Weet Wat Je NIET Moet Eten Om Zwanger Te Worden

Je voeding is erg belangrijk voor je vruchtbaarheid en je vermogen om zwanger te worden. Gezond en gevarieerd eten staan aan de basis van een gezond en vruchtbaar lichaam. Dat heb je vast al eens gehoord. En het klinkt ook makkelijker dan het is: gezond eten, gevarieerd eten, veel bewegen, veel water drinken, enzovoorts.

Maar je moet natuurlijk ook weten wat je juist níét moet eten en drinken als je zwanger wilt worden. Dit vermijden is waarschijnlijk net zo belangrijk als weten wat je wel moet doen om snel zwanger te worden. Je kunt wel nog zo veel dingen goed doen, als er ook veel fout gaat schiet je er uiteindelijk niets mee op!

Je eetpatroon heeft grote invloed op je vruchtbaarheid

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: je vruchtbaarheid en hoe snel je zwanger kunt worden, hangen voor een bijzonder groot deel af van je eetpatroon en levensstijl. Je lichaam moet namelijk genoeg voedingsstoffen binnen krijgen om een kindje te kunnen groeien. Ook je hormoonbalans is afhankelijk van je voeding.

Vooral koolhydraten en vitamines zijn uiterst noodzakelijk voor je gezondheid en vruchtbaarheid. Deze vormen de belangrijkste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Maar onderschat ook zeker het belang van eiwitten, vetten en mineralen niet. Zoals met bijna alles geldt ook hier: te veel of te weinig is nooit goed.

Daarnaast houd je je lichaam gezond door veel water te drinken en regelmatig te bewegen. Je wilt toch dat je kindje gezond in jouw buik groeit en zonder problemen ter wereld komt? Die kans verhoog je aanzienlijk met een gezonde levensstijl. Maar wat moet je dan níét doen wanneer je zwanger wilt worden?

Roken en alcohol zijn je grootste vijanden

Roken en alcohol drinken zijn sowieso al niet goed voor je. Roken heeft alleen maar nadelige effecten, alhoewel 1 glas alcohol per dag (soms) wel goed voor je is. Maar wanneer je zwanger wilt worden, en zeker tijdens je zwangerschap, moet je simpelweg compleet stoppen met het drinken van alcohol en roken.

(Te veel) alcohol drinken voor de zwangerschap belemmert je vruchtbaarheid. Tijdens je zwangerschap is het al helemaal van den boze, omdat je ongeboren kindje dan foetaal alcoholsyndroom kan krijgen. Over de invloed van alcohol op je vruchtbaarheid is nog wat onenigheid, maar voor de zekerheid kun je dat glaasje wijn maar beter laten staan.

Op de website van STAP, het Nederlands instituut voor alcoholbeleid is veel informatie te vinden over de risico’s van alcohol voor en tijdens de zwangerschap.

Van roken is wel onomstotelijk bewezen dat het schadelijk is voor je vruchtbaarheid. Dit geldt ook voor meeroken, dus vermijd het liefst zo veel mogelijk sigarettenrook. Natuurlijk is roken tijdens je zwangerschap ook ontzettend slecht voor je kindje; begin er dus alsjeblieft niet aan!

Rauw voedsel is niet altijd goed voor je

Hier hebben we het dan voornamelijk over rauw vlees en rauwe vis. Bij rauwe vlees en vis is de kans dat je een ziekte krijgt een stuk hoger. Het is beter om het stukje vlees of vis gewoon te bereiden. Onder rauw vlees vallen overigens ook rauwe of gedroogde vleeswaren, zoals parmaham, salami en filet américain.

Rauwe vis is niet bevorderlijk voor je vruchtbaarheid, maar sowieso is vis niet de beste optie voor voedsel als je zwanger wilt worden. Ook van bijvoorbeeld gerookte kant-en-klare vis, roofvis en rauwe schelpdieren is aangetoond dat ze een negatief effect hebben op de vruchtbaarheid. Vette vis eten mag maximaal 2x per week.

Hoe zit het met cafeïne?

De meningen over cafeïne en het effect op de vruchtbaarheid zijn nogal verdeeld. De ene persoon zegt “niet aan beginnen”, de ander “kan geen kwaad”. We kunnen je alleen maar adviseren om cafeïnegebruik te matigen tot ongeveer 1 drankje per dag. Hier hebben we het dan over energiedrankjes en koffie.

De meeste soorten frisdrank met cafeïne (zoals Cola) zijn niet ontzettend schadelijk voor je. Deze kun je ook blijven drinken, maar het liefst met mate. Niet alleen zit er cafeïne in dit soort frisdranken, maar in de light-versies zit ook aspartaam. Van aspartaam is bewezen dat het een nadelige invloed heeft op je vruchtbaarheid.

Neem geen kant-en-klaarmaaltijden

Ze zijn soms heel verleidelijk: kant-en-klare magnetronmaaltijden uit de diepvries. Je doet ze even in de magnetron en je hebt een hele maaltijd op tafel. Toch kun je die beter in de supermarkt laten liggen als je zwanger wilt worden. Kant-en-klaarmaaltijden, zo is aangetoond, hebben een negatieve invloed op je vruchtbaarheid.

Sowieso zijn kant-en-klaarmaaltijden eigenlijk niet zo goed voor je. Heel veel voedingsstoffen die eerst in het eten zaten, zijn er tegen de tijd dat de maaltijd uit de magnetron komt allang weer uit. Zelf koken zou betekenen dat je meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Kant-en-klaarmaaltijden kun je dus het best vermijden.

Eet geen zachte kazen

Ook dit komt misschien als een verrassing voor je. Echter, zachte kazen zijn gerijpt met rauwe melk. Ze zijn dus niet gepasteuriseerd en daardoor is de kans op een besmetting met de listeria bacterie een stuk groter. En deze bacterie kan op zijn beurt weer voor een miskraam zorgen. De zachte kaas is dus niet een verstandige keuze.

Dit geldt overigens ook voor andere producten met ongepasteuriseerde melk. De melk moet goed verhit zijn, anders is de kans op een nare infectie veel groter aanwezig. Pas dus op met ongepasteuriseerde melk en melkproducten. Dan zorg je weer dat je sneller zwanger wordt!

Nog niet genoeg tips?

Nu je een beetje weet wat je vooral niet moet nemen als je zwanger wilt worden (of tijdens je zwangerschap), ben je een stapje dichterbij je geliefde baby. Maar enkel dit artikel is niet genoeg om de kans op zwangerschap te vergroten. Sterker nog, dan zouden wij geen heel e-book voor je geschreven hebben!

Op de rest van onze website vind je nog veel meer artikelen over snel, natuurlijk en gezond zwanger worden. Ontzettend handig voor nog meer tips. Nog beter is als je het gewoon in één keer goed doet: namelijk met ons e-book. Hierin vind je nog veel meer informatie over gezond en snel zwanger worden, met veel praktische tips. Dit is dé methode om snel zwanger te worden!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *