Zo Gebruik Je de Ovulatietest Clearblue Digital (met Hormoonindicator)

Zijn jullie bezig om zwanger te worden? Dan is het heel handig als je weet rond welke periode je ovulatie plaats vindt. Je kunt hier achter komen door een Clearblue ovulatietest te doen. Deze ovulatietest helpt je om te berekenen op welke dagen van de maand je het meest vruchtbaarst bent.

Het gros van de stellen weet niet dat een vrouw maar een aantal dagen per maand vruchtbaar is. Het is vaak ook niet zo gemakkelijk om te weten wanneer dit is. Je kunt je vruchtbare periode zelf uitrekenen, maar je kunt er ook voor kiezen om een ovulatietest te doen.

Wat is een ovulatietest?

Een ovulatietest onderzoekt of er een toename is van het luteïniserend hormoon in je urine. Deze toename wordt ook wel de LH-piek genoemd. Dit hormoon geeft de rijpe eicellen in de eierstokken vrij. Deze zijn dan klaar om bevrucht te worden door zaadcellen.

Bij de meeste vrouwen duurt de cyclus tussen de 25 en 35 dagen, waarvan er twee tot drie dagen zijn waarop je het meest vruchtbaar bent. Dit zijn de dagen voor en van je ovulatie. Een aantal dagen voor je ovulatie ben je al een paar dagen vruchtbaar. Op de dag van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Daarna ben je nog een korte periode vruchtbaar.

Je ovulatie, oftewel eisprong, vindt altijd in het midden van je menstruatie plaats. Zo rond de veertiende dag. Dit is weer afhankelijk van de duur van je cyclus, welke begint op de eerste dag van je menstruatie.

Clearblue ovulatietest

Als jullie graag een kindje willen, dan is het natuurlijk heel belangrijk dat jullie vrijen rond de periode van je ovulatie. Het is echter wel erg lastig om zelf te bepalen op welke dagen je vruchtbaar bent. Hiervoor moet je je cyclus zeer nauwkeurig bijhouden en ook goed tellen. Je loopt dan zelfs het risico dat je je vruchtbare dagen toch misloopt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om een ovulatietest te doen, zoals een Clearblue ovulatietest. Deze vertelt je wanneer je vruchtbaar bent en dit kan de kansen op een natuurlijke zwangerschap natuurlijk enorm vergroten.

Twee soorten ovulatietesten

Clearblue heeft twee soorten ovulatietesten op de markt gebracht. Dit zijn:

  • Clearblue Digital Ovulatietest met dubbele hormoonindicator
  • Clearblue Digital Ovulatietest

Clearblue Digital Ovulatietest met dubbele hormoonindicator

Per maand ben je maar een aantal dagen vruchtbaar. Het is dus van cruciaal belang dat je vrijt op je vruchtbare dagen. Met de digitale ovulatietest van Clearblue kom je erachter wanneer dit is. Deze test spoort het luteïniserend hormoon en oestrogeen op, de twee belangrijkste vruchtbaarheidshormonen. Deze digitale test met hormoonindicator berekent precies hoe lang je vruchtbare periode is. Je weet dus precies op welke dagen jullie het beste kunnen vrijen om zwanger te worden.

Clearblue Digital Ovulatietest

De digital ovulatietest is een reguliere test, welke het LH-gehalte in je urine meet. Hierdoor kom je er snel achter wanneer je eisprong is en wanneer je dus vruchtbaar bent. Deze test vertelt je op welke dagen je het meest vruchtbaar bent.

Je kunt er ook voor kiezen om een Clearblue set voor zwangerschapsplanning aan te schaffen. Deze set bestaat uit zeven ovulatietests en een reguliere zwangerschapstest. Je kunt zo je meest vruchtbare dagen bepalen en als je overtijd bent kun je gelijk ontdekken of het dit keer raak is.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *