10 Eerste Symptomen van Zwangerschap na de Innesteling
Als je langere tijd bezig bent met proberen zwanger te worden, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk weten als het je ook daadwerkelijk gelukt is. Het wordt echter wel heel duur als je hier elke keer een zwangerschapstest voor moet aanschaffen. Zou het daarom niet mooi zijn als je gewoon aan je lichaam kon aflezen of je zwanger bent?
Gelukkig is dit heel goed mogelijk. Vanaf het moment dat de eicel zich innestelt in je baarmoederwand, verandert er een heleboel aan je lichaam. Zo weet je al dat je waarschijnlijk zwanger bent voordat je een test hebt gedaan. Ontdek hier meer over de eerste symptomen van zwangerschap na de innesteling.
Inhoud van dit artikel:
- Symptoom 1: Gevoelige borsten
- Symptoom 2: Hoofdpijn
- Symptoom 3: Vaker plassen
- Symptoom 4: Pijn in de onderbuik
- Symptoom 5: Meer vaginale afscheiding
- Symptoom 6: Duizeligheid
- Symptoom 7: Vermoeidheid
- Symptoom 8: IJzeren smaak in je mond
- Symptoom 9: Veranderende smaak
- Symptoom 10: Beter reukvermogen
- Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd
Let wel: er bestaat ook nog zoiets als een schijnzwangerschap. Dit gebeurt wanneer je lichaam denkt dat je zwanger bent, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Een zwangerschapstest biedt daarom wel iets meer zekerheid. Ondanks dat zijn deze symptomen zeker nuttig om te bepalen wanneer je een zwangerschapstest moet doet. Als je alleen een zwangerschapstest doet zodra je deze symptomen voelt, zal je dat al een heleboel geld schelen.
Symptoom 1: Gevoelige borsten
Als er een kindje op komst is, maakt je lichaam zich natuurlijk klaar om dat kindje borstvoeding te kunnen geven zodra het geboren is. Daarom kun je aan je borsten al vroeg merken dat je zwanger bent. Al een of twee weken na de bevruchting van je eicel kan je aan je borsten verschil merken, en het is voor veel vrouwen het eerste symptoom dat ze opmerken.
De doorbloeding in je borsten wordt verbeterd tijdens je zwangerschap. Dit zorgt ervoor dat je borsten ineens veel gevoeliger worden. Vooral aan je tepels, die van zichzelf al zeer gevoelig zijn, zul je ineens veel meer voelen. De betere doorbloeding van je borsten zorgt er ook voor dat er ineens veel meer adertjes in je borsten zichtbaar zijn, en ook kunnen je tepels donkerder worden.
Symptoom 2: Hoofdpijn
Hoewel hoofdpijn natuurlijk op zichzelf nooit leuk is, kan het toch reden tot vreugde zijn als je zwanger wil worden. Hoofdpijn kan er namelijk op wijzen dat je zwanger bent. Als je ineens veel vaker, langer of heftiger hoofdpijn hebt dan normaal, dan is de kans groot dat er een kindje aan zit te komen.
Zwangerschapshoofdpijn is vaak spanningshoofdpijn, en komt vooral aan het begin van de zwangerschap voor.
Deze hoofdpijn kenmerkt zich door een drukkende pijn aan de zijkanten van het hoofd en/of pijn in de achterkant van je nek.
In het tweede trimester is de hoofdpijn vaak alweer bijna helemaal verdwenen, dus wees niet bang dat je hier je hele zwangerschap last van zal houden.
Zwangerschapshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door hormonen. Als je zwanger bent, verandert de concentratie van verschillende hormonen in je lichaam drastisch, en hier moet je lichaam even aan wennen. De hoofdpijn kan wel erger worden door stress.
Belangrijk om te weten is dat je deze hoofdpijn absoluut niet met pijnstillers te lijf moet gaan. Ibuprofen of aspirine zijn onschuldige middelen voor een volgroeid mens, maar voor een ongeboren foetus zijn deze middelen zeer zwaar.
Paracetamol kan je wel in beperkte mate gebruiken. In de bijsluiter staat hoeveel je er daarvan als zwangere vrouw per dag maximaal kan nemen. Dit betekent niet dat je dan ook maar het maximale moet nemen; hoe minder paracetamol je slikt, hoe gezonder voor de ontwikkeling van je kindje.
Symptoom 3: Vaker plassen
Dit vinden veel vrouwen een bijzonder irritant symptoom van zwangerschap. Het is natuurlijk vervelend als je jezelf in gezelschap continu moet afzonderen omdat je naar het toilet moet. Maar als dat de prijs is die je moet betalen voor het krijgen van een baby, zal het waarschijnlijk die extra moeite meer dan waard zijn.
Als je zwanger bent, gaat je baarmoeder natuurlijk groeien. Al zeer vroeg in je zwangerschap wordt de baarmoeder groter om plaats te maken voor je kindje. Hierdoor gaat de baarmoeder op je blaas drukken, waardoor deze minder ruimte heeft om je plas op te slaan. Hierdoor zul je vaker naar de wc moeten. De extra druk op je blaas leidt er vaak ook toe dat je het gevoel hebt dat je naar de wc moet, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is. Het is natuurlijk vervelend als je niets aan dat gevoel kan doen, maar weet wel dat dit volkomen natuurlijk is.
Symptoom 4: Pijn in de onderbuik
Veel vrouwen zijn bang dat er iets mis is als ze tijdens de zwangerschap ineens last krijgen van buikpijn. Dit is echter een heel normaal symptoom van een zwangerschap, dat zich al heel vroeg na de innesteling kan voordoen.
Veel vrouwen krijgen, als ze zwanger zijn, last van een menstruatie-achtige buikpijn, die zeer scherp en stekend kan zijn. Deze wordt meestal veroorzaakt door de banden waarmee de baarmoeder vastzit aan het schaambot en het stuitje.
Als de baarmoeder groeit, worden deze banden sterk uitgerekt, en dit kan af en toe pijn opleveren.
Hoewel dit natuurlijk vervelend is, is het dus geen reden om je ernstige zorgen te maken. Als je buikpijn anders aanvoelt dan hierboven beschreven, kan het wel slim zijn om voor de zekerheid een dokter te raadplegen. Als je naast je buikpijn ook last krijgt van bloedverlies, is dit helemaal aan te raden.
Symptoom 5: Meer vaginale afscheiding
De baarmoederhals en de wand van de vagina maken altijd vocht en slijm aan, die zo nu en dan door de vagina naar buiten komt. Deze afscheiding beschermt je vagina tegen allerlei ziektekiemen, en heeft een reinigende werking. Hoeveel van deze afscheiding wordt aangemaakt kan sterk verschillen per vrouw.
Na de bevruchting van je eicel kan je al bijna meteen merken dat de hoeveelheid van deze afscheiding toeneemt. Op het moment dat je eicel zich innestelt, kan er een klein beetje bloed vrijkomen, wat zich dan vervolgens mengt met je vaginale afscheiding. Hierdoor kan deze tijdelijk wat roze of zelfs bruinig zijn.
Dit is dan een van de eerste symptomen van zwangerschap, na de innesteling. Let wel: dit gebeurt niet bij elke vrouw.
Tijdens de zwangerschap hebben de meeste vrouwen vervolgens veel meer vaginale afscheiding.
Ook wordt deze iets dunner en meer waterig. Hoe langer je al zwanger bent, hoe wateriger de afscheiding meestal zal zijn. Dit is helemaal natuurlijk, en niets om je zorgen over te maken.
Als je de neiging hebt om deze afscheiding weg te wassen, wees hier dan voorzichtig mee. Zoals eerder al genoemd heeft vaginale afscheiding als functie om je vagina te beschermen, en als je er teveel van weg wast vergroot je dus de kans op infecties. Gebruik in ieder geval geen zeepproducten.
Probeer het vocht ook niet op te vangen met een tampon of maandverband. Hiermee creëer je een broeierig klimaat in de vagina, waardoor de kans op infecties groter wordt.
Symptoom 6: Duizeligheid
Duizeligheid kan gedurende de hele zwangerschap voorkomen, ook in het begin al. Het is voor zwangere vrouwen heel normaal zich om af en toe duizelig of licht in het hoofd te voelen. Het kan zelfs voorkomen dat je flauwvalt. Dit klinkt waarschijnlijk eng, maar zelfs als dat gebeurt hoef je je hierover geen zorgen te maken.
Dit komt doordat het tijdens de zwangerschap moeilijker is om genoeg bloed naar je hersenen te krijgen. Als je zwanger bent, deel je je bloed als het ware met een tweede persoon. De hoeveelheid bloed in je lichaam wordt gedurende je zwangerschap wel vergroot, maar soms gebeurt dit net niet snel genoeg, en zit je even met wat minder bloed.
Ook hebben zwangere vrouwen een lagere broeddruk. Dit komt door het hormoon progesteron, waarvan veel wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap. Progesteron zorgt ervoor dat je bloedvaten minder gespannen en wijder zijn. Dit is goed voor de bloedsomloop van de baby, maar soms kan het ertoe leiden dat bloed niet snel genoeg bij je hersenen komt, waardoor je duizelig wordt.
Hoewel dit niet echt te vermijden is, kun je het risico op flauwvallen wel zoveel mogelijk beperken. Zorg dat je niet oververhit raakt, sta niet te snel op, en zorg ervoor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft (ofwel: zorg dat je genoeg suikers binnenkrijgt).
Duizeligheid kan overigens ook duiden op bloedarmoede, dus als je er echt vaak last van hebt kan het geen kwaad om eens met de verloskundige of een arts te praten.
Symptoom 7: Vermoeidheid
Plotselinge vermoeidheid kan ook duiden op een zwangerschap. Vooral aan het begin moet je lichaam enorm veranderen om zich klaar te maken voor de groei van een kind, en daar gaat een hoop energie in zitten. Hierdoor blijft er voor jou minder energie over om andere dingen mee te doen, en dus zal je sneller moe zijn.
Dit verschijnsel is het heftigst in de eerste drie maanden van je zwangerschap, dus vlak na de innesteling. Na deze drie maanden zal je merken dat je weer meer energie krijgt. Je zal echter nog steeds sneller vermoeid zijn dan iemand die niet zwanger is: het blijft toch gewoon zo dat je je energie met je kindje deelt, en een groeiende foetus gebruikt heel veel energie.
Symptoom 8: IJzeren smaak in je mond
Veel vrouwen krijgen als ze zwanger zijn ineens een moeilijk te plaatsen smaak in hun mond, die nog het meest doet denken aan ijzer. Hoe vaak ze ook hun mond spoelen, de smaak blijft. Maar weinig mensen weten dat dit een zwangerschapssymptoom kan zijn, en omdat de smaak van ijzer doet denken aan die van bloed, zijn er veel vrouwen die hiervan schrikken. Dit is echter totaal niet nodig.
Deze smaak wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen aan het begin van de zwangerschap.
Een ijzeren smaak in je mond komt vrijwel alleen voor in de eerste paar maanden na de innesteling.
Er kunnen echter ook nog andere oorzaken zijn voor een dergelijke smaak. Sommige voedingsmiddelen kunnen dagenlang een bittere smaak achterlaten (pijnboompitten staan hier bekend in). Ook kan je gewoon last hebben van bijvoorbeeld bloedend tandvlees. Kijk dus eerst of je ook nog andere zwangerschapsverschijnselen vertoont.
Symptoom 9: Veranderende smaak
Het is een cliché, maar het is echt waar: er is geen peil te trekken op het eetpatroon van een zwangere vrouw. Dit zie je al zeer vroeg in de zwangerschap. Een vrouw die een kind draagt kan ineens zin krijgen in producten die ze normaal gesproken niet eens lust, of juist een ontzettende afkeer krijgen van dingen die ze vroeger heerlijk vond.
Deze verandering van je smaak is niet het enige dat verandert aan je eetpatroon als je zwanger bent. Je kan ook last krijgen van enorme eetbuien. Zowel de verandering van je smaak als de neiging om meer te eten, blijven gedurende de gehele zwangerschap aanwezig, en ontstaan al in een zeer vroeg stadium van de zwangerschap.
Deze veranderingen van je eetpatroon gebeuren omdat je kindje bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om te kunnen groeien. Je lichaam zorgt ervoor dat je zin krijgt in voedsel met die voedingsstoffen erin, zodat je kindje alles krijgt wat hij nodig heeft voor zijn groei.
Omdat de groei van een foetus veel energie kost, krijg je soms de neiging om heel veel te gaan eten.
Hoewel je hier flink van kan aankomen, wat je misschien niet wil, is het voor je kindje dus wel het beste als je toegeeft aan je nieuwe eetpatroon, en de overtollige kilo’s pas probeert kwijt te raken zodra je kindje geboren is.
Symptoom 10: Beter reukvermogen
Wat je ook al vrij vroeg in je zwangerschap kan merken, is dat je ineens gevoeliger wordt voor geuren. Van luchtjes die je normaal helemaal niet storen kun je ineens kokhalsneigingen krijgen, en dingen die je al vies vond ruiken kun je nu helemaal niet meer uitstaan. Bovendien kun je ineens veel meer geuren onderscheiden.
Ook dit gebeurt om je baby te beschermen. De sterkere afkeer van vieze geuren zorgt ervoor dat je minder snel in aanraking komt met schadelijke stoffen, die de gezondheid van je kindje kunnen beïnvloeden.
Hopelijk heb je aan deze symptomen iets bij het bepalen of je zwanger bent of niet. Zoals eerder al gezegd kun je als je écht zeker wil weten of je zwanger bent beter een zwangerschapstest doen, maar met de informatie uit dit artikel hoef je in elk geval niet iedere maand opnieuw een test te doen, wat weer een hoop geld scheelt. Zwanger worden is niet altijd even makkelijk, maar nu herken je tenminste de symptomen zodra het je dan eindelijk gelukt is.
Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd
Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.
Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.
Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:
Doe deze test en ontdek het direct!