Zo Word Je Makkelijk Zwanger met Acupunctuur

Ben je al maanden of jaren bezig om zwanger te worden, maar lukt het je maar niet? Dan is het misschien een schrale troost dat je niet de enige bent. Er zijn meer vrouwen bij wie zwanger worden niet vanzelf gaat en die wat fysieke én emotionele steun nodig hebben.

Helaas is het voor veel vrouwen en mannen niet vanzelfsprekend om een kind te krijgen. Ongeveer vijftien procent van de stellen heeft hulp nodig bij het zwanger raken. Bij ongeveer 33 procent van de stellen ligt het probleem bij de vrouw, bij 35 procent is dit bij de man en bij 32 procent is het een combinatie.

Acupunctuur kan je helpen om toch zwanger te worden. Deze eeuwenoude Chinese geneeswijze bevordert je lichaam om de randvoorwaarden voor een zwangerschap te verbeteren.

Oorzaken onvruchtbaarheid

Veel stellen die op een natuurlijke manier zwanger willen, maar waarbij het niet gelijk lukt, kiezen voor acupunctuur. De oorzaken van hun onvruchtbaarheid kunnen uiteenlopen. Hierbij kan je denken aan:

 • PCOS
 • PMS
 • Vervroegde overgang
 • DES
 • Endometriose
 • Problemen aan de eierstokken of eileiders
 • Verminderde zaadkwaliteit
 • Verminderde zaadkwantiteit

Verder is het bij veel koppels niet duidelijk waarom het ze niet lukt om zwanger te worden. Artsen kunnen hier geen oorzaak voor vinden. Sommige vrouwen en mannen zijn gewoon vruchtbaar, maar het lukt ze toch niet om zwanger te worden. Door middel van acupunctuur kan de cyclus verbeterd worden. De eirijping wordt dan gestimuleerd en de doorbloeding van de baarmoederwand wordt verbeterd. Hierdoor wordt de stress die het zwanger worden met zich meebrengt ook verminderd. Bij veel stellen is deze verbetering al merkbaar naar drie of vier acupunctuurbehandelingen. Hierdoor worden de kansen op een zwangerschap dus vergroot.

Koude

Als een vrouw niet zwanger kan worden dan wordt er ook vaak gezegd dat ze last heeft van koude in de baarmoeder. Dit is natuurlijk niet zo. Acupuncturisten bekijken de oorzaak van de onvruchtbaarheid op een andere manier. Ze zien het als een tekort van een bepaalde energie in de organen. Met behulp van warmte of Chinese kruiden wordt de temperatuur van de baarmoeder dan verbeterd

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeskunst waarbij de energiehuishouding een essentiële rol speelt. De energie stroomt via onzichtbare meridianen door je lichaam. Je lichaam bevat twaalf hoofdmeridianen die allemaal in verbinding staan met een orgaan.

Al eeuwenlang is acupunctuur een bekende vorm van geneeskunde in Japan, China en andere landen in het Oosten. Deze geneeswijze heeft een heel andere kijk op het menselijk lichaam dan hoe Westerse artsen ernaar kijken. De Oosterse geneeskundigen kijken vooral naar de energie in je lichaam. Bij acupunctuur worden er naalden op bepaalde punten in je lichaam gestoken.

De effecten van acupunctuur

Als je graag zwanger wilt worden, maar dit niet lukt dan kan acupunctuur hierbij dus helpen. Acupunctuur zorgt ervoor dat je lichaam meer in balans komt, zodat je lichaam een betere conditie heeft voor een zwangerschap. Je hebt dan meer kans om zwanger te worden. Acupunctuur doet onder meer het volgende met je lichaam:

 • Het reguleert je hormoonhuishouding
 • Het vermindert stress
 • Verbetert de kwaliteit van het sperma
 • Reguleert je cyclus
 • Verbetert de verdikking en de doorbloeding van je baarmoederslijmvlies
 • Verbetert de functies en de kwaliteit van je eierstokken, follikels en eicellen
 • Vermindert de baarmoederconcentraties na terugplaatsing (in geval van IVF)
 • Stimuleert de bloedcirculatie in je eierstokken en de baarmoeder
 • Vermindert de bijwerkingen van medicatie
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Vermindert de kans op een miskraam
 • Vermindert de pijn en stress bij puncties

Voor de acupuncturisten is het verloop van je menstruatiecyclus een belangrijke bron van informatie. Voordat de acupuncturist de behandeling start, brengt deze eerst de ‘het verleden van je menstruatie’ in kaart. Er wordt nagegaan wanneer je voor het eerst ongesteld was, of je veel last hebt van je menstruatie en of je de pil slikt of hebt geslikt. De meeste acupuncturisten vragen je ook om een temperatuurcurve bij te houden. Hieruit kunnen ze je aflezen hoe het met je hormoonhuishouding zit.

Als de acupuncturist eenmaal over voldoende gegevens van beschikt, stelt deze een behandelplan op om je cyclus te verbeteren en jouw lichaam goed voor te bereiden op een zwangerschap.

Acupunctuur en IVF, ICSI en IUI

Als het jullie niet lukt om op een natuurlijke manier zwanger te worden en jullie het via IVF, ICSI of IUI gaan proberen dan kan acupunctuur hierbij ondersteuning bieden. Het helpt tegen de stress, de pijn van de medicatie en het bevordert je vruchtbaarheid. De acupunctuurbehandeling wordt dan helemaal afgestemd op de vruchtbaarheidsbehandeling. Het is de bedoeling dat je zes tot acht weken voor de vruchtbaarheidsbehandeling een acupunctuurbehandeling ondergaat. Het is bewezen dat een acupunctuurbehandeling voor terugplaatsing van het eitje de kansen op een zwangerschap vergroot.

De weken na de terugplaatsing van het eitje zijn natuurlijk heel erg spannend. Deze periode kan tot stress leiden. Iets dat weer niet bevorderlijk is voor je zwangerschap. Om de stress te verminderen, is het dan ook een advies om nog naar de acupuncturist te gaan. Deze kan de stress verminderen en je meer energie geven.

De afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar het effect dat acupunctuur heeft op de vruchtbaarheid. De Universiteit van Amsterdam heeft in 2008 een onderzoek uitgevoerd. De onderzoekers volgden toen 1366 vrouwen die via IVF zwanger probeerden te worden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een teruggeplaatst embryo meer kans had om te overleven als de vrouw acupunctuur krijgt. Een vrouw heeft dan tot 65 procent meer kans op een succesvolle zwangerschap.

Ook voor mannen

Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen kan acupunctuur de vruchtbaarheid verbeteren. Een acupunctuurbehandeling kan de kwaliteit van het sperma verbeteren. Hierbij prikt de acupuncturist naalden in de belangrijkste acupunctuurpunten. Dit zijn onder meer de knieën, voeten, handen, onderbuik en de plek net boven het schaambeen. Met de behandeling wordt de sperma-aanmaak verbeterd en bevordert.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *