Vermijd deze Mythes over Snel Zwanger worden!

Veel mensen denken na over zwanger worden. Op het moment dat alles wel zijn gangetje lijkt te gaan, je een vast inkomen hebt en waarschijnlijk een vaste partner, is de kans groot dat een kindje je leven alleen maar beter gaat maken. Misschien heb je al vriendinnen die zwanger zijn of zwanger zijn geweest en is dit iets waar jij ook naar uitkijkt.

Als je zwanger wilt worden, moet er iets aan je gedrag veranderen. Dit heeft niet alleen te maken met de periode waarin je zwanger bent, maar ook de periode voordat je zwanger wordt. Je gedrag kan namelijk je vruchtbaarheid beïnvloeden, en niet alleen de gezondheid van je baby nadat je al bevrucht bent. Deze veranderingen hebben te maken met eten, timing, standjes en allerlei andere factoren.

Jammer genoeg bestaan er ook genoeg mythes over sneller zwanger worden. Het heeft misschien bij één iemand geholpen, of misschien heeft het eten van een bepaalde groente in combinatie met de goede timing een vriendin van je zwanger gemaakt. Dit betekent echter niet dat het een bewezen hulpmiddel is. Lees daarom hier wat een fabel en wat een feit is en hoe je hiermee om kunt gaan.

Mythes over eten

Eten lijkt een simpele manier om je vruchtbaarheid te vergroten. Je moet immers toch eten, en dan iets eten wat je vruchtbaarheid vergroot is alleen maar voordeliger. Dus, je bent op weg naar de supermarkt en besluit wat vruchtbaarheid-verhogende voedingsmiddelen te kopen. Dan kijk je op je boodschappenlijstje: “eieren, oesters, bonen, roggebrood” komen al tevoorschijn.

Jammer genoeg kan je niet een aantal voedingsstoffen eten en verwachten dat je binnen een week zwanger bent. Zo zijn hardgekookte eieren en oesters goed voor je libido, wat zorgt dat je meer zin krijgt in seks. En logischerwijs, als je meer seks hebt, zijn er meer pogingen om zwanger te raken. Maar je vruchtbaarheid is niet hoger.

Wanneer we dan naar bonen en roggebrood kijken, blijkt dat er inderdaad stofjes in zitten die goed zijn voor je vruchtbaarheid. Maar ook hier zit er een addertje onder het gras. De stofjes zijn in voeding in zodanig lage mate aanwezig, dat je heel veel bonen of roggebrood moet eten om vruchtbaarder te worden.

Wat helpt dan wel? Een goed dieet. Simpelweg gezond eten is de sleutel tot een vruchtbaarder lichaam. Bonen en roggebrood vallen in dit geval wel onder het dieet, net als veel groenten en fruit, noten en zaden. Gevarieerd en genoeg eten maakt je lichaam gezonder, wat maakt dat het genoeg hormonen aanmaakt voor jou om zwanger te worden.

Mythes over timing

Als er ergens veel mythes over zijn, dan is het wel timing. Veel vrouwen horen van vriendinnen, moeders en oma’s wat ze wel niet moeten plannen om zwanger te worden. Dit werkt jammer genoeg lang niet zo vaak als we zouden willen dat het deed. Lees daarom welke mythes je niet hoeft te geloven, om jezelf een hoop moeite te besparen.

  • Temperatuur meten. Niemand houdt je tegen om je temperatuur te meten, maar misschien is het handig om te weten dat je temperatuur pas na ovulatie stijgt. Dit betekent dat je dus altijd te laat bent, tenzij je op standaard dagen een stijging in temperatuur hebt. In dat geval weet je dat de dagen ervoor je vruchtbare periode bezig is.
  • Lengte cyclus en vruchtbare dagen. Volgens veel mythes duurt de cyclus van een vrouw 28 dagen en ovuleert zij op dag 14. Was het maar zo’n feest! Dan konden we allemaal zwanger worden (of het juist voorkomen) in één keer. Het is belangrijk te weten dat deze dagen allemaal een gemiddelde zijn en voor weinig vrouwen geldt.
  • Geen pil, dus snel zwanger. Als je nooit een pil hebt gebruikt, betekent het niet dat je hormonale huishouding zodanig op orde is dat je direct zwanger kunt worden. Voor iemand die niet de pil heeft gebruikt gelden dezelfde factoren als iemand die wel de pil gebruikt heeft.

Mythes gedrag in bed

Een andere groep mythes heeft te maken over je acties in, of juist buiten, bed. Er zijn talloze standjes die je kunt proberen, maar jammer genoeg is nog geen enkel standje bewezen hét standje te zijn voor vrouwen of koppels die zwanger willen worden.

De grootste mythe rondom standjes en zwanger worden is degene dat je het makkelijkste zwanger wordt via de missionarishouding. Hierbij ligt de vrouw op haar rug en de man bovenop haar. Het is logisch dat veel mensen deze houding hadden toen de vrouw zwanger werd, omdat het veruit de meest gebruikte houding is. Dit betekent niet dat het de kans op zwanger worden vergroot. Het is wel zo dat staand seks hebben of zitten tijdens het vrijen, het lastiger maakt voor de spermacellen om bij de eicel te komen, omdat ze worden tegengehouden door zwaartekracht.

Een andere mythe gaat over de houding die je aanneemt na de seks. Sommige vrouwen zweren erbij om hun benen in de lucht te houden nadat ze seks hebben gehad. Zolang je alleen je benen in de lucht houdt, en niet je romp omhoog duwt, beïnvloed je de zwaartekracht rondom je baarmoeder jammer genoeg niet. Even blijven liggen om te zorgen dat het sperma in je blijft zitten is wel voordelig, maar simpelweg je benen in de lucht houden heeft weinig tot geen effect.

Als laatste bestaat de mythe dat jij moet klaarkomen om de kans op zwangerschap te vergroten. Dit is niet het geval. Weer heeft zelf klaarkomen weinig tot geen effect op je vruchtbaarheid. Integendeel, de kans is groot dat je gestresst raakt wanneer je (nog) niet klaar bent gekomen, wat je vruchtbaarheid weer verkleint. Focus hier dus niet te veel op.

In conclusie is het dus belangrijk om op verschillende dingen te focussen. Gezond leven, niet stressen en een gynaecoloog opzoeken vergroten je kans op zwangerschap, maar vertrouw niet te veel op oma’s geneeswijzen deze keer! We wensen je veel succes met zwanger worden.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *