Luister naar Je Lichaam en Word Snel zwanger!

Je hebt vast wel van jouw ‘vruchtbare periode’ gehoord. Dit is de periode waarin de kans het grootst is dat je zwanger wordt, wanneer je seks met je partner hebt. In deze periode vindt namelijk de ovulatie, ook wel eisprong plaats – waardoor er een eicel in de baarmoeder terecht komt. Dat is hét moment waarop bevruchting plaats kan vinden.

Maar nu komt het: wanneer is precies jouw vruchtbare periode? Is er een manier waarop jouw lichaam dat aan je laat weten? Of zal je je tot allerlei tests moeten wenden om erachter te komen of je in je vruchtbare periode bent? In dit artikel vind je de antwoorden op al deze vragen en weet je precies hoe je achter jouw vruchtbare periode komt!

Mythe: je vruchtbare periode ligt altijd in één bepaalde week

Je vruchtbare periode hangt geheel van jouw menstruatiecyclus af. En zoals je waarschijnlijk maar al te goed weet, hoeft die niet altijd even regelmatig te zijn. Soms duurt een cyclus zes weken in plaats van de normale vier, of is hij juist korter. Daardoor ligt jouw vruchtbare periode niet altijd in dezelfde week van de maand.

En omdat je menstruatiecyclus verraderlijk kan zijn, weet je niet altijd zeker wanneer jouw vruchtbare periode is. Zeker met het slikken van bepaalde medicijnen, of nadat je gestopt bent met de pil, kan je menstruatiecyclus erg onregelmatig zijn. Hoe moet je er dan achter komen wanneer jij je vruchtbare periode hebt?

Luister naar je lichaam

Je lichaam zelf kan jou al verschillende hints geven om je te laten weten dat het je vruchtbare periode is. Onder dit kopje zal ik de verschillende ‘symptomen’ bespreken die voorbij komen wanneer je in je vruchtbare periode zit. Hopelijk kun je ze hierna bij jezelf herkennen en je kans op zwangerschap vergroten.

Allereerst verandert uiteraard van alles in je lichaam. Zo wordt bijvoorbeeld je cervixslijm (ook wel vaginaslijm genoemd) vloeibaarder en draderig rond de periode van de eisprong. Je kunt hier zelf aan zien of je wellicht in je vruchtbare periode zit door even je vaginaslijm te voelen.

Ook de baarmoedermond verandert, namelijk in de stand. De baarmoedermond is het ‘uiteinde’ van de baarmoeder en kun je zelf checken door met je vingers ver in je vagina te voelen. Rond de eisprong is de baarmoedermond wat zachter en ligt deze hoger in de schede dan normaal. Voor en na de eisprong ligt hij juist lager en is hij harder.

Sommige vrouwen voelen dat ze een eisprong hebben door een scherpe pijn in de onderbuik. Dit wordt ook wel toepasselijk ovulatiepijn genoemd. Bovendien krijgen de meeste vrouwen een verhoogd libido rond de tijd van de eisprong. Je krijgt dan meer zin in seks, wat biologisch gezien logisch is: je bent namelijk vruchtbaar!

Andere manieren om je vruchtbare periode te herkennen

De bovenstaande methodes zijn de manieren waarop jouw lichaam zelf je vertelt of je in je vruchtbare periode zit. Helaas zijn die niet altijd even betrouwbaar. Zo kun je ook vanwege een andere reden pijn in je onderbuik hebben, of meer zin in seks hebben. Daarom zijn er meer methoden om je ovulatie te checken.

De bekendste en meest gebruikte manier, is de ovulatietest. Dit is een test die de aanwezigheid van een bepaald hormoon in je urine detecteert. Dit hormoon, het zogenaamde luteïniserend hormoon, zorgt ervoor dat er een eicel kan rijpen en dat de eisprong plaatsvindt. Ongeveer twee dagen voor de ovulatie zit er erg veel van dit hormoon in je lichaam.

Met de ovulatietest kun je meten of je in je vruchtbare periode zit. Hiervoor hoef je alleen wat urine op te vangen in een potje en het uiteinde van de test hierin houden. De meeste tests werken met een streepjessysteem: bij één streepje zit je niet in je vruchtbare periode, bij twee (donkere) streepjes wel.

Een ovulatietest werkt dus erg makkelijk om erachter te komen of je in je vruchtbare periode zit. De dag voor en de dag van je ovulatie zijn namelijk je meest vruchtbare dagen, en die meet je juist met zo’n ovulatietest. Zie je dus twee donkere streepjes op je test verschijnen? Dan weet je dat het tijd is om aan de bak te gaan!

Tips om sneller zwanger te worden

Alleen weten wanneer je vruchtbare periode is, is nog niet genoeg om ook zwanger te worden. Het is slechts één van de vele manieren om snel zwanger te worden. We kunnen hier niet alle manieren uitleggen, dat zou een hele lap tekst opleveren. Daarom hebben we dit al in ons e-book ‘Vlug bevrucht’ voor je opgeschreven!

Hierin staat precies wat jij moet doen om snel zwanger te worden. We beschrijven veel voorkomende problemen die mensen hebben als ze zwanger willen worden, en wat ze daartegen moeten doen. Ook lees je nog meer tips om sneller zwanger te worden naast het ontdekken van je vruchtbare periode.

Een voorbeeld van zo’n tip is het ontwikkelen en onderhouden van een gezond lichaam. Veel mensen onderschatten de waarde van een gezond lichaam op de kans om zwanger te worden. Door goed te eten, veel te bewegen en genoeg water te drinken verhoog je jouw vruchtbaarheid aanzienlijk!

Ook op het gebied van seks zijn er veel tips te geven. Denk bijvoorbeeld aan het voor- en naspel, verschillende standjes die jullie kunnen gebruiken en hoe je jezelf tegenover de seks moet opstellen. Veel mensen proberen geforceerd seks te hebben om zwanger te worden, maar dat werkt niet…

E-book: vlug bevrucht

Wil je meer weten over deze tips en de uitgebreide beschrijving ervan weten? Bestel dan ons e-book ‘Vlug bevrucht’ en kom alles te weten over snel en natuurlijk zwanger worden! Wij schrijven je geen gekke middelen voor, maar geven alleen maar natuurlijke tips waardoor jij sneller zwanger kunt worden. Veel succes!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *