Hoe Wordt Je Snel En Natuurlijk Zwanger Onder Veel Stress?

Zwangerschappen zijn een bron van geluk, maar kunnen tegelijkertijd ook veel stress opleveren. Niet alleen tijdens of na de zwangerschap kan je veel stress ervaren, maar ook voorafgaand eraan. Denk aan ouders die steeds maar zeuren om een kleinkind, of je partner die continu vraagt of je wilt proberen een kind te verwekken.

In die gevallen wordt de stress veroorzaakt door andere mensen, maar het kan ook zo zijn dat je stress ondervindt vanuit jezelf. Wanneer jij moeite hebt om zwanger te worden, kan je bijvoorbeeld snel gefrustreerd en gestrest raken als je een andere zwangere vrouw ziet. Hoe zorg je er echter voor dat je, ondanks je stress, toch zwanger kan worden?

Ga na waar de stress vandaan komt

Probeer eerst te ontdekken waar jouw stress precies door veroorzaakt wordt. Wellicht is de oorzaak niet meteen duidelijk voor jou, maar merk jij dat je door je stress ander gedrag vertoont dan normaal. Je reageert bijvoorbeeld steeds erg kortaf als je partner over seks begint, of ontbloot nog net niet je tanden als een vriendin je vertelt dat ze zwanger is.

Pas als je even wat afstand neemt van de situatie, creëer je de mogelijkheid voor jezelf om alles even op een rijtje te zetten en een verband ontdekken. Uiteindelijk zal je je misschien realiseren dat je stress-gerelateerde gedrag betrekking heeft op zwangerschap, en dat jouw stress veroorzaakt wordt door het feit dat je zelf problemen ervaart met je vruchtbaarheid.

Accepteer je situatie

Heb jij al jouw stress kunnen relateren aan jouw vruchtbaarheidsproblemen? Probeer dan te  accepteren dat jij minder vruchtbaar bent. Jouw situatie zal er niet op verbeteren als jij alsmaar je stress afreageert op de mensen om je heen. Sterker nog, door dit gedrag creëer jij alleen nog maar meer stress, aangezien het anderen ook frustreert.

Je bent niet de enige die moeite heeft met haar vruchtbaarheid. Problemen ondervinden met je vruchtbaarheid is een veelvoorkomend fenomeen, en er wordt ook steeds meer steun geboden – in de vorm van supportgroepen of juist IVF – om ermee om te gaan. Leer dus te aanvaarden dat zwanger worden niet gemakkelijk zal zijn voor jou.

Leer je te ontspannen

In plaats van alsmaar te piekeren, kan je beter technieken aanleren die je helpen om te gaan met de stress die veroorzaakt wordt door jouw huidige situatie. Stress werkt namelijk averechts. Juist door het ondervinden van stress kan je minder vruchtbaar worden, waardoor je vervolgens nog meer stress ervaart, en je kansen op zwangerschap nog verder afnemen.

Probeer uit te vinden waar jij je kalm en rustig door gaat voelen. Hierbij kan je denken aan het lezen van een boek, wandelingen maken op het bos of het strand, of juist keihard meeblèren met je muziek. Andere mogelijkheden zijn officiëlere ontspanningstechnieken, zoals yoga, meditatie, of het aanleren van bepaalde ademhalingstechnieken.

Het punt is dus om te leren om je zoveel mogelijk te ontspannen. Dit betekent niet alleen het uitzoeken van geschikte ontspanningstechnieken, maar ook het leren vermijden van stress-opwekkende activiteiten. Richt je bijvoorbeeld op één ding tegelijkertijd, en beperk multitasking tot een minimum, zo kan je je stress in toom houden.

Leer te genieten van de seks

Voordat je verdere pogingen waagt om zwanger te worden, is het ten eerste belangrijk om (weer) te leren genieten van de seks. Doordat jij zo gefocust bent geraakt op jouw doel (zwanger worden), is het plezier dat seks brengt op de achtergrond beland. Het besef dat  seks je partner en jou ook de kans biedt om te tonen wat je voor elkaar voelt, is verzwakt.

Zet je zorgen dus opzij, en werk er actief aan om de intieme relatie met je partner nieuw leven in te blazen. Neem de tijd om jullie lichamen opnieuw te ontdekken, en erachter te komen wat jullie het meest pleziert. Word opnieuw verliefd op seks, en op elkaar.

Als je kunt genieten van seks, kan je je ook veel beter ontspannen tijdens de seks. Er is geen reden om je in dermate zorgen te maken over je eigen vruchtbaarheid, dat zelfs de seks eronder leidt. Seks is ook een uiting van liefde, en een essentieel onderdeel van jouw relatie met je partner. En als jullie een gezin willen stichten, mag er aan liefde niet ontbreken.

Probeer zwanger te worden

Als je eenmaal aanvaard hebt dat je niet zo snel zwanger zult worden als jij gehoopt had, voel jij je misschien weer klaar om pogingen te doen om zwanger te worden. Je hebt geleerd hoe je om moet gaan met de frustraties die mislukte pogingen je kunnen opleveren, en hoe je desondanks een stabiele (seksuele) relatie kunt hebben met je partner.

Met andere woorden, jij hebt ervoor gezorgd dat je ofwel de stress verminderd hebt, of manieren hebt geleerd om met de stress om te gaan of om het te vermijden. Zodra je meer grip hebt op je situatie, kan je het met andere ogen bekijken.

Je zult je beseffen dat meer factoren een rol spelen bij zwangerschap, waaronder de steun en liefde van je partner. Als jullie zwanger willen worden, is het belangrijk dat jullie samenwerken als een team. Door jullie verlangen naar elkaar en een kindje, zullen jullie ontspannen aan de seks beginnen, waardoor de kans dat jij bevrucht wordt verhoogd wordt.

Neem de tijd

Ondanks je positieve instelling en je actieve inzet in het elimineren van stress-opwekkende situaties, kan het soms zijn dat je alsnog niet direct zwanger raakt. Laat je echter niet ontmoedigen, maar blijf pogingen wagen om alsnog zwanger te worden.

Neem desnoods even compleet afstand van seks en zorg dat je lekker in je vel zit. Leer bijvoorbeeld welke voeding het meest bevorderend werkt voor je vruchtbaarheid, en houd je lichaam in balans door genoeg te sporten. Door je gedachten ergens anders op te richten, wordt de druk kleiner, en kan het zo zijn dat je plotseling wel zwanger raakt.

Tips om snel en natuurlijk zwanger te worden

Iemand die nog veel meer kan vertellen over hoe je om kunt gaan met stress en spanningen die veroorzaakt worden door jouw vruchtbaarheidsproblemen, is Boris Bergman. In zijn ebook ´Vlug Bevrucht´ leert hij je hoe je snel en natuurlijk zwanger wordt, in twee maanden tijd. Ondanks je lagere vruchtbaarheid, zal jij dus gewoon zwanger kunnen worden!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *