Zwanger Worden door Moeders voor Moeders: Zo Doe Je dat!

In Nederland heeft één op de zes stellen met dit moeilijke probleem kampen. Ze worden maar niet zwanger. Bij één op de twaalf paren duurt het zelfs langer dan twee jaar voordat ze hun kinderwens in vervulling zien gaan.

Lukt het jullie ook niet om zwanger te worden? Dan is dit natuurlijk ontzettend moeilijk. Jullie willen dolgraag een kindje, maar het zwanger worden lukt niet. Waarschijnlijk overwegen jullie nu om naar een specialist te gaan voor IVF of IUI. Als jullie dit doen, dan zal de huisarts of specialist jullie eerst meer vertellen over het initiatief Moeders voor Moeders.

Met dit initiatief helpen zwangere vrouwen andere paren om zwanger te worden. Vrouwen die zwanger zijn leveren hun urine in. Met deze urine kunnen zij andere vrouwen helpen om zwanger te worden. In dit artikel leg ik je uit wat Moeders voor Moeders precies inhoudt.

Ben je zwanger en wil je meedoen aan Moeders voor Moeders? Lees dit artikel dan ook even verder. Het staat vol met informatie over dit initiatief.

Het hormoon HCG

Moeders voor Moeders helpt andere stellen om zwanger te raken met de urine van zwangere vrouwen. In de eerste maanden van de zwangerschap, maken zwangere vrouwen het hormoon Humaan Choriongonadotrofine, ofwel HCG, aan. HCG staat ook wel bekend als het zwangerschapshormoon. Dit hormoon speelt een zeer belangrijke rol in de zwangerschap. Als je zwanger bent, scheidt je een deel van het hormoon HCG weer af via je urine.

Moeders voor Moeders bestaat als sinds 1931 en hoort bij het farmaceutische bedrijf MSD. Dit bedrijf produceert tal van medicijnen en doet onderzoek naar nieuwe medicijnen. Moeders voor Moeders zamelt in heel het land urine van zwangere vrouwen in.

Pregnyl

Als je zwanger bent kan je de eerste maanden je urine afstaan aan Moeders voor Moeders. Met behulp van het hormoon HCG dat in je urine aanwezig is wordt het geneesmiddel Pregnyl ontwikkeld. Dit geneesmiddel helpt stellen om toch zwanger te kunnen worden.

Functies Pregnyl

Pregnyl wordt ingezet als vruchtbaarheidsbehandeling. Het wordt ook wel in combinatie met IVF of IUI gebruikt. Om één vruchtbaarheidsbehandeling mogelijk te maken, is er een flinke hoeveelheid urine nodig. Het medicijn Pregnyl heeft twee functies: De eisprong stimuleren bij onvruchtbaarheid ten gevolge van het uitblijven van follikelrijping of eisprong De follikels voorbereiden op vruchtbaarheidsprogramma’s als IVF.

Werking Pregnyl

In Pregnyl zit de werkzame stof HCG verwerkt. Dit lichaamseigen hormoon wordt aangemaakt door de placenta. Bij vrouwen stimuleert HCG de eisprong en de eierstokken om oestrogeen te maken, het vrouwelijke geslachtshormoon. Verder zorgt HCG ervoor dat de baarmoederwand gereed is voor innesteling van een bevruchte eicel.

Pregnyl wordt gebruikt door vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen. Je kunt alleen zwanger worden als een eicel is gerijpt. Als deze voldoende is gerijpt, dan komt de eicel vrij voor bevruchting. Je eisprong vindt dan plaats. Het hormoon HCG, dat in Pregnyl zit, kan deze eisprong stimuleren. Vervolgens kan een zaadcel de eicel bevruchten.

Verminderde vruchtbaarheid

Een verminderde vruchtbaarheid kan heel veel oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door vergroeiingen van de eierstokken. Het kan ook ontstaan doordat je hypofyse te weinig hormonen aanmaakt. Dit orgaan bevindt zich in je hersenen en produceert hormonen. Als de hypofyse bij vrouwen te weinig hormonen produceert dan komt er geen gerijpte eicel vrij. Daarnaast zijn er nog veel meer andere oorzaken voor verminderde vruchtbaarheid op te noemen. Vaak worden deze met IVF of IUI behandelt.

Pregnyl en behandeling

Wanneer je een verminderde vruchtbaarheid hebt doordat er geen eicellen rijpen, er geen eisprong optreedt of omdat de eicellen zich onvoldoende ontwikkelen, krijg je vaak medicijnen voorgeschreven, om de ontwikkeling van eicellen stimuleert.

Als blijkt dat de medicijnen niet werken en er geen eicellen worden ontwikkeld, dan krijg je vaak een injectie met HCG, de hormonen die in Pregnyl zitten. Je krijgt deze injectie om de eicellen te laten rijpen en de eisprong tot stand te brengen. Als je de injectie hebt gehad, dan moet je op die dag en de dag daarna geslachtsgemeenschap hebben.

Als je twee weken na de geslachtsgemeenschap nog niet ongesteld bent, dan is de kans groot dat je zwanger bent. Het kan ook zijn dat je menstruatie wat later komt door de hormonen. Wanneer je zwanger bent, worden er soms ook nog enkele dagen maximaal drie injecties met HCG gegeven. Dit wordt gedaan om je zwangerschap te ondersteunen.

Pregnyl wordt in een spier of onder je huid ingespoten. Het wordt pas toegediend op het moment dat de arts met een echo heeft gezien dat je eicellen voldoende zijn gerijpt. Op die dag en dag erna moeten je eicellen worden bevrucht. Je moet dan dus geslachtsgemeenschap hebben.

De meeste vrouwen worden een keer geïnjecteerd met HCG. Het kan ook dat gedurende negen dagen nog drie of minder injecties met HCG worden gegeven. Dit wordt dan gedaan om de eitjes te helpen overleven.

Bijwerkingen Pregnyl

Als je Pregnyl gebruikt dan heb je nauwelijks last van bijwerkingen. Bij vrouwen komen soms of zelden bijwerkingen voor. Het kan soms zijn dat zich meerdere eicellen tegelijkertijd ontwikkelen. Dit kan weer leiden tot tweelingen of zelfs meerlingen. Een andere bijwerking die zelden voorkomt is een overreactie van de eierstokken. Hierdoor zullen zich te veel eicellen gaan ontwikkelen. Een overreactie van de eierstokken heeft ernstige klachten tot gevolg, zoals een kans op trombose.

Gelukkig komen deze bijwerkingen nauwelijks voor. Dankzij de hulp van Moeders voor Moeders zijn al duizenden vrouwen toch zwanger geraakt en hebben ze hun kinderwens in vervulling zien gaan.

Leer Hoe Je Met Simpele Recepten Onvruchtbaarheid Omkeert en Natuurlijk Zwanger Wordt in 60 Dagen Tijd

Ontdek mijn unieke methode waarmee ik reeds duizenden mensen heb geholpen om hun onvruchtbaarheid te overwinnen.

Deze methode is zonder ingrijpende behandelingen of schadelijke medicijnen en zal je op natuurlijke wijze helpen het gezonde kindje te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Klik direct op de link hieronder voor de methode om snel zwanger te raken, hoe hopeloos je situatie ook lijkt:

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Verpest jouw levensstijl je vruchtbaarheid?

Doe deze test en ontdek het direct!

Boris Bergman

Boris Bergman

Hoi, ik ben drs. Boris Bergman, deskundige op het gebied van verminderde vruchtbaarheid. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 1.000 stelletjes geholpen om snel en gezond zwanger te worden. Op deze website laat ik zien hoe vrijwel iedereen snel en gezond zwanger kan worden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *