Je Bevruchting Bevorderen? Zo Word Je Sneller Zwanger

Wil je graag snel zwanger worden? Dan is het belangrijk dat je weet wanneer je ovulatie plaatsvindt. Rond en tijdens de periode van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Als je op de dagen voor en tijdens je ovulatie vrijt dan is de kans aanwezig dat je zwanger raakt.

Wanneer jullie een kinderwens hebben dan is het raadzaam om na te gaan hoe je cyclus nu precies in elkaar steekt en wanneer je het meest vruchtbaar bent. Als je weet wanneer dit is, kun je ook weer actie ondernemen om de bevruchting te bevorderen.

De start van je cyclus

Op de eerste dag van je menstruatie begint je nieuwe cyclus. Deze eindigt weer op de dag van je volgende menstruatie. Een cyclus ligt tussen de 25 en 35 dagen. De gemiddelde duur hiervan is 28 dagen.

Op de helft van je cyclus vindt de ovulatie plaats. Dit is ongeveer twee weken voordat je nieuwe cyclus begint. Er komt dan een rijpe eicel vrij, deze is vruchtbaar en kan bevrucht worden door een zaadcel.

Als er op het moment van je ovulatie, zaadcellen rond je baarmoeder aanwezig zijn dan bestaat er een kans dat je zwanger raakt. Om deze kans te vergroten is het dus heel handig dat je weet op welk moment je ovuleert (bereken hier je ovulatie).

Rond en tijdens de periode van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Dit is vanaf drie dagen voor je ovulatie en op de dag zelf. Je kunt al wel eerder geslachtsgemeenschap hebben om zwanger te raken. Dit kan ongeveer vijf dagen voor je ovulatie. Wanneer de zaadcellen na de geslachtsgemeenschap de baarmoederhals hebben bereikt dan blijven ze ongeveer nog drie dagen leven. Ze wachten hier op eicellen.

Een snellere bevruchting

Als je weet wanneer je ovulatie plaatsvindt dan kun je er tijdens het vrijen voor zorgen dat de kansen op bevruchting bevorderd worden. Dit kan aan de hand van een aantal tips. Zo is het van belang dat:

 • Je nat wordt
 • Jullie voldoende seks hebben
 • Jullie goede seks hebben
 • Je een orgasme bereikt
 • Jullie seks hebben in het goede standje
 • Jullie geen glijmiddel gebruiken
 • Je na het vrijen nog even blijft liggen

Nat worden

Opwinding tijdens de seks is heel belangrijk. Wanneer je als vrouw opgewonden bent, dan scheid je vaginaal vocht af. In een vochtige vagina is het voor de zaadcellen veel gemakkelijker om naar de eicel te zwemmen. Als je vagina droog is dan kunnen de zaadcellen niet goed zwemmen en kunnen ze de baarmoederwand dus niet bereiken.

Voldoende seks

Als je snel zwanger wilt worden dan speelt de hoeveelheid seks een belangrijke rol. De kwaliteit van de zaadcellen is het beste als een man niet te veel, maar ook niet te weinig zaadlozingen heeft. Elke twee tot drie dagen seks vormt een goede leidraad. Er is dan genoeg tijd om weer nieuw, goed zaad aan te maken. Vaker vrijen heeft vaak geen zin, omdat er dan veel minder en minder beweeglijke zaadcellen in het sperma aanwezig zijn.

Wanneer je een keer geen zin hebt, dan is dat jammer. Vrij dan gewoon niet. Seks moet wel leuk blijven en als je er niet van geniet dan neemt de kans op een zwangerschap ook af. Je bent dan minder opgewonden en het wordt voor de zaadcellen veel moeilijker om de baarmoederwand te bereiken.

Goede seks

Geniet van de seks en zie het niet alleen als een manier om zwanger te raken. Verplichte seks werkt niet. Je wordt dan niet opgewonden en je vermindert de kansen op een bevruchting. Neem dus de tijd voor elkaar en verwen je partner. Goede seks zorgt ervoor dat je opgewonden wordt. De kans op een bevruchting is dan groter. Hoe langer een vrouw opgewonden is, hoe natter ze wordt en hoe makkelijker het zaad kan zwemmen. Een man die flink opgewonden is heeft weer een betere zaadkwaliteit.

Een orgasme

Als een man niet in je klaarkomt, kun je natuurlijk niet zwanger raken. Om bevrucht te worden is een mannelijk orgasme nodig. Toch bevordert een vrouwelijk orgasme de kansen op een bevruchting nog meer. Tijdens een vrouwelijk orgasme trekt de baarmoeder zich samen en wordt het zaad richting de eicel gestuwd.

Het juiste standje

Het is verstandig om het sperma zolang mogelijk in je vagina te houden. Hoe meer zaadcellen er richting je baarmoeder zwemmen, hoe groter de kansen op een bevruchting. Vrijen in een bepaald standje kan de zaadcellen wat op weg helpen.

Missionarisstandje

Er wordt gezegd dat het missionarisstandje het succesvolste standje is. De vrouw ligt dan op haar rug met haar benen wijd, knieën gebogen en voeten stevig op het bed. De man ligt bovenop haar met het gezicht naar haar toe. Als vrouw lig je dan met je vagina naar beneden gericht en kan het zaad zich gemakkelijker richting de baarmoederhals bewegen.

Op zijn hondjes

Van achter of op zijn hondjes is bevorderlijk voor de bevruchting. Je partner kan je dan dieper penetreren en hierdoor bereikt het sperma gemakkelijk de baarmoeder.

Lepeltje-lepeltje vrijen

Hierbij ligt je partner op zijn zij met de rug naar je toe. Als vrouw lig je ook op je zij. Ook bij dit standje vindt er een diepere penetratie plaats en is er meer kans op een bevruchting.

Geen glijmiddel gebruiken

Gebruik geen glijmiddel als je zwanger wilt worden. Glijmiddel bevat vaak bestanddelen die schadelijk zijn voor de zaadcellen van je partner, zoals zaaddodende pasta. Hiermee verklein je de kansen op een zwangerschap natuurlijk enorm. Als vervanger kun je water gebruiken.

Lukt het je niet om te vrijen zonder glijmiddel? Dan is een speciaal glijmiddel wellicht een oplossing. Er zijn glijmiddelen verkrijgbaar die geen zaaddodende pasta’s bevatten en de vochtigheid, het zuurstofgehalte en de zuurgraad van de vagina bevorderen.

Blijf na het vrijen nog even liggen

Blijf na het vrijen nog even liggen. Het zaad loopt dan niet meteen uit je vagina en heeft dan meer tijd om naar de rijpe eicel toe te zwemmen. Het sperma bereikt binnen ongeveer vijf minuten de rijpe eicel. Blijf nog ongeveer vijftien minuten op je rug liggen. Dit kan eventueel met een kussen onder je billen.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

3 Reacties op "Je Bevruchting Bevorderen? Zo Word Je Sneller Zwanger"

 1. Kristel says:

  Net aan mijn gynaecoloog gevraagd maar het standje maakt dus echt niet uit aldus de deskundige...

  • Boris Bergman says:

   Niet geheel waar. Als het zaad sterk is en in overvloed aanwezig maakt het standje weinig uit.

   Zo niet, dan kan je beter het missionaris standje doen. Je gynaecoloog heeft dus gedeeltelijk gelijk.

 2. Laura says:

  ik lees : "Het sperma bereikt binnen ongeveer vijf minuten de rijpe eicel".
  Het duurt geloof ik enkele uren voordat de de spermacel bij de eicel is beland?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *