Waarom Zwanger Worden Pillen van Etos / Kruidvat Onzin Zijn

Als het je maar niet lukt om zwanger te worden, terwijl je dat wel heel graag wilt, dan ben je niet de enige in Nederland. Ieder jaar zijn er in Nederland zeker honderden vrouwen die hiermee worstelen. Veel van deze vrouwen hebben al vaak geprobeerd om hen te helpen een kindje te krijgen, zonder succes. Dit kan bijzonder vermoeiend en frustrerend zijn.

Het is dan ook niet raar dat sommige vrouwen zeer opgelucht zijn als ze erachter dat winkelketens als het Kruidvat en de Etos allerlei pillen verkopen die je zouden moeten helpen om sneller zwanger te worden. Het online kopen en bestellen van deze producten is natuurlijk heel aantrekkelijk, maar ik zou je vandaag graag willen uitleggen waarom je dat het beste niet kan doen.

Pilletjes om zwanger te worden is iets wat natuurlijk te mooi klinkt om waar te zijn, en helaas is dat in dit geval ook zo. Dit zogenaamde wondermiddel zal er uiteindelijk vooral voor zorgen dat je een hoop geld kwijt bent aan niets. Enkele van de producten waarvoor ik in dit artikel waarschuw, zijn:

 • Kruidvat Multi Zwanger
 • Etos Vrouw Multi Zwanger Zijn
 • VSM Puur Mama
 • Davitamon Compleet Mama
 • Davitamon MamaFit

Hieronder volgen enkele redenen dat je deze voedingssupplementen beter links kan laten liggen, en beter andere manieren kan zoeken om te helpen bij uw zwangerschap.

Wat zit er in zwanger worden pillen, en waarom werken ze niet?

Meestal als je een middel koopt dat ingrijpende gevolgen heeft op je lichaam, zit er een gigantische bijsluiter bij, waarin alle ingrediënten en bijwerkingen van het product besproken worden. Bij de voedingssupplementen voor zwangerschap is dit echter niet het geval, en is de bijsluiter zeer kort of zelfs niet bestaand.

Dit kan natuurlijk overkomen als iets positiefs, maar dat is het in dit geval zeker niet. Het betekent weliswaar dat je minder bijwerkingen kan verwachten dan van andere middelen, maar dit komt eigenlijk doordat deze pillen bijna niets bevatten dat je daadwerkelijk helpt met zwanger worden.

Deze capsules bevatten allemaal zaken als vitamine D, foliumzuur en visolie, en bevatten daarnaast allemaal ook nog een hele hoop andere vitamines en bestanddelen. Laten we de meest gebruikte bestanddelen eens langsgaan, en uitvinden waarom ze je niet gaan helpen om sneller een kindje te krijgen.

Helpt foliumzuur om zwanger te worden?

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat zwangere vrouwen foliumzuur moeten slikken, en vond je het daarom logisch klinken dat foliumzuur je helpt zwanger te worden. Dit is niet helemaal onwaar, maar ik moet je helaas toch teleurstellen. Het slikken van eerdergenoemde voedingssupplementen met toegevoegd foliumzuur gaat je niet wezenlijk helpen om eerder zwanger te worden.zwanger-pillen2

Ten eerste is het slikken van foliumzuur niet in de eerste plaats bedoeld om zwangerschap te bevorderen. De belangrijkste redenen dat zwangere vrouwen wordt aangeraden om dit te slikken, is omdat het helpt bij de ontwikkeling van hun kind als ze al zwanger zijn. Zo verkleint het de kans op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje, een hazenlip/open gehemelte, en het neurale-buisdefect.

Nu wordt vrouwen die zwanger willen worden ook weleens aangeraden om foliumzuur te slikken, dus het zal toch wel iets helpen? Het lijkt er inderdaad op dat foliumzuur je kans op zwangerschap iets kan verhogen, gebaseerd op de ervaringen van sommige vrouwen. Het is nog niet duidelijk of foliumzuur hierin echt een verschil kan maken, en of dit voor alle vrouwen geldt, maar er zijn aanwijzingen dat het in ieder geval enig effect heeft.

Het probleem is dan alleen alsnog dat deze voedingssupplementen maar heel weinig foliumzuur bevatten, té weinig om echt een verschil te maken. De producenten die “met foliumzuur” op hun product hebben gezet, hebben dit meestal vooral gedaan om iets op het pakje te kunnen zetten wat er “wetenschappelijk” uitziet, om zo betrouwbaarder over te komen.

In werkelijkheid hebben ze maar een heel klein beetje foliumzuur in het product gedaan. Sommige supplementen bevatten bovendien niet eens foliumzuur.

Foliumzuur is dus niet in de eerste plaats bedoeld om zwanger te worden, en hoewel het in sommige gevallen wellicht zou kunnen helpen, bevatten deze pillen lang niet genoeg foliumzuur om ook maar enig verschil te maken. Dit bestanddeel gaat je dus niet helpen om zwanger te raken.

Vitamine D in zwanger worden pillen

zwanger-pillen3Ook vitamine D wordt vaak aan zwangere vrouwen voorgeschreven. Het is dus niet raar als je hierdoor denkt dat ook dit bestanddeel je wel zal helpen om zwanger te worden. Hier is echter iets soortgelijks aan de hand als bij foliumzuur. Hoewel vitamine D heel veel toevoegt als je eenmaal echt zwanger bent, zal het je niet helpen om sneller zwanger te worden.

Vitamine D helpt met het opnemen van calcium uit voeding. Calcium zorgt voor de opbouw en instandhouding van sterke botten, wat zeer belangrijk is tijdens de zwangerschap voor de groei van het skelet van je kindje. Ook zijn er onderzoeken die uitwijzen dat het zwangerschapsvergiftiging en zwangerschapsdiabetes helpt tegengaan, en dat het goed is voor het geboortegewicht van je kindje.

Als je al zwanger bent, dan is dit dus een zeer nuttige vitamine om wat extra van binnen te krijgen. Als je nog zwanger wil worden gaat het je daar echter niet bij helpen. Hoewel je natuurlijk eerder zwanger wordt als je gezonder bent, krijg je in een normale situatie meer dan genoeg vitamine D binnen door gewoon af en toe in de zon te stappen. Dat is ook nog eens een stuk goedkoper dan het aanschaffen van dure pillen.

Visolie (omega 3) bij zwanger worden

zwanger-pillen4Hoewel de omega 3-vetzuren die je in visolie vindt zeker gezond zijn, is er nog veel onduidelijkheid over het effect dat het heeft op je zwangerschap. Er is vooralsnog geen overtuigend bewijs dat het slikken van extra visolie enig aantoonbaar effect heeft op je zwangerschap. Er zijn wel aanwijzingen dat het enig effect zou kunnen hebben op de ontwikkeling van het ongeboren kind, maar er is niets dat erop wijst dat je er sneller zwanger van wordt.

De ontwikkeling van een ongeboren kind is zeker gebaat bij een goede voorziening van omega 3-vetzuren, maar hieraan heb je meestal al wel genoeg als je een of twee keer per week vette vis eet. Er is geen enkel aantoonbaar effect als je daar bovenop nog méér omega 3 binnenkrijgt, en er zijn helemaal geen aanwijzingen dat je er sneller zwanger van zou worden.

Wederom is het wel zo dat je sneller zwanger wordt als je gezond leeft, maar een normaal voedingspatroon biedt al meer dan genoeg omega 3 om op een gezond niveau te blijven. Ook dit bestanddeel gaat je dus niet helpen om zwanger te worden.

Het gevaar van te veel vitamines

Naast deze net genoemde bestanddelen, bevatten de meeste van deze supplementen ook nog een hele hoop andere bestanddelen, waaronder een heleboel verschillende vitamines. Deze vitamines lijken soms een beetje willekeurig uitgekozen, maar dit lijkt voor de meeste mensen geen reden om zich zorgen te maken. Toch kan een teveel aan vitamines ontzettende narigheid opleveren.

Vitamines zijn voor veel mensen een soort synoniem voor alles wat gezond is. Mensen associëren het woord “vitamine” met gezondheid, en denken er niet aan dat dit soms ook gewoon stoffen kunnen zijn met bijwerkingen. Hier maken farmaceutische bedrijven slim gebruik van.

zwanger-pillen5Vitamines kunnen namelijk wél problemen veroorzaken. Van de meeste vitamines heb je maar een heel klein beetje nodig in je lichaam. Voedingssupplementen bevatten soms al meer dan je op een dag nodig hebt in één enkel pilletje. Dit is natuurlijk volkomen nutteloos, aangezien je van alles slikt wat je niet nodig hebt, maar dit is ook nog niet echt een probleem.

Wat wel een probleem is, is dat er soms zoveel van een bepaalde vitamine in voedingssupplementen zit, dat de hoeveelheid van deze vitamine in je lichaam giftig kan worden.

Elke stof kan giftig zijn voor een mens (er bestaat zelfs zoiets als watervergiftiging); een vitaminevergiftiging kan een mens goed ziek maken.

Als de pillen van de Kruidvat en de Etos nou echt zouden werken, dan zou je dit risico misschien nog willen nemen, maar zoals ik eerder al heb uitgelegd doen deze pillen vrijwel niets. Sterker nog, als jij jezelf ziek maakt door te veel vitamines te slikken, is de kans dat je zwanger wordt juist veel kleiner.

Conclusie: koop geen zwanger worden pillen bij Kruidvat of Etos

zwanger-pillen6De voedingssupplementen die je bij winkels als Kruidvat en Etos kan kopen, lijken dus een uitkomst voor vrouwen die maar niet zwanger worden, maar in werkelijkheid is het tegendeel waar. Deze producten zijn meer bedoeld om jou het geld uit de zak te kloppen dan om je daadwerkelijk te helpen.

De bestanddelen van deze producten doen zeer weinig tot niets om jou daadwerkelijk te helpen, en door de overdaad aan vitamines die eraan is toegevoegd kunnen ze ook nog eens slecht zijn voor je gezondheid. Als je dus zwanger wil worden, kun je beter een andere manier zoeken om je kansen te vergroten, en deze pillen links laten liggen.

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook, en deze pillen zijn hierop geen uitzondering. Zwangerschap is nou eenmaal een heel ingewikkeld lichamelijk proces, dat je niet zomaar even oplost door een paar pilletjes te slikken. Bespaar jezelf dus een hoop geld en moeite.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

2 Reacties op "Waarom Zwanger Worden Pillen van Etos / Kruidvat Onzin Zijn"

 1. Jane says:

  Even serieuze vraag hoor: wie denkt er nu werkelijk dat deze pillen bestaan om je kans op een zwangerschap te vergroten?!?
  Dit zijn pillen met vitamines/mineralen én foliumzuur, die je eventuele tekorten aanvult. En daarmee dus een goede basis zijn voor een zwangerschap an sich. Er staat toch nergens (en niemand beweert dat) deze pillen een kans op zwangerschap vergroten?!? Ik vind het echt heel raar dat iemand dit zou denken. Dus dit hele artikel is dan ook b*llsh*t wat nergens op gebaseerd is.

  PS: ik heb geen aandelen in ieder van die pillen hoor, maar slik wel Zwanger Worden van Etos juist als aanvulling van vitamines die ik niet uit mijn dagelijkse voeding haal. Net als mutivitaminen pillen etc. Doordat er foliumzuur inzit hoef je niet tig verschillen pillen in te nemen maar volstaat alleen deze. Superhandig juist! Echt jammer dat mensen door dit artikel helemaal verkeerd geïnformeerd worden!

 2. Anne says:

  Ik snap hier even niet zoveel van. Zojuist op deze site een artikel gelezen dat het goed is voor je om supplementen als vitamine d en omega 3 en hier staat het tegendeel. En welke multivitamine zijn dan wel goed voor je. Ik snap dat het me niet zwanger maakt, maar ik heb nu werkelijk geen idee wat ik wel beter erbij kan nemen.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *