8 Do’s En Don’ts Om Snel En Gezond Zwanger Te Worden

Op het internet vind je allerlei tips om snel zwanger te worden. Veel vrouwen worden namelijk niet zo snel zwanger als ze zouden willen. Met onze tips kan het ze lukken om wel snel en gezond zwanger te worden. Maar het is ook belangrijk om te weten wat je niet moet doen wanneer je zwanger wilt worden.

Daarom hebben we in dit artikel 8 do’s en don’ts op een rijtje gezet. We willen je zo goed mogelijk helpen, en daarom willen we voorkomen dat je per ongeluk fouten maakt waardoor je niet zwanger wordt. Lees de tips goed door en je wordt binnen de kortste keren gezond zwanger!

Do: Je vruchtbare periode bijhouden

Je vruchtbare periode bestaat uit de twee dagen voor, de dag van en de dag na je ovulatie (eisprong). Tijdens de ovulatie komt er een eicel vrij uit de eierstokken, die zich naar de baarmoeder begeeft. Als je in je vruchtbare periode seks hebt, kan een zaadcel van je partner de eicel bevruchten.

Je moet dus goed bijhouden wanneer je vruchtbare periode is, om de kans dat je zwanger wordt te vergroten. De vruchtbare periode begint al voor de ovulatie, omdat zaadcellen nog één à twee dagen in je baarmoeder kunnen overleven. Maar hoe houd je goed je vruchtbare periode bij, bijvoorbeeld bij een onregelmatige menstruatiecyclus?

Normaal gesproken begint de ovulatie 14 dagen na het begin van je vorige menstruatie. Je kunt dan ongeveer inschatten wanneer je ovulatie plaatsvindt. Maar om er zeker van te zijn wanneer je in je vruchtbare periode zit, kun je het beste een ovulatietest gebruiken.

Don’t: Roken en alcohol drinken

De grootste vijanden van een gezond en vruchtbaar lichaam zijn sigaretten en alcohol. Het is gelukkig wel algemeen bekend dat je niet moet roken of drinken wanneer je zwanger bent, omdat je ongeboren kindje dan ernstige gezondheidsproblemen kan krijgen. Maar wist je ook dat roken en drinken voor je zwangerschap niet goed is?

Je lichaam wordt namelijk minder vruchtbaar door roken en drinken. Vooral roken is erg schadelijk voor je. Probeer daarom ruim op tijd te stoppen met roken als je zwanger wilt worden. Alcohol drinken is minder erg, maar beperk dit het liefst tot 1 of 2 glazen per dag. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen!

Do: Foliumzuur slikken

Foliumzuur is erg belangrijk voor de groei en ontwikkeling van een ongeboren kind, dus wanneer je al zwanger bent. Maar ook wanneer je nog niet zwanger bent, kan foliumzuur je helpen. Foliumzuur komt van nature voor in groene groenten, volkorenproducten, brood en zuivel. Het is ook te koop in tabletten.

Begin ongeveer 4 weken voordat de mogelijke bevruchting plaatsvindt met het slikken van foliumzuur. Voor veel vrouwen is dit het moment dat ze stoppen met de pil. Houd een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 400 microgram aan. Stop met foliumzuur slikken wanneer je 8 weken zwanger bent.

Don’t: Te veel sporten

Begrijp me niet verkeerd; een gezond lichaam is heel belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. En daar hoort uiteraard ook voldoende beweging bij. Maar je moet het zeker niet overdrijven; er bestaat namelijk ook nog zoiets als te veel sporten. Darmee verklein je juist de kans dat je zwanger wordt!

Bij langdurig en intensief sporten raakt je lichaam sneller oververhit, en dat kun je beter voorkomen als je zwanger wilt worden. Vrouwen die normaal gesproken al veel sporten, kunnen wel meer aan dan vrouwen die weinig sporten. Zwemmen is een ideale sport, omdat je minder snel oververhit raakt in het water.

Do: Gezond en gevarieerd eten

Een goed eetpatroon is de basis van een gezond en vruchtbaar lichaam. Zorg daarom dat je lekker gevarieerd eet – dat is vaak nog belangrijker dan wat je precies eet. Eet veel groente en fruit, en drink veel water. Daarmee houd je je lichaam gezond en vruchtbaar, waardoor de kans groter is dat je zwanger wordt.

Vermijd kant-en-klaarmaaltijden, aspartaam (zit in veel lightproducten), rauwe vis en ongepasteuriseerde zuivelproducten. Ook veel vitamine A, wat vooral in leverproducten zit, is niet goed voor je als je zwanger wilt worden. Let goed op wat je eet en je vruchtbaarheid gaat met sprongen vooruit!

Don’t: Elke dag seks hebben

Het klinkt misschien logisch: hoe meer seks je hebt, hoe groter de kans dat je zwanger wordt. Helaas werkt het in de praktijk anders. Onderzoek heeft uitgewezen dat elke dag seks hebben juist de kans verkleint dat je zwanger wordt. De kwaliteit van het zaad van je partner gaat namelijk sterk achteruit.

Beter is om eens in de twee à drie dagen seks te hebben. De spermakwaliteit is dan optimaal. Bovendien weet je zeker dat je ook in de vruchtbare periode seks hebt, waarin de kans dat je zwanger wordt het grootst is. Ga dus niet als konijnen aan de slag, maar doe het rustig aan – daar heb je profijt van!

Do: Man bovenop tijdens de seks

De standjes die je tijdens de seks gebruikt hebben wel degelijk invloed op je kans om zwanger te worden. Het gaat er dan voornamelijk om wie er bovenop ligt tijdens de seks. Wanneer de man bovenop ligt, en hij komt klaar, helpt de zwaartekracht de spermacellen om bij de eicel te komen. Standjes als missionaris en op z’n hondjes werken daarom goed.

Minder goed werkt het als de vrouw bovenop zit, bijvoorbeeld in de cowgirl positie. Een deel van de zaadcellen stroomt dan namelijk weer uit de vagina nadat de man is klaargekomen. Zorg daarom dat de man bovenop ligt als hij klaarkomt. Blijf bovendien tien minuten liggen met een kussen onder je bekken na de seks.

Don’t: Seks hebben omdat het moet

Veel stellen gaan de mist bij de seks in wanneer ze zwanger willen worden. Ze hebben alleen nog maar seks ‘omdat het moet’, er komt nauwelijks meer genot bij kijken. Het draait alleen nog maar om zwanger worden, en elke keer zitten ze weer in de stress: zou het deze keer dan eindelijk gebeuren? Maar dat is juist verderfelijk voor je kans om zwanger te worden! Er komen dan namelijk stresshormonen vrij, die je minder vruchtbaar maken. Geniet daarom gewoon van de seks, want het is ook gewoon erg fijn. De vrouw komt dan ook sneller klaar, wat bevorderlijk is voor een eventuele zwangerschap.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *