Zwangerschapsberekening? Bereken het Aantal Weken

Ben je overtijd? Dan bestaat er een kans dat je zwanger bent. Je komt hier achter door een test te doen. Doe dit zo snel mogelijk, want hiermee voorkom je veel stress. Je weet dan snel of je zwanger bent en of je dus voorbereidingen moet treffen.

De meeste vrouwen die zwanger zijn, willen natuurlijk heel graag weten hoe lang ze zwanger zijn. Door een zwangerschapsberekening te doen, weet je hoeveel weken je zwanger bent en wanneer je de baby kunt verwachten. Je weet dan al goed met welke dingen je rekening moet houden en welke voorbereidingen je nog moet treffen.

Een zwangerschapsberekening

Het is vrij eenvoudig om uit te rekenen hoeveel weken je zwanger bent en wanneer je ongeveer gaat bevallen. Je kunt je zwangerschap uitrekenen door uit te gaan van de eerste dag van je laatste menstruatie. Je bent dan precies veertig weken later uitgerekend. Op deze manier kun je dus ook berekenen hoeveel weken je al zwanger bent.

Een zwangerschap duurt gemiddeld veertig weken. Deze wordt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie gerekend. Eigenlijk ben je de eerste twee weken van de veertig weken niet zwanger. Dit komt, omdat je eisprong pas twee weken na de eerste dag van je laatste menstruatie plaats vindt. Het komt er dus op neer dat je dus twee weken minder lang zwanger bent, dan de officiële telling.

Je begint met weken tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Dit is namelijk het enige punt van zekerheid dat je hebt. Je kunt namelijk niet bepalen wanneer de bevruchting precies heeft plaats gevonden.

Tussen de 37 en 40 weken

Het meest ideaal is als je kind tussen de 37 en 42 weken in je buik zit. Je kindje heeft dan voldoende tijd gehad om zich te ontwikkelen en te groeien. Als je eerder dan 37 weken zwangerschap bevalt dan wordt je kindje te vroeg geboren. De kans is dan iets minder klein dat je kindje blijft overleven. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel goede medische technieken om te vroeg geboren kinderen in leven te houden.

In ons land ligt de grens om te proberen een te vroeg geboren kind in leven te houden rond de 24/25 weken. De kans dat het kindje het dan overleefd is ongeveer zestig procent. Vanaf 33 weken heeft een te vroeg geboren kindje een grotere kans om te overleven.

Langer dan 40 weken zwanger

Je uitgerekende bevallingsdatum valt op de dag dat je precies 40 weken zwanger bent. Voor veel zwangere vrouwen is het heel gek dat deze dag voorbij gaat zonder te bevallen, want ze leven hier toch wel naartoe. Als je op deze dag niet bevalt, is er nog helemaal geen reden tot paniek. Het enige dat je moet doen is gewoon rustig afwachten totdat de bevalling zich aandient.

Langer dan 42 weken zwanger

Als je langer dan 42 weken zwanger bent, dan mag je niet meer thuis bevallen. De kans op complicaties is dan iets groter. Als de bevalling in deze week niet spontaan op gang komt, dan wordt deze ingeleid door de gynaecoloog. Je krijgt dan weeënopwekkers om de bevalling in gang te brengen.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *