Wat Je NIET Moet Doen Als Je Snel Zwanger Wilt Worden

Een zacht, warm en klein persoontje dat zich in jouw armen nestelt. Een persoontje dat volledig van jou is; dat jouw zorg, liefde en aandacht nodig heeft; dat compleet van jou afhankelijk is. Iemand waar je al van hield, voordat hij/zij überhaupt geboren was. Dat wil toch iedereen?

Echter zal je als moeder zelfs al voorafgaan aan je zwangerschap enkele zaken moeten opgeven of aanpassen, als je überhaupt zwanger wilt worden. Wat je dan precies op moet geven; wat je niet moet doen als je zwanger wilt worden, wordt hieronder toegelicht.

1. Zwanger willen worden om de verkeerde redenen

Wat helaas nog vaak voorkomt, is dat een baby op de wereld gezet wordt om een huwelijk of relatie te redden. Of een vrouw ‘vergeet’ expres de pil te slikken met het doel om zwanger te worden en vervolgens juist een man een huwelijk in te lokken.

Wat de ouders echter niet beseffen, is dat het kind vervolgens degene is die opgroeit in een liefdeloos gezin, waar het niet de aandacht en liefde krijgt die het nodig heeft. Ouders kunnen soms zo opgaan in zichzelf, dat het kind enkel een soort ‘bijzaak’ wordt, in plaats van de prioriteit dat het behoort te zijn.

Bedenk je dus eerst uitvoerig waaróm jij zo graag een kind wilt, en tevens of jij in staat bent een kind alle zorg en aandacht te bieden dat het nodig heeft. Pas als je er zeker van bent dat jij een goede moeder kunt zijn voor een kínd, en niet dat een kind goed zal zijn voor jóú, kan je beginnen met pogingen doen om zwanger te worden.

2. Alcohol drinken, drugs gebruiken en/of roken

Wanneer je een kinderwens koestert, is het een noodzaak om alle gebruik van schadelijke stoffen uit te bannen. Deze stoffen, die zich bevinden in alcohol, drugs en sigaretten, kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw vruchtbaarheid afneemt, evenals die van je partner. De stoffen hebben namelijk tot gevolg dat de aanmaak van het geslachtshormoon en de zaadkwaliteit afneemt.

Roken en het gebruik van drugs en/of alcohol tijdens de zwangerschap vergroten de kans op onder andere genetische afwijkingen van het kind, een miskraam, doodgeboorte, vroeggeboorte en wiegendood. Als jij dus graag zwanger wilt worden, en ervoor wilt zorgen dat jouw kindje is én blijft, is het van essentieel belang dat jij stopt met het gebruik van deze middelen.

3. Te veel cafeïne innemen

Misschien ben jij wel een persoon die het gevoel heeft zonder koffie niets waard te zijn. Toch moet je je cafeïne-inname zoveel mogelijk beperken als je zwanger wilt worden. Een teveel aan cafeïne kan namelijk bijdragen aan een lage vruchtbaarheid. Ook kan het de kans op een miskraam en vroeggeboorte verhogen.

Als je graag zwanger wilt worden, kan je je (overdaad aan) koppen koffie dus beter laten staan. Een (schrale) troost: je mag nog wel tot 200 milligram cafeïne per dag innemen. Maar met een kindje als ‘beloning’ in het vooruitzicht, is het toch niet erg moeilijk om de Starbucks toch maar even over te slaan?

4. Te weinig of te veel bewegen

Het lijkt tegenstrijdig: enerzijds moet je juist wél bewegen, maar anderzijds mag je ook weer niet te véél bewegen. Toch ligt het vrij simpel: bewegen verhoogt je kans op zwangerschap. Echter, daarmee wordt bedoeld dat je regelmatig en gemátigd moet bewegen! Ga dus een stukje wandelen of fietsen – zelfs tuinieren is al voldoen – als je graag zwanger wilt worden.

Houd het echter rustig: uitbundig sporten, zoals het geval is bij marathonrenners of turnsters, verlaagd juist de vruchtbaarheid en daarmee de kansen op een zwangerschap. Een stukje hardlopen – zeker als dit al tot je routine behoort – kan echter geen kwaad.

5. Een gebrek aan de juiste voeding innemen

Het is tevens erg belangrijk dat je in de gaten houdt welke voeding je wel en welke je juist niet moet innemen als je zwanger wilt worden. Wat jij aan voedingsstoffen inneemt, komt namelijk via de navelstreng terecht bij je baby, en heeft dus directe invloed op de ontwikkeling en gezondheid van je kindje.

Aanbevolen wordt om via de Schijf van Vijf te eten: eet gevarieerd, eet niet te veel, beweeg, eet minder verzadigd vet, eet veel groente, fruit en brood. Je hoeft daarnaast ook niet meer te eten; het gaat er juist om dat je de juiste dingen eet. ‘Voor twee eten’ is dus een achterhaalde uitspraak.

Voorbeelden van goede voeding om je vruchtbaarheid te verhogen, zijn: vlees (niet rauw), vis (omega 3!; niet gemarineerd of gerookt), groene groenten en volkorenbrood. Deze voeding bevatten stoffen als eiwitten en ijzer, die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Ook wordt het aangeraden om foliumzuur en vitamine A en D als je zwanger wilt worden.

6. Op de verkeerde momenten en in de verkeerde standjes seks hebben

De eerste fout die je kunt maken als je zwanger probeert te raken, is door niet genoeg (!) seks te hebben. Mensen zijn vaak al snel bang dat het vruchtbare sperma ‘opraakt’ bij teveel seks, of dat je enkel seks moet hebben rond de ovulatie. Beide hebben wel degelijk een kern van waarheid, maar door seks uit te stellen, kan je soms ook juist vruchtbare periodes mislopen.

Daarnaast is het ook van belang dat je een goed standje kiest om seks in te hebben. Hoewel het niet bewezen is, lijken de beste standjes degene te zijn waarin de meeste penetratie plaatsvindt, en het sperma niet de kans krijgt om terug te lopen. Zodra het sperma de vagina namelijk weer verlaat, krijgt het niet de kans de baarmoedermond te bereiken, en raak je niet zwanger.

Blijf ook eventjes – ongeveer tien minuten – liggen na de seks, het liefst met een kussen onder je billen, zodat de kans dat het sperma de baarmoedermond bereikt, toeneemt. Maar het voornaamste wat je moet onthouden is: geniet ervan! Door te genieten zal je veel meer ontspannen zijn, waardoor je sneller zwanger zult worden.

7. Te veel stressen

Stress valt vrijwel niet te vermijden: het dagelijks leven zit vol met stressmomenten. Tenzij je een monnik bent die zijn halve dag mediterend doorbrengt, zal je stressvolle situaties niet kunnen ontlopen. Echter, als je graag zwanger wilt worden, is het van belang dat je stress desondanks zoveel mogelijk uit de weg gaat.

Dagelijkse stress zal weinig gevolgen hebben voor je pogingen om zwanger te worden. Chronische of intense stress – zoals je die, ironisch genoeg, ervaart na meerdere mislukte pogingen om zwanger te raken – kunnen daarentegen bijdragen aan onvruchtbaarheid. Ga daarom bijvoorbeeld vaker yoga-oefeningen doen, zodat je leert om je spanning en stress van je af te zetten.

Andere tips

Wat je echter wél moet doen als je zwanger wilt worden, zal Boris Bergman je vertellen in zijn ebook ‘Vlug Bevrucht’. Door zijn tips zal je snel en op natuurlijke wijze zwanger worden, binnen 60 dagen!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *