Dit Moet Je Níet Eten en Drinken als Je Zwanger Wilt worden!

“Een gezonde baby begint bij een gezonde moeder”, wordt weleens gezegd. Dat is een waarheid als een koe; om snel en natuurlijk zwanger te worden, moet je een gezond lichaam hebben. Bij een slecht en ongevarieerd dieet, in combinatie met weinig beweging, verklein je je kans om zwanger te worden. Daarnaast kunnen er complicaties tijdens de zwangerschap ontstaan als je wel zwanger wordt.

Veel vrouwen weten ook wel dat ze gezond moeten eten en drinken wanneer ze zwanger willen worden. Wat ze echter niet altijd weten, is wat je juist moet vermijden! Er zijn een aantal stoffen en producten die je kans op zwangerschap aanzienlijk verkleinen. Ontdek in dit artikel wat je niet moet eten en drinken als je zwanger wilt worden.

Nummer 1: Geen alcohol of sigaretten

Je weet natuurlijk al goed dat alcohol en sigaretten slecht voor je zijn. De alcohol speelt met je lever, hersenen en je hart- en bloedvaten. Daarnaast hebben mensen die veel drinken verhoogde kans op het Korsakovsyndroom, een ernstige vorm van hersenbeschadiging, en op verschillende vormen van kanker.

Er wordt wel beweerd dat een glas alcohol per dag geen kwaad kan, ook niet als je zwanger wilt worden. Dat is misschien wel waar, maar wij hebben gezien dat het voor heel veel mensen lastig is om het dan ook echt bij één glas te houden. Een glas gaat al snel over in twee, ‘want wat maakt dat ene extra glaasje nou uit.’

eten1

Dit dus niet!

Daarnaast is drinken tijdens de zwangerschap sowieso schadelijk voor de baby, dus kun je er maar beter op tijd mee stoppen. De alcohol komt namelijk via jouw bloed in dat van je baby terecht. Alcohol kan zo ontzettend veel schade toebrengen bij een zich ontwikkelende baby, dat kun je niet voor mogelijk houden. Laat die flessen drank dus lekker in de kast staan!

Roken is ook ten strengste verboden voor of tijdens de zwangerschap. Door te roken heb je een verhoogde kans op longkanker, maar ook op andere aandoeningen. Daarnaast gaat roken gepaard met een algemene slechtere kwaliteit van leven. Stop dus zo snel mogelijk met roken; dan maak je het jezelf en je baby alleen maar makkelijker!

Nummer 2: Let op met vitamine A

Er wordt veel gewaarschuwd om niet een teveel aan vitamine A in te nemen als je zwanger wilt worden. Te veel vitamine A kan namelijk bij sommige vrouwen de baby in een vroeg stadium schade toebrengen. Sommige vrouwen hebben deze waarschuwingen echter iets te erg ter harte genomen, waardoor ze juist een tekort aan vitamine A hebben gekregen!

eten2

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A voor zwangere vrouwen is 800 microgram. Vitamine A zit met name in vis, boter, margarine/halvarine en in grote hoeveelheden in lever. Als vrouw moet je dus oppassen met het eten van leverworst of leverpastei. 100 gram lever kan namelijk al 11.000 microgram vitamine A bevatten; veel te veel dus!

Een sneetje leverpastei op je brood levert ongeveer 400 microgram vitamine A. Dit in combinatie met de vitamine A in andere producten is vaak al voldoende om de aanbevolen hoeveelheid te halen. Zo lang je niet te veel lever eet, ga je zeer waarschijnlijk niet over deze hoeveelheid heen. Let juist eerder op dat je niet te weinig vitamine A binnenkrijgt!

Nummer 3: Krijg niet te veel cafeïne binnen

Cafeïne is een opwekkende stof, die tot dezelfde groep stoffen behoort als bijvoorbeeld nicotine en morfine. Dit klinkt heel heftig, maar haal er dit uit: te veel cafeïne is niet goed voor je! Uit onderzoek is gebleken dat te veel cafeïne binnenkrijgen door je eten of drinken je vruchtbaarheid vermindert en de kans op een miskraam vergroot.

Offduty: Caffine Drinks

Aangeraden wordt om niet meer dan 300 mg cafeïne binnen te krijgen als je zwanger bent. De grootste ‘boosdoeners’ met cafeïne zijn koffie en energiedrankjes: ongeveer 85-90 mg cafeïne per kopje/blikje. Neem dus niet meer dan 3 van deze per dag. Dit lijkt nog mee te vallen, maar cafeïne zit ook in andere producten!

Zo zit er zelfs cafeïne in je thee, maar dan heet het theïne. Het verschilt heel erg per theesoort hoeveel theïne erin zit. Zo zit er zes keer zo veel theïne in zwarte thee als in kruidenthee, maar zit er juist helemaal geen theïne in rooibosthee. Als je veel thee drinkt, kies dan voor een variant met weinig tot geen theïne.

Nummer 4: Eet geen kant-en-klaarmaaltijden

Je ziet ze weleens in de koeling in de supermarkt liggen, precies wanneer je geen zin hebt om voor jezelf te koken: kant-en-klaarmaaltijden. Het klinkt ideaal; even in de magnetron, en klaar is je maaltijd! Dat geldt dus niet als je zwanger wilt worden, dan moet je juist deze maaltijden vermijden!

eten4

Kant-en-klaarmaaltijden zitten namelijk boordevol zout. Zout onttrekt water aan je lichaam, terwijl je in je zwangerschap juist veel vocht nodig hebt en minder zout zou moeten eten. Daarnaast zijn deze maaltijden vaak erg vet en zitten er weinig groenten in. Dan heb ik het nog niet gehad over de kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen om de maaltijden aantrekkelijk en langer goed te houden.

Er is ook helemaal geen reden om zo’n maaltijd te kopen. Naast dat er weinig voedingsstoffen in zitten, zijn ze duurder dan wanneer je zelf kookt. Je kunt heel veel gezonde recepten maken die in 15 minuten of minder klaar zijn en ook nog eens goed smaken. Struin eens rond op het internet en kijk wat je voor lekkers tegenkomt!

Nummer 5: Let op welke frisdranken wel en niet mogen

Frisdranken blijven altijd lastig wanneer je zwanger wilt worden. Aan de ene kant moet je veel drinken, want je hebt veel vocht nodig voor en tijdens je zwangerschap. Maar aan de andere kant zitten er veel suikers en weinig voedingsstoffen in frisdrank. Dit vervangen door thee is ook niet altijd verstandig, zoals je daarnet hebt gelezen.

Allereerst zitten er veel calorieën in frisdrank, en maar heel weinig voedingsstoffen. Je zit gewoon calorieën, met name in de vorm van suiker, achterover te gieten. Frisdrank bevat geen enkele stof die nodig is voor de groei van je baby. Denk je dat light frisdranken dan beter zijn? Helaas; hier zit aspartaam in. Aspartaam wordt vaak in verband gebracht met een verhoogde kans op een vroeggeboorte.

eten5

Vruchtensappen dan misschien? Die moeten toch wel gezond zijn met al het fruit dat erin zit! Helaas; aan veel vruchtensappen is extra suiker toegevoegd. Bovendien zitten er in vruchten zelf al veel suikers, waardoor één glas ongezoete vruchtensap vaak al voldoende is. Vruchtensappen zijn geen vervanging van fruit!

Sterker nog, je kunt beter een stuk fruit eten of zelf een smoothie maken, dan vruchtensap drinken. Je krijgt dan namelijk de nodige vezels binnen, die in vruchtensappen nauwelijks te vinden zijn. Zelfgemaakte smoothies zijn vaak ook nog een stuk lekkerder. Als je dan de vraag stelt: “wat mag ik eigenlijk wel drinken?”, heb ik een heel makkelijk antwoord. Water!

Nummer 6: Geen rauw vlees, rauwe vis of rauwe eieren

Rauw voedsel is niet verstandig als je zwanger wilt worden. Ik heb het dan niet alleen over rauw vlees en rauwe vis, maar ook over producten die gemaakt zijn van rauwe melk. Dit is melk die niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is, waardoor er nog bepaalde bacteriën in zitten. Dit is het geval bij onder andere buffelmozzarella en bepaalde kazen waar ‘au lait cru’ op staat.

In rauw voedsel kunnen namelijk bacteriën of parasieten zitten. Deze zijn niet eens per se schadelijk voor jou, maar kunnen dat wel voor je baby zijn. Een ongeboren baby kan allerlei aandoeningen krijgen door bacteriën of parasieten uit rauw voedsel. Nu hoef je niet gelijk naar het ziekenhuis als je één keer rauw voedsel hebt gegeten, maar let er wel op in de toekomst!

Nummer 7: Vermijd ‘snelle’ koolhydraten

Snelle koolhydraten zijn koolhydraten die erg snel door je lichaam worden afgebroken. Ze verhogen snel je bloedsuikerspiegel, waardoor je eventjes veel energie krijgt. Als reactie hierop maakt je lichaam meer insuline aan, om de spiegel weer omlaag te krijgen. Gevolg: je hebt snel weer honger nadat je snelle koolhydraten hebt gegeten.

eten6

Tijdens, maar ook voor je zwangerschap is het niet fijn als je bloedsuikerspiegel zo snel schommelt. Het gevolg is bovendien dat je te veel gaat eten, wat ook niet goed voor je is. Dit zijn namelijk vaak ongezonde snacks, en niet een stuk fruit of iets dergelijks. Je kunt daarom beter de zogenaamde langzame koolhydraten eten.

Snelle koolhydraten vind je in bijvoorbeeld suiker, alles van witmeel zoals witbrood, aardappelen, pasta’s en witte rijst. Kortom, in heel veel producten die je dagelijks eet! Langzame koolhydraten zitten in volkorenproducten, fruit, groenten en noten. De glucose wordt hierbij langzamer opgenomen in je bloed, waardoor je langer vol zit.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *