Wanneer Stoppen met de Pil? Snel Zwanger Worden (6 Tips)!

Zwanger worden is iets waar heel veel vrouwen van dromen, maar wat voor sommigen helaas moeilijker gaat dan voor anderen. Waar bepaalde vrouwen binnen een paar weken al een positieve zwangerschapstest voor hun neus hebben, kost het andere vrouwen maanden of zelfs jaren om zwanger te raken. Als het überhaupt al lukt…

Dit komt deels door een gebrek aan kennis bij veel vrouwen. Er zijn tal van manieren waarop je de kans op zwangerschap kan verhogen (of juist kan verlagen) door het maken van de juiste keuzes. Iets waar veel vrouwen bijvoorbeeld vragen over hebben, is het stoppen met de pil. Kun je dit op ieder moment doen, of is er een specifiek moment waarop je het beste kunt stoppen? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat. Dit artikel is als volgt opgebouwd:

  • Wanneer moet ik stoppen met de pil als ik zwanger wil worden?
  • Wat kan ik verder doen om sneller zwanger te worden? 6 tips

Wanneer moet ik stoppen met de pil als ik zwanger wil worden?

De pil neem je als anticonceptie, dus om niet zwanger te worden. Wanneer je vervolgens wel zwanger wil worden, dan spreekt het natuurlijk nogal voor zich dat je moet stoppen met de pil. Ik denk dat er geen enkele vrouw is die dat niet snapt, maar is er nou ook nog een specifiek moment dat je het best kan stoppen met de pil, of kun je dit op ieder moment doen?

In beginsel kun je op elk moment stoppen met het slikken van de pil, en kun je vervolgens weer zwanger worden. Je kan weer zwanger worden tijdens je volgende cyclus, dus dat zal op zijn langst binnen een maand, en op zijn vroegst binnen een week zijn. Indien jij al bent gestopt met de pil, hoef je je dus geen zorgen te maken of je dat wel op het juiste moment hebt gedaan.

Wat echter wel aanbevolen is, is om je strip af te maken. Als al je pillen op zijn, en je dus in je stopweek zit, koop je vervolgens simpelweg geen nieuwe. Vanaf dat moment stop je dus met de pil. Dit is aanbevolen, omdat je menstruatie daarmee het minst door de war wordt gegooid. Je lichaam zal dan dus je natuurlijke cyclus het snelst weer kunnen herstellen.

“Je lichaam moet even helemaal switchen, en dat gaat beter als jij daarbij helpt.”

Dat kán enige invloed hebben op je kans om zwanger te raken, omdat een onregelmatige cyclus het heel lastig kan maken om te bepalen wanneer je het vruchtbaarst bent. Als je het jezelf dus zo makkelijk mogelijk wil maken, maak dan je huidige pillenstrip af, en stop daarna met het slikken ervan. Na je stopweek ben je weer vruchtbaar, en kun je gaan proberen om zwanger te worden.

Wat kan ik verder doen om sneller zwanger te worden? 6 tips

Je weet nu wanneer je moet stoppen met de pil om zo makkelijk mogelijk zwanger te worden, maar je hebt ook kunnen lezen dat je timing met het stoppen van de pil vrij weinig uitmaakt voor je kans op een succesvolle zwangerschap. Als je de kans op zwangerschap dus zo groot mogelijk wil maken, kun je wel wat extra tips gebruiken. Dat is dan ook precies wat ik in de rest van dit artikel ga geven. Ik sta stil bij de volgende tips:

  1. Slik foliumzuur
  2. Verminder de hoeveelheid stress in je leven
  3. Ga meer bewegen
  4. Stop met roken en drinken
  5. Slik vitamine D
  6. Drink genoeg water

Tip 1: Slik foliumzuur

Als jij makkelijker en sneller zwanger wil worden, dan moet je ervoor zorgen dat je lichamelijk klaar bent voor een zwangerschap. De kans is dan groter dat er een zwangerschap zal ontstaan in je lichaam, en dat je vervolgens ook in staat bent om die zwangerschap tot een goed einde te brengen. Het is hierbij van belang dat de juiste stoffen in je lichaam aanwezig zijn.

“Je lichaam moet eigenlijk al klaar zijn om een kindje te laten groeien.”

Eén van die stoffen is foliumzuur, ook wel vitamine B12 genoemd. Foliumzuur doet een heleboel verschillende dingen in ons lichaam, maar het is vooral belangrijk voor de aanmaak van bloedcellen en voor groei. Je kan je waarschijnlijk dus wel voorstellen dat dit één van de belangrijkste stoffen is voor de groei van een ongeboren kindje.

Je baby ontstaat tijdens een zwangerschap door celdeling. Je bevruchte eicel blijft zichzelf delen, tot er uiteindelijk een volledig kindje ontstaan. Foliumzuur is van essentieel belang bij die celdeling. Ook zorgt het voor de aanmaak van de rode bloedcellen in het beenmerg van je kindje. Hoe eerder deze stof in het lichaam aanwezig is, hoe groter de kans op een succesvolle zwangerschap.

Foliumzuur kun je kopen in de vorm van pillen of tabletten. Ze zijn gewoon bij de apotheek verkrijgbaar, en je hebt er geen receptje voor nodig. Dit is omdat het een natuurlijke stof is, die je ook via bepaalde voedingsmiddelen kan binnenkrijgen. Het is wel belangrijk dat je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt. Doe je dat niet, dan ziet een dokter het mogelijk over het hoofd als jij van nature een tekort aan vitamine B12 hebt.

Tip 2: Verminder de hoeveelheid stress in je leven

De afgelopen jaren zijn we er steeds meer achter gekomen dat stress op allerlei vlakken ontzettend ongezond voor je is. Dat stress de kans op zwangerschap aanzienlijk kan verlagen, zal je daarom misschien niet eens verrassen. Als je graag zo snel mogelijk zwanger wil worden, is het belangrijk dat je zo min mogelijk stress in je dagelijkse leven ervaart.

Dit komt doordat stress een heleboel hormonale chaos veroorzaakt in je lichaam. Stress is zelf een hormonale reactie, die wordt veroorzaakt door het hormoon cortisol. Je hormoonhuishouding wordt flink in de war geschopt als je gestrest bent, en dat terwijl hormonen juist een bijzonder belangrijke rol spelen bij de zwangerschap.

“Bij stress raakt je hele lichaam in paniek.”

Het verlagen van stress is natuurlijk een mooi streven, maar ik snap dat dat lastig kan zijn. Misschien heb je wel gewoon een heel erg drukke baan, en je kan het je waarschijnlijk niet veroorloven om maandenlang te stoppen met werken. Wat je wel kan doen, is bewuster omgaan met de verantwoordelijkheden die je op je neemt, en taken beter delegeren naar anderen.

Als het onvermijdelijk is dat je veel stress ervaart, dan zul je moeten leren ontstressen. Je zal alle rustmomentjes moeten pakken die je op een dag kan pakken, en je zal moeten leren om je minder druk te maken. Wanneer je hier moeite mee hebt, dan is meditatie voor veel mensen een uitkomst. Vooral mindfulness-meditatie helpt volgens velen goed om te ontstressen.

Tip 3: Ga meer bewegen

Zoals ik eerder al zei, moet je er eigenlijk voor zorgen dat je lichaam al klaar is voor een zwangerschap. Dat betekent deels dat je ervoor moet zorgen dat je de juiste stoffen aanwezig hebt in je lichaam, maar een gezonder, beter functionerend lichaam krijg je natuurlijk ook door te bewegen.

“Je lichaam is als een machine: als je hem niet gebruikt, roest hij vast.”

Sporten is om meerdere redenen goed voor je kans op een zwangerschap, bijvoorbeeld omdat het zorgt voor een betere doorbloeding van je lichaam. Hierdoor is je lichaam beter in staat om voedingsstoffen en zuurstof te vervoeren naar je kindje, wat de groei van een ongeboren kindje natuurlijk ten goede komt.

Ik wil je overigens wel waarschuwen: je moet hier ook weer niet in doorschieten. Als je overmatig sport, zeker als je dit op een verkeerde manier doet, dan kun je je lichaam juist beschadigen. Zorg ook dat je voldoende eet en drinkt als je meer gaat sporten, want uithongering en uitdroging zijn héél slecht voor je kans op een succesvolle zwangerschap. Als je lichaam zelf al niet genoeg voedingsstoffen en water heeft, dan kan het ook geen kindje onderhouden.

Tip 4: Stop met roken en drinken

Iedere vrouw weet inmiddels (hopelijk) wel dat je tijdens de zwangerschap moet stoppen met roken en drinken. Iedereen weet inmiddels dat alcohol en tabak ontzettend ongezond zijn voor je lichaam, dus je kan je voorstellen hoeveel erger dat effect is op een kindje dat zich nog in zijn of haar vroege ontwikkeling bevindt. Drinken en roken tijdens de zwangerschap kan zorgen voor allerlei ziektes en afwijkingen bij kinderen, of er zelfs toe leiden dat een kindje dood geboren wordt.

Dat je echter al het beste kan stoppen met roken en drinken vóórdat je zwanger bent, weten een stuk minder vrouwen. Toch is het zo dat de kans op zwangerschap een stuk hoger wordt als je van de alcohol en de tabak afblijft. Hoe erg je ook van een wijntje geniet, op dit moment is het helaas geen goed idee.

Allereerst is dit zo vanwege de negatieve effecten die alcohol en tabak op je lichaam hebben. De bloedsomloop wordt een stuk slechter van alcohol en tabak, terwijl dat juist van groot belang is om zwanger te kunnen worden. Ook ademen kan een stuk lastiger worden, vooral door roken, door het effect dat dit op de longen heeft. Ook dit is niet ideaal als je zwanger wil worden, want er moet een hele hoop zuurstof worden aangevoerd naar een foetus in de baarmoeder.

Daarnaast weet je natuurlijk ook nooit zeker vanaf wanneer je exact zwanger bent. Als jij een positieve zwangerschapstest voor je neus hebt, is er een kans dat je al een pooje zwanger bent. Als je in de tussentijd hebt gedronken en gerookt als een ketter, dan kan het zo zijn dat je al schade aan je kindje hebt toegebracht voordat je überhaupt door had dat dat kindje bestond. Dat is natuurlijk iets wat je koste wat het kost wil vermijden!

“Kinderen laat je geen alcohol drinken, dus ongeboren kinderen al helemaal niet.”

Tip 5: Slik vitamine D

Bij de eerste tip in dit artikel stipte ik al aan dat het voor de kans op zwangerschap belangrijk is dat je de juiste stoffen in je lichaam hebt. Eén van die stoffen is foliumzuur, maar het zeker niet de enige. Ook vitamine D kan de kans op een zwangerschap flink verhogen, dus ook dit kun je maar beter wat extra binnenkrijgen als je zwanger wil worden.

Vitamine D is van groot belang voor de groei van je kindje, net als foliumzuur dus. Aan zwangere vrouwen wordt daarom ook vaak aangeraden om 10 microgram vitamine D per dag te slikken. Zoals ik eerder al uitlegde, moet je lichaam eigenlijk al zwangerschapsklaar zijn als je de kans wil verhogen dat je ook daadwerkelijk zwanger wordt. Je kan dus het beste nu al beginnen met het slikken van vitamine D.

Vitamine D zit verwerkt in de meeste multivitamines, dus misschien slik je deze vitamine al wel dagelijks. Als je je specifiek op vitamine D wil richten, zijn er ook speciale vitamine D-tabletten verkrijgbaar bij de apotheek en de drogist. Wederom kun je deze gewoon zonder receptje kopen, omdat het om een simpele vitamine gaat.

Overigens maakt je lichaam ook vitamine D aan via zonlicht. Als je op een iets natuurlijkere manier de hoeveelheid vitamine D in je lichaam wil verhogen, heb je die pilletjes dus niet zozeer nodig. Ga gewoon wat vaker naar buiten, dat maakt namelijk al een groot verschil.

Tip 6: Drink genoeg water

Als laatste wil ik nog beknopt het belang van hydratatie aanstippen. Een lichaam kan alleen goed functioneren als daarin voldoende water aanwezig is. Ook voor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de baarmoeder is dat belangrijk, omdat dat allemaal via het bloed gebeurd, en bloed voornamelijk uit water bestaat.

Er wordt aangeraden om zo’n 2 liter water per dag te drinken. Als je zwanger bent, zul je nog een stuk meer moeten drinken, maar voor je zwangerschap heb je aan die twee liter wel genoeg.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *