Taugé Om Zwanger Te Worden? + 8 Uitstekende Alternatieven

Voor de ene vrouw is het heel erg makkelijk om zwanger te worden en bij de ander duurt het een paar maanden tot een (paar) jaar voordat het eindelijk lukt. Dit is vervelend, maar kun je vaak niet heel veel aan doen. Wanneer jij zo’n vrouw bent waarbij het wat langer duurt, wil je er toch alles aan doen om het proces alsnog zo snel mogelijk in gang te zetten.

Op het internet staat er van alles en nog wat over wat zou helpen bij zwanger worden en wat juist niet. Soms kan je door al die artikelen, die elkaar vaak ook nog eens tegenspreken, door de bomen het bos niet meer zien en weet je niet wat je moet geloven. Het is lastig om te weten wat je nu wel en niet kunt eten voor en tijdens de zwangerschap.

In dit artikel vertellen we je of taugé je kan helpen om zwanger te raken én geven we je een aantal andere uitstekende alternatieven!

Taugé Om Zwanger Te Worden?

Wat is Taugé?

Taugé is echt een opslagplaats van voeding. Taugé bestaat uit vitamine B, C, B1, B6, K en A. Daarnaast kan taugé ook een voedselbron zijn die rijk is aan ijzer, magnesium, fosfor, calcium, kalium en mangaan, evenals omega 3-vetzuren. Uiteraard allemaal positieve aspecten van taugé die je ook kunnen helpen bij zwanger worden.

Daarnaast is taugé een fantastische methode om enzymen binnen te verkrijgen die nodig zijn voor ons hele lichaam. Het enzym kan de energie van het lichaam stimuleren, waardoor we ons gezond en fit voelen.

Bovendien bevat taugé veel zuurstof. Het kan daarbij de bloedcirculatie in het lichaam stimuleren, bacteriën elimineren, de afweermechanismen verbeteren en nog veel meer. Verschillende experts beweren dat het’t beste is om taugé rauw te consumeren.

Zo kan het bijvoorbeeld worden geconsumeerd als een salade, of zelfs in een sap. Indien je taugé wilt koken, moet dit idealiter gebakken worden of zelfs kort gestoomd. Velen zijn van mening dat de taugé vlak voor gebruik moeten worden gekookt. Dit is dan bedoeld om niet te worden blootgesteld aan de risico’s van E-coli bacteriën, waardoor besmetting van groenten mogelijk wordt. Toch moet het niet te lang gekookt worden en moet het echt onmiddellijk worden geconsumeerd om een ​​verlaging van het vitaminegehalte te voorkomen.

Als je taugé graag wilt koken, bijvoorbeeld als groentesoep, voeg de taugé dan vlak voordat je het vuur van de pan uitzet toe.

De ietwat knapperige textuur en de zoete smaak van taugé zorgen ervoor dat het een populaire toevoeging is aan verschillende gerechten.

Gezondheidsvoordelen van Taugé

Taugé is echt een extreem caloriearme methode om talloze voedingsstoffen binnen te krijgen, waaronder vitamine C-eiwit, calcium en foliumzuur. Een uitstekende gezondheid en een voedzaam dieet betekent het consumeren van voedsel dat rijk is aan voeding.

Het begrijpen van de gezondheidsvoordelen van voedingsmiddelen is erg belangrijk voor het dieet. Als je eenmaal weet welke voedingsmiddelen de beste voedingsstoffen bevatten, kun je die zeker aan je voedzame dieet toevoegen. Zeker als je zwanger wilt worden is dit belangrijk.

Taugé is een extreem caloriearme methode om voedingsstoffen te verkrijgen en is daarom zeer nuttig om af te slanken. Gedroogde bonen bevatten geen vitamine C, maar als ze worden gekiemd door water te gebruiken, bestaan ​​ze uit een grote hoeveelheid vitamine.

Taugé Om Zwanger Te Worden?

Nu je weet wat Taugé is en wat de gezondheidsvoordelen zijn, gaan we in op of taugé je kan helpen sneller zwanger te worden.

Naast al het voorgenoemde is taugé een uitstekende bron van proteïne en calcium, en is daarom overvloedig aanwezig met foliumzuur, de vitamine die essentieel is voor gezond bloed en nodig is voor een normale zwangerschap. Taugé kan je dus zeker helpen om zwanger te worden.

Hoewel taugé je kan helpen om zwanger te worden, is taugé niet meer goed voor je (kindje) als je eenmaal zwanger bent. Rauwe spruiten, zoals taugé, worden niet als veilig beschouwd om tijdens de zwangerschap te eten.

Dit feit omvat alle soorten spruiten, waaronder alfalfa, radijs, klaver, etc. Bacteriën zoals Listeria, Salmonella en E. coli kunnen door scheuren in de schaal in de zaden van de spruit namelijk migreren.

Als ze eenmaal in het zaad zitten, groeien ze in dezelfde vochtige en warme omstandigheden die de spruiten nodig hebben om te groeien. Deze bacteriën kunnen leiden tot aandoeningen die zeer riskant zijn voor zwangere vrouwen. Listeriose kan doodgeboorte, miskraam, levensbedreigende infecties en vroeggeboorte bij pasgeborenen veroorzaken. Salmonella en E. coli kunnen tot ziekten leiden die zelfs dodelijk kunnen zijn!

Hieronder staan enkele van de effecten van het eten van spruitjes tijdens de zwangerschap:

  • Alfalfa kan verschillende complicaties veroorzaken vanwege de Coli bacterie. Er wordt speciaal gesuggereerd dat je rauwe spruiten tijdens de zwangerschap moet vermijden na de salmonella-uitbarsting van alfalfa.
  • Klaver en radijs zijn enkele voorbeelden van rauwe spruiten waarvan bekend is dat ze kunnen leiden tot een salmonella-infectie.
  • Je zult eerder ten prooi vallen aan de ziekte door de besmette zaden van de spruiten te eten.
  • Aangezien Salmonella zich zeer snel kan vermenigvuldigen, kan een enkele spruit voldoende bacteriën bevatten om ziekte te veroorzaken.
  • Tekenen en symptomen van E. coli en Salmonella zijn krampen, misselijkheid, diarree en koorts.
  • Zelfs als de zaden niet actief zijn in droge omstandigheden, wordt de snelle groei van bacteriën geactiveerd zodra ze onder waarschuwende omstandigheden ontkiemen.
  • Commerciële boeren gebruiken verschillende producten om de spruiten te ontsmetten. Het residu van deze producten maakt spruiten ongeschikt voor consumptie tijdens de zwangerschap.

8 Uitstekende Alternatieven

Zoals al aangegeven kan taugé goed zijn om te nuttigen voordat je zwanger bent en als je zwanger wil worden. Er zijn echter nog een tal van andere producten, naast taugé, die je kunnen helpen zwanger te worden! Hieronder geven we je een aantal uitstekende alternatieven voor taugé.

Het is nooit te vroeg om je dieet te veranderen. Hier zijn enkele van de beste voedingsmiddelen die je aan je bord kunt toevoegen als je zwanger wil worden:

1.     Spinazie

Experts raden aan om 4 tot 5 porties groenten per dag te eten, waarvan 2 van bladgroenten. Spinazie is een goede keuze: het bevat weinig calorieën maar is rijk aan calcium, vitamine C, foliumzuur en kalium. Voeg een handvol spinazieblaadjes toe aan je smoothie, samen met vanille-yoghurt en een rijpe banaan. De perfecte snack om zwanger te worden!

2.     Sinaasappelen

Sinaasappelen bevatten ook niet veel calorieën, maar zitten boordevol vitamine C, calcium en kalium. Uit onderzoek is gebleken dat het vitamine C uit citrusvruchten je lichaam ook helpt om ijzer beter te absorberen. Om meer aan je dieet te werken, kun je proberen een glas sinaasappelsap te drinken of je salades te vullen met een paar plakjes!

3.     Melk

Zuivelproducten bevatten eiwitten, kalium en calcium. Streef naar 2 porties per dag en probeer producten te kiezen die verrijkt zijn met vitamine A en D. Gebruik melk om havermout te maken of als basis voor smoothies.

4.     Verrijkte granen

Of je nu kiest voor gekookte granen of kant-en-klare soorten, probeer producten te kiezen die zijn gemaakt van volle granen en verrijkt met ijzer en foliumzuur.

5.     Kikkererwten

Kikkererwten zijn uitstekende bronnen van eiwitten – en ze bieden ook een dosis ijzer en zink. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, zink, kalium en vezels. Gebruik ze om hummus te maken of bak ze en strooi ze over een salade!

6.     Zalm

Rijk aan eiwitten, vis zoals zalm bevat gezonde vetten die de gezondheid van jou en je baby helpen verbeteren. Het is ook een goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren en kalium. Het is een goed om uit te proberen terwijl je zwanger probeert te worden.

7.     Bonen

Bonen zijn vruchtbaarheidsbevorderend voedsel. Onderzoekers van de Harvard School of Public Health keken naar bijna 19.000 vrouwelijke verpleegsters die actief probeerden zwanger te raken en ontdekten dat onvruchtbaarheid 39 procent meer kans had bij vrouwen met de hoogste inname van dierlijke eiwitten.

Vrouwen die daarentegen veel plantaardig eiwit aten, hadden aanzienlijk minder kans om zwanger te worden. Gooi dus bonen in een salade of maak een vegetarische chili. Houd je niet van bonen? Linzen, tofu, edamame en noten zijn ook goede plantaardige eiwitten.

8.     Volkorenbrood

Complexe koolhydraten hebben meer tijd nodig om te verteren dan geraffineerde koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels stabiel blijven. Wat heeft dat te maken met zwanger worden? Verhoogde insulinespiegels kunnen de reproductieve hormonen verstoren.

Een Nederlandse studie waarbij 165 paren werden onderzocht die zwanger probeerden te worden, ontdekte dat wanneer vrouwen een hoge bloedsuikerspiegel hadden, ze de helft minder kans hadden om zwanger te worden tijdens de zes maanden durende studie. Als je probeert zwanger te worden, kies dan altijd voor volkorenbrood boven wit, volkorenrijst boven wit en volkorenpasta boven wit!

Andere Tips voor Gezond Eten als je Zwanger Probeert te Worden

Door nu je dieet te herzien, is het gemakkelijker om je aan een gezond dieet te houden als je eenmaal zwanger bent. Volg deze tips:

Eet meer fruit en groenten. Groenten bevatten een flinke dosis vitamine A, vitamine C, ijzer en magnesium, terwijl fruit vitamine A, vitamine C, kalium en vezels bevat. Streef ernaar om 4 tot 5 porties groenten per dag te eten (er moeten er minstens twee uit bladgroenten komen) en 3 tot 4 porties vers fruit.

Beperk je suikerinname. Niemand kan suiker helemaal afzweren, maar het is slim om je zoetekauw zoveel mogelijk te temperen. Te veel geraffineerde suiker – voedsel zoals koekjes, donuts, snoep, gebak – kan je kansen om zwanger te worden verstoren.

Analyseer je eetgewoonten. Als je een beperkt dieet volgt – of dat nu komt door persoonlijke overtuigingen of omdat je een chronische aandoening onder controle moet houden – vraag dan je arts of je voedingskloven in je maaltijden moet opvullen.

Een diëtist of voedingsdeskundige kan ook helpen. Als je vermoedt dat je een eetstoornis hebt, zoals boulimia of anorexia nervosa, praat dan met je arts over het inschakelen van de hulp van een gezondheidsdeskundige en een steungroep.

Oefen goede (voedsel) hygiëne. Voedselvergiftiging is voor iedereen gevaarlijk, maar als je zwanger bent, kan het leiden tot vroeggeboorte en andere mogelijke problemen. En sommige door voedsel overgedragen ziekten kunnen de gezondheid van je baby beïnvloeden, zelfs voordat je zwanger wordt.

Bijvoorbeeld, methylkwik, een metaal dat voorkomt in sommige zeevruchten, waaronder zwaardvis en koningsmakreel kan het zich ontwikkelende zenuwstelsel van een baby al vóór de conceptie schaden, volgens de Food and Drug Administration (FDA). Witte tonijn kan ook een hoog gehalte aan methylkwik bevatten, dus de FDA beveelt aan om je consumptie van witte tonijn te beperken tot 150 gram per week tijdens de zwangerschap.

Sla geen maaltijden over. Op dit moment slaap je misschien liever tijdens het ontbijt of tijdens de lunch, maar we garanderen je dat de baby anders zal denken. Tijd om je schema te herzien en drie goede maaltijden per dag te gaan eten!

Op die manier kun je, wanneer de baby aan boord is, hem of haar de hele dag door voorzien van een gestage stroom voedingsstoffen.

Verminder cafeïne. Wanneer je probeert zwanger te worden, mag je niet meer dan 200 mg per dag of ongeveer één kopje koffie drinken. Het binnen dit bereik houden, kan in feite je kans om zwanger te worden vergroten!

Rook niet. Het gebruik van tabak kan het moeilijker maken om zwanger te worden – en als je eenmaal zwanger bent, heb je ook meer kans op een miskraam. Bovendien kan zowel roken als passief roken ervoor zorgen dat je baby met ondergewicht wordt geboren en het risico op een groot aantal geboorteafwijkingen en gezondheidsproblemen neemt toe.

Drink geen alcohol. Alcohol kan een zich ontwikkelende baby schaden en maakt het in de eerste plaats moeilijker om zwanger te worden. Het beste om het bij een mocktail/virgin cocktail, een lekker sapje of gewoon een glaasje water te houden!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *