Hoe Word Ik Snel Zwanger? 8 Onmisbare Tips

Wanneer je eenmaal besloten hebt dat je zwanger wilt worden en je klaar bent voor een kindje, dan wil je ook het liefst dat het zo snel mogelijk gebeurd. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De ene vrouw wordt enorm snel zwanger en de ander doet er misschien wel een jaar over.

Als het wat langer bij jou duurt, hoef je niet in paniek te raken. Ook moet je jezelf vooral niet vergelijken met een ander, want niemand is hetzelfde. Als je ervoor wilt zorgen dat je sneller zwanger wordt, dan is dit hét artikel voor jou. Online zijn er enorm veel tips te vinden. In dit artikel zullen acht onmisbare tips om sneller zwanger te worden besproken worden!

7 onmisbare tips om snel zwanger te worden

Tip 1: Levensstijl aanpassen

Het eerste wat je moet doen wanneer je zwanger wilt worden, is je levensstijl aanpassen. Wanneer je zwanger bent kun je bepaalde dingen die je voorheen deed namelijk niet meer doen. Als je dus rookt of drinkt, dan moet je hier alvast mee stoppen voordat je zwanger wordt. Het is niet verstandig om te denken dat dit wel zal lukken wanneer je eenmaal zwanger bent geworden.

Wanneer dit niet lukt, kan dit cruciale gevolgen hebben voor je kindje.

Ook kun je alvast kijken naar etenswaren die bijvoorbeeld afgeraden worden om te eten. Hier hoef je dan uiteraard nog niet mee te stoppen, maar je kunt je wel alvast voorbereiden op al het lekkers wat je voor negen maanden moet laten liggen en hier nog extra van genieten.

Wanneer je overgewicht hebt, kan dit ook tegen je werken wanneer je snel zwanger wilt worden. Probeer in dit geval wat gewicht te verliezen en gezonder te gaan eten.

Tip 2: Stop met anticonceptie

De tweede tip is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. Als je zwanger wilt worden is het van belang dat je stopt met de anticonceptiemiddelen, zoals de pil of condooms. Zodra je zeker weet dat jij en je partner samen een kindje willen krijgen, dan is het eerste wat je moet doen direct stoppen met anticonceptie.

Het betekent niet dat je na twee weken al zwanger bent, wanneer je gestopt bent met de anticonceptiemiddelen. Je lichaam moet namelijk weer even wennen en je natuurlijke menstruatiecyclus moet weer op gang komen. Dit zal dus even duren, waarschijnlijk een paar maanden.

Als jij en je partner alleen condooms gebruikten, dan kan het uiteraard zijn dat je al eerder zwanger bent.

De werking van de pil wordt echter niet zomaar uitgeschakeld, ook al ben je ermee gestopt. Je kunt ook niets doen om dit proces te versnellen. Het wordt dus gewoon afwachten totdat je zwanger bent. Houdt er dus rekening mee dat het een aantal maanden, of misschien zelfs langer, kan duren voordat je ook echt zwanger bent.

Tip 3: De vruchtbare dagen

Als je snel zwanger wilt worden, kun je dit op goed geluk proberen. Wanneer dit echter nog niet is gelukt, kun je de ‘Billings ovulatiemethode’ hanteren. Bij deze methode kijk je naar wanneer je in de vruchtbare periode zit. Dit doe je door je vaginale afscheiding goed in de gaten te houden.

Je kunt aan de textuur en kleur van je vaginale afscheiding namelijk zien wanneer je vruchtbaar bent.

Om deze methode goed toe te kunnen passen, zal je eerst moeten weten hoe de ovulatie werkt. Het is namelijk zo dat je ovuleert op een bepaalde dag in de cyclus. Op deze dag (of iets daarvoor) is het belangrijk dat je seks hebt. Op dit moment komen er namelijk een of meerdere eicellen vrij voor bevruchting.

Deze eitjes leven niet langer dat 24 uur, vandaar dat je op dat moment echt actie moet ondernemen. Belangrijk is dat je je eisprong herkent. Vaak is het zo dat je dan wat last hebt van je buik (links of rechts onderin). Deze pijn noemt men ook wel middenpijn of ovulatiepijn. Wanneer je dan gaat vrijen, ben je nog maar net op tijd.

Tip 4: Vruchtbaarheid checken aan de hand je van je afscheiding

Je kunt ook je afscheiding in de gaten houden als je snel zwanger wilt worden. Dit is misschien wat makkelijker, aangezien niet iedere vrouw last heeft van de eerdergenoemde buikpijn. In de eerste week van je cyclus vindt de menstruatie plaats en de periode vlak hierna. In deze periode kun je niet zwanger worden; de baarmoedermond zit namelijk geheel dicht in deze tijd.

Op dit moment is de afscheiding dik, troebel, zuur en taai en om deze reden dus ook moeilijk doordringbaar voor de zaadcellen.

In de tweede week van de cyclus vindt het belangrijke moment plaats. Dit is drie tot vier dagen voor de ovulatie en één tot twee dagen erna. Op dit moment wordt er veel rekbaar slijm afgescheiden. Nu is de baarmoedermond een stuk zachter en de opening ook groter/wijder.

Nu moet je dus de vaginale afscheiding in de gaten gaan houden. De vaginale afscheiding is in deze week vloeibaarder, helder van kleur en elastisch. Je zou het kunnen vergelijken met eiwit.

zwangere buik

zwangere buik

Het voorgenoemde slijm is het gunstigst voor de zaadcellen. De zaadcellen kunnen op dit moment makkelijker naar boven klimmen in de richting van de baarmoeder. Dit is dus het moment waarop je seks moet hebben met je partner. In deze periode is de kans op zwangerschap namelijk een stuk groter.

Op het moment van de grootste vruchtbaarheid is het slijm erg glibberig. Dit moment wordt ook wel de piek genoemd. Dit is het moment dat het dichtstbij de eisprong ligt. Je kunt dit slijm zien op het wc-papier. Als je dit herkent, moet je dus actie gaan ondernemen.

In week drie en vier van de cyclus is de afscheiding voornamelijk een beetje korrelig en ook droog. Op dit moment ben je niet (of minder) vruchtbaar. Wanneer je weer ongesteld gaat worden, dan kan het slijm weer wat natter worden. Dit betekent echter niet dat je weer vruchtbaar bent.

Je hebt ook ovulatietesten, waarmee je heel duidelijk kunt zien of je je in je vruchtbare dagen bevindt.

Iets anders wat je ook nog kunt doen om je ovulatie te herkennen, is je temperatuur opmeten. Als je deze iedere ochtend even opmeet en bijhoudt, dan zal je zien dat je temperatuur net wat hoger is wanneer je vruchtbaar bent.

Tip 5: Heb niet te vaak seks

Soms denken mensen dat hoe vaker je seks hebt, hoe sneller je zwanger wordt. Dit is echter niet het geval. Zoals je hiervoor hebt gelezen zijn er maar een aantal dagen waarop je echt zwanger zou kunnen worden. Drie keer geslachtsgemeenschap per dag hebben is dus niet nodig. Het kan zelfs in je nadeel werken.

De zaadcellen van een man moeten namelijk rijpen. Nadat er een zaadlozing is geweest, duurt het wel 48 uur voordat de zaadcellen weer optimaal ofwel het sterkst zijn. Om snel zwanger te worden hoef je het dus niet te doen, voor de lol natuurlijk wel!

Tip 6: Je partner

Veel vrouwen denken dat het aan hen ligt wanneer zij niet zwanger wordt, maar de man kan ook helpen bij de zwangerschap. Zo wordt het door dokters aangeraden om geen heel strakke onderbroeken aan te doen, omdat de testikels de ruimte moeten krijgen om op de beste manier mogelijk zaad aan te maken. Ook een heel hete douche of een heet bad zou niet helpen bij het aanmaken van zaad.

Ook je man moet gezonder en gevarieerder gaan eten. Hij moet ook alcohol, drugs en sigaretten aan de kant zetten om vruchtbaarder te zijn. Bovendien kan overgewicht bij de man tegenwerken, evenals overmatig sporten en eventuele hormonen innemen.

Zo zie je maar dat een man best veel kan doen om ervoor te zorgen dat jij snel zwanger wordt.

Als jij bent gestopt met roken en drinken, zou het fijn zijn als je partner je hier een beetje in steunt. Als je al moeite hebt met bepaalde dingen, kan je man best die negen maanden even meedoen, zodat het niet alleen maar moeilijker wordt. Het is tenslotte iets wat je samen doet en niet alleen. Vraag dus ook je partner om je echt mee te helpen!

Tip 7: Tijdens de seks

Er zijn ook bepaalde tips voor het hebben van seks. Zo zouden bepaalde standjes goed zijn om snel zwanger te worden. Standjes waarbij de penis zo diep mogelijk in de vagina zit tijdens het klaarkomen zijn goed. Hierbij kun je denken aan missionaris of bijvoorbeeld ‘op z’n hondjes’ (doggy). Hierbij zijn de zaadcellen direct het dichtstbij de baarmoeder en dit is natuurlijk gunstig.

Missionaris is hierbij de beste houding. Je ligt namelijk al op je rug, met de benen wijd en de knieën opgetrokken (of met de voeten op het bed) en gebogen. Je partner ligt hierbij bovenop. De vagina is hierbij naar beneden gericht en hierdoor stroomt het zaad sneller en gemakkelijker de baarmoeder in. De penetratie is vaak ook diep waardoor het zaad direct dus dieper in de baarmoeder terecht komt.

Ook is het goed om, wanneer de penis teruggetrokken wordt uit de vagina, je vagina ‘dicht’ te knijpen om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk zaad binnenhoudt. Wanneer jij en je partner klaar zijn met vrijen, is het slim om eventjes op je rug te blijven liggen, met bijvoorbeeld een kussentje onder je billen.

Zo help je mee aan de zwaartekracht en zwemmen de zaadjes hopelijk naar je baarmoeder toe.

Je moet echter niet doorslaan. Je hoeft niet uren op je rug te blijven liggen, omdat je bang bent dat je anders wat zaad verliest. Dit is echt niet erg, want er is maar één zaadje nodig om zwanger te worden en niet miljoenen.

Je hoeft dus maar ongeveer twintig minuten te blijven liggen op je rug, want hierna is het liggen niet meer effectief. Zorg er ook voor dat je niet alle geslachtsgemeenschap gaat plannen. Op deze manier wordt het niet meer iets leuks en kan je relatie eronder lijden.

Tip 8: Heb vertrouwen en vermijd stress

Tot slot is het belangrijk dat je vertrouwen houdt in het zwanger worden. Bij zoveel vrouwen is het zo dat ze niet meteen zwanger worden. Het is belangrijk dat je jezelf niet gaat vergelijken met je zus of vriendin die na twee weken als zwanger was. Zij is dan gewoon extreem vruchtbaar of heeft geluk gehad.

Stress hebben zal het zwanger worden niet bevorderen!

De meeste vrouwen worden pas na een paar maanden zwanger, ook omdat het lichaam zoals eerder gezegd even moet wennen aan dat je gestopt bent met de pil. De meeste vrouwen zijn binnen een jaar zwanger. Pas nadat je officieel een jaar gestopt bent met anticonceptie moet je een bezoek gaan brengen aan de dokter. Ook dan kun je nog steeds gewoon uit jezelf zwanger worden.

Je moet natuurlijk ook rekening houden met verschillende aspecten in je leven waardoor het misschien komt dat je niet zwanger wordt. Zo is overgewicht dus iets wat heel erg tegen kan werken. Maar ook wanneer je boven de 35 jaar bent, is de kans een heel stuk kleiner geworden dat je zwanger kunt worden. Houd hier rekening mee als het lang duurt om zwanger te worden!

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag en ben je binnen een korte tijd zwanger!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

1 Reactie op "Hoe Word Ik Snel Zwanger? 8 Onmisbare Tips"

 1. Precious says:

  Hallo, ik ben Precious 29 jaar
  Was eens zwanger, Maar mist gelopen en rond vorig jaar en dit jaar is mijn cyclus (menstruatie ) onregelmatig ben heel erg bang.
  Rond december heb ik zitten vrijen, maar nu in januari dat ik een test wilt doen is het negatief dus ik snap het niet weet niet wat ik moet doen en wat zo raar is ik voel me misselijk, voel me moe en sommige geurtjes ruiken vervelend en kost als ik wat heb gegeten , en wil graag zwanger zijn.
  Kunnen jullie mij helpen

  Grt: Precious

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *