Werkt de Clearblue Zwangerschapstest? Onderzoek + 6 Alternatieven

Wat is de Clearblue zwangerschapstest?

‘Als jij wil weten of je zwanger bent, wil je natuurlijk alleen maar de beste, makkelijkste en fijnste zwangerschapstest.’

De Clearblue is een digitale zwangerschapstest. Clearblue claimt de meest nauwkeurige, snelste en duidelijkste zwangerschapstest op de markt te zijn. Met deze test kun je ten eerste natuurlijk zien of je zwanger bent. Ten tweede laat Clearblue zien hoe lang je al zwanger bent. Ten derde kan je je zwangerschap al vijf dagen eerder testen dan met andere zwangerschapstesten. Maar hoe betrouwbaar is deze zwangerschapstest? Ik heb voor jullie alles uitgezocht omtrent de Clearblue zwangerschapstest.

Hoe werkt de Clearblue zwangerschapstest?

De Clearblue zwangerschapstest werkt op dezelfde manier als alle andere zwangerschapstests: de test meet het HCG-hormoon (human chorion gonadotrofine) , ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Dit hormoon zit onder andere in de urine van een vrouw als ze zwanger is. Afhankelijk van de ovulatiecyclus van de vrouw kan dit hormoon soms al gedetecteerd worden vóórdat je overtijd bent. Let op: dit verschilt per vrouw!

De Clearblue zwangerschapstest is erg gevoelig waardoor het HCG hormoon eerder kan worden gedetecteerd dan met andere tests. Het zwangerschapshormoon verdubbelt elke twee dagen, dus hoe langer je wacht, hoe betrouwbaarder de test.

Hoe gebruik je de Clearblue zwangerschapstest?

De Clearblue zwangerschapstest werkt heel simpel in drie stappen. Dit is niet heel anders dan andere zwangerschapstesten.

Stap 1:

Haal het kapje van het teststaafje af. Het is belangrijk om de test direct te gebruiken, anders gaat de betrouwbaarheid achteruit.

Stap 2:

Urineer over de teststrip heen. De teststrip is het absorberende uiteinde dat onder het blauwe kapje zat. De teststrip moet vijf seconden onder de urinestraal gehouden worden. Je kunt het absorberende einde van de Clearblue zwangerschapstest in een potje verse urine houden. Houd het absorberende einde omlaag of leg de test plat neer terwijl je wacht op de uitslag.

Stap 3:

Wacht drie minuten op de uitslag. Tijdens het wachten zie je een zandlopertje op het scherm. Zodra de uitslag bekend is zie je ‘niet zwanger’ of ‘zwanger’ staan. Bovendien geeft de Clearblue test een indicatie van hoeveel weken je al zwanger bent. Dit wordt aangegeven door ‘1-2’, ‘2-3’, of ‘3+’ onder het woord ‘zwanger’.

Waar kan ik de Clearblue zwangerschapstest kopen?

De Clearblue zwangerschapstest is enorm populair, en je kunt hem dan ook bijna overal kopen. Hieronder vind je een lijstje met verschillende aanbieders en de prijzen (in september 2020):

  • Bol.com: Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator, set van 1 digitale test – €12,22.
  • Plein.nl: Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator, 1 test – €10,89.
  • Kruidvat: Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator, 1 test – €16,99.
  • Albert Heijn (via Etos): Clearblue DIGITAL zwangerschapstest met conceptie-indicator, 2 tests – €22,25.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Clearblue zwangerschapstest?

De Clearblue zwangerschapstest is natuurlijk niet zonder nadelen. Gelukkig heeft Clearblue ook heel veel voordelen! Lees hier alles over de voor- en nadelen van de Clearblue zwangerschapstest.

Voordeel nummer 1: De Clearblue digitale zwangerschapstest is onmiskenbaar duidelijk

De Clearblue zwangerschapstest geeft jouw uitslag in letters, niet in streepjes! Er bestaat dus geen enkele verwarring meer over vage streepjes. ‘Zwanger’ of ‘niet zwanger’ is het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken.

Voordeel nummer 2: Clearblue laat zien wanneer je bevrucht bent

De Clearblue zwangerschapstest test niet alleen óf je bevrucht bent, maar ook wanneer! Dit kan erg handig zijn als je wilt weten hoe lang je nog te gaan hebt tot jouw baby op aarde komt.

Voordeel nummer 3: Clearblue is extreem gevoelig

Met de Clearblue zwangerschapstest kan je al eerder je uitslag zien dan met andere tests. De Clearblue werkt al vijf dagen vóórdat je merkt dat je te laat ongesteld wordt. Op het moment dat je al te laat bent in je menstruatiecyclus krijg je de uitslag al binnen 1 minuut.

Voordeel nummer 4: Clearblue is enorm nauwkeurig

De nauwkeurigheid van de Clearblue zwangerschapstest is 99% vanaf de dag dat je ongesteld zou moeten worden. Vier dagen eerder is de nauwkeurigheid van Clearblue nog 57%. Deze uitslagen zijn op basis van laboratoriumonderzoek.

Nadeel nummer 1: Korte duur

Eén van de nadelen van de Clearblue zwangerschapstest is dat de uitslag maar drie uur lang zichtbaar is. Bovendien kan het gebeuren dat de batterij al leeg is als je een paar uur later nog wilt kijken of de test aan iemand wil laten zien. Maak dus snel een foto van de test ter bevestiging!

Nadeel nummer 2: De wekenindicator is niet heel nauwkeurig

De Clearblue zwangerschapstest geeft aan wanneer jij bevrucht bent. Deze bevruchtingsindicator geeft echter niet altijd juiste informatie. Soms komt de wekenindicatie niet overeen met wat de gynaecoloog aangeeft.

Nadeel nummer 3: Het prijskaartje

De Clearblue zwangerschapstest is zeker niet goedkoop. Clearblue heeft een relatief hoog prijskaartje omdat het de enige test is die ook aangeven hoe lang je al zwanger bent. Ook het gebruiksgemak en de digitale uitslag duwen de prijs wat omhoog.

Ervaringen met de Clearblue zwangerschapstest

Over het algemeen zijn de recensies van de Clearblue zwangerschapstest erg positief. Ik heb speciaal voor jullie meerdere websites bezocht om te kijken hoe de gebruikservaringen zijn. Lager dan drie sterren krijgt dit product nauwelijks. De enige nadelen die worden genoemd zijn de prijs, de nauwkeurigheid van de tijd van zwangerschap en de duur van de zichtbaarheid van de uitslag. Het product wordt wel geprezen om de exactheid, het gebruiksgemak en de duidelijkheid. Het is dus niet voor niets dat de Clearblue zwangerschapstest wereldwijd erg bekend en geliefd is. Enkele recensies van bekende websites zijn:

www.sensitest.nl:

De Clearblue test wordt door sensitest.nl beoordeeld met een score van vijf sterren en een klantwaardering van 95%.

www.mamablogger.nl:

Mamablogger.nl is erg positief over de digitale uitslag. De site is echter niet blij met de uitslag van de tijdsindicatie en de batterijduur. De test is duidelijk, maar duur in verhouding tot andere zwangerschapstests.

Bol.com:

Op Bol.com krijgt de Clearblue zwangerschapstest 3.8 van de 5 sterren. Ook de recensies op Bol.com geven aan dat de test duidelijk is, maar de batterijduur te kort en de prijs erg hoog voor een zwangerschapstest.

6 Alternatieven voor de Clearblue zwangerschapstest

Clearblue is natuurlijk niet de enige zwangerschapstest. Van Action naar Kruidvat tot Clearblue, zwangerschapstesten komen in alle soorten en maten. Daarom heb ik voor jullie de voor- en nadelen van 6 alternatieven voor de Clearblue zwangerschapstest onderzocht.

Alternatief nummer 1: Sensitest dipstick

De Sensitest dipstick is een stuk goedkoper dan de Clearblue zwangerschapstest. Voor maar €8,99 heb je 6 zwangerschapstesten. Verder is deze zwangerschapstest behoorlijk gelijkwaardig aan de Clearblue zwangerschapstest. De Sensitest dipstick is accuraat en eenvoudig te gebruiken. De lage prijs is een groot voordeel. Ook kan je met de Sensitest dipstick al vier dagen voordat je overtijd bent, testen of je zwanger bent. Het resultaat is dan wel minder duidelijk af te lezen.

De Sensitest dipstick maakt, anders dan de Clearblue zwangerschapstest, gebruik van streepjes om de uitslag te presenteren. Op Bol.com krijgt de Sensitest 4,5 van de 5 sterren.

Alternatief nummer 2: Telano dipstick

De Telano dipstick is de meest goedkope zwangerschapstest. Voor 12,95 heb je 30 ovulatietests en een zwangerschapstest. Het resultaat van de Telano dipstick laat iets langer op zich wachten dan de Clearblue zwangerschapstest: de test moet 15 seconden in urine gehouden worden en het resultaat is pas na 10 tot 15 minuten duidelijk af te lezen. De resultaten zijn enorm betrouwbaar. Meer dan 99% van de uitslagen klopt! Met de ovulatietests kun je uitvinden wanneer jij vruchtbaar bent. Vervolgens kun je met de zwangerschapstest uitzoeken of je ook zwanger bent geworden.

Alternatief nummer 3: Sensitest Digital

De Sensitest Digital is net als de Clearblue zwangerschapstest een digitale test. Je kunt met de Sensitest Digital dus ook in letters aflezen of je zwanger bent. De uitslag komt wel iets minder duidelijk over: ‘HCG-‘ is niet zwanger en ‘HCG…+’ is wel zwanger. Op de plek van de puntjes stat een cijfer. Dit cijfer geeft net als bij de Clearblue test aan hoe lang je al zwanger bent. Over de nauwkeurigheid van de Sensitest Digital is geen enkele klacht te vinden. De Sensitest Digital heeft een heel handige manier om te laten weten dat de test voltooid is: het apparaat piept na vijf minuten. Bovendien kan je de test langdurig aflezen vanwege het unieke geheugen van de Sensitest Digital.

Op bol.com wordt de Sensitest Digital hoger beoordeeld dan de Clearblue test. De Sensitest krijgt 4,1 van de 5 sterren! Bovendien is deze test goedkoper dan de Clearblue zwangerschapstest. Voor €11,99 heb je twee Sensitest Digital zwangerschapstests.

Alternatief nummer 4: Kruidvat zwangerschapstest

De Kruidvat zwangerschapstest is betrouwbaar en enorm simpel in gebruik. De test is niet digitaal en maakt dus gebruik van streepjes om de uitslag bekend te maken. Hoe gebruik je de test? Vang wat urine op in een potje en druppel met een pipetje vier druppeltjes op de test. Als het goed is, komt er snel een controlestreepje tevoorschijn en (als je zwanger bent) na een paar minuten nóg een streepje.

Met de Kruidvat zwangerschapstest kun je niet zien wanneer je bevrucht bent. Hierdoor is de prijs wel een stuk lager. Voor €4,99 heb je twee zwangerschapstests. Je kunt deze test beter niet gebruiken voordat je overtijd bent, want over de nauwkeurigheid hiervan is weinig bekend.

Alternatief nummer 5: Action zwangerschapstest

De Action heeft alles, van verf tot sloffen tot zwangerschapstesten. De zwangerschapstest van de Action is van het merk Lifecare. En natuurlijk, het is immers de Action, is deze test heel goedkoop! Voor €1,49 heb je twee zwangerschapstests. De test is behoorlijk vergelijkbaar met de zwangerschapstest van het Kruidvat. Uit gebruikerservaringen blijkt wel dat je de test af en toe goed in het licht moet houden om de uitslag af te kunnen lezen.

Wel lijkt de test van de Action vaak te werken voordat je overtijd bent. De testuitslag is in ieder geval als je overtijd bent nauwkeurig en meestal duidelijk af te lezen. Omdat dit geen digitale test is, werkt ook deze test met streepjes en kun je niet zien hoe lang je al zwanger bent.

Alternatief nummer 6: Testjezelf Midstream zwangerschapstest

De Testjezelf Midstream zwangerschapstest is een heel degelijke test. De test doet wat hij moet doen en is behoorlijk goedkoop. Het is geen digitale test, en de uitslag is dus af te lezen aan de hand van streepjes. De test werkt meestal vanaf 4 dagen voor het begin van de menstruatiecyclus en is meer dan 99% betrouwbaar. De test is op Bol.com te koop voor €7,89 per twee zwangerschapstests. Het overgrote deel van de recensies is positief: op Bol.com wordt de Testjezelf Midstream zwangerschapstest met 4,0 van de 5 sterren aangeraden!

Is de Clearblue zwangerschapstest iets voor mij?

Alleen jij kunt bepalen welke van de vele zwangerschapstests dé test voor jou is. De Clearblue zwangerschapstest is in ieder geval superbetrouwbaar en heel goed af te lezen. Hij werkt echt! De belangrijkste reden dat de Clearblue zwangerschapstest lager wordt beoordeeld dan de meeste andere tests is de prijs-kwaliteitverhouding. Dit heeft niks te maken met de betrouwbaarheid van de test. Om jou op weg te helpen, heb je in deze tekst alles gelezen over de Clearblue zwangerschapstest en 6 alternatieven.

Maar hoe kies je nou de juiste test? Ik zou zeggen: ga op je gevoel af. Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit welke test je gebruikt. Ze zijn allemaal betrouwbaar en de beste informatie krijg je natuurlijk uiteindelijk van de gynaecoloog. Je hoeft dus alleen maar voor jezelf te overwegen wat jij van een zwangerschapstest wil.

Nog één laatste tip: veel vrouwen gebruiken eerst een goedkope zwangerschapstest, die van het Kruidvat is bijvoorbeeld erg populair. Vervolgens controleren ze de uitslag met de Clearblue Digital zwangerschapstest. Op deze manier weten ze bijna 100% zeker dat ze zwanger zijn!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *