5 Tips voor Betere Seks Om Snel Zwanger Te Worden

Zwanger worden begint eigenlijk al bij de seks. Zonder seks kun je uiteraard niet op een natuurlijke manier zwanger worden. Dus de meeste mensen gaan vaker met elkaar naar bed wanneer ze kinderen willen, om hun kansen op zwangerschap te verhogen. Klinkt hartstikke logisch: hoe vaker je seks hebt, hoe groter de kans dat je zwanger raakt.

Maar is dat ook zo? Hoe vaak je seks hebt, heeft niet direct invloed op je kans om zwanger te worden. Het gaat meer om de periodes waarin je seks hebt, en op welke manier. Je kunt beter om de paar dagen seks hebben en in je vruchtbare periode! Lees hier 5 geweldige tips voor je seksleven waarmee je sneller zwanger wordt.

Tip 1: houd rekening met je vruchtbare periode

Iedere vrouw heeft een (redelijk) vaste menstruatiecyclus. Deze duurt ongeveer 4 weken en begint op de eerste dag van de menstruatie. Hier wordt baarmoederslijmvlies afgebroken, waardoor je gaat bloeden en ongesteld raakt. Vanaf nu gaan zich nieuwe eicellen ontwikkelen, die eerst nog follikels heten.

Na ongeveer twee weken zijn de follikels volgroeid en kan de eisprong plaatsvinden: één follikel wordt dan naar de eileiders ‘geduwd’ en begeeft zich naar de baarmoeder. De dag voor en de dag van je ovulatie is je meest vruchtbare periode. Hierin kan het sperma namelijk daadwerkelijk bij de eicel komen om deze te bevruchten.

Sperma kan 1 à 2 dagen in de baarmoeder overleven, dus daarom kun je ook de dag voor je ovulatie vrijen. Door je cyclus goed in de gaten te houden, kun je bepalen wanneer jouw vruchtbare periode is. Ook kun je een ovulatietest gebruiken. Deze geeft aan welke twee dagen je de meeste kans hebt om zwanger te worden.

Tip 2: vrij regelmatig, maar met mate

Misschien heb je de neiging om als twee konijntjes te gaan wippen wanneer je zwanger wilt worden. Dat is echter geen slim plan, want als je te vaak met elkaar naar bed gaat, wordt de kwaliteit van het sperma van de man minder. De kans dat er dan een eicel bevrucht wordt en deze het ook overleeft, is een stuk kleiner.

Daarom raden wij jullie aan om regelmatig, maar met mate te vrijen. Dit is ongeveer eens per twee à drie dagen. Zo blijft de kwaliteit van het sperma behouden, en wordt het vrijen niet eentonig. Dat is namelijk erg belangrijk: blijven genieten tijdens de seks. Dit komt in een volgende tip nog aan bod. Regelmatig seks hebben is in ieder geval erg belangrijk!

Tip 3: geniet veel tijdens de seks

Seks moet geen verplichting worden, omdat jullie zo graag een baby willen. Zodra de seks als geforceerd aanvoelt en één van jullie niet meer geniet, is de kans veel kleiner dat je zwanger wordt. Besteed dus veel aandacht aan elkaars gevoelige plekjes en aan het voorspel. Genot moet nog steeds voorop staan tijdens de seks!

Genieten tijdens de seks zorgt voor minder stress, en dus minder stresshormonen. Stresshormonen zijn niet goed als je probeert zwanger te worden. Bovendien krijg je als vrouw sneller een orgasme wanneer je van de seks geniet en niet telkens denkt aan zwanger worden. Een orgasme is niet alleen heel lekker, maar vergroot de kans op zwangerschap.

De samentrekkingen in je lichaam zenden de zaadcellen als het ware de juiste kant op; ze krijgen een steuntje in de rug. Als je meer opgewonden raakt, word je tevens vochtiger van binnen. Dat vinden de zaadcellen prettig. Je hoeft dan ook minder tot geen glijmiddel te gebruiken; glijmiddel is slecht voor de zaadcellen.

Tip 4: let op je standjes!

Binnen je seksleven wil je natuurlijk vaak afwisselen qua standjes, anders wordt het al erg snel saai. Denk bijvoorbeeld aan de vrouw bovenop, staand seks hebben of op z’n hondjes. Allemaal erg spannend natuurlijk, maar als je zwanger wilt worden moet je wel op je standjes letten! Sommige werken namelijk beter dan anderen.

Bij het zwanger worden is het vooral belangrijk dat de man het werk doet. Dit betekent een standje waar hij bovenop ligt, zoals de klassieke missionarispositie of op z’n hondjes. De zwaartekracht kan je dan namelijk helpen om de zaadcellen beter naar de baarmoeder te leiden en dus meer kans te geven de eicel te bevruchten.

Standjes met de vrouw bovenop worden afgeraden, omdat de zaadcellen dan sneller uit de vagina lopen. Een standje waarbij de man diep kan penetreren is wel weer goed. Denk bijvoorbeeld aan lepeltje-lepeltje. Hoe dieper de man penetreert, hoe dichter bij de baarmoeder hij al zit.

Tip 5: vergeet ook het naspel niet

Wat veel mensen niet weten, is dat ze beter na de seks nog even kunnen blijven liggen. Je geeft de zaadcellen dan meer kans om hun reis naar de baarmoeder succesvol te beginnen. Ga dus niet gelijk naar de wc of douchen, maar blijf nog tien minuutjes op je rug liggen. Dit werkt nog beter met een kussen onder je bekken.

Het naspel kan sowieso erg prettig zijn. Nog even knuffelen en zoenen na een goede vrijpartij is goed voor jullie relatie en humeur. En als je er ook nog een zwangerschap mee bevordert is dat natuurlijk mooi meegenomen! Doe dus vooral rustig aan na de seks en blijf lekker liggen om sneller zwanger te worden.

Combineer deze seks tips en word sneller zwanger

Nu je precies weet hoe je het beste seks kunt hebben om zwanger te worden, is het tijd ze in de praktijk aan te brengen. Overleg met je partner over de seks, maar maak het niet te geforceerd. Het moge nu wel duidelijk zijn dat de seks alles behalve verplicht of gedwongen moet zijn, alleen maar om zwanger te worden.

Geniet van de seks, vrij regelmatig en let op je standjes: daarmee vergroot je jouw kans om zwanger te worden aanzienlijk. Voor meer tips kijk je verder rond op onze site. En vergeet natuurlijk ons e-book niet; daarin staat precies wat je allemaal kunt doen om snel zwanger te worden!

Bekijk ook onze 15 ultieme zwanger worden tips.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *