Weten of Je Zwanger bent? Ontdek deze methodes!

Wanneer je graag een kindje wilt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten of je zwanger bent. Het is een beetje als hopen dat je snel antwoord krijgt van een bedrijf voor een baan waarnaar je hebt gesolliciteerd, maar dan nog groter! Spannend dus, en omdat het zo belangrijk is voor zo veel mensen is het dus ook op alle fronten gediscussieerd.

Er zijn verschillende methoden die mensen gebruiken om zo snel mogelijk te zien of ze zwanger zijn. De bekendste twee zijn natuurlijk de zwangerschapstest en het uitblijven van je menstruatie. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop vrouwen hun zwangerschap baseren, of ze nu betrouwbaar zijn of niet. Daarom kan je hier lezen over betrouwbare en onbetrouwbare methoden om vast te stellen of je zwanger bent of niet.

Naast de vraag of je zwanger bent of niet, zijn er waarschijnlijk nog veel meer vragen die je hebt over je baby, je zwangerschap en je lichaam. Deze informatie is niet vast te stellen via je menstruatie of een zwangerschapstest. Daarom kun je later in dit artikel lezen over ‘meer informatie over je zwangerschap’. Veel leesplezier!

Verschillende methoden

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of jij bevrucht bent of niet en of je dus wel of niet een kindje gaat dragen. Ten eerste kun je je kennis baseren op de manier waarop je lichaam reageert. Als je zwanger bent, is je complete hormonale huishouding overhoop gegooid. Dit zorgt dat je lichaam zich anders gaat gedragen dan jij gewen bent. Een aantal eerste tekenen zwangerschap die dit aanduiden, zijn:

  • Uitblijven van menstruatie. Als je niet aan de pil bent, kan je menstruatie onregelmatig zijn. Sommige vrouwen houden precies bij wanneer ze ongesteld zijn. Als de menstruatie dan uitblijft, weet je dat de kans bestaat dat je zwanger bent.
  • Wanneer je een klein beetje bloed verliest op het moment dat je ongesteld had moeten zijn of net daarna, is dit waarschijnlijk een innestelingsbloeding. Dit is een teken dat je zwanger bent.
  • Verandering in de borsten. Als je zwanger bent veranderen je borsten. Ze zijn vaak wat gevoelig en soms zelfs ook pijnlijk. Ze worden ook groter. Je tepels kunnen ook veranderen; ze kunnen groter worden en soms ook donkerder.
  • In je eerste trimester, de eerste drie maanden van je zwangerschap, kan je last hebben van misselijkheid of braken. Geuren die je eerst aangenaam vond, zoals bijvoorbeeld koffie, zijn nu een stuk minder aantrekkelijk.
  • Een hoop van je energie gaat natuurlijk naar de baby die in je buik aan het groeien is als je zwanger bent. Vermoeidheid is daarom ook een teken van bevrucht zijn. Let wel dat vermoeidheid door onwijs veel factoren beïnvloed wordt, en daarom niet zo’n sterke indicator is.
  • Een zwangerschap voelt soms mentaal als één grote menstruatie. Dit houdt in dat je van het ene op het andere moment je ineens heel erg verdrietig of gefrustreerd kan voelen.

 

Al deze veranderingen in je lichaam kunnen aanduiden dat je zwanger bent. Maar misschien ben je wel slachtoffer van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Als je je onder veel stress bevindt, kan je ook moe zijn, stemmingswisselingen hebben en kan je menstruatie uitblijven.

Het is dus belangrijk dat je zeker bent van je zwangerschap in je eerste trimester, omdat je op die manier je levensstijl zodanig kunt aanpassen dat je je baby niet beschadigd. Daarom zijn er ook manieren om zeker te weten dat je zwanger bent:

  • Zwangerschapstesten kun je het beste ’s ochtends doen, wanneer je moet plassen en niet al gegeten hebt. De verpakking vertelt je wat je moet doen. Hoe later je de zwangerschapstest doet, hoe meer accuraat de uitslag. Je zwangerschapstest één dag na bevruchting doen, is waarschijnlijk geen goed idee, omdat de hormonen die aangeven dat je zwanger bent nog niet in grote mate in je bloed aanwezig zijn.
  • Naar de dokter. Bij een arts, of een gynaecoloog, kun je een urineonderzoek of bloedonderzoek uit laten voeren. De bloedtest is het meest accuraat van alle testen. Dus zelfs als je urinetest positief is, zal je arts nog wat bloed afgeven om het zeker te weten.

Meer informatie over je zwangerschap

Weten of je zwanger bent is de eerste stap die je kunt zetten in het faciliteren van je zwangerschap en uiteindelijk ouderschap. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer vragen die je wilt beantwoorden. De vraag die iedereen jou stelt is natuurlijk ‘is het een jongetje of een meisje?’, en misschien wil je hier wel heel vraag een antwoord op. Maar misschien stel je jezelf wel de vraag of je kind wel gezond is.

Voor dit soort vragen zijn geen testjes die je in de apotheek of lichamelijke hints. Sommige mensen zweren dat wanneer je je buik hoog draagt, je een meisje hebt en wanneer je je buik laag draagt het een jongetje is. Dit is echter een mythe, je kunt van buiten niet concluderen welk geslacht er in je buik rondhangt.

Voor diepgaande en betrouwbare informatie moet je toch echt naar een dokter. Het is aan te raden om tijdens je zwangerschap sowieso naar een dokter te gaan, omdat deze jou kan vertellen of jij gezond leeft en of je zwangerschap volgens plan en schema verloopt. Wanneer je wilt weten of je een jongetje of een meisje krijgt, is het aan te raden om naar een verloskundige te gaan. Deze ‘scant’ dan het binnenste van je buik via echoscopie (een echo). Na een aantal weken is te zien wat het geslacht van je kindje is.

Tegenwoordig zijn er ook manieren om te zien of je kindje gezond is en geen last heeft van genetische aandoeningen. Natuurlijk is het maar de vraag of je dit graag wilt zien. Dit soort onderzoeken kosten veel geld en zijn nog steeds het onderwerp van veel soorten discussies. Daarom is het goed deze beslissing met je dokter en je partner te bespreken.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *