Goede Voorbereiding Op Je Zwangerschap: 8 Do’s voor Zwanger Worden

De ene vrouw wordt heel snel zwanger en bij de andere vrouw duurt het wel een jaar. Vaak denken vrouwen dat ze hier niets aan kunnen doen, maar dit is niet altijd het geval. Soms is het nodig om je levensstijl aan te passen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Ook kan het zo zijn dat het niet eens aan de vrouw ligt dat het zo lang duurt; het kan uiteraard ook aan de partner liggen.

Vaak is het daarom van belang dat je je voorbereid op een zwangerschap. Dit heeft niet alleen te maken met het aanpassen van je levensstijl. Wanneer je een kindje krijgt, moet je je leven toch net iets anders gaan inrichten! Wil jij een goede voorbereiding op je zwangerschap en precies weten hoe jij het snelst zwanger kunt worden? Lees dan dit artikel!

Zwanger worden

Iedereen weet wat je moet doen om zwanger te worden; dat is natuurlijk geslachtsgemeenschap hebben. Helaas lukt het alleen niet bij iedere vrouw om ook snel zwanger te worden. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar er is geen reden om in paniek te raken. Iedereen is anders en daarom zal het zwanger worden bij iedereen ook anders zijn, net zoals de zwangerschap zelf.

Pas wanneer je na een jaar nog niet zwanger bent, nadat je bent gestopt met anticonceptie, hoef je pas een bezoek te brengen aan de dokter. Ook al ben je na een jaar nog niet zwanger, hoeft dit niet te betekenen dat er iets mis is.

De tips die we zullen geven om sneller zwanger te worden, zullen niet bij iedereen direct werken. Je moet er niet vanuit gaan dat je door deze do’s voor het zwanger worden ook meteen zwanger raakt. Het zal de kans op een zwangerschap uiteraard wel vergroten!

8 Do’s voor Zwanger Worden

Do 1: Levensstijl aanpassen

Wanneer jij en je partner eenmaal hebben besloten dat jullie graag een kindje willen, dan is het belangrijk dat zowel jij als je partner jullie levensstijl aan gaan passen. Het is natuurlijk zo dat je nog niet zwanger bent en dat je nu nog graag even wilt genieten van een lekker rood wijntje iedere avond. Het is echter beter voor je kans op zwangerschap dat je hier tijdig mee stopt.

Met de slechte gewoontes die je hebt, zoals roken, drinken of drugsgebruik, kun je het beste (ruim) van tevoren stoppen. Ten eerste zal je er veel gezonder van worden, wat je kans op een zwangerschap flink zal verhogen. En ten tweede maak je het jezelf minder moeilijk tijdens de zwangerschap.

Wanneer je niet op tijd bent gestopt en moet stoppen wanneer je al zwanger bent, wordt dit heel moeilijk.

Tijdens een zwangerschap komt er veel op je af en dit kan spanning met zich meebrengen. Regelmatig pakken rokers er een sigaret bij wanneer zij spanning of stress voelen, maar dit kan uiteraard niet wanneer je zwanger bent.

Naast dat mensen slechte gewoontes hebben die een zwangerschap kunnen tegenwerken, kan het ook zo zijn dat je overgewicht hebt en dit ervoor zorgt dat je niet zwanger wordt. Probeer dus ook lekker te gaan sporten wanneer dit het geval is bij jou. Gewichtsverlies zal er in dat geval waarschijnlijk voor zorgen dat je een stuk sneller zwanger zult worden!

De eerste paar weken van de zwangerschap zijn cruciaal voor de ontwikkeling en gezondheid van je baby’tje. Wees daarom verstandig: pas je levensstijl op tijd aan en vergroot hiermee de kans op een zwangerschap!

Do 2: Bezoek de verloskundige

Je denkt waarschijnlijk dat een verloskundige pas in beeld komt wanneer je zwanger bent. Het is slim om een afspraak te maken voordat je zwanger bent. Door de verloskundige te bezoeken, kun je erachter komen of er mogelijk risicofactoren zijn. Deze afspraak kun je natuurlijk ook maken bij de gynaecoloog of bij je eigen huisarts.

De arts zal je helpen de risicofactoren in kaart te brengen en zal je advies geven over medicijngebruik, de aanpassing van je levensstijl of andere mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.

Do 3: Vermijd stress

Iets wat ook een enorme invloed kan hebben op je zwangerschap, is stress. Belangrijk is dat je zo goed mogelijk in je vel zit. Wanneer je het knetterdruk hebt op je werk en hierdoor continu stress hebt, zal dit de kans op een zwangerschap niet vergroten. Probeer af en toe dus wat rust te nemen.

Vaak begint een gezonde geest bij een gezond lichaam, dus probeer gezond en gevarieerd te eten.

Hoewel sporten natuurlijk heel gezond is, hoef je niet iedere dag naar de sportschool te gaan. Wanneer je te veel sport, kan dit de vruchtbaarheid namelijk aantasten. Dat is juist wat je niet wilt!

Probeer stress ook te vermijden door realistisch te blijven. Zoals eerder al benoemd, wordt niet iedereen direct zwanger, en dat hoeft ook geen probleem te zijn. Wanneer je je te druk gaat maken over het feit dat je nog niet zwanger bent, zal dit alleen maar tegen je werken. Probeer stress in het algemeen dus zo veel mogelijk te vermijden of in ieder geval te verminderen!

Do 4: Ken je cyclus

Door te weten hoe je cyclus in elkaar zit, kun je er ook achter komen wanneer de kans op een bevruchting/zwangerschap het grootst is. Je kunt hierachter komen door bijvoorbeeld je vaginale afscheiding in de gaten te houden. Deze verandert namelijk heel de menstruatiecyclus door. Door te weten hoe het slijm eruit ziet wanneer jij het meest vruchtbaar bent, vergroot je de kans op een zwangerschap.

Lees bijvoorbeeld hier hoe vruchtbaar slijm eruit ziet.

Je kunt natuurlijk ook een vruchtbaarheidstest doen. Hierdoor kom je er ook achter wanneer jij het meest vruchtbaar bent en wanneer niet. Het is slim om in ieder geval elke twee tot drie dagen seks te hebben. Regelmatig vrijen verhoogt de kans op een zwangerschap, maar je hoef niet heel de dag door te vrijen. Wanneer je regelmatig vrijt, dan vrij je hoogstwaarschijnlijk ook op de vruchtbare dagen en dan hoef je dit niet strikt bij te houden.

Do 5: Voedingsstoffen

Om de kans op een zwangerschap te vergroten, zijn er ook verscheidene voedingsstoffen die zowel de man als de vrouw kan innemen. Meestal wordt door deze voedingsstoffen de vruchtbaarheid gestimuleerd. Het zijn geen rare voedingsstoffen, dus ze zijn ook prima langdurig in te nemen ook al wordt/ben je niet zwanger. Het gaat met name om natuurlijke en gezonde producten.

Voor toekomstig vaders kun je bijvoorbeeld denken aan voeding uit veel verschillende voedselgroepen. Koolhydraten kun je in brood en deegproducten vinden, en eiwitten in vis, vlees en peulvruchten. Ook magere zuivelproducten kunnen een positief effect hebben op de vruchtbaarheid.

Vaak spelen selenium en zink ook een belangrijke rol bij de bevruchting, omdat te weinig hiervan ervoor kan zorgen dat de kwaliteit van het zaad achteruitgaat.

Voor toekomstige moeders kun je denken aan een gevarieerd eetpatroon om de vruchtbaarheid te verhogen. Wanneer er veel flavonoïden in de voeding zit is dit ook positief! Zij beschermen je namelijk tegen vrije radicalen. In appels, uien, blauw of rood fruit, citrusvruchten en thee kun je deze flavonoïden vinden!

Voeding met alkaline is ook zeer bevorderlijk. Dit zorgt er namelijk voor dat de vrouw een gezonde afscheiding heeft. Alkaline kun je vinden in aardappelen, mango’s, kersen, wortelen, appels, asperges, uien, perziken, broccoli, komkommer en olijven.

Do 6: Je partner

Hoewel vrouwen vaak denken dat het aan hen ligt wanneer zij niet zwanger raken, kan dit natuurlijk ook aan hun partner liggen. In de vorige ‘do’ is al even besproken dat de man ook zijn voeding kan aanpassen om de zwangerschap te bevorderen. Er zijn echter nog meer dingen die een man kan doen om de kwaliteit van het zaad zo hoog mogelijk te houden.

Zo kan een te strakke broek er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kwaliteit van het zaad achteruit gaat. Ook al staat die strakke broek dus hartstikke leuk en sexy, kan een lossere broek ervoor zorgen dat de vrouw sneller zwanger raakt. Daarnaast is een te heet bad nemen of een te hete douche ook niet goed. Dit kan wederom de kwaliteit van het sperma verminderen.

Ook al wil je snel zwanger worden, is het niet goed als je te vaak seks hebt met je partner. Als een man namelijk te vaak een zaadlozing heeft, heeft zijn lichaam minder tijd om nieuwe zaadcellen van goede kwaliteit aan te maken.

Soms moet je het lichaam even de tijd geven om zich weer te resetten.

Tot slot is natuurlijk ook de levensstijl van de man een belangrijk aspect. Ook bij mannen kunnen overgewicht, drank- en drugsgebruik en een ongezond voedingspatroon zorgen voor minder vruchtbaarheid. Let er dus ook op dat je partner ook een goede levensstijl hanteert!

Do 7: Op de juiste manier vrijen

Ook de standjes die jij en je partner aannemen tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen van invloed zijn op de kans op een zwangerschap. De missionarishouding is de beste stand om zwanger te raken. Bij deze houding ligt de vrouw op haar rug en ligt de man boven op haar. Doordat de vagina van de vrouw naar beneden ligt, kan het zaad gemakkelijker in de baarmoeder terecht komen.

Naast dat de zaadcellen dus gemakkelijker binnen kunnen treden in de baarmoeder, zorgt de missionarishouding ervoor dat er een diepe penetratie mogelijk is. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de zaadcellen meteen dichterbij de bestemming zijn en gemakkelijker en sneller bij de juiste plek kunnen komen.

Ook is het een goed idee om tijdens de vrijen de man het eerst klaar te laten komen. Het is namelijk zo dat wanneer een vrouw klaarkomt de baarmoeder zich samentrekt. Wanneer er dan al zaadcellen onderweg zijn naar de baarmoeder, zou je deze daarmee de juiste richting in kunnen duwen.

De wetenschap is er nog niet helemaal uit of dit echt werkt, maar het kan in elk geval geen kwaad om het te proberen!

Bovendien kun je ervoor kiezen om eventjes op je rug te blijven liggen na de geslachtsgemeenschap. Dit zorgt ervoor dat de zaadcellen de kans krijgen om ook daadwerkelijk in de baarmoeder te treden. Je hoeft uiteraard niet een uur te blijven liggen; tien tot vijftien minuten is genoeg. Je kunt eventueel een kussen onder de billen leggen, zodat de bekken nog wat meer gekanteld zijn.

Tot slot moet je natuurlijk gewoon blijven vrijen omdat het leuk is en omdat je opgewonden bent. Wanneer het als een verplichting voelt, is het niet meer leuk om te doen en zal dit de zwangerschapskansen niet vergroten. Alleen wanneer de vagina écht vochtig is, kan het sperma namelijk gemakkelijk naar binnen glijden.

Daarnaast wordt het zaad beter wanneer een man bepaalde prikkels heeft in de hersenen en de man zeer opgewonden is. Vrij dus regelmatig, maar niet zo vaak dat jij en je partner beide niet meer echt opgewonden raken en het als een verplichting voelt.

Do 8: Voorbereiding voor je baby

Als je eindelijk zwanger bent, kan de komst van de baby voor flinke spanning en stress zorgen. Om deze reden is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op het kindje wat je over negen maanden zult krijgen. Stress tijdens de zwangerschap is, zoals je nu weet, namelijk ook niet bevorderlijk.

Om je voor te bereiden op de baby, kun je bijvoorbeeld al eens een bezoek brengen aan het ziekenhuis waar je zult bevallen. Ook al denk je dat je thuis zult gaan bevallen, weet je natuurlijk nooit 100% zeker dat je niet naar het ziekenhuis toe moet. Het is dan fijn als je al eens hebt gekeken hoe het er in dat ziekenhuis uit ziet en wat je daarvan kunt verwachten.

Sommige ziekenhuizen geven zelfs informatieavonden!

Daarnaast moet je natuurlijk ook van alles gaan regelen met je werk. Blijf je nog fulltime werken of gaat dit naar parttime toe, en kan dit wel? Heb je een plek gevonden bij een kinderdagverblijf voor de dagen waarop je werkt? Hoe vaak zal je partner gaan werken, kan hij of zij ook een aantal dagen vrij nemen?

Ook de babykamer moet ingericht worden. Sommige meubels hebben een levertijd van wel 10 tot 12 weken; dan moet je er dus op tijd bij zijn! De kosten kunnen tevens behoorlijk oplopen; hoeveel geld heb je nog op de spaarrekening staan?

Het is daarnaast handig om eens met je partner een zwangerschapscursus te volgen. Hiermee word je voorbereid op de zwangerschap en op de geboorte van je kindje. Het kan ook fijn zijn om je gevoelens en emoties met andere toekomstige ouders te delen tijdens deze cursussen.

Tot slot moet je onthouden dat je natuurlijk niet alles vooruit kunt plannen hoe graag je dat ook zou willen. Sommige dingen zullen een verrassing blijven en dat is juist het leuke van een baby krijgen!

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *