Snel Zwanger Worden na een bevalling? Kom Erachter hoe!

Je kent ze misschien wel: stellen die vlak na het krijgen van hun eerste kindje alweer een tweede op komst hebben. Soms lijkt het alsof er nog geen half jaar zit tussen de bevalling en de volgende zwangerschap. Misschien ben je stiekem een beetje jaloers; je hebt net zelf een kindje gekregen, maar je wilt al heel graag een tweede.

In dit artikel lees je hoe je na een bevalling snel weer zwanger kunt worden op een natuurlijke wijze! Vooral dat laatste is belangrijk, want je wilt goed voor je lichaam zorgen om weer zwanger te worden. Dat is namelijk zowel beter voor jou als voor je volgende baby. Lees hier meer over zwanger worden na een bevalling!

Hoe snel kan ik zwanger worden na een bevalling?

Dat verschilt erg per vrouw. Sommige vrouwen krijgen twee of drie weken na de bevalling alweer een normale menstruatiecyclus. Ze zouden theoretisch gezien dan alweer zwanger kunnen worden. Bij andere vrouwen duurt het wat langer. Zij zouden een maand of twee moeten wachten voordat ze aan een tweede baby kunnen beginnen.

In de praktijk ligt het wel wat anders. Een zwangerschap is namelijk een hele aanslag op een vrouwenlichaam. Het kost veel energie om zwanger te zijn en om weer te herstellen na een bevalling. Zeker bij vrouwen met een minder goede gezondheid kan het daarom onverstandig zijn om heel snel weer te proberen om zwanger te worden.

Je lichaam heeft even tijd nodig om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Dit is zeker het geval bij de eerste bevalling. Ook het geven van borstvoeding kan er indirect voor zorgen dat je minder snel zwanger wordt. De ovulatie wordt dan namelijk hormonaal geremd. Dit is echter geen waterdichte manier om zwangerschap te voorkomen.

Snel zwanger worden na een keizersnede

Bevallen met een keizersnede is een nog grotere aanslag op je lichaam dan een normale bevalling. Je moet dan goed uitkijken wanneer je besluit een tweede kindje te willen. Het is belangrijk dat je dokter je goed in de gaten houdt en dat je geen pijn aan het litteken krijgt tijdens een volgende zwangerschap.

Over het algemeen wordt na een keizersnede een rustperiode van ongeveer een jaar gehanteerd. Dat betekent dat je een jaar beter niet zwanger kunt worden, en dus anticonceptie gebruikt. Overleg met je arts als je na een keizersnede snel weer zwanger wilt worden. Daarmee verklein je de kans dat er iets mis kan gaan.

Net een baby en toch weer zwanger; wat nu?

Waarschijnlijk kan je geluk niet meer op als je net bevallen bent; je eerste kindje is ter wereld gekomen! Dat geeft je een geweldig gevoel. Het is jullie baby, jullie trots. Daar wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen. Sommige mensen krijgen zelfs het gevoel dat ze heel snel nog meer kinderen willen!

Maar: in de praktijk kom je in een lastig parket terecht. Stel, je bent 20 weken geleden bevallen en bent nu weer zwanger. Dat betekent dat je zowel een baby van een maand of 5 oud hebt waarvoor je moet zorgen, evenals een tweede kindje op komst. En dat kan ontzettend vermoeiend zijn, zowel lichamelijk als geestelijk.

Je moet natuurlijk goed op je eerstgeborene letten. Hij of zij kan nog niet kruipen, misschien net zelfstandig zitten. Je hebt een baby die je overal mee naartoe moet dragen, en dan ook nog een kindje in je buik. Dit is iets waar je goed over na moet denken, voordat je direct na een bevalling weer het bed in duikt.

Voor veel vrouwen geldt dat het aan het begin erg zwaar is om zwangerschap met een baby te combineren, maar dat dit steeds minder wordt naarmate er een ritme in komt. Op een gegeven moment weet je precies wat je voor je eerste kindje moet doen en hoe je jouw energie zo efficiënt mogelijk verdeelt.

Voordelen van snel zwanger na een bevalling

Je kunt je wel voorstellen dat het zwaar is om zwangerschap met een baby te combineren. Maar snel zwanger worden na een bevalling heeft ook zo z’n voordelen. En dat zijn er meer dan alleen maar meer kinderen krijgen in kortere tijd; er zijn ook praktische voordelen waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Allereerst heb je nog je baby om voor te zorgen wanneer je weer zwanger wordt. Dat betekent dat je niet de hele tijd je kind naar de peuterspeelzaal of naar school hoeft te brengen. Je baby is hier nog veel te jong voor; je moet thuis voor hem of haar zorgen. Wat dat betreft kost het minder inspanning om een jonger kind te hebben tijdens je zwangerschap.

Bovendien is het voor de kinderen zelf op latere leeftijd erg fijn als ze qua leeftijd weinig verschillen. Hoe minder verschil er tussen de twee zit, hoe beter ze vaak met elkaar om kunnen gaan. Je kinderen zouden dan net zo goed vriendjes of vriendinnetjes kunnen zijn, in plaats van broer of zus van elkaar!

Borst voeden en zwanger zijn

Veel vrouwen in Nederland geven borstvoeding. Dat is heel normaal, maar heb je er wel eens over nagedacht of je nog wel borstvoeding kunt geven als je weer zwanger bent geworden? Niet iedereen bedenkt dit zich. Maar wees niet bang: in de meeste gevallen kun je gewoon borstvoeding geven als je zwanger bent.

Tot laat in de zwangerschap is het mogelijk om borstvoeding te geven. Wel is er een grote kans dat het voor jezelf minder prettig kan zijn. Sommige vrouwen geven aan dat ze tijdens het borst voeden extra misselijk zijn. Of hun tepels zijn gevoeliger dan normaal, waardoor het pijnlijk kan zijn om borstvoeding te geven.

Als het echt teveel van je lichaam vraagt om borstvoeding te geven tijdens een zwangerschap, kan de dokter je adviseren om over te gaan op vervangende voeding. Maar als je zelf geen problemen ondervindt en je goed voelt tijdens de borstvoeding, is er niets aan de hand. Je kunt dan gewoon doorgaan met het geven van borstvoeding.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

7 Reacties op "Snel Zwanger Worden na een bevalling? Kom Erachter hoe!"

 1. matthijs says:

  ik weet van een vrouw die in de 5 jaar dat ik haar regelmatig tegen kwam
  4 x zwanger is geweest en 4 kinderen heeft gekregen
  1 x was ze in een een jaar 2 x bevallen van een kind

  • Jut says:

   wat?? die had er ook zin in.. Ik wil zelf wel heel graag zwanger worden maar ik hou t voorlopig even bij 1 of misschien 2 kinderen, maar meer hoeft (nu) nog niet. Wil nog wel op vakantie kunnen blijven gaan enzo, en dat gaat niet echt lukken met 5schreeuwende kids.ik kijk het nu nog even aan..

 2. Dagmar Huisman says:

  ken ik inderdaad..! Vrouw van mijn broer blijft maar kinderen eruit floepen ,na bijna 3 jaar huwelijk hebbben ze al 3 kinderen!! En mij lukt het nog steeds niet om na de 1e weer zwanger te worden.. Is nu 2,5 jaar geleden dat ik mijn zoontje in mijn arme mocht sluiten ,maar opnieuw zwanger worden lukt niet. En is erg frusterend om haar dan zo gemakkelijk weer zwanger te worden :(

 3. Cammie says:

  In principe ben je na zes weken toch wel ong hersteld van een keizersnede? Dus dan kan je toch in principe wel gewoon zwanger worden binnen een jaar na je keizersnede? dan is het misschien minder prettig /handig, maar je kan het toch niet altijd voorkomen dat het gebeurt?

  • Lana says:

   zou er even wat langer mee wachten , zeker paar maanden (6 ong) , je wil geen gezijk aan je litteken , baarmoeder moet ook beter worden volgens mij , ben zelf na keizersnee wel maand of drie heel zwak geweest , maar g oed ben geen dokter ,hcet is maar advies hoor!!

 4. Yara says:

  Goed om te weten, ik zit zelf dicht tegen de 40 aan en ik wil graag nog twee kindjes, dus ik wil ze echt graag zo snel mogelijk achter elkaar want na je 40ste worden de risicos veel groter...

 5. 10neke says:

  na een bevalling wordt ik het liefst zo snel mogelijk weer zwanger gemaakt

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *