Slik de Juiste Voedingssupplementen en Word Snel Zwanger

Gezond eten en regelmatig bewegen: deze tips worden je vast om de oren geslagen wanneer je vraagt hoe je vruchtbaarder kunt worden. Dat is ook gerechtvaardigd; een gezond lichaam is de eerste stap naar een snelle en gezonde zwangerschap. Maar het houdt hierbij nog zeker niet op.

Mensen zijn soms wat wantrouwend tegenover voedingssupplementen, met het idee ‘het kan nooit beter zijn dan normaal eten en drinken.’ Maar daar zijn de supplementen ook helemaal niet voor bedoeld; ze zijn juist een aanvulling op je normale dieet. Voedingssupplementen helpen je daarom ook om sneller zwanger te worden!

Voedingssupplementen; als aanvulling, niet als vervanging

De naam zegt het eigenlijk al; voedingssupplementen voegen iets toe aan je normale eetpatroon. Ze bevatten vitamines die je normaal gesproken niet of weinig binnen krijgt, om je lichaam sterker te maken en toch genoeg van alle stoffen binnen te krijgen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je voedingssupplementen gaat gebruiken als vervanging van normaal eten.

Dat is namelijk niet goed voor je. Natuurlijke vitamines en andere stoffen werken altijd beter dan pillen. Je kunt bijvoorbeeld niet stoppen met het eten van fruit en groente, en dan maar vitamine C pillen gaan slikken. De pillen zijn er alleen als je, om wat voor reden dan ook, niet genoeg vitamine C binnen kunt krijgen.

Welke voedingssupplementen zijn nuttig als je zwanger wilt worden?

Er zijn enkele voedingssupplementen die erg nuttig kunnen zijn, wanneer je besloten hebt zwanger te willen worden. Onder dit kopje leggen we je verder uit welke voedingssupplementen je beter wel kunt slikken, als je jouw vruchtbaarheid wilt verhogen en sneller zwanger wilt worden.

Foliumzuur

Foliumzuur is waarschijnlijk het bekendste voedingssupplement voor vrouwen die zwanger kunnen worden. Foliumzuur, eigenlijk vitamine B11 is erg goed voor de vrouw wanneer zij deze enkele weken voor en tijdens de zwangerschap slikt. Gebruik foliumzuur ongeveer 4 weken voordat je (mogelijk) zwanger wordt, en minimaal tot je 10 weken zwanger bent.

Foliumzuur verkleint de kans dat je kindje wordt geboren met een open ruggetje aanzienlijk; 50 tot 70 procent. Je moet al voor de zwangerschap beginnen met het slikken van foliumzuur, omdat het even duurt voordat jouw lichaam genoeg extra foliumzuur heeft opgenomen. Blijf ook foliumzuur slikken wanneer je na die 4 weken nog niet zwanger bent.

Foliumzuur komt ook in je eten voor, voornamelijk in groene groenten (broccoli, spinazie, tuinbonen). Echter is dit niet genoeg om de hoeveelheid van 400 mcg te bereiken die nodig is om je baby voldoende te beschermen. Slik dus ruim op tijd foliumzuur en de kans dat je kindje gezond ter wereld komt wordt een stuk groter!

Het Voedingscentrum is in Nederland de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde informatie biedt op het gebied van voedsel. Ook Het Voedingscentrum adviseert het gebruik van foliumzuur als je gaat proberen om zwanger te worden. Op deze pagina van Het Voedingscentrum vindt je de adviezen van Het Voedingscentrum.

Vitamine D

Onderzoek heeft aangetoond dat het vrouwelijk lichaam tijdens de zwangerschap een hogere behoefte aan vitamine D heeft. Het beste is om hier dagelijks 10 microgram van te nemen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de opname van calcium, wat weer belangrijk is voor de ontwikkeling van botten en tanden.

Vitamine D is echter ook belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. En dat heb je wel nodig als je zwanger bent; je wilt nog beter beschermd zijn tegen mogelijke ziekteverwekkers. Ook het immuunsysteem van je baby moet goed ontwikkelen; vitamine D slikken is daarom een goed idee.

Multivitaminen voor zwangere vrouwen

Er zijn tegenwoordig al speciale multivitaminen voor zwangere vrouwen ontwikkeld. Dit komt, doordat slechts een schokkend laag percentage van de vrouwen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten, fruit en vis voldoet. Dit is respectievelijk 5%, 10% en 17%. Zij lopen dus veel belangrijke stoffen mis.

Als jij ook niet voldoende groenten, fruit of vis eet, kan het daarom verstandig zijn vitaminepillen speciaal voor zwangere vrouwen te slikken. Deze voedingssupplementen bevatten zowel vitamine B11 (foliumzuur) en D, als andere nodige mineralen en vitaminen om jou en je kindje goed te beschermen.

Welke voedingssupplementen moet ik vermijden?

Het is heel fijn om te weten welke voedingssupplementen je wel moet slikken, maar er zijn ook vitamines waar je mee op moet passen. Te veel van deze vitamines kunnen namelijk op een manier schadelijk zijn voor jou of je ongeboren kind. Gelukkig zijn dit er maar heel weinig, en een beetje van deze vitaminen binnen krijgen is juist weer goed.

De belangrijkste vitamine om voor uit te kijken is vitamine A. Vitamine A is een vetoplosbare vitamine, die bij een overdosering kan zorgen voor bepaalde aangeboren afwijkingen bij je ongeboren kindje. Vitamine A zit vooral in leverproducten; maar je kunt nog steeds zonder zorgen elke dag één boterham met een leverproduct eten.

Veel multivitaminen voor zwangere vrouwen houden al rekening met de effecten van vitamine A. Zij bevatten daarom bètacaroteen. Dit is een antioxidant dat ook in veel groenten voorkomt. Bètacaroteen wordt in het lichaam zelf omgezet tot vitamine A, en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd.

Dit is veel veiliger dan het zelf slikken van vitamine A, omdat het lichaam nooit meer bètacaroteen omzet in vitamine A dan het nodig heeft. Je krijgt met het slikken van provitamine A nooit teveel vitamine A binnen, alleen maar precies wat je nodig hebt!

Krijg ook voldoende visolie binnen

Aanbevolen wordt om twee keer per week vis te eten, waarvan minimaal één keer per week vette vis. Op deze manier krijg je namelijk voldoende Omega 3-vetzuren binnen. Deze vetzuren zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van onder andere de hersenen en de ogen.

Maar ook hier verzuimen veel mensen genoeg te eten; 83% eet niet voldoende vis. Als jij één van die mensen bent, kun je visoliepreparaten slikken met Omega 3-vetzuren. Let wel op dat het de Omega 3, en niet de Omega 6 of 9-vetzuren zijn die je slikt. Ook hoef je niet extra visolie te slikken als je voldoende vis eet.

We hopen dat het nu duidelijker voor je is welke voedingssupplementen en vitamines belangrijk zijn wanneer je zwanger wilt worden. Neem onze adviezen ter harte en je wordt veel sneller zwanger!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

2 Reacties op "Slik de Juiste Voedingssupplementen en Word Snel Zwanger"

  1. Jessica says:

    Ik wil graag zwanger worden

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *