Hoe Weet Je of Je Wel Echt Klaar Bent om Zwanger te Worden?

Van jongs af aan word je al geconfronteerd met het ideaal van ´huisje, boompje, beestje´. ´Later´ zal je trouwen en kinderen krijgen. Zelfs in vriendenboekjes vindt je soms de vraag over hoeveel kinderen je wilt hebben als je ´ouder´ bent. Het stichten van een gezin wordt zodanig benadrukt, dat het bijna ondenkbaar is om te zeggen dat je geen kinderen wilt.

Nu je ouder bent, begint het idee van settelen en kinderen krijgen pas echt bij je te kriebelen. Misschien zie je vriendinnen om je heen die getrouwd zijn, en een gezinnetje aan het starten zijn, en begin je je af te vragen wanneer het jouw tijd zal zijn om je in het moederschap te storten. Maar hoe kom je erachter of je er wel echt aan toe bent om zwanger te worden?

Wat versta jij onder het moederschap?

Ten eerste is het van belang dat je een realistisch beeld hebt van het hebben van kinderen. Toen je klein was, leek een toekomst als gezinnetje – vader, moeder, kind(eren) – wellicht ideaal; en de sleutel tot geluk in het leven. Je groeide op het met idee dat je later zou gaan trouwen met de liefde van je leven, kinderen zou krijgen, en nog lang en gelukkig zou leven.

Moeder zijn betekent echter niet dat je continu gelukkig zult zijn. Er zullen zich momenten voordoen waar je het liefst keihard zou willen schreeuwen van frustratie, omdat je kinderen niet naar je luisteren, of omdat je geen moment voor jezelf meer hebt.

Ben jij er wel echt klaar voor om slapeloze nachten te hebben en bedolven te worden onder de vieze poepluiers? Kinderen hebben is een fulltime baan, je kunt niet zomaar even een pauze inlassen. Vanaf het moment dat je kinderen geboren zijn, worden zij de prioriteit in je leven. Bedenk je goed of je wel echt alle aspecten van het moederschap aankunt.

Waarom wil jij een kind?

Ga eens bij jezelf na waar jouw verlangen naar het hebben van een kind eigenlijk op gebaseerd is. Merk jij plots op hoeveel van jouw vriendinnen kinderen hebben, en wens jij hierdoor ook moeder te zijn? Realiseer je of je dit wel echt wilt, omdat je uit de grond van je hart een kind wilt, en niet omdat je een zekere groepsdruk ervaart om zwanger te worden.

Hetzelfde geldt voor het opvullen van een gevoel van leegte. Woon je alleen en voel je je vaak eenzaam? Wellicht is dat de reden dat je een kind wilt, maar het is niet de bedoeling dat je een kind neemt om een leegte op te vullen in je leven. Besluit enkel om moeder te worden als je werkelijk een kind wilt, en niet alleen gezelschap.

Moeder worden is geen verplicht doel in het leven. Niemand dwingt jou om zwanger te worden. Vele vrouwen hebben er bewust voor gekozen om geen moeder te worden, en zijn gelukkig met deze keuze. Voordat je stappen onderneemt om zwanger te raken, moet je achterhalen of jouw redenen om een kind te nemen wel echt ´zuiver´ en oprecht zijn.

Past een kind in jouw huidige levensstijl?

Misschien bevindt je je momenteel in de bloei van je leven en lijkt alles voor jou op rolletjes te lopen. Je hebt fijne vrienden en een lieve familie, een goede baan, een prettig sociaal leven, en je bezit je eigen huis of appartement. Oftewel, je hebt het ontzettend druk met van alles en nog wat, en rustmomenten zijn zeldzaam. Past moeder zijn wel in jouw huidige levensstijl?

Als ouder heb je de taak om je kind op nummer één te zetten, en altijd klaar te staan om je kind de hulp te bieden die hij of zij nodig heeft. Heb je op je werk net een baan aangeboden gekregen die je altijd al gewild hebt? Dan moet je je goed bedenken of het wel echt jouw tijd is om een kind te nemen.

Zodra je een kind hebt, zullen jouw dromen op een lager pitje komen te staan. De behoeften van je kind gaan voor. Zorg er echter voor dat je zoveel mogelijk van de doelen bereikt hebt, die je jezelf voor ogen hebt gesteld. Het moederschap is uiteraard een erg vervullend beroep, maar verlies wel eerst je ´wilde haren´ voordat je eraan begint.

Heb jij de financiële zekerheid om een kind groot te brengen?

Het onderhouden van kinderen is allesbehalve goedkoop. Alleen al in het eerste jaar ben je kapitalen kwijt aan onder andere luiers, babyvoeding, een kinderwagen, en kleding. Op de uitgaven voor je kind kun je nauwelijks bezuinigen. Ook zal je altijd wat extra´s achter de hand moeten houden, mocht je kind bijvoorbeeld medicijnen nodig hebben als hij of zij ziek wordt.

Het is erg belangrijk dat je de financiële ruimte hebt om in het onderhoud van een kind te voorzien. Ondanks jouw wens om een kind groot te brengen, kan deze droom dus in duigen vallen als jouw middelen ontoereikend zijn om je kind in zijn of haar behoeften te voorzien.

Kun jij een kind emotionele stabiliteit bieden?

Een essentiële factor in de opvoeding van kinderen, is de aanwezigheid van emotionele stabiliteit. Dit betekent dat jij als ouder een evenwichtig persoon bent, en weet hoe je om moet gaan met onzekerheden en emoties. Je behoort emotioneel stabiel te zijn als je een kind grootbrengt, en ontspannen te blijven, ook als je kind ongehoorzaam gedrag vertoont.

Daarbij is het van belang dat je een stabiele relatie hebt met de vader van je kind, zodat je kind in een vredige omgeving opgroeit. Je functioneren als ouder mag niet lijden onder je relatie. Je bent in de eerste plaats een ouder, en de behoeften van je kind staan op nummer één. Bovendien is de liefde van je kind die je ervoor terug krijgt het toch allemaal waard?

Snel zwanger worden

Wanneer je na al deze punten in overweging genomen te hebben, besluit dat je er klaar voor bent om een kind te nemen, wordt het tijd voor het werkelijke verwekken van een baby. Oftewel, je zult nu de slaapkamer induiken met je partner om jullie kinderwens te verwezenlijken.

Wil jij graag een kind, en ben je van plan op een natuurlijke manier zwanger te worden, zonder medicijnen of ingrijpende behandelingen? In het ebook ´Vlug Bevrucht´ van Boris Bergman leer je hoe je snel en natuurlijk zwanger wordt, in maar twee maanden tijd.

In zijn ebook vertelt hij tevens je hoe je eventuele barrières in de vorm van spanning bij vruchtbaarheidsproblemen van zowel jou als je partner kunt doorbreken. Je vruchtbaarheid wordt bevorderd zonder je kwaliteit van leven op te geven. Middels de lessen uit het ebook van Boris Bergman zal jouw kinderwens snel, en op natuurlijke wijze, in vervulling gaan.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

1 Reactie op "Hoe Weet Je of Je Wel Echt Klaar Bent om Zwanger te Worden?"

  1. Diana says:

    Hoi dhr Boris Borgman kunt u mij aub helpen met alle info via mijn email?nou ik ben nu al 38 jaar oud en nog steeds nooit zwanger geraakt.nou voor het eerst in mij leven is ben ik van de maand feb 2016 nt ongesteld.laatste menstruatie was op 6jan tm 8 jan 2016.en ook nog zwangerschaps test gedaan was negatief.maar al 3 wekn heb ik gevoelige borsten.aub u hulp nodig.grtjes diana.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *