Waarom Word Ik Niet Snel Zwanger en Wat Kan Ik Doen?

Je bent op de leeftijd gekomen dat jij en je partner graag samen kinderen willen. Je hebt bijvoorbeeld veel vrienden rond jullie leeftijd die net kinderen hebben, of het is altijd al je droom geweest om kinderen te krijgen. Maar nu zijn jullie enkele maanden verder; en nog steeds ben je niet zwanger.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je maar niet zwanger wordt. Vrouwen in je omgeving worden binnen de kortste keren zwanger, alleen wil het jou telkens niet lukken. Hoe komt dat? En wat kun je eraan doen om wel snel zwanger te worden? Dat ontdek je in dit artikel!

Help! Ik word maar niet zwanger!

Heel graag kinderen willen, maar telkens niet zwanger worden; het is één van de meest frustrerende dingen die je in het leven kunnen overkomen. Je doet zo hard je best om een baby te krijgen, maar het lijkt wel niet uit te maken wat je doet. Je gaat twijfelen aan jezelf; doe ik iets verkeerd, kan ik überhaupt wel kinderen krijgen?

Laten we voorop stellen dat het niet raar is als je niet direct zwanger wordt. De helft van de vrouwen die zwanger wil worden zitten na enkele maanden nog zonder dikke buik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet binnen een maand of drie zwanger bent. Maar na een half jaar ga je toch wel twijfelen…

Er zijn veel factoren die bijdragen aan je vruchtbaarheid en aan de kans om zwanger te worden. Als er op één van die vlakken iets mis gaat, kan het zijn dat je telkens net niet zwanger wordt. Maar als je weet waar je op moet letten om zwanger te worden, vergroot je de kans aanzienlijk!

We bespreken hieronder de belangrijke factoren met betrekking tot zwanger worden.

De verkeerde voeding

Je eetpatroon is veel belangrijker voor je vruchtbaarheid dan de meeste mensen denken. Gezond, en vooral gevarieerd eten is zeer belangrijk als je zwanger wilt worden. Als het jou niet lukt om zwanger te worden, kun je dus even je eetpatroon nagaan en het vergelijken met onze aanbevelingen.

Waar veel mensen al de mist in gaan is op het gebied van roken en alcohol drinken. Dit zijn echte vruchtbaarheids-killers. Vrouwen die roken of meeroken hebben maandelijks al 30% minder kans om zwanger te worden! Laat die sigaretten dus lekker in de winkel liggen en vraag mensen om je heen of ze hun sigaret uit willen maken.

Ook alcohol is niet goed voor je. Houd het bij maximaal 2 glazen per dag. Hetzelfde geldt overigens voor de man; ook zijn vruchtbaarheid is van belang. Drink daarnaast wel veel water; het is één van de belangrijkste stoffen die je lichaam nodig heeft, en veel mensen krijgen er te weinig van binnen.

Daarnaast moet je rauw vlees, rauwe vis, kant-en-klaarproducten, leverproducten, zachte kaas en aspartaam proberen te vermijden. Deze producten bevatten stoffen die met je hormoonproductie klooien, waardoor je een kleinere kans hebt om zwanger te worden.

Te veel of te weinig sporten

Voldoende beweging is belangrijk voor een gezond lichaam – dat weet iedereen. Dat geldt ook als je zwanger wilt worden. Zorg dat je elke dag minstens 30 minuten beweegt, en een paar keer per week ook sport. Je voelt je er niet alleen beter door, maar je lichaam is gezonder en vruchtbaarder!

Maar pas ook op dat je niet té enthousiast wordt met sporten. Je zou het misschien niet zeggen, maar er bestaat ook zoiets als te veel sporten. Je lichaam raakt dan een soort ‘oververhit’. Ook kan je menstruatiecyclus in de war raken als je te veel sport. Je moet dus een middenweg vinden.

Zolang je elke dag voldoende beweegt, en niet elke dag 2 uur in de sportschool te vinden bent, moet het goed komen. Een goede tip is om te gaan zwemmen. Zwemmen is goed voor je gehele lichaam, niet al te intensief, en in het koele water kan je lichaam niet oververhit raken. Ideaal als je zwanger wilt worden!

Fouten tijdens de seks

Je zou het misschien niet denken, maar ook tijdens de seks kan er veel mis gaan waardoor je niet zwanger wordt. Seks is uiteraard het beginpunt van iedere zwangerschap; zonder seks geen baby (tenzij je methodes als IVF gebruikt natuurlijk). Als je daar al fouten maakt, is de kans natuurlijk klein dat je zwanger wordt!

Veel stellen denken: als we zo veel mogelijk seks hebben, is de kans dat we een baby krijgen veel groter! Helaas werkt het niet zo makkelijk. Sterker nog, je kunt beter één keer per 2 à 3 dagen seks hebben dan elke dag. Door elke dag seks te hebben, gaat de kwaliteit van het zaad van je partner namelijk achteruit.

Daarnaast moet je op de juiste momenten seks hebben. Iedere vrouw heeft een vruchtbare periode; een periode waarin ze zwanger kan worden. Deze periode begint twee dagen voor de ovulatie, en eindigt een dag na de ovulatie. Door je menstruatie en je ovulatie bij te houden, weet je wanneer je seks moet hebben.

Let ook op welke standjes je gebruikt! Standjes waarbij de vrouw bovenop ligt zijn misschien heel opwindend, maar de spermacellen moeten dan wel tegen de zwaartekracht in zwemmen om bij de eicel te komen. Je kunt beter de vrouw onderop hebben en de spermacellen een beetje helpen.

Zwanger worden lukt nog steeds niet; wat nu?

Als je al onze tips hebt opgevolgd, maar je bent na maanden verder nog steeds niet zwanger, kan het zijn dat er echt iets aan de hand is. We willen je natuurlijk niet bang maken, maar misschien is er iets buiten jouw invloed dat je zwangerschap belemmert.

Als je een jaar na het toepassen van onze tips nog steeds niet zwanger bent geworden, kun je maar beter langsgaan bij de huisarts. Deze kan verschillende onderzoeken uitvoeren om te kijken of er lichamelijk iets mis is. Stap voor stap wordt gekeken naar mogelijke oorzaken voor het uitblijven van jouw zwangerschap.

Je kunt ook naar de huisarts als je ouder dan 35 bent en een onregelmatige of zelfs geen menstruatie hebt. Dit geldt tevens als je ooit een buikoperatie of -infectie hebt gehad. Maar we raden je toch vooral eerst aan om onze tips te proberen. Je kunt dan natuurlijk zwanger worden zonder bijkomen van de huisarts!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *