Clearblue Plus of Digital Zwangerschapstest? Ontdek de Verschillen

Heb je het gevoel dat je wel eens zwanger kan zijn? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten. Je komt er het snelst achter of je zwanger bent door een zwangerschapstest te doen.

Er zijn tientallen merken die zwangerschapstesten op de markt hebben gebracht. Een van de meest bekende testen is die van Clearblue. De testen van dit merk zijn al meer dan 25 jaar te koop.

De Clearblue testen hebben een nauwkeurigheid van meer dan 99% vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Alle Clearblue zwangerschapstesten zijn zo gevoelig dat ze tot vier dagen voor het begin van je menstruatie gebruikt kunnen worden. Je hoeft dus niet te wachten tot je overtijd bent.

Het bedrijf Clearblue

Clearblue is een merk van Swiss Precision Diagnostics, een bedrijf uit Zwitserland. Het is een heel groot bedrijf wat al meer dan 25 jaar onderzoek doet en steeds weer hun producten weet te verbeteren en te vernieuwen. In hoofdlijnen brengen ze drie soorten zwangerschaps-producten op de markt:

Zwangerschapstesten

Dit zijn de bekende testen die we overal kunnen kopen. Hiermee ben je in staat om heel snel te kijken of je inderdaad zwanger bent of niet. Bij sommige testen kun je zelfs zien hoeveel weken je al zwanger bent. In dit artikel ga ik dit verder uitwerken.

Ovulatietesten

Met deze testen kun je exact bekijken wanneer je in je meest vruchtbare periode bent. Met andere woorden, wanneer je zou moeten vrijen om zo snel mogelijk zwanger te worden.

Anticonceptiemonitor

Dit is een apparaatje die aangeeft wanneer je in je onvruchtbare periode bent. Als je dus geen fan bent van de anticonceptiepil of van andere middelen zoals condooms, dan kan dit een grote hulp zijn. Besef wel dat de betrouwbaarheid ‘maar’ 94% is. Er blijft dus een kans(je) dat je zwanger gaat worden.

In dit artikel gaan we verder met de zwangerschapstesten van Clearblue. De andere producten komen in andere artikelen aan bod.

Hoe werkt een Clearblue Zwangerschapstest?

Als je zwanger bent, dan produceert je lichaam het zwangerschapshormoon hCG. Je ochtendurine bevat de meeste hoeveelheid hCG. De hoeveelheid stijgt tijdens de eerste fases van je zwangerschap. Een Clearblue test kan kleine hoeveelheden van dit hormoon in je urine waarnemen.

Wanneer kun je een zwangerschapstest doen?

Dit hangt sterk af van je menstruatiecyclus wanneer je een test kunt doen. De Clearblue zwangerschapstesten zijn zo gevoelig dat je ze al tot vier dagen voor je verwachte menstruatie kunt doen. Je hoeft dus niet te wachten tot je overtijd bent.

Als je cyclus wat onregelmatig is, dan kun je uitgaan van de langste cyclus van het laatste half jaar. Je weet dan wanneer je een test kunt doen. Weet je niet zo goed wanneer je eigenlijk ongesteld moet worden? Doe dan negentien dagen nadat je seks hebt gehad een test.

Voor wat betreft het moment van de dag, kun je de Clearblue test op elk gewenst moment van de dag doen. Toch is het een advies om deze aan het begin van de dag te doen, met je ochtendurine. Net zoals bij alle zwangerschapstesten, geeft ook een Clearblue test het meest betrouwbare resultaat als je deze doet met je ochtendurine.

2 soorten Clearblue Zwangerschapstesten

Er zijn allerlei soorten zwangerschapstesten beschikbaar, de één nog luxer dan de ander. Eigenlijk is dit een beetje onzin, want het enige wat je wilt weten is het feit of je zwanger bent of niet. Maar wellicht wil je ook direct weten hoelang je al zwanger bent. Clearblue heeft hier op ingespeeld, en brengt twee soorten zwangerschapstesten op de markt:

Clearblue Plus Zwangerschapstest

De Clearblue Plus test is een midstream zwangerschapstest. Dit is een stick die je rechtstreeks in je urinestraal houdt. De Clearblue Plus test is even nauwkeurig als de urinetest van een arts. Deze test kan je gebruiken tot vier dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen. Na drie minuten kan je het resultaat van de test op het schermpje aflezen.

Als je het resultaat afleest dan moet er een blauw streepje in het controlevenster staan. Dit streepje laat zien dat de test is geslaagd. Als er op het resultatenvenster ook een ‘+’-teken verschijnt dan ben je waarschijnlijk zwanger. Het maakt niet uit over een van de lijnen die het ‘+’- teken vormen donkerder of lichter van kleur zijn. Het resultaat is dan toch ‘Zwanger’.

Lees het resultaat altijd binnen tien minuten na het doen van de test af. Als je de test langer laat liggen dan kunnen de streepjes door warmte of vocht weer veranderen.

Als je voor je menstruatieperiode test en het resultaat is negatief dan bestaat er nog steeds een kans dat je toch zwanger bent. Als je dan overtijd bent kun je natuurlijk het beste nog een keer een test doen. Clearblue adviseert om de test uit te voeren vanaf de dag waarop je ongesteld zou moeten zijn.

Clearblue Digital Zwangerschapstest

Naast het feit dat je graag wilt weten of je zwanger bent, is het ook fijn om erachter te komen hoeveel weken je dit al bent. Dit kan met de Clearblue Digital Zwangerschapstest. Deze test spoort niet alleen het zwangerschapshormoon op, maar toont ook hoeveel weken je nu zwanger bent.

Binnen drie minuten verschijnt de uitslag op het schermpje van de test. De uitslag verschijnt in worden. Als je zwanger bent, dan staat onder de positieve uitslag ook vermeldt hoeveel weken je dit al bent.

Volgens Clearblue is dit een redelijk betrouwbare inschatting. Op de site van Clearblue wordt een betrouwbaarheidspercentage aangegeven van 97%. Dit is het resultaat van vergelijkingen tussen de Digital Zwangerschapstest en latere echo-onderzoeken waarbij de arts redelijk betrouwbaar het aantal weken vast kan stellen.

Hoe betrouwbaar zijn de Clearblue Zwangerschapstesten?

Ik sprak net al even over de betrouwbaarheid van de indicator, dus over hoeveel weken je al zwanger bent. Dit is natuurlijk altijd ter indicatie, en zal op een later moment definitief vastgesteld moeten worden door je arts. Maar de indicatie wat aangeeft of je zwanger bent, of niet, heeft een nog hogere betrouwbaarheid. Volgens Swiss Precision Diagnostics, de fabrikant van Clearblue, kan er met een zekerheid van 99% aangegeven worden of je in verwachting bent of niet. In de praktijk klopt dit. Het komt maar heel zelden voor dat een zwangerschapstest een foute indicatie geeft, en dit is gelmakkelijk te verklaren: De test is relatief eenvoudig. Direct na het moment van bevruchting gaat je lichaam een hormoon aanmaken wat we hCG noemen. Dit hormoon wordt alléén maar aangemaakt als er bevruchting heeft plaatsgevonden. De zwangerschapstesten van Clearblue zijn niet alleen in staat om de aanwezigheid hiervan te constateren, maar ook de hoeveelheid. Dit laatste is van belang als je een Clearblue Digital Zwangerschapstest doet waarbij de reeds verstreken tijd vanaf de bevruchting wordt aangegeven.

zwangerschapsverschijnselen

En? Ben je nieuwsgierig of je zwanger bent?

Misschien heb je al eerder een zwangerschapstest gekocht en kun je dus direct de test doen, of ben je nu je schoenen aan het aantrekken om direct naar de drogist te gaan. Hoe dan ook, als je het gevoel hebt dat het gelukt is, twijfel dan niet en doe zo snel mogelijk een zwangerschapstest.

Maar hoe betrouwbaar de hedendaagse tests ook zijn, besef heel goed dat het definitieve woord is aan je arts. Test je positief? Dan dus snel een afspraak maken voor de bevestiging!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *