Wanneer Kan Je het Beste Zwanger worden? Lees het hier!

Zwanger worden klinkt makkelijker dan het soms is. Er zijn koppels die keer op keer proberen om kinderen te krijgen, maar het lukt telkens niet. Dat kan erg frustrerend zijn, vooral omdat het iets natuurlijks is. Gelukkig hebben wij verschillende tips voor je om toch zwanger te worden.

In dit artikel lees je onder andere wat de beste tijd is om proberen zwanger te worden, wat erbij kan helpen en waarom je niet gefrustreerd moet worden als het niet lukt. Hopelijk probeer je na het lezen van dit artikel weer vol goede moed om zwanger te worden.

Wanneer kan ik het best proberen zwanger te worden?

Het verschilt voor iedere vrouw wanneer het beste moment is om zwanger te worden. Dit heeft te maken met wanneer haar ovulatie is. De ovulatie is de eisprong, waarbij er een eicel uit de eierstok komt en naar de baarmoeder geleid wordt. Op dat moment is de eicel enkele uren in staat om bevrucht te worden.

Meestal vindt de eisprong ongeveer 2 weken na het begin van je menstruatie plaats. Het gaat hierbij wel om een normale cyclus; dit kan per persoon een beetje verschillen. Dit betekent echter niet dat je alleen precies 14 dagen na je menstruatie zwanger kunt worden! De vruchtbare periode van een vrouw is een stuk langer.

Zaadcellen kunnen namelijk meerdere dagen blijven leven in de baarmoeder. Je kunt dus één of twee dagen seks hebben voordat je de eisprong überhaupt plaatsvindt en nog steeds zwanger worden. Dit is wel lastig in te schatten, omdat je nooit precies van tevoren weet wanneer je het meest vruchtbaar bent. Gelukkig zijn daar verschillende testen voor.

Bepaal je vruchtbare periode met een ovulatietest

Een ovulatietest is de meest betrouwbare manier om je vruchtbare periode te bepalen. Deze test meet het LH-gehalte in je urine. LH is een bepaald hormoon dat in grote hoeveelheden voorkomt wanneer de eisprong op het punt staat te beginnen. Met zo’n LH-test kun je dus precies zien wanneer je bijna gaat ovuleren, en wanneer je dus het best zwanger kunt worden.

Je moet zo’n ovulatietest enkele dagen achter elkaar gebruiken om de piek in je LH-gehalte te ontdekken. Meestal begin je ongeveer 10 à 11 dagen na het begin van je laatste menstruatie met testen, maar dit is afhankelijk van jouw cyclus. Wees niet bang als dit onduidelijk klinkt, in de bijsluiters van ovulatietesten staat precies wanneer en hoe je moet testen.

De ovulatietest laat vaak een soort smiley zien als je in een vruchtbare periode zit. Andere testen werken met streepjes, waarbij het tweede streepje donkerder moet zijn dan het eerste om de vruchtbare periode aan te geven. Ze zijn dus makkelijk in gebruik en redelijk betrouwbaar. Helaas is enkel testen nog geen garantie voor succes

Seks als invloed op zwangerschap

Er komt heel wat bij kijken voordat een vrouw zwanger is. Dat betekent dat er nog meer factoren zijn naast de vruchtbare periode, die bepalen of de zwangerschap plaatsvindt of niet. We bespreken er hier een paar, om je een idee te geven waar je op kunt letten als je zwanger wilt worden. Dan moet het goed komen!

Zwangerschap begint uiteraard bij seks. En ook de seks heeft invloed op de kans om zwanger te worden. Zo moet je niet als konijnen elke dag het bed in duiken. Dan wordt de kwaliteit van het sperma minder, waardoor de kans kleiner is om zwanger te worden. Je kunt het beter eens in de 2 à 3 dagen doen en in je vruchtbare periode.

Tijdens de seks denk je waarschijnlijk vooral bij jezelf: als het deze keer maar wel lukt, als ik nu maar wel zwanger wordt… Maar dat moet je juist niet doen! Geforceerde seks is veel minder fijn dan seks voor het genot, ook voor de zwangerschap. Als je namelijk geniet van de seks is de kans op een orgasme bij de vrouw groter, wat weer positief is voor je kans op zwangerschap.

Je hoort ook vaak over bepaalde standjes die de kans op zwangerschap wel of niet zouden bevorderen. seks hebben in een standje waarbij de zaadcellen eenvoudiger bij de baarmoeder komen. Probeer dus vooral standjes waarbij de man bovenop ligt, of op z’n hondjes.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

1 Reactie op "Wanneer Kan Je het Beste Zwanger worden? Lees het hier!"

  1. Jennes says:

    Kunt u m helpen om zo snel mogelijk zwanger te raken

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *