Zo Maak Je Een Gembershot Voor Tegen de Misselijkheid

Gember is een van de meest populaire specerijen ter wereld en wordt gebruikt om een ​​pittige kick en een aparte smaak aan veel gerechten toe te voegen.

Gember heeft meer te bieden dan alleen een gewoon kruid dat thuishoort in de keuken…

Het kan ook als een natuurlijk en effectief middel worden ingezet tegen allerlei zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, overgeven en brandend maagzuur.

In dit artikel vertel ik je alles over de gezondheidsvoordelen en geneeskrachtige eigenschappen van gember. Ook leer je hoe je zelf een gembershot kunt maken en welk product ik aanraad.

Lees dus snel verder, zodat jij voorgoed van die misselijkheid afkomt!

Wat is gember?

Ik word altijd enthousiast als ik over gember en gembershots praat. Gember voegt namelijk niet alleen een heerlijke smaak toe aan eten, het zit ook boordevol voedingstoffen!

Maar wat is gember nou eigenlijk? Laat ik daar eerst wat meer over vertellen. Gember is de knoestige wortel van de gemberplant uit Zuid-Oost Azië, die tot dezelfde familie behoort als kurkuma.

Gember heeft een hoge bodemtemperatuur nodig om te groeien en wordt daarom in tropische gebieden gekweekt.

Hoewel er veel soorten gemberwortel zijn, heeft de meest voorkomende een lichtbruine schil en geel vruchtvlees.

De smaak van verse gember is licht peperig en zoet, met een scherp en kruidig ​​aroma. Mensen gebruiken gember al sinds de oudheid bij het koken en in de geneeskunde.

Het is een populair huismiddeltje tegen misselijkheid, buikpijn en andere gezondheidsproblemen.

Gember kan vers worden gegeten, gedroogd en bewaard als specerij, of tot tabletten, capsules en vloeibare extracten worden verwerkt.

Gember tegen misselijkheid

Zwangerschapskwaaltjes… veel zwangere vrouwen hebben er last van.

De meeste vrouwen merken het vooral in de ochtend, maar het kan ook op een ander moment op de dag gebeuren: misselijkheid.

Naar schatting heeft 80% last van misselijkheid en overgeven tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

Waarom zijn veel vrouwen dan vooral in de ochtend misselijk? Simpel: dan heb je nog een lege maag.

Op een lege maag ben je sneller misselijk dan op een volle maag.

Als jij veel last hebt van (ochtend)misselijkheid is het dan ook belangrijk om te blijven eten en drinken, ook al heb je daar misschien juist geen zin in.

Een kleine hoeveelheid gember kan dan goed zijn voor je klachten én gezondheid!

Gember is niet zomaar een kruid met een sterke, aromatische smaak…Het blijkt voor veel zwangere vrouwen werkzamer te zijn dan een placebo bij het verlichten van zwangerschapskwaaltjes tijdens de zwangerschap.

Het is wetenschappelijk bewezen dat gember voor veel vrouwen de ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap vermindert. Ook het Voedingscentrum stelt dat gember mogelijk kan helpen bij zwangerschapsmisselijkheid.

Wat maakt gember zo gezond?

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en bevordert de spijsvertering en de afgifte van hormonen ondersteunen die de bloeddruk reguleren.

Dit helpt om je maag te kalmeren en om van de misselijkheid af te komen.

Maar waar heeft gember zijn maagverzachtende eigenschappen aan te danken? Daarvoor moeten we kijken naar de werkzame stoffen in gember.

Gember bevat zingeron, gingerol en shogaol. De laatste twee stoffen zorgen voor de scherpe, pittige smaak van gember. Shogaols zijn meer geconcentreerd in gedroogde gember en zijn de belangrijkste bron van antioxidanten.

Onderzoekers denken dat gember de spijsvertering helpt en de maaglediging kan versnellen. Dit kan helpen om zwangerschapskwaaltjes te verminderen.

Het is gebleken dat het kruid even effectief kan zijn als sommige medicijnen tegen misselijkheid met minder bijwerkingen.

Een onderzoek onder 67 zwangere vrouwen die in het begin van het tweede semester zaten (rond de 13 weken zwanger) en lat hadden van ochtendmisselijkheid,

In een onderzoek uit 2014 namen 120 zwangere vrouwen deel. De vrouwen slikten 750 mg gember gedurende 4 dagen en merkten een significante vermindering van misselijkheid en overgeven op in vergelijking met de controlegroep.  Er werden geen nadelige bijwerkingen bij de vrouwen gemeld.

Gember kan ook helpen bij het verlichten van pijn in het lichaam, zoals rugpijn en krampen in de benen, die optreden tijdens de zwangerschap.

Ook is gember effectief gebleken bij het verlichten van misselijkheid en overgeven als gevolg van chemotherapie en chirurgie.

En in dierstudies is aangetoond dat gember kan beschermen tegen maagzweren en deze kan behandelen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het nemen van maximaal 1 gram gember per dag veilig is om zwangerschapskwaaltjes te verlichten.

Kurkuma

Als je last hebt van brandend maagzuur tijdens de zwangerschap, ben je waarschijnlijk op zoek naar iets dat verlichting kan brengen.

Behalve gember werkt ook kurkuma goed tegen zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en overgeven.

Kurkuma is een specerij die honderden jaren gebruikt wordt voor zowel smaak als zijn positieve eigenschappen.

We weten van kurkumawortel dat het ontstekingsremmende effecten heeft en rijk is aan antioxidanten.

Kurkuma is veilig om in kleine hoeveelheden tijdens de zwangerschap te consumeren. Denk dan aan het eten van een gerecht met kurkuma of het nemen van een gezond kurkumashotje.

Neem echter nooit kurkumapillen of kurkumapoeder in want in grote hoeveelheden kan het stimulerend werken op de baarmoeder. Dit laatste is onwaarschijnlijk wanneer het tijdens de zwangerschap wordt gegeten met mate.

Wat zijn gembershots?

Als gembershots nieuw voor je zijn dan wordt het tijd om alles over dit wonderlijke drankje te weten te komen.

Gembershots zijn geconcentreerde drankjes gemaakt van verse gember. Het zijn kleine hoeveelheden rauw sap die gemaakt zijn van verse gemberwortel.

Hoewel dit sapshotje misschien doet denken aan gezondheidsrage, wordt gembersap al eeuwenlang gebruikt om misselijkheid, verkoudheidsklachten, overgeven en zelfs artritis te behandelen.

In de ochtend bij het ontbijt een gembershot nemen is een geweldige manier om ochtendmisselijkheid tegen te gaan en je lichaam voor te bereiden op de komende dag. Gember kan een onrustige maag tot rust brengen en de misselijkheid verminderen.

Gember shots zijn een veilige en natuurlijke manier om ochtendmisselijkheid gedurende de zwangerschap te behandelen, zonder risico’s voor de baby.

Gembershots zelf maken tegen de misselijkheid

Gembershots helpen niet alleen tegen zwangerschapsklachten, maar zijn ook een rijke bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Je hebt gelukkig geen sapcentrifuge nodig om gembershots thuis te maken. Een eenvoudige keukenblender en een fijnmazige zeef zijn vaak voldoende om jouw gembershot te maken.

Gebruik altijd verse of gemalen gember voor de beste gembershots. Gemberwortel smaakt bijna pittig als het rauw wordt gegeten.

Als je geen blender in huis hebt dan kun je snel gembershots maken door gemalen gember met de andere ingrediënten samen te kloppen.

Hoe je het ook maakt, beide zijn gezond. Je kunt gerust verse of gemalen gember in je shots gebruiken, afhankelijk van wat jij lekker vindt en wat je bij de hand hebt.

Laat je niet afschrikken door de krachtige smaak van verse gember. Dit kan een vurig gevoel in je mond geven als je een gembershotje drinkt.

Dat is normaal, maar als je het misschien wat te sterk vindt kun je de smaak wegspoelen met een glaasje water.

OK, genoeg gekletst over gember. Het wordt nu tijd om het zelf eens te proeven! Hieronder een gembershot recept voor thuis:

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 60 ml gemberwortel, gewassen of grof gehakt
  • 80 ml citroensap (van 3 citroenen)
  • 60 ml kokoswater
  • Snufje cayennepeper

Instructies:

  • Stop alle ingrediënten in de mengbeker van de blender.
  • Doe de deksel op de blender en meng door totdat je een glad mengsel hebt.
  • Haal het mengsel uit de beker en zeef de vloeistof door een fijnmazige zeef.
  • Pak een lepel en duw de vloeistof tegen de zeef om zoveel mogelijk sap eruit te krijgen.
  • Giet het mengsel in een borrelglaasje en drink het mengsel op.

Je kunt het mengsel enkele dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Om je gembershots nog gezonder te maken, kun je altijd het recept aanpassen en rauwe honing, kurkumawortel, aloë vera-sap, ananassap of appelciderazijn toevoegen.

Verse gembershots van Sapje bestellen (met korting)

Zoals je ziet bieden gembershots veel gezondheidsvoordelen en helpen ze je tegen veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes.

Heb je geen zin of tijd om je eigen gembershots te maken? Maak dan gebruik van de gezonde gember- en kurkumashots van Sapje.

Op die manier kan je profiteren van de gezondheidsvoordelen van verse kurkuma en gember.

Want naast gember helpt het bijzondere kruid kurkuma ook erg goed tegen zwangerschapsmisselijkheid.

Waarom de shotjes van het bedrijf Sapje? Simpel:

 Het merendeel van de sappen in de supermarkt zitten vol met toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen, verdikkingsmiddelen, smaakmakers en andere ongezonde toevoegingen. Deze wil je dus absoluut vermijden!

Sapje is een bedrijf dat seizoensgebonden biologische groentesapjes en zuiverende shots maakt.

Mijn ervaringen zijn louter positief en zowel de shots als groentesapjes smakelijk heerlijk. Alle sappen en shots zijn gemaakt van verse en pure biologische groente- en fruitsappen!

De gember- en kurkumashots worden bevroren aan huis geleverd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de heilzame voedingstoffen in de shots verloren gaan. Op die manier blijft ook de smaak optimaal behouden!

Klik hier om de Immunity Gembershot van Sapje met korting te proberen.

Gember en kurkuma zijn samen een krachtige combinatie. Bestel daarom ook kurkumashots met verse kurkuma, gember en citroen om je lichaam gezond en sterk te houden:

Klik hier en kickstart je dag met kurkumasap van Sapje met de hoogste korting!

Begin je dag zonder zwangerschapskwaaltjes door deze gezonde shots in je ochtendroutine op te nemen!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *