneesmiddel proberen te verhelpen. Als de energie goed door je lichaam stroomt dan vergroot je de kans op een zwangerschap. Je lichaam verspeelt dan geen extra energie meer voor je andere probleem. Je kunt al je energie dus richten op een zwangerschap.

Osteopathie en een zwangerschapswens

Volgens de osteopathie is het lichaam één geheel.

Alles in je lichaam staat in verbinding met elkaar en kan elkaar ook weer beïnvloeden. Een osteopaat weet precies welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kan hij de oorzaken van je klachten vinden. Het kan zelfs zo zijn dat de oorzaak van je klachten zich op een heel andere plek in je lichaam bevindt dan waar ze zich openbaren.

Een osteopaat kan je lichaam weer in balans brengen. Als het niet lukt om zwanger te worden dan kan osteopathie hierbij helpen. Als jullie een kinderwens hebben en je zonder aanwijsbare reden maar niet zwanger wordt, dan is het een optie om langs te gaan bij een osteopaat.

Het kan zijn dat de beweeglijkheid van je eierstokken of baarmoeder verstoord zijn waardoor het zwanger worden maar niet wil lukken. Een behandeling van een osteopaat is vooral gericht op het verbeteren van deze beweeglijkheid. De osteopaat herstelt de oorspronkelijke beweeglijkheid. Dit doet hij met zachte, doelgerichte handgrepen. Hierdoor komt het natuurlijke genezingsproces weer op gang.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een behandeling bij een osteopaat als je al een medische vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat. Zo vergroot je de kans om zwanger te raken. Je lichaam wordt dan weer goed in balans gebracht, zodat je lijf in optimale staat is voor een zwangerschap.

Als je de osteopaat voor de eerste keer bezoekt dan zal hij je vragen stellen over de klachten, je leefgewoonten en je ziektegeschiedenis. Hierdoor kan hij achterhalen wat de oorzaak is voor het uitblijven van een zwangerschap. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en uiteindelijk word je behandeld.

Als je naar een osteopaat gaat, dan onderzoekt en behandelt deze de mobiliteit van je eierstokken, eileiders en baarmoeder. Verder worden je bloedvaten en je bekkengebied onderzocht en eventueel behandeld. De osteopaat kan ook je hormonale systeem stimuleren als dat nodig is.

Mijn advies

Alle drie eerder genoemde behandelingen hebben één ding gemeen: Ze zijn niet invasief. Dat wil zeggen dat er geen medische ingrepen noodzakelijk zijn, en ook geen chemische medicatie met eventuele nare bijwerkingen. Kortom: Maak gewoon eens een afspraak om te bespreken of de betreffende genezer iets voor je kan betekenen. Baat het niet dan schaadt het niet!

En wellicht wordt jullie kinderwens dan uiteindelijk vervult met behulp van één van deze drie technieken!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

4 Reacties op "Kinderwens Vervullen? Gebruik Alternatieve Geneeswijzen!"

 1. Fenna Dijkhuizen says:

  ben zelf geen fan van chemische hulpmiddelen en dergelijken om zwanger te worden.. ben daarom tijd geleden op zoek gegaan naar manieren om op naturlijke manier zwanger te worden. Ik heb toen ook acupunctuur geprobeerd , maar zonder succes. Ik werd maar niet zwanger. Later heb ik ook homeopathie geprobeerd maar heb toen enkel 2 schijnzwangerschapen gehad.. Ben nu dus een beetje klaar met deze soort metoden, maar wil nog steeds natuurlijk zwanger worden. Hebt u nog tips voor mij??

  • Boris Bergman says:

   Beste Fenna,

   Die heb ik zeker! Kijk nog even verder rond op onze site, hier vindt je vele artikelen die je tips geven voor het (snel en) natuurlijk zwanger worden. Daarnaast wil ik je ook graag wijzen op het boek 'Vlug Bevrucht' van Boris Bergman. Hij geeft je tips om snel en natuurlijk zwanger te worden - zelfs wanneer je vruchtbaarheidsproblemen ervaart.

   Veel geluk en succes toegewenst!

   Met vriendelijke groet,
   Merian

 2. Diana W says:

  vind dit zo'n flauwekul... Werkt misschien bij vrouwen die onder erg veel stress staan waardoor ze niet zwanger kunnen worden, en waarbij deze methoden die stress kunnen wegnemen voor ze. Maar voor vrouwen die moeite hebben met zwanger worden wegens medische redenen is dit alleen maar valse hoop aanpraten. Jammer!

  • Helen says:

   nja, dan gebruiken zij die tips toch gewoon niet? Maar voro vrouwen die idd onder veel stress staat, kan dit artikel echt wel helpen.. Heeft mij in ieder geval wel geholpen om zwanger te worden nadat ik echt veel druk op me af voelde komen, van alle kanten!! Dus voordat je deze hele geneeswijzen afschrijft, kan je daar misschien ook even aan denken.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *