Testen of Je Zwanger bent? Dit Zijn de manieren!

Zeker weten dat je zwanger bent zonder het te testen is lastiger dan je denkt. De symptomen zijn niet heel duidelijk – totdat je buik ineens wel heel erg opzwelt. En tegen die tijd wil je toch wel graag weten hoe lang je al zwanger bent, omdat je veel moet voorbereiden voordat de baby er is.

Daarom wil je waarschijnlijk het liefst vroeg testen op zwangerschap. Je bent vast bekend met de zwangerschapstest. Maar zijn er nog andere manieren dan deze? Hoe werken die, en zijn het goede alternatieven? We leggen het je allemaal uit in dit artikel. Lees dus snel verder!

Waarom testen of je zwanger bent?

Je kunt verschillende redenen hebben om te testen of je zwanger bent. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van enkele zwangerschapssymptomen, zoals pijn in je borsten en misselijkheid. Om er zeker van te zijn of je zwanger bent of niet, ga je het testen. Je weet dan met zekerheid of je wel of niet zwanger bent.

Andere vrouwen hebben bijvoorbeeld een keer onbeschermde seks gehad en geen morning-afterpil genomen. Ze zijn misschien wel bang om zwanger te zijn, en testen daarom op zwangerschap. Weer andere vrouwen willen zich goed voorbereiden op de komst van de baby, en daarom zo vroeg mogelijk testen.

Wat je reden ook is om te testen op zwangerschap – je wilt dat het snel en makkelijk kan, maar wel met betrouwbare resultaten. Een zwangerschapstest is de meest gangbare optie, maar daarvoor moet je wel naar de winkel. Zijn er bijvoorbeeld geen andere manieren om jezelf te testen op zwangerschap?

De ‘gewone’ zwangerschapstest

Dit is de meest gebruikte test om te checken of je zwanger bent. Dat is ook niet zo gek, want een zwangerschapstest is een zeer betrouwbare test. Je hebt met de uitslag van zo’n test 99% zekerheid dat deze correct is. Kortom, als je de test goed uitvoert, kan er vrij weinig mis zijn met het resultaat.

Daarnaast is de gewone zwangerschapstest eenvoudig te gebruiken. Bij de meeste testen hoef je alleen maar over het staafje heen te plassen in de ochtend. Dat is al genoeg; je kunt al snel in het venster aflezen wat het resultaat is van de zwangerschapstest. Meestal betekenen twee streepjes dat je zwanger bent.

Wat wel een nadeel is van de gewone zwangerschapstest, is dat je ervoor naar de winkel moet. De kans bestaat dan dat mensen je herkennen terwijl je de test koopt, en zien dat je wellicht zwanger bent. Daar zit je lang niet altijd op te wachten. Daarnaast is een gewone zwangerschapstest niet goedkoop.

Online zwangerschapstest bestellen

Om het eerste probleem uit het vorige stukje op te lossen, kun je ook online een zwangerschapstest bestellen. Je koopt de test dan gewoon online in plaats van in de winkel. Zo hoeft niemand in het dorp te weten dat je misschien wel zwanger kunt zijn, want je hoeft de deur niet uit!

Een online zwangerschapstest is wel vaak iets duurder, vanwege de verzendkosten. Ook moet je langer wachten voordat je de test kunt uitvoeren. Het duurt namelijk een tot enkele dagen voordat je de zwangerschapstest binnen hebt. Het online bestellen van een zwangerschapstest is dus wel mogelijk, maar iets minder efficiënt.

Een online zwangerschapstest doen

Let op: dit is dus wat anders dan online een zwangerschapstest kopen! De online zwangerschapstest is een vragenlijst, die gaat over de symptomen die bij zwangerschap komen kijken. Je moet in de test nagaan of jij deze symptomen de laatste tijd hebt gehad en hoe vaak.

Aan de hand van de symptomen die vaak bij zwangerschap voorkomen, kan de test redelijk betrouwbaar afleiden of jij zwanger bent of niet. Daarnaast laten ze je jouw menstruatiedatum en -cyclus invoeren, om zeker te weten dat je in je vruchtbare periode zwanger bent geworden.

Het grootste voordeel van een online zwangerschapstest is uiteraard dat deze gratis is. Je kunt gewoon van achter je computer gratis een zwangerschapstest maken. Bovendien hoef je niet de ‘schaamte’ te ondergaan van het kopen van een zwangerschapstest in de winkel.

Nadelig is dat een online zwangerschapstest nooit zo betrouwbaar is als een gewone zwangerschapstest. Deze test geeft alleen maar aan welke zwangerschapssymptomen je hebt – en dat is het. Je weet dus eigenlijk nog steeds niet zeker of je zwanger bent. Daarvoor zou je een normale test moeten uitvoeren.

Een vroege zwangerschapstest doen

De meeste zwangerschapstesten werken pas op de dag dat je weer ongesteld zou moeten worden, of zelfs pas in de week daarna. Maar soms wil je al eerder weten of je zwanger bent. Ofwel, je wilt een vroege zwangerschapstest doen. Dat is mogelijk, maar je geeft er wel wat betrouwbaarheid voor op.

Sommige zwangerschapstesten stellen je in staat om al enkele dagen voor je eigenlijke menstruatie te testen of je zwanger bent. Deze testen zijn erg gevoelig voor de hormonen die tijdens een zwangerschap door je lichaam gieren. De gevoeligheid zorgt ervoor dat ze ook al lage hoeveelheden kunnen ontdekken.

Met speciale vroege zwangerschapstesten kun je dus sneller weten of je zwanger bent. Helaas zijn ze, omdat ze zo gevoelig zijn, minder betrouwbaar. Soms geven deze testen namelijk een positieve uitslag, terwijl je uiteindelijk niet zwanger blijkt te zijn. Dat kan aardig hard aankomen.

In veel gevallen gaat het namelijk niet goed bij de innesteling van de bevruchte eicel, waardoor er uiteindelijk geen baby kan groeien. Maar dat weet je normaal niet, omdat je pas later test. Vroeg testen heeft dus een bepaald risico en verminderde betrouwbaarheid. Je kunt dus beter een paar weken wachten voordat je gaat testen.

Wat is nu de beste test?

We ontkomen er niet aan; de gewone zwangerschapstest is nog steeds de meest betrouwbare manier om te testen of je zwanger bent. De andere methoden zijn een handig hulpmiddel om een inschatting te krijgen, maar om het zeker te weten heb je toch echt een zwangerschapstest kopen.

Wil je echt niet naar de winkel in jouw dorp om een zwangerschapstest te kopen? Dan kun je de test altijd nog online kopen. Weliswaar moet je dan iets meer betalen en wat langer wachten, maar je weet zeker dat je privé een zwangerschapstest koopt.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *