12 Meest Populaire Tekenen / Symptomen van Zwangerschap

ben-ik-zwanger

Je weet niet precies waarom, maar je voelt je de laatste tijd zo raar… Zonder reden ben je misselijk, moet je vaak naar het toilet en zijn je borsten gevoeliger. Je snapt het maar niet, en opeens sta je erbij stil: je bent al een paar dagen overtijd. Zou het dan echt zo zijn dat je zwanger bent? Nee toch…

Nog voordat je een echo kunt laten doen om te zien hoe het er met je kindje aan toe gaat, kun je al herkennen of je zwanger bent. Daarvoor hoef je niet per se een zwangerschapstest te gebruiken. Je lichaam geeft je namelijk verschillende tekenen wanneer je zwanger bent. Ontdek hier de 12 meest voorkomende symptomen van zwangerschap!

Kun je een zwangerschap op tijd herkennen?

Het dragen van een kindje is niet zomaar een taak. Als je erover nadenkt, is het eigenlijk best bijzonder dat je lichaam zich in zo’n korte tijd klaarmaakt om een baby te laten groeien in jouw buik. Dat kan niet ongemerkt gebeuren; de processen die hierbij een rol spelen hebben uiteraard ook invloed op jouw lichaam op andere manieren.

Conceptual image of pregnant belly with painted clock

Conceptual image of pregnant belly with painted clock

Dit zijn precies de tekenen waaraan je een zwangerschap kunt herkennen. Zwanger worden heeft vooral te maken met veranderingen in je hormoonbalans en energiespiegel. Deze veranderingen merk je natuurlijk niet alleen in de zwangerschap, maar ook op andere manieren. Die kunnen voor iedere vrouw anders zijn; daarom sommen we hier ook de meest voorkomende symptomen van zwangerschap op.

Ik wil je wel alvast een korte ‘waarschuwing’ geven: je moet wel meerdere van deze tekenen hebben om eventueel te kunnen zeggen dat je zwanger bent. Daarnaast geven ze geen garantie van zwangerschap; het kan zomaar zijn dat je 4 van deze symptomen herkent omdat je gewoon de griep hebt. Check daarom eerst of je deze symptomen hebt en doe dan voor de zekerheid nog een zwangerschapstest. Pas dan weet je zeker of je zwanger bent!

Symptoom 1: Ochtendmisselijkheid

Dit is een van de meest voorkomende tekenen van zwangerschap. De meeste vrouwen merken het vooral in de ochtend, maar het kan ook op een ander moment op de dag gebeuren: misselijkheid. Deze misselijkheid wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door bepaalde hormonen die bij je zwangerschap hun werk doen.symptomen2

Waarom zijn veel vrouwen dan vooral in de ochtend misselijk? Simpel: dan heb je nog een lege maag. Op een lege maag ben je sneller misselijk dan op een volle maag. Als jij veel last hebt van (ochtend)misselijkheid is het dan ook belangrijk om te blijven eten en drinken, ook al heb je daar misschien juist geen zin in.

Begin in de ochtend met een licht ontbijt, zoals een cracker met thee. Sla niet je ontbijt over, want dan kan de misselijkheid erger worden. Eet het liefst verspreid over de dag kleinere maaltijden. Probeer zuur, pittig, vet en zwaar voedsel te vermijden – deze bevorderen de misselijkheid juist. Blijf ook voldoende drinken!

Symptoom 2: Grotere en/of gevoelige borsten

Wanneer je bent bevallen, moet je lichaam klaar zijn om borstvoeding te geven. Daar bereidt het zich tijdens je zwangerschap al op voor en dat merk je: je borsten zijn een stuk gevoeliger en meestal ook groter. Je borsten kunnen erg gespannen aanvoelen en het is niet prettig om ze aan te raken, ook niet als je het zelf doet. Je kunt het ook aan je tepels zien: die zijn vaak wat donkerder.

Dit is natuurlijk vervelend, want het doet niet alleen pijn, maar je moet ook grotere bh’s kopen! Er zijn overigens ook vrouwen die voor iedere menstruatie last hebben van grotere borsten, dus voor hen is dit geen doorslaggevend symptoom. Vrouwen die normaliter geen grotere borsten hebben voor een menstruatie merken het dan ook sneller wanneer ze zwanger zijn.

symptomen3

Symptoom 3: Licht bloedverlies na innesteling

De innesteling houdt in dat de bevruchte eicel in de baarmoederwand opgenomen wordt, waar hij verder uit zal groeien tot embryo. Bij de innesteling vindt soms een licht bloedverlies plaats, zo’n elf tot dertien dagen na de bevruchting. Dit bloed is meestal roze van kleur, vermengd met wat slijm. Het bloedverlies kan echter ook bestaan uit een paar druppels felrood bloed, of juist wat bruiner bloed.

Sommige vrouwen ervaren zelfs geen bloedverlies na innesteling! Je begrijpt al dat dit symptoom voor zwangerschap wat vaag is en lang niet voor elke vrouw hetzelfde is. Daarnaast verlies je natuurlijk ook bloed als je menstrueert; dat is echter een stuk meer dan bij de innesteling. Je kunt het verschil daartussen duidelijk merken.

Symptoom 4: Algemene moeheid

symptomen4Een baby laten groeien in je buik kost veel energie, dat kun je begrijpen. Het is dan ook niet zo gek dat je last kunt hebben van vermoeidheid tijdens je zwangerschap. Vooral het begin van de zwangerschap eist een zware tol van je lichaam. Je merkt misschien dat je meer gaat eten om aan de energiebehoefte van je lichaam te voldoen, en dat je eerder moe bent.

Vermoeidheid is natuurlijk een heel algemeen symptoom. Het kan betekenen dat je te weinig energie binnenkrijgt, dat je gewoon een zware dag hebt gehad – of dus dat je zwanger bent. Hou het wel in de gaten; als je meerdere weken achter elkaar vermoeid bent, vooral aan het einde van de middag, kan het zijn dat je zwanger bent.

Deze vermoeidheid vindt vooral de eerste drie maanden van de zwangerschap plaats. Daarna trekt het meestal weer weg. Zorg er wel voor dat je het rustig aan blijft doen, want een zwangerschap blijft veel eisen van je lichaam en je moet niet te veel gaan forceren. Zorg goed voor jezelf!

Symptoom 5: Extra plassen

Een zwangerschap kost niet alleen energie, maar er moeten ook meer voedingsstoffen aangeleverd worden. Je eet en drinkt eigenlijk letterlijk voor twee! Oké, een van die twee is misschien een ongeboren baby, maar toch. Er gaat meer bloed door je lichaam heen, want ook je baby moet goed doorbloed blijven, en er gaan voedingsstoffen in vloeibare vorm door de navelstreng naar de baby.

Die voedingsstoffen gaan ergens heen, maar moeten er voor een deel ook weer uit. Kortom: je nieren hebben meer vloeistoffen om te verwerken. Dat betekent dat je vaker naar de wc moet, omdat je blaas sneller vol is. Dit merk je, wederom, vooral in het begin van de zwangerschap.

Heb jij vaak het gevoel dat je naar de wc moet, maar als je eenmaal op de wc zit hoef je eigenlijk niet te plassen? Dan kan het ook heel goed zijn dat je zwanger bent! Doordat de baby in je baarmoeder groeit, drukt de baarmoeder soms tegen de blaas aan. Je kunt hierdoor het gevoel krijgen dat je moet plassen terwijl dat eigenlijk niet zo is.

Symptoom 6: Verkleuring tepelhof

We hadden het er al kort over bij het symptoom van gevoelige borsten: de tepels kunnen ook verkleuren. Ze worden tijdens je zwangerschap donkerder. Je vraagt je misschien af, hoe komt dat? Daar is een redelijk simpele verklaring voor: dan zijn ze beter te vinden voor je baby. Baby’s kunnen helemaal niet zo goed zien, en de donkere tepels vormen meer een contrast met je borsten.

Daarnaast kunnen er ook wat meer bobbeltjes op je tepels ontstaan. Dit zijn kliertjes, die een soort vet produceren. Zo blijven je tepels soepel en zijn ze beschermd tegen bacteriën. Bovendien scheiden ze een bepaalde geur af, waardoor je baby de tepels snel kan herkennen.

Symptoom 7: Gevoelige onderbuik

Ik heb het al gehad over je baarmoeder die groeit, waardoor er meer druk op je blaas komt te staan. Dit is echter niet het enige gevolg van de groeiende baarmoeder. Je krijgt er namelijk ook een gevoelige onderbuik door. Aanrakingen op je onderbuik zijn gevoeliger dan eerst en het doet ook sneller pijn als iets in je buik prikt.

Nogmaals, alleen een gevoelige onderbuik hoeft natuurlijk niets te betekenen. Pas als je dit symptoom in combinatie met andere symptomen van de lijst herkent, bestaat er een kans dat je zwanger bent. Er zijn uiteraard nog vele andere mogelijkheden voor het ontstaan van een gevoelige buik zonder dat er een zwangerschap aan te pas komt.

Symptoom 8: Je bent overtijd

Dit is waarschijnlijk het eerste symptoom waardoor de alarmbellen bij je gaan rinkelen: je bent overtijd! Ofwel, je menstruatie blijft uit. Het is logisch dat dit gebeurt, want bij een zwangerschap wordt een eicel bevrucht en gaat deze zich innestelen in de baarmoeder. Het baarmoederslijmvlies blijft dan in stand en wordt niet afgestoten, zoals normaal bij een menstruatie gebeurt.

symptomen5

Let wel op! Een paar dagen overtijd zijn betekent nog niet dat je gelijk zwanger bent. Zelfs als je een regelmatige cyclus hebt (elke keer na bijna hetzelfde aantal dagen menstrueren) kan het zijn dat je menstruatie een keer een paar dagen uitblijft. Raak dan niet gelijk in paniek, maar wacht gewoon nog een tijdje af. Wanneer je meer dan 2 weken overtijd bent, kijk dan eens naar de andere symptomen.

Sommige vrouwen hebben juist een onregelmatige menstruatiecyclus; zij weten nooit precies wanneer ze weer gaan menstrueren. Voor hen is het dan ook lastig om aan te geven of ze overtijd zijn. Als jij een onregelmatige cyclus hebt, betekent dit zwangerschapssymptoom vrij weinig. Kijk of je andere symptomen uit de lijst herkent als je denkt zwanger te zijn.

Symptoom 9: Meer vaginale afscheiding

Herken je het, afscheiding uit de vagina? We bedoelen dan geen urine, maar vocht en slijm van de wand van de vagina en de baarmoederhals. Deze afscheiding kun je zelf voelen door je vingers in je vagina te brengen. Normaal gesproken is het slijm vloeibaar, een beetje slijmerig en doorzichtig wit van kleur.

Net na de innesteling kan er een kleine bloeding optreden, zoals we bij het derde symptoom hadden besproken. Je vaginale afscheiding kan dan wat toenemen en tijdelijk roze tot bruin van kleur zijn. Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van meer vaginale uitscheiding. Het slijm is dan dunner en wateriger, dit blijft toenemen tijdens je zwangerschap.

Naarmate je bevalling dichterbij komt, kan je dan ook last hebben van erg veel vaginale afscheiding. Je moet dan oppassen dat het niet eigenlijk vruchtwater is dat je verliest. Hoe herken je het verschil? Vruchtwater is helder, kleurloos (zoals water) en ruikt een beetje zoet. Afscheiding blijft altijd een beetje wittig, slijmerig en ruikt niet sterk.

Symptoom 10: Obstipatie of opgeblazen gevoel

symptomen6De hormonen die tijdens de zwangerschap aangemaakt worden, hebben overal in je lichaam uitwerking. Zo ook op je verteringsstelsel. Door de grote hoeveelheid hormonen in je lichaam kunnen de darmen uitzetten en je maag van streek raken. Dit is een van de redenen dat je je misselijk kunt voelen, maar ook dat je last kunt hebben van verstopping of een opgeblazen gevoel.

Je raadt het wel: ook dit is niet zo’n uniek symptoom zoals overtijd zijn of grotere borsten. Obstipatie kan allerlei oorzaken hebben, waaronder stress. Het is meer dan eens voorgekomen dat vrouwen heel graag zwanger wilden worden en daardoor stress ondervonden. Hierdoor konden hun darmen gaan opspelen, wat de vrouwen als symptoom van zwangerschap herkenden, terwijl ze helemaal niet zwanger waren!

Je kunt verstopping en een opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap vooral verminderen via je voeding. Eet sowieso gezond en gevarieerd, dat is de basis van een gezond lichaam. Begin daarnaast elke dag met een ontbijt, eet veel vezels, drink minstens 2 liter water per dag en eet goed verdeeld over de dag. Zo houd je jouw verteringsstelsel het gelukkigst!

Symptoom 11: Opkomend maagzuur

Doordat je baarmoeder groeit, komen niet alleen je blaas en je buik in verdrukking, maar ook je maag. Het gevolg hiervan is dat je last kunt krijgen van opkomend of brandend maagzuur. Dit kun je ervaren als een branderig gevoel in de slokdarm, misselijkheid, veel boeren of pijn in de borst. Erg vervelende symptomen, maar wat kun je eraan doen?

Eigenlijk gelden hiervoor dezelfde regels als voor obstipatie en misselijkheid. Het meeste zit hem in je voeding, die moet zoals gezegd gevarieerd zijn en verspreid worden over de dag. Kies liever voor meerdere kleine maaltijden over de dag dan een of twee grote. Ga ook geen dutje doen na het eten, want door horizontaal te liggen komt het maagzuur makkelijker in de slokdarm.

Wat moet je nog meer vermijden? Vet en pittig eten kan de maag irriteren, net als te veel zuivel. Veel drinken is goed, maar doe het rustig aan met koffie en alcohol. Cafeïne en alcohol kunnen namelijk ook een irriterende werking hebben. Ook de zure citrusvruchten zijn geen goede vriend van je maagzuur.

Symptoom 12: Vaker een bloedneus

symptomen7Je denkt misschien, wat heeft een zwangerschap nou te maken met bloedneuzen? Ik kan je vertellen dat er zelfs meerdere oorzaken zijn waardoor je vaker een bloedneus krijgt als je zwanger bent! Allereerst word je natuurlijk zwaarder als je zwanger bent; je draagt immers een kind met je mee. Hierdoor gaat je lichaam meer bloed aanmaken en komt er meer druk te staan op de bloedvaatjes in je neus.

Daarnaast komen de hormonen weer om de hoek kijken. Door het hormoon progesteron worden je bloedvaten wat slapper en dunner. In je neus betekent dat dat je eerder last krijgt van een spontane bloedneus. Je bloedvaatjes kunnen dan eerder knappen. Ten slotte zijn de slijmvliezen beter doorbloed – ook in je neus.

Je kunt niet zoveel tegen deze bloedneuzen doen. Probeer zo veel mogelijk botsingen met je neus te voorkomen. Als je een bloedneus hebt, knijp je neus dan boven de neusvleugels dicht en ga met je hoofd voorover gebogen zitten. Wacht nu zo’n 10 minuten en snuit daarna niet je neus! Daardoor kunnen de bloedvaatjes juist nog een keer springen.

symptomen8

Kijk ook in deze infographic voor alle symptomen kort op een rijtje! Hang hem bijvoorbeeld op je prikbord en je kunt altijd checken voor zwangerschap symptomen.

Een zwangerschapstest doen: zeker weten dat je zwanger bent

Deze symptomen zijn de meest voorkomende tekenen van zwangerschap. Dat houdt ten eerste in dat jij ook symptomen van een zwangerschap kunt hebben die niet in dit lijstje staan, maar het kan ook betekenen dat jij niet al deze symptomen ervaart. Zeker omdat veel symptomen meerdere oorzaken kunnen hebben, is het lastig om te weten of je nou echt zwanger bent.

Daarom raad ik je aan om voor de zekerheid ALTIJD een zwangerschapstest te doen. Zwangerschapstesten zijn betrouwbaarder dan welke lijst met symptomen dan ook en kunnen je met bijna volledige zekerheid vertellen of je zwanger bent. Koop altijd een fysieke zwangerschapstest in de winkel of online; begin niet aan een zogenaamde ‘online zwangerschapstest’. Dat zijn gewoon vragenlijsten die checken of je symptomen hebt.

symptomen9

Zwangerschapstesten kijken of er bepaalde hormonen in je urine aanwezig zijn die je alleen kunt meten wanneer je zwanger bent. Zo’n test werkt erg simpel: je hoeft alleen maar een staafje in je urine te houden (het liefst ochtendurine) en je ziet bijna gelijk of je zwanger bent.

Deze lijst met symptomen kan je helpen om een zwangerschap te herkennen; met een zwangerschapstest kun je de aanwezigheid van een baby in je buik ook echt bevestigen. Is jouw uitslag positief? Gefeliciteerd, je bent zwanger! Kijk dan ook vooral rond op de rest van onze site voor meer informatie om gezond zwanger te blijven.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

27 Reacties op "12 Meest Populaire Tekenen / Symptomen van Zwangerschap"

  1. Lisa Geelen says:

    De laatste tijd ben ik steeds erg moe, en ik ben ook erg vaak misselijk, en moet vaak overgeven. Ook heb ik het snel warm, en heb ik veel last van een opgeblazen gevoel. Ik ben wel nog steeds ongesteld. Maar ik heb ook wel eens gehoord dat mensen gewoon ongesteld werden terwijl ze zwanger waren. Ben ik dan toch zwanger? Gr Lisa

    • Jaap says:

      Beste Lisa,

      Het klinkt inderdaad alsof je wel eens zwanger zou kunnen zijn, zelfs ondanks je 'ongesteldheid'. Maar je bent niet echt ongesteld, dat is niet mogelijk tijdens je zwangerschap. In jouw geval zal je waarschijnlijk vaginale bloedingen ondervinden. Doordat deze wellicht even regelmatig plaatsvinden als gewoonlijk tijdens je menstruatie, kan je deze bloedingen verwarren met ongesteldheid.
      Deze bloedingen hoeven niet serieus te zijn, maar toch raad ik je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met je huisarts. Ze kunnen namelijk ook wijzen op een ernstig probleem, zoals een miskraam of een infectie. Neem dus geen risico!

      Met vriendelijke groet,
      Jaap

  2. Sharona H says:

    be op het moment 37 jaar oud, weeg 72 kilo en ben 1 meter 63 lang. Ik merkte pas in de winkel dt mijn behamaat van 80C naar 80E is gegaan. Betekent dat dan dat ik zwanger ben of kunnen je borsten zo laat nog groeien?? mvg, Sharona

    • Jaap says:

      Beste Sharona,

      Borstgroei kan nog steeds plaatsvinden als je allang uit de puberteit bent. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je jouw dieet hebt aangepast. Bepaalde voedingsstoffen en mineralen kunnen namelijk van invloed zijn op het feit dat jouw borsten gegroeid zijn, zelfs als je verder afgevallen bent. Maar je borsten kunnen ook juist gegroeid zijn doordat je bent aangekomen.

      Ik zou je aanraden om eens een keer een zwangerschapstest te doen, het liefst bij jouw huisarts. Mocht je niet zwanger zijn, kan je hem - als je weet dat je niet aangekomen bent door veranderingen in jouw dieet - vragen of hij een evt ander onderzoek kan uitvoeren.

      Succes!

      Groet, Jaap

  3. Ellen says:

    Ik ben acht jaar en heb al een tydje een natte kut!
    Mijn pa zegt dat hy dit lekker vindt, dus laat maar komen die pik.

  4. Geschokt says:

    is het mogelijk om reacties te rapporteren....?

  5. jessie klopmans says:

    goed artikel, fijn en uitgebreid overzicht!

  6. anoniem says:

    Hallo , ik ben in april gestopt met de pil om zwanger te worden.
    Mijn menstruatie cyclus was gelijk weer normaal. Deze maand heb ik de 8ste mijn ovulatie gehad. Vandaag de 10e werd ik misselijk wakker en met pijn in de buik. In de middag heb ik wat helder rood bloed verloren wat gelijk daarna weer over was. Kan het zo zijn dat dat mijn innesteling is geweest?

  7. Joosje says:

    Heel handig artikelen, heb het gedeeld met al mijn vriendinnen! :)

  8. anoniem says:

    oh mijn god.... Ik kan echt niet zwanger zijn! We wilden alleen maar even een keertje lol hebben samen en ik voelde me al zolang tot hem aangetrokken... Ik kon hem echt niet meer weerstaan toen we eindelijkde kans kregen... Maar hoe ga ik mijn man vertellen dat ik een kind krijg van zijn beste vriend??!

    • Hannah says:

      Ik denk dat dat het einde van je relatie gaat betekenen... Als ie weet dat je bent vreemdgegaan zal ie denk ik niet bij je willen blijven met het kind van je beste vriend.
      Misschien kan je nog een abortus doen? Hangt er van af hoe lang je al zwanger bent of dat nog kan, maar als je bij je vriend wilt blijven is dat dnk ik de enige optie...

      • Lesse says:

        Dat vind ik wel een heel egoïstisch advies. Je moet verantwoordelijk zijn voor de keuzes die je maakt en de consequenties dragen die daarmee gepaard gaan. Die baby kan hier niets aan doen en heeft het recht om geboren te worden en niet gedood omdat mama haar verantwoordelijkheid niet neemt. Om nog maar te zwijgen over een leugen waar je de rest van je leven mee moet leven tegenover je partner. Wat voor relatie is dat? En de meeste vrouwen krijgen ontzettend spijt van een abortus en hebben altijd een missend gevoel en kunnen zelfs depressief blijven vanwege een abortus.

  9. Esmee says:

    Wat een mooi artikeltje dit zeg! Goed om te zien dat mensen niet vergeten zijn dat je ook door naar je lichaam te luisteren een hele hoop te weten kan komen, en dat je niet overal een testje voor nodig hebt! De natuur zit niets voor niets zo in elkaar als ie is, voor alles is een rede! Laten we dat niet vergeten!

  10. Boris Bergman says:

    Helemaal mee eens Esmee! Ik wil daar overigens wel even aan toevoegen dat een zwangerschapstest wel meer zekerheid biedt, en dat dit voor sommige vrouwen toch wel heel fijn kan zijn. Maar als je gewoon actief bezig bent zwanger te worden hoef je echt niet om de zoveel tijd een dure test aan te schaffen!

  11. Mies says:

    Ik moest gisteren 6 januari eigenlijk ongesteld worden maar ben het nu nog steeds niet ik ben wel hele dag al moe maar niet misselijk ofz ik heb wel beetje last van mjjn onder buik en temparatuur is af en toe verschillend.
    Ik heb meer nattigheid dan wat anders.

    Kan ik zwanger zijn ?

    • Boris Bergman says:

      Hee Mies,

      Deze klachten kunnen zeker op een zwangerschap duiden. Als het echt van belang is om dit te weten (als je bijvoorbeeld echt geen kindje wil), dan zou ik een zwangerschapstest kopen.

      Mvg, Boris Bergman

  12. anoniem says:

    Hoi ik voel me al 2 weken niet lekker ik ben moe,hoofdpijn, duizelig, misselijk,erg gevoelig voor sterke geuren dat zijn meestal de symptomen voor zwanger te zijn maar ik draag een spiraal en heb al 2 zwangerstesten gedaan maar ben niet zwanger maar de klachten gaan niet weg...
    Wat moet ik nou doen...
    ?

    • Boris Bergman says:

      Hee anoniem,

      Ik zou hiervoor gewoon naar een huisarts gaan. Soms kan een zwangerschapstest negatief uitvallen terwijl iemand wel zwanger is, maar de kans dat dit meerdere keren gebeurt is heel erg klein. Waarschijnlijk worden je klachten dus door iets anders veroorzaakt, iets wat niets met zwangerschap te maken heeft, en hiervoor zou ik dus naar de huisarts gaan.

      Mvg, Boris Bergman

  13. laila says:

    hallo ik heb pcos , dus weet NR wanneer ik een eisprong heb. ik heb dagelijks wel seksuele contact met mijn echtgenoot en al deze symptomen komen mijn heel erg voor .

    heb 9feb een test laten doen in het ziekenhuis en die zeiden dat ik toen niet zwanger was

  14. Sefieee says:

    Ik ben een dag overtijd. Heb gevoelige, pijnlijke borsten, snel moe, onderrug pijn, heupen pijn, baarmoeder pijn, vaak plassen en er kwam vandaag bloed uit, ik weet dus niet of ik zeker zwanger ben of niet. Heb ook hele tijd last van mn onderbuik.

  15. Cindy says:

    Dames ook ik heb zo'n vermoeden maar graag jullie mening.

    Ik heb 10 sep. Een bloeding gehad zonder slijm en bij elkaar bloedverlies van 2 tampons en wat gedruppel (rood, lichtroze en bruin) Na 4 dagen stopte het en verloor daarna een witte slijmprop. Tijdens deze bloeding geen gevoelige borsten,geen aanval van warmte en geen hoofdpijn. Sinds deze bloeding wat ik denk een innesteling heb ik erg snel honger en snel voel ik me slap. Lichte hoofdpijn. Wat denken jullie?

    Grt cin

  16. Melissa says:

    Hallo ik ben melissa. en heb 5 jaar geen prikpil meer gehad. en probeer al heel lang om kindje te krijgen. zonder iets te nemen en zonder condoom. Heeft iemand hier advies voor me? ?????
    Gts melissa

  17. Moniek says:

    Hoi
    Ik had 6 april prikpil op moeten halen alleen niet gedaan eind april wert ik ongesteld tot met o mei
    Ik als ik nu bereken ben ik 10 weken over tyd en heb voor bijna 2 weken 2 dagen beetje rose bloed geveegt ben ook steeds erg moe bij alles wat ik doe

  18. Anoniem 2 says:

    Hoi Iedereen,

    Ik ben in december 2018 gestopt met de pil. Al weer aantal keer ongesteld geworden.
    De eerste dag van mijn laatste ongesteldheid was 6 maart. Ik zou eigenlijk volgens de menstruatie app 4 april 2019 weer ongesteld moeten worden. Het nu ondertussen al 7 april (bijna 8 april).
    Ik heb de hele week al last van moeheid, last van me tepels en steken rechts onderin me buik vooral in de avonden en bij het plassen.
    Afgelopen nacht werd ik wakker met erge steken die niet te genieten waren.

    Zou ik een test moeten doen of nog even afwachten?

    Gr. Anoniem 2

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *