Snel Zwanger Worden na het Stoppen met Anticonceptie

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om te voorkomen dat je zwanger wordt tijdens de seks. We zijn al een stuk verder dan alleen het gebruiken van condooms. De anticonceptiepil, het spiraaltje, het hormoonstaafje en zelfs sterilisatie – er zijn genoeg mogelijkheden om een zwangerschap te voorkomen.

Maar wat nu als je je bedenkt, en je wilt toch zwanger worden? Dan moet je natuurlijk stoppen met de anticonceptiemiddelen die je op dit moment gebruikt. Helaas is het niet met alle middelen zo eenvoudig als stoppen met het condoom. Lees daarom hier hoe je snel zwanger wordt na anticonceptie!

Zwanger worden na stoppen met de pil

De pil is een hormonaal anticonceptiemiddel. Dat betekent dat het de aanmaak van bepaalde hormonen in je lichaam beïnvloedt, waardoor je geen eisprong krijgt en niet zwanger kunt worden. Omdat het hormoonsysteem ontregeld wordt door de pil, moet het weer op gang komen wanneer je stopt.

Dat houdt in dat je niet direct zwanger kunt worden als je de pil niet meer slikt. Ook wel zo handig, want je wilt niet per ongeluk zwanger worden omdat je één dag vergeet de pil te slikken. Dat zou erg onhandig zijn. Maar nu je wél besloten hebt zwanger te worden is het iets minder handig.

Gelukkig komt bij de meeste vrouwen de normale menstruatiecyclus snel weer terug nadat ze gestopt zijn met de pil. Wij raden aan om te stoppen aan het einde van je strip, en de volgende natuurlijke menstruatie af te wachten. Dan weet je namelijk dat je cyclus weer normaal is, en dat je zwanger kunt worden.

Je kunt ook proberen om direct na het stoppen met de pil zwanger te worden. Dit maakt het wel lastig om uit te rekenen wanneer je baby geboren zal worden, omdat je niet precies weet wanneer je zwanger bent geworden. Ook voor jezelf is het handiger om te wachten, omdat je dan zeker weet dat je cyclus weer normaal is.

Zwanger worden na verwijdering van het spiraaltje

Als je niet de pil, maar een spiraaltje gebruikt als anticonceptie, moet je die natuurlijk laten verwijderen als je zwanger wilt worden. Zolang het spiraaltje nog in je lichaam zit, kun je niet zwanger worden. Maak daarom een afspraak met de huisarts om het spiraaltje te laten verwijderen.

In principe ben je na het verwijderen van het spiraaltje direct weer vruchtbaar. Maar ook nu geldt dat je beter eerst je normale menstruatiecyclus kunt afwachten. Je weet dan zeker dat alles weer normaal is, en het is later makkelijker om de datum van de mogelijke bevalling uit te rekenen.

Maar als je het liefst direct zwanger wilt worden na verwijdering van het spiraaltje, mag dat natuurlijk ook. Je weet echter niet zeker of je zwanger gaat worden; misschien is je hormoonspiegel nog zo ontregeld dat er nog geen normale eisprong is geweest. Ons advies is dus: wacht tot je cyclus weer normaal is.

Stoppen met de prikpil

De prikpil is een minder gebruikt anticonceptiemiddel. Vrouwen die de prikpil als anticonceptie gebruiken, moeten eens per drie maanden naar de huisarts om een nieuwe hormooninjectie te krijgen. Na deze prik hoeven ze de komende drie maanden niet aan anticonceptie te denken. Heel makkelijk!

Het enige nadeel van de prikpil, is dat het lang duurt voordat je weer zwanger kunt worden als je ermee stopt. Er zitten namelijk veel hormonen in één injectie, en het duurt maanden voordat deze weer zijn uitgewerkt. Daarom kan het een jaar, of zelfs langer, duren voordat je weer vruchtbaar bent na de prikpil.

Wees er dus op tijd bij als je weet dat je zwanger wilt gaan worden. Stop op tijd met de prikpil, en gebruik in de tussentijd condooms totdat je weer vruchtbaar bent. Een impulsieve beslissing maken om zwanger te worden is dus niet mogelijk als je de prikpil gebruikt.

Wanneer kan ik verwachten zwanger te worden?

Het feit dat je bijna direct zwanger kunt worden na het stoppen met de meeste anticonceptiemiddelen, betekent niet dat je dat ook daadwerkelijk wordt. Sterker nog, het verschilt heel erg per vrouw wanneer haar cyclus weer op gang komt. Bij de één duurt het een maand, bij de ander een half jaar.

En zelfs wanneer je cyclus weer op gang is, betekent het niet dat je gelijk zwanger wordt. Zwanger worden berust deels op je vruchtbaarheid, en deels op toeval. Zorg dus in ieder geval dat je een gezond en vruchtbaar lichaam hebt. Gebruik daarvoor de andere tips op onze site.

Stel je verwachtingspatroon een beetje ruim in. Het kan makkelijk zes maanden tot een jaar duren voordat je zwanger bent na het stoppen met anticonceptie. Verwacht dus niet al te veel; dan ben je alleen maar teleurgesteld als het lang duurt. Maar wie weet heb je geluk, en word je snel zwanger…

Kan ik nog zwanger worden na sterilisatie?

Sterilisatie is de meest extreme vorm van anticonceptie. Bij sterilisatie worden de eileiders of zaadleiders doorgeknipt, zodat er geen ei- en spermacellen meer vrij kunnen komen. In principe is sterilisatie een definitieve vorm van anticonceptie; je moet één keer een operatie ondergaan, en dan ben je niet meer vruchtbaar.

Maar misschien heb je wel spijt gekregen van je sterilisatie. Is het dan toch nog mogelijk om zwanger te worden? In principe is het wel mogelijk, maar de kans op zwangerschap is daarna niet erg groot. De kans op zwangerschap na een hersteloperatie is ongeveer even groot bij mannen en vrouwen.

Gemiddeld wordt niet meer dan de helft van de mannen weer vruchtbaar na een hersteloperatie. Dit hangt van een aantal factoren af, waaronder hun gezondheid en de manier waarop de sterilisatie is uitgevoerd. Het is aan jullie om te bepalen of de kleine kans op zwangerschap de moeite van een ingreep waard is.

Ook bij vrouwen is een hersteloperatie mogelijk. De kans op succes is groter als er sterilisatie met een clip of ring is uitgevoerd – ongeveer 60-80%. Bij het dichtbranden van de eileiders is de kans ongeveer 50%. Denk er dus goed over na of je de ingreep de moeite waard vindt.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

2 Reacties op "Snel Zwanger Worden na het Stoppen met Anticonceptie"

 1. Suzanne says:

  Goede dag
  Ik heb je sinds vorig jaar laten stiliseren
  Mijn eierstokken zijn dicht gebrand
  Kan ik dan zwanger raken
  Zo niet is het nog terug te draaien
  Want heb er tog spijt van

 2. S says:

  Hele website staat in het teken van verkoop van e-book. Tips waar je niks mee kan ("heb geduld.... En geduld... En nog meer geduld") beetje oplichterij

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *