Predictor (Early) Zwangerschapstest: Alle Belangrijke Informatie!

Wil je weten of je zwanger bent? Dan kom je hier natuurlijk achter door een zwangerschapstest te doen. Er zijn tegenwoordig tal van zwangerschapstesten op de markt verkrijgbaar. Eén van de meest bekendste zwangerschapstesten is de Predictor test.

Predictor is de eerste en ook meest bekendste zwangerschapstest van Nederland. Van dit merk zijn twee verschillende testen verkrijgbaar. Dit zijn de normale Predictor zwangerschapstest en de Predictor Early.

Wanneer een Predictor test?

Het moment om een Predictor zwangerschapstest te doen, hangt weer af van je menstruatiecyclus. Als je een regelmatige cyclus hebt, dan kun je vanaf de dag dat je ongesteld had moeten worden een test doen. Wanneer je een onregelmatige cyclus hebt, kun je het beste uitgaan van de langste cyclus die je de afgelopen zes maanden hebt gehad. Tel daarbij voor de zekerheid nog één dag bij op en doe dan de test. Lees hier meer over het juiste moment van het doen van een zwangerschapstest.

predictor test 1

Gestopt met de pil

Als je net bent gestopt met de pil dan kan het een aantal maanden duren voordat je menstruatie weer regelmatig op gang komt. Soms is het dan lastig om te bepalen of je over tijd bent en of het dus zinvol is om een test te doen. Wanneer je vermoed dat je al ruim drie weken zwanger bent, dan is het zinvol om een Predictor test te doen. Als je vermoeden klopt dan heb je al genoeg van het HCG hormoon aangemaakt. De test is dan voor 99% betrouwbaar. Op deze pagina lees je alles over zwanger worden na de pil.

Je slikt de pil nog

Slik je de pil, maar denk je dat je zwanger bent? Dan is lastig om te bepalen op welk moment je een test kunt doen. Je kunt namelijk niet bepalen wanneer je overtijd bent, omdat je nog steeds ongesteld wordt in je stopweek. Als je denkt dat je langer dan drie weken zwanger bent, dan kun je toch een test doen.

Als je zwanger bent dan is er voldoende van het zwangerschapshormoon HCG in je lichaam aanwezig om een test positief te laten zijn. Ook als je de pil nog slikt. Het is het beste om te wachten tot na je stopweek. Als je tijdens je menstruatieweek een test doet dan kan dit een onbetrouwbare uitslag geven.

Tijdens borstvoeding

Als je borstvoeding geeft ben je vruchtbaar. Ook als je nog niet menstrueert. Er bestaat een kleine kans dat je dan zwanger raakt. Het is wel lastig te bepalen wanneer je overtijd bent, omdat je waarschijnlijk nog niet of onregelmatig menstrueert. Als je denkt dat je ruim drie weken zwanger bent, dan kun je toch een test doen. Want als het zo is dat je zwanger bent, dan heb je voldoende HCG in je lichaam om de test positief te laten zijn.

Na een bevalling

Ben je een aantal maanden geleden bevallen en heb je nu het vermoeden dat je weer zwanger bent? Dan kan je het beste een Predictortest doen, drie weken na het moment waarop je denkt dat je bent bevrucht.

Het zwangerschapshormoon HCG is drie weken na je bevalling uit je lichaam verdwenen. Als je denkt dat je langer dan drie weken geleden weer zwanger bent geraakt en de Predictortest geeft een positief resultaat aan, dan ben je waarschijnlijk opnieuw zwanger.

Twee soorten Predictor zwangerschapstesten

Van de Predictor zwangerschapstest zijn er twee testen verkrijgbaar. Dit zijn de:

 • Predictor zwangerschapstest
 • Predictor Early

Predictor zwangerschapstest

De Predictor zwangerschapstest is een midstream early test. Hierbij plas je over het staafje heen en binnen enkele minuten zie je op het staafje het testresultaat verschijnen. Deze test kun je heel makkelijk thuis uitvoeren. Al binnen een aantal minuten heb je een betrouwbaar antwoord op de vraag of je zwanger bent of niet.

De Predictor zwangerschapstest meet de aanwezigheid van HCG in je urine. De Predictor test kan je uitvoeren vanaf de eerste dag dat je overtijd bent. Het maakt niet uit op welk moment van de dag je deze test uitvoert.

Predictor Early

Je wilt natuurlijk snel weten of je zwanger bent. De betrouwbaarste methode is om een test te doen op het moment dat je overtijd bent. Als je het erg lastig vindt om te wachten voordat je kunt beginnen met testen, kun je ook de Predictor Early test doen. Deze test kan je vier dagen voordat je menstruatie moet beginnen doen. Enkele dagen na de bevruchting maakt je lichaam al het zwangerschapshormoon HCG aan. Predictor Early kan lagere waardes van het hormoon HCG in je urine meten.

Het kan ook voorkomen dat je na het doen van de Predictor Early test toch gewoon ongesteld wordt. Dit kan, omdat er na de bevruchting nog van alles in je lichaam kan gebeuren. Nadat de eicel is bevrucht, reist deze door de eileider naar de baarmoeder om zich daar te gaan nestelen. Tijdens dit proces kan er nog veel misgaan. Zo kan er iets niet goed gaan bij de innesteling, waardoor je toch niet zwanger raakt.

Ochtendurine

Ook al kan je een Predictor zwangerschapstest elk moment van de dag doen, toch is het een advies om deze ’s ochtends uit te voeren. Je eerste ochtendurine bevat de grootste hoeveelheid HCG. Dit zwangerschapshormoon wordt ’s nachts aangemaakt. ’s Ochtends is de uitslag dus het meest betrouwbaar.

Altijd een streep

Als je een Predictor zwangerschapstest hebt gedaan, dan moet er altijd een streep zichtbaar zijn in het controlevenster. Als je geen streepje ziet dan heeft de test niet goed gewerkt. De uitslag is dan ongeldig. 

Je bent zwanger als er in het testuitslagvenster een roze/paarse streep verschijnt. Ook als dit een lichte streep is ben je zwanger. Je bent niet zwanger als er geen roze/paarse streep in het testuitslagvenster verschijnt.

predictor test

Ovulatietest

Als je een kinderwens hebt dan is het heel handig om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Met de ovulatietest Predictor Fertility is het mogelijk om de twee meest vruchtbare dagen van je cyclus te bepalen. Deze ovulatietest toont de stijging aan van het Luteïniseren Hormoon, ofwel LH, in de urine aan. Deze stijging vindt vlak voor de ovulatie plaats. Op de dag van de LH stijging en de dag erna ben je het meest vruchtbaar. Als je binnen 24 tot 36 uur na de LH-stijging geslachtsgemeenschap hebt dan is de kans dat je zwanger raakt het grootst.

Predictor bewaren

Veel merken die zwangerschapstesten op de markt brengen, bieden je de mogelijkheid om de test te bewaren. Dit is ook mogelijk bij de Predictor test. Het resultaat van de test blijft altijd zichtbaar. Je kunt de test dus bewaren en laten zien aan anderen. De Predictor test is voorzien van een afbreekbaar handvat, zodat je deze makkelijker kunt bewaren.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

5 Reacties op "Predictor (Early) Zwangerschapstest: Alle Belangrijke Informatie!"

 1. Hanna says:

  Hoi, ik wil graag zwanger worden en een gezinnetje beginnen met mijn lieve vriend. Ik heb de predictor zwangerschap test gebruikt en die zei dat ik zwanger ben. Maar ben ik wel echt zeker weten zwanger? Ik hoop het heel erg maar ik weet niet of ik de test kan vertrouwen...

  • Margien Rombout says:

   die vroege zijn niet altijd goed! Had een keer zon ding en die zei dat ik zwanger was.. bleek niet waar. En een vriendin van mij had juist precies andersom: zij was wel zwanger terwijl die test aangaf dat zij niet zwanger was. Ik zou dus gewoon nog even wachten en dan een normale test doen. Het is waarschinlijk nog te vroeg om te zeggen of het echt waar is dat je zwanger bent... Groetjes, Margien

 2. Rita van Dijk says:

  Ik zou graag willen weten: hoe betrouwbaar is deze test? Bvd, Rita

  • ✓era says:

   hee rita ,heb zelf deze test gedaan voor ik zwanger was en hij voorspelde het voor mij echt helemaal goed .iets meer als 9 maanden later bevallen van bloedmooie zoontje .
   weet natuurlijk ook niet hoe dit bij andere is ,ben ook geen dokter ofzo haha, maar bij mij was iig super betrouwbaar en zou het je zo aanraden!!

 3. Yara says:

  Wist helemaal nietd at je dit zo vroeg al kon zien maar bij mij klopte het helemaal, ben inmiddels een maand zwanger van me kindje!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *