Goed Eten en Voedingssupplementen Om Zwanger Te worden!

Veel vrouwen weten wel dat ze niet moeten roken en drinken als ze zwanger willen worden, en dat het ook handig is om goed te bewegen. Maar slechts weinig vrouwen weten dat ze eigenlijk naar hun algehele eetpatroon zouden moeten kijken als ze snel zwanger willen worden!

Daarom geven we je in dit artikel 7 tips voor je dieet als je snel zwanger wilt worden. We bespreken wat je wel, en ook vooral niet moet eten, evenals belangrijke voedingssupplementen. Met onze tips werk je aan een gezond lichaam voor een gezonde zwangerschap!

Tip 1: Geen alcohol en sigaretten meer!

Het lijkt zo’n logische tip, en toch zijn er genoeg vrouwen die zich er niet aan houden: stoppen met roken en alcohol drinken. Deze stoffen zijn al schadelijk voor je lichaam, maar helemaal als je aan een vruchtbaar lichaam werkt om zwanger te worden. Je kunt ze daarom het beste helemaal vermijden.

Met betrekking tot alcohol kun je nog wel een beetje mild voor jezelf zijn; 1 glas per dag is acceptabel. Maar het beste is gewoon om helemaal geen alcohol te drinken. Dit is bovendien ook een goede voorbereiding op je zwangerschap: dan mag je namelijk ook geen alcohol drinken. Het gaat immers om de gezondheid van je baby!

Tip 2: Zorg voor een gevarieerd dieet

Wat eigenlijk nog belangrijker is dan wat je precies eet, is hoe gevarieerd je eet. Je kunt wel nog zo “gezond” eten, als je elke avond aan de rijst met sperziebonen en kip zit krijg je veel te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. Wissel daarom in de week af welke groenten en welke vlees, vis of vleesvervangers je eet.

De schijf van vijf is een goede, globale richtlijn. Kies elke dag voor een ander product uit alle vijf de schijven. Maar wees matig met vet- en zuivelproducten. Vooral afwisselen tussen groente en fruit is erg belangrijk om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. En gelukkig zijn er veel soorten groente en fruit!

Gevarieerd eten is niet alleen gezond, maar ook nog leuk. Want zeg nou zelf, elke dag hetzelfde eten gaat toch vervelen? Door jezelf te dwingen elke dag iets anders te eten, kom je misschien wel op lekkere, nieuwe recepten. Je ontdekt heerlijk eten dat je hiervoor nog nooit geproefd had!

Tip 3: Slik extra foliumzuur

Deze tip wordt normaal gesproken gegeven aan vrouwen die al zwanger zijn, maar de laatste tijd komt foliumzuur ook steeds meer onder de aandacht bij vrouwen die zwanger willen worden. Zo bouw je een goede voorraad foliumzuur op in je lichaam; want uit je gewone eten haal je niet genoeg.

Foliumzuur voorkomt allerlei nare aandoeningen bij je baby, waaronder een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte. Begin daarom met het slikken van foliumzuur op het moment dat je zwanger wilt worden, en ga er mee door tot de tiende week van je zwangerschap. Slik 400 microgram foliumzuur per dag.

Tip 4: Pas op met rauwe producten

Tijdens je zwangerschap is je weerstand verlaagt, en is de kans op een voedselinfectie groter. Daarom moet je al voor de zwangerschap oppassen met rauwe producten. De kans dat je een voedselvergiftiging krijgt, is bij deze producten namelijk een stuk groter.

Onder deze rauwe producten vallen onder andere rauwe vis bij de sushi, kant-en-klare gerookte vis uit de koeling, rauwe schaal- en schelpdieren, rauwe eieren, rauwe melk, rauw vlees (tartaar, halfgebakken biefstuk, carpaccio) en lever(worst). Hoe lekker je deze producten misschien ook vind, het is beter ze niet te nemen.

Pas daarnaast ook op met zachte kaas gemaakt van rauwe melk, zoals brie. De rauwe producten hebben een grotere kans om schadelijke bacteriën te bevatten. Zorg daarom altijd dat je je eten goed verhit, bijvoorbeeld als je eten met kip maakt. Dan geef je jezelf de grootste kans op een gezonde zwangerschap!

Tip 5: Krijg voldoende ijzer en vitamine D binnen

IJzer is een belangrijke stof bij de aanmaak van bloed. Door extra ijzer binnen te krijgen voor en tijdens de zwangerschap, voorkom je dat je bloedarmoede krijgt. Dit kun je onder andere doen door volkorenbrood te eten, of een vleessoort met toegevoegd ijzer te eten. Ook in appelstroop zit extra ijzer.

Neem bovendien producten met veel vitamine C naast de ijzerproducten. Door de vitamine C kan je lichaam het ijzer gemakkelijker opnemen. En het is altijd goed om producten met vitamine C te nemen. Je slaat hiermee dus eigenlijk twee vliegen in één klap!

Om de groei van je kindje te stimuleren, kun je elke dag ongeveer 10 microgram vitamine D slikken. Hiermee kun je ook al voor de zwangerschap beginnen. Vitamine D helpt jouw kind om zich goed te ontwikkelen en normaal te groeien. Slik sowieso extra vitamine D als je een donkere huidskleur hebt of weinig buiten komt.

Tip 6: Pas op met producten met cafeïne

Tegenwoordig zit in steeds meer producten cafeïne. Naast het bekende koffie kom je nu ook cafeïne tegen in allerlei frisdranken en energiedrankjes. Wist je dat er ook cafeïne in thee zit? Te veel cafeïne is niet goed voor je als je probeert zwanger te worden. Daarom kun je het beste maximaal één sterke cafeïnehoudende drank per dag drinken.

Hieronder vallen koffie en energiedrankjes. Bij deze aanbevolen hoeveelheid is namelijk al de hoeveelheid die men gemiddeld uit thee en frisdranken haalt meegenomen. Met één kopje koffie of energiedrankje zit je dan al aan je maximale hoeveelheid cafeïne per dag.

Tip 7: Drink voldoende water!

Goed gehydrateerd blijven is ontzettend belangrijk, zeker als je zwanger wilt worden. Water is één van de belangrijkste bouwstenen in ons lichaam. Daarom moet je er genoeg van binnen krijgen als je zwanger wilt worden. Wij raden je aan om 2 liter water per dag te drinken.

Dit lijkt misschien heel veel, maar als je een flesje water bij je houdt die je gedurende de dag vult ben je er zo doorheen. Bovendien tellen dranken als thee ook als water. Het enige nadeel hiervan wellicht is dat je vaker naar de wc moet; maar dat heb je er vast voor over als je snel zwanger wilt worden!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

2 Reacties op "Goed Eten en Voedingssupplementen Om Zwanger Te worden!"

  1. naimo says:

    ik wil zvanger

    • naito says:

      Ik heb jouw reacties op de internet gelezen.Ik wil graag meer tips om snel zwanger twee worden

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *